بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
معاونت تحقیقات و فناوری
واحد علم سنجی
اسلاید 2 :
Ovid یکی از اولین پایگاههای تجاری دنیا و متعلق به شرکت wolters kluwer health در امر گسترش سریع اطلاعات است که از سال 1998 شروع بهکار کرد.
در سال 2001 با شرکت Silver platter ادغام شد و موجب یکی شدن منابع دو نام برجسته دنیا در زمینه پزشکی و تحقیقات علمی شد.
Ovid با استفاده از موتورهای جستجوی قوی خود، جستجو، تحقیق و دسترسی به محتوای 1200ژورنال و بیش از 1000کتاب را از حدود 200 بانک اطلاعاتی فراهم کرده است.
معرفی پایگاهovid
اسلاید 3 :
Ovid در حال حاضر مورد استفاده کتابداران، محققان، متخصصان کلینیکی و دانشپژوهان دانشگاههای برجسته دنیا، مدارس پزشکی، کتابخانه پژوهشی، بیمارستانها و سیستمهای بهداشت و سلامت، داروسازی و شرکتهای بیمه است.
اسلاید 4 :
این پایگاه ابزارهای جستجوی قوی و قدرتمند دارد که قابل استفاده برای افراد مبتدی و حرفهای است. پایه طراحی آن بر اساس سرعت، دقت و صحت اطلاعات است. بههمین دلیل از دو موتور جستجوی ovid getaway)) ovidو(spirs web) silver platter و با استفاده از ابزار ستونی ovid sp؛ ابزارهای جدیدی برای جستجوی کاربر قرار میدهد.
اسلاید 5 :
از دیگر امکانات ovid sp جستجو بر اساس زبان طبیعی است بهطوری که میتوان هر واژه یا عبارتی را بدون نیاز به قواعد خاص جستجو کرد.
Ovid تنها در آمریکای شمالی توسط 93 درصد از کتابخانههای پزشکی، 97 درصد از بیمارستانهای آموزشی و 87 درصد از بیمارستانهای 200 تختخوابی آمریکا و همچنین توسط 30 شرکت برجسته داروسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
اسلاید 6 :
ورود به محیط جستجوی Ovid
برای ورود به این پایگاه دو روش وجود دارد:
1- دسترسی مستقیم به پایگاه از طریق آدرس الکترونیکی:
http://ovidsp.ovid.com/autologin
اسلاید 7 :
صفحه اصلی Ovid SP
اسلاید 8 :
پس از ورود به محیط ovidsp صفحه اصلی آن نمایان میشود در این صفحه شما میتوانید با تیک زدن چک باکس هر یک از پایگاههای فهرست شده، یک یا چند پایگاه مورد نظر خود را جهت جستجو انتخاب کنید و برای ورود به محیط اصلی جستجو روی دکمه Select resource(s) که در تصویر با دایره سبز مشخص شده است کلیک کنید.
با کلیک بر روی علامت که در کنار عنوان هر پایگاه قرار دارد، میتوان اطلاعات مشروحی درباره آن پایگاه بهدست آورد.
اسلاید 9 :
دریافت توضیحات مربوط به هر پایگاه
اسلاید 10 :
مجلات تمام متن پایگاه
اسلاید 11 :
در این صفحه به منظور بهرهبرداری از مقالات تمام متن رایگان بر روی گزینه your journald کلیک نمایید
اسلاید 12 :
چگونه در پایگاه جستجو کنیم؟
اسلاید 13 :
انواع روشهای جستجو
Basic search
Search fields
Advance search
Multi- fields search
اسلاید 14 :
پس از ورود به صفحه اصلی جستجو در نوار آبی بالای صفحه چهار گزینه دیده میشود که دراین راهنما تک تک آنها معرفی خواهند شد. اولین گزینه “search” است. و شامل انواع مدلهای جستجو در ovid است .
اسلاید 15 :
انواع مدلهای جستجوی ovid
اسلاید 16 :
Basic Search
اولین و سادهترین بخش جستجو در ovid است. استفاده از این مدل جستجو به شما کمک میکند در کوتاهترین زمان ممکن بیشترین نتایج را بازیابی کنید. شامل یک باکس جستجو و تعدادی محدود کننده است که با استفاده از آن میتوان جستجو را به موارد خاصی محدود کرد.
اسلاید 17 :
مطابق تصویر روی limits کلیک کنید فهرستی از محدود کنندهها در اختیار خواهید داشت. برای مشاهده محدود کنندههای بیشتر بر روی گزینه Edit limits که در تصویر بعدی با رنگ قرمز مشخص شده است کلیک کنید. بر حسب نیاز خود یک یا چند محدود کننده را در چک باکس تیک بزنید و سپس روی دکمه search کلیک کنید.
*** نکته: با انتخاب گزینه related term include که با مستطیل قرمز در شکل مشخص شده است، علاوه بر کلیدواژه وارد شده واژههای مرتبط با آن هم بازیابی میشود.
اسلاید 18 :
محل تایپ کلید واژه
با کلیک بر روی این گزینه محدود کنندههای بیشتری نمایش داده میشود.
اسلاید 19 :
در استفاد از مدل BasicSearch مراحل زیر را دنبال کنید:
1- کلیدواژه یا کلیدواژههای مورد نظر خود را در باکس جستجو وارد کنید و یا مطلب خود را به زبان ساده بهصورت یک جمله یا عبارت وارد کنید. در این مدل موتور جستجو بهطور پیش فرض عملگر and را بین کلیدواژهها قرار میدهد. پس اگر مایلید کلیدواژهای شما بهصورت یک عبارت و کنار هم جستجو شوند آنها را در گیومه قرار دهید.
حتی میتوانید عنوان دقیق و کامل یک مدرک را بهطور کامل و در داخل گیومه در باکس جستجو وارد کنید تا دقیقا همان مدرک بازیابی شود.
*** در این مدل امکان استفاده از عملگرهای بولین (AND , OR, NOT) در ترکیب کلید واژها وجود ندارد.
اسلاید 20 :
جستجو خود را میتوانیم محدود کنیم
اعمال محدودیت