بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

به نام خدا
خط مشترك ديجيتالي ((Digital subscriber Line يا DSL فناوري جديدي است كه تعداد زيادي بيت را از طريق سيمهاي مسي عبور ميدهد. در كنار اين مخفف گاهي حرف X هم مي گذارند كه مويد خاصيت چندگانهي اين فناوري و  و افراد خانوادهي آن مانندSDSL، VDSL، HDSL، ADSL است. از نظر كار كرد، DSL شبيه به مودمهاي عادي، ولي با سرعتهايي بسيار بيشتر از 56 كيلو بيت بر ثانيه عمل ميكند.DSL براي ارسال تعداد بيتهاي زيادي بين دو نقطه و از طريق سيم مسي مورد استفاده قرار ميگيرد. نقطهي الف، معمولاً خانه يا محل مشتري و نقطه ب، مركز تلفن محلي است. تفاوت اين مودم با مودمهاي سري V اتحاديه بين المللي مخابرات (ITU) اين است كه در اين مودمها اتصال يك سر سيم مسي خط مشترك به سر ديگر آن  برقرار ميشود و سيگنالها از مراكز سوييچينگ تلفن رد نميشوند.

اسلاید 2 :


يكي از اهداف اصلي طراحان DSL، ارايهي خدمات مختلف از طريق امكانات قديمي بوده است. در DSL براي انتقال صوت، از طيف 0 تا 4 كيلو هرتز و براي عبور دادهها از بسامدهاي بالاتر استفاده ميشود. البته اين امر خود مشكلاتي را به دنبال دارد. به طور مثال، تداخل جريان دادهاي با بسامدهاي بالاتر از 4 كيلو هرتز و مشكل انتقال  اين بسامدها توسط خطوط تلفني است. از سوي ديگر بسامدهاي بالاتري كه DSL استفاده ميكند، يحتمل باعث تداخل در صوت انتقال يافته از طريق تلفن و منجر به ايجاد جريان ساكن در گوشي تلفن ميشود. براي حل مشكل تداخل از ابزاري به نام جدا كننده (Splitter) استفاده ميشود.جدا كننده، علاوه بر عمل جدا كنندگي، به صورت فيلتر پايين گذر نيز عمل ميكند: يعني اجازهي عبور بسامدهاي 0 تا 4 كيلو هرتز از تلفن را ميدهد. در نتيجه مشكل تداخل 4 كيلو هرتز تلفن و مودم DSL حل ميشود.

اسلاید 3 :

DSL
برای اتصال به اينترنت از روش های متفاوتی استفاده می گردد. استفاده از  مودم معمولی ،  مودم کابلی ،  شبکه محلی و يا خطوط DSL))Digital Subscriber Line،  نمونه هائی از روش های موجود برای اتصال به اينترنت می باشند. DSL، يک اتصال با سرعت بالا را با استفاده از کابل های معمولی تلفن برای کاربران اينترنت فراهم می نمايد.

اسلاید 4 :

DSL چیست؟
محبوبترین تکنولوژی باند پهن در جهان یعنی DSL بیش از 30 میلیون مشترک تا پایان بهار 2004 به کاربران اینترنت افزوده و تعداد بهره مندان جهانی را به 78 میلیون در کل رسانده که این رشد بیش از دو برابر دیگر روشهای متکی بر پهنای باند بوده است. تکنولوژی DSL یکی از انواع انتقال پرسرعت بوده است که با تلفن معمولی شما را قادر میسازد تا ضمن دسترسی به اینترنت پرسرعت از امکان دریافت صدا و تصویر با کیفیت بالا استفاده کنید.

اسلاید 5 :

برتریهای فنی DSL
اتصال دائم و مطمئن به شبکه مخابرات و شبکه جهانی اینترنت برقرار است.
هزینه ثابت ماهانه بدون هزینه نصب (کمتر از 400000 ریال برای (256Kbps [ حجم ارسال و دریافت  محدوده و هزینه ای ندارد ]
تجهیزات تحویلی به مشتری رایگان است.
فاصله زمان درخواست تا تحویل سیستم کوتاه میشود.
از حداقل تجهیزات در محل کار یا خانه استفاده میشود.
سرعت سیستم به قدری بالا خواهد بود که سرویسهای دیگر اینترنت نیز مانند صوت و تصویر متحرک، برای استفاده در دسترس خواهند بود.
نیاز به کابلکشی مجدد نیست .
می توان بیش از یک نفر از هر اتصال استفاده نمود

اسلاید 6 :

در شرایط ایدهآل (نبود نویز بر روی سیمها، فاصله کم تا مرکز مخابراتی) حداکثر سرعت دریافت 8Mbps و سرعت ارسال 1Mbps خواهد بود .
اداره و کنترل کارهای چنین اتصالی نیز به سادگی همان کاری است که با تلفن منزل انجام میدهیم.
به علت سرعت بالا (دریافت و ارسال) امکان برقراری جلسات و سمینارهای مجازی با سهولت میسر است.
بازشدن راه برای انجام پروژههایی مانند دولت الکترونیک، پزشکی الکترونیک، آموزش سمعی بصری الکترونیک، شبکه اختصاصی الکترونیک و مجموعه وسیعی از دیگر کاربردهای الکترونیک.
مسافت 8/1 کیلومتری تحت پوشش شبکه برای تامین سرعت 8 Mbps .
ارائه انواع سرویسهای مختلف براساس بستر شبکه DSL مانند VODSL، VOIP.
در زمان اتصال به اينترنت ، امکان استفاده از خط تلفن برای تماس های مورد نظر همچنان وجود خواهد داشت .
شرکت ارائه دهنده DSL ، مودم مورد نظر را در زمان نصب خط فوق در اختيار مشترک قرار خواهد داد.

اسلاید 7 :

اشکالات ( ايرادات ) DSL
يک اتصال DSL هر اندازه که به شرکت ارائه دهنده سرويس فوق نزديکتر باشد، دارای کيفيت بهتری است .
سرعت دريافت  داده  نسبت به ارسال داده بمراتب بيشتر است ( عدم وجود توا زن منطقی )
سرويس فوق در هر محل قابل دسترس نمی باشد.

اسلاید 8 :

صوت و داده
کيفيت دريافت و ارسال اطلاعات از طريق DSL ، به مسافت موجود بين استفاده کننده و شرکت ارائه دهنده سرويس فوق بستگی دارد. ADSL از يک تکنولوژی با نام " تکنولوژی حساس به مسافت " استفاده می نمايد. بموزات افزايش طول خط ارتباطی ، کيفيت سيگنال افت و سرعت خط ارتباطی کاهش پيدا می نمايد. ADSL دارای محدوديت 18.000 فوت ( 5.460 متر ) است . کاربرانی که در مجاورت و نزديکی شرکت ارائه دهنده سرويس DSL قرار دارند، دارای کيفيت و سرعت مناسبی بوده و بموازات افزايش مسافت ، کاربران اينترنت از نظر کيفيت و سرعت دچار افت خواهند شد.

اسلاید 9 :

ممکن است اين سوال در ذهن خوانندگان مطرح گردد که اگر تکنولوژی DSL دارای محدوديت فاصله است ، چرا محدوديت فوق در رابطه  با مکالمات صوتی صدق نمی کند ؟ در پاسخ بايد به وجود يک تقويت کننده کوچک که Loading coils ناميده می شود ، اشاره کرد. شرکت های تلفن از تقويت کننده فوق،  بمنظور تقويت سيگنال صوتی استفاده می نمايند. متاسفانه تقويت کننده فوق با سيگنال های ADSL سازگار نيست . لازم به ذکر است که سيگنال های ADSL ، در صورتيکه بخشی از خط ارتباطی تلفن از فيبر نوری استفاده گردد ، قادر به ارسال و دريافت اطلاعات نخواهند بود.

اسلاید 10 :

ADSL
این تکنولوژی بهترین و بیشترین سرعت را بدون نیاز به تدارک زیرساختهای جدید ممکن ساخته است. استفاده از سیمکشیهای موجود تلفن بدون نیاز به اتصال به دستگاههای حجیم و پیچیده، کار مصرفکننده را بسیار راحت مینماید. برای داشتن یک اتصال ADSL در محل مصرفکننده تنها نیاز به یک مودم ویژه است. پس از برقراری ارتباط، تنها هزینه ثابت خط ADSL به شکل ماهانه و با توجه به پهنای باند دریافتی به عنوان هزینه دریافت میشود. در حالیکه از ارتباط ADSL استفاده میکنید ارتباط تلفنی شما همیشه آزاد و در دسترس است. هزینه تلفن تنها در صورت استفاده از تلفن محاسبه میشود و ربطی به استفاده از خط ADSL ندارد

اسلاید 11 :

تنها تجهيزات مورد نياز در محل مشترك يك دستكاه مودم ADSL Modem و يك دستگاه تفكيك كننده Splitter ميباشد.

اسلاید 12 :

يكی از مزايای ADSL آن است كه به هيچ گونه كابل و سيم كشی خاصی نياز ندارد و از طريق خطوط تلفن مسی معمولی به كار رفته در منازل، قادر به انتقال دادهها است. در واقع ADSL، به مودمهای مورد استفاده اطلاق میشود نه به خطوط.

اسلاید 13 :

لازم است در سرويس ADSL، مودمهای ADSL در هر دو طرف اتصال، هم در خانه كاربر و هم در) ISPمركز ارائه دهنده سرويس اينترنت) قرار داشته باشند. اين مودمها با مودمهای معمولی تفاوت دارند. مودمهای معمولی علائم ديجيتالی را از كامپيوتر دريافت كرده و آنها را به علائم آنالوگ تبديل و از طريق خطوط تلفن ارسال میكنند. سپس مودم دريافت كننده، علائم آنالوگ را دريافت كرده و آنها را به علائم ديجيتال تبديل میكند. در حالی كه مودمهای ADSL تمامی دادهها را به صورت ديجيتالی، ارسال و دريافت میكنند و هيچ گونه تبديلی از علائم آنالوگ به ديجيتال و بالعكس رخ نمیدهد.

اسلاید 14 :

تعریف کامل خدمات ADSL چیست؟ 
خدمات ADSL راهکاریست كه با استفاده از امكانات موجود مخابراتي، بدون اشغال كردن خط تلفن و بدون نیاز به شماره گيري مجدد امكان اتصال به اينترنت با سرعت بالا را به كاربر ميدهد.

اسلاید 15 :

مزاياي سرويس ADSL نسبت به سرويس Dial up چيست؟
سرعت بالا( تا ٤٠ برابر سرعت Dial up )
اتصال دائم( فارغ از شماره گیری های مکرر و شنیدن بوق اشغال)
عدم نیاز به شماره گیری
عدم اشغال خط تلفن
عدم نیاز به سیم كشي اضافي
جلوگيري از پرداخت هزينههاي پالس مكالمات در زمان برقراری ارتباط به اینترنت

اسلاید 16 :

مكالمات و تماسهای برقرار شده(آنالوگ) از طريق سيمهای مسی تلفن، تنها بخش كوچكی از پهنای باند موجود را اشغال میكند؛ ADSL به افراد امكان میدهد تا از طريق يك خط تلفن به صورت همزمان هم با تلفن صحبت كرده و هم از اينترنت استفاده كنند.
ADSL، خط تلفن را به 3 كانال تقسيم میكند:
دریافت داده
ارسال داده
گفتگو از طریق تلفن

اسلاید 17 :

اين به اين معناست كه يك خط تلفن میتواند به صورت همزمان برای مرور در اينترنت و گفتگو از طريق تلفن بكار رود. البته قابل ذكر است كه خط تلفن هميشه به صورت فيزيكی به 3 كانال تقسيم نمیشود. بلكه با استفاده از تكنيكهای مدولاسيون(تلفيق) میتوان 3 نوع علامت صوت، ارسال و دريافت داده را از هم جدا كرد. كانالهای دريافت و ارسال، میتوانند با سرعتهای مختلفی كار كنند. مثلاً يك نوع ADSL ممكن است قادر باشد تا دادهها را با سرعت 1.5 گيگابيت در ثانيه دريافت و با سرعت 640 كيلوبيت در ثانيه ارسال كند.

اسلاید 18 :

برای اینکه سرويس ADSL شما به خوبی كار كند، بايد مودم ADSL در فاصله مشخصی از مودم ADSL مركز مخابرات قرار داشته باشد. تعيين فاصله دقيق بر حسب نوع سرويس و سرعت درخواستی متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، برای دريافت سرويس ADSL با سرعت 8.448 مگابيت در ثانيه، مودم ADSL مركز مخابرات بايد حداكثر در فاصله 2750 متری محل سكونت شما قرار داشته باشد و يا برای دريافت سرويسی يا سرعت 2.048 مگابيت در ثانيه حداكثر فاصله بايد در حدود 4900 متر باشد

اسلاید 19 :

امتيازات ADSL
ارتباط پر سرعت (تا 40 برابر سرعت ارتباط Dialup)
ارتباط پر سرعت بدون نياز به كابل اختصاصي جديد
ارتباط پر سرعت بدون نياز به شماره گيري
ارتباط پر سرعت بدون هزينه پالس مكالمه
ارتباط پر سرعت بدون اشغال نمودن خط تلفن شما
ارتباط پر سرعت براي ايجاد شبكه مجازي خصوصي VPN
ارتباط پر سرعت براي مصارف ويدئو و صوت و ويدئو كنفرانس
ارتباط پر سرعت در حين مكالمه از تلفن (همزمان با مكالمه بطور عادي)
ارتباط پر سرعت بدون قطع اتصال و بطور دائم (هميشه وصل مي باشد.)

اسلاید 20 :

Splitter  Micro Filter  چیست؟
برای نصب مودم ADSL در منزل يا محل کار نياز به يک دستگاه کوچکی به نام splitter (جدا کننده) ميباشد که عمل تفکيک امواج صوتی (تلفنی) و ديتا را بر روی خط تلفن انجام ميدهد  چنانچه پارازيت روی خط تلفن مشاهده شود با وصل نمودن Micro Filter در مسير تلفن از پارازيت جلوگيری ميشود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید