بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
عنوان: طراحی و ساخت ماسک جوشکاری با استفاده از نقاط کوانتومی
اسلاید 2 :
فهرست
مقدمه..3
بیان مسئله...4
اهمیت و ضرورت انجام طرح..5
اهداف پژوهش...6
سوالات پژوهش...7
تحقیقات پیشین...8
بحث و نتیجه گیری...9
پیشنهادات...10
منابع...11
سپاس..12
اسلاید 3 :
مقدمه
جوشکاران در فرآیند جوشکاری، با عوامل آسیب رسان متعددی روبرو هستند که از جمله این عوامل میتوان به تشعشات فرابنفش حاصل از جوشکاری اشاره کرد. لذا مطالعه بر روی روش های کاهش اثر این پرتوها بسیار مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته و از موضوعات مهم این صنعت به شمار می رود.
اسلاید 4 :
بیان مسئله
اشعه ی فرابنفش حاصل از فرآیند جوشکاری برای چشم انسان بسیار خطرناک است. چنانچه با چشم غیر مسلح به این اشعه نگاه شود، باعث آسیب رسانی شدید به چشم می شود.
ماسک جوشکاری از رسیدن این اشعه به چشم جلوگیری می کند. با این وجود جوشکاران تمایلی نسبت به استفاده از این ماسک ندارند. زیرا فضای اطراف از پشت ماسک قابل مشاهده نیست و دید کامل تامین نمیشود.
اسلاید 5 :
اهمیت و ضرورت انجام طرح
استفاده نکردن از عینک جوشکاری حین فرآیند، آسیبهای جبران ناپذیری را به بار میآورد. اما همانطور که گفته شد جوشکاران تمایل زیادی برای استفاده از این ماسک را ندارند زیرا دید آنها مختل میشود.هزینه کاسکتهای اتوماتیک نیز زیاد میباشد. در نتیجه طراحی و ساخت یک ماسک جوشکاری که علاوه بر محافظت از چشم، باعث اختلال در دید نشود و صرفهی اقتصادی هم داشته باشد، ضروریست.
اسلاید 6 :
اهداف پژوهش
هدف کلی:
طراحی و ساخت ماسک جوشکاری با استفاده از نقاط کوانتومی
اهداف ویژه:
آشنایی با ماسک جوشکاری و مکانیسم عمل آن
آشنایی با انواع روشهای جوشکاری
آشنایی با اشعهی ماورا بنفش و طبقه بندی طول موجهای آن
بررسی طول موج اشعات فرابنفش حاصل از جوشکاری
آشنایی با نانو کریستال ها و خواص نوری آنها و نحوه ی سنتزشان
سنتز کوانتوم دات و استفاده از آنها در ساخت ماسک جوشکاری
اسلاید 7 :
سوالات پژوهش/ فرضیات
آیا میتوان با ذرات کوانتوم دات ماسک جوشکاری ساخت که شفاف باشد؟
آیا میتوان به کمک نانوذرات، ماسکی ساخت که مانع از رسیدن پرتوی فرابنفش در حین جوشکاری به چشم فرد جوشکار شود؟
آیا میتوان ماسک جوشکاری تولید کرد که سبب اختلال در دید نشود؟
آیا کوانتوم دات کربن قابلیت جذب و بازنشر اشعهی فرابنفش را دارد؟
اسلاید 8 :
تحقیقات پیشین
در سال1390، حسین ایرانی در کتاب"تکنولوژی و کارگاه جوشکاری"، به بررسی انواع روشهای جوشکاری و شرح کاربرد هر یک در صنایع مختلف پرداخت.
در سال 1975، مک گردن از لنزهای جوشکاری محافظ که برای قطعه چرمی کلاه جوش استفاده کرد. استفاده از یک کریستال مایع به همراه یک مدار الکتریکی که از پتانسیل الکتریکی مناسبی برای کریستال مایع استفاده می کند تا همان را از یک حالت انتقال نور یکنواخت به حالت تقریباً مات از انتقال بسیار کوچک نور منتقل کند.
میلیتلو و همکاران، در سال1967، عینک جوشکاری با پوشش لنز محافظ قابل جابجایی عینک ایمنی برای فیلتر کردن اشعه های مضر نور مانند مادون قرمز و ماوراء بنفش که دارای یک لنز فیلتر فیلتر شیشه ای است که در هر دو چشم کاربر وجود دارد ساختند.
اسلاید 9 :
بحث و نتیجه گیری
با توجه به یافته های حاصل از این پژوهش، می توان گفت که عینک ساخته شده قابلیت استفاده در فرایند جوشکاری را دارد زیرا علاوه بر شفافیت شیشه، که مزیتی نسبت به دیگر عینک های موجود محسوب میشود، قابلیت کاهش انرژی و افزایش طول موج اشعه ی فرابنفش حاصل از فرایند را دارد که بسیار قابل توجه است.
اسلاید 10 :
پیشنهادها
طبق مشاهدات و یافته های حاصل از ایک پژوهش پیشنهاد میشود در حین فرایند جوشکاری و دیگر شغل ها که در آنها چشم افراد در مواجهه با اشعه ی فرابنفش است ، از عینک تهیه شده استفاده شود.