بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
بررسی شیوع اعتیاد به بازیهای رایانه ای در کودکان و نوجوانان پسر
اسلاید 3 :
مقدمه و اهداف : به نظر می رسد بازیهای رایانه ای به تدریج قسمت زیادی از زندگی روزانه افراد به خصوص کودکان و نوجوانان را اشغال می نماید و به دلیل رشد روزافزون استفاده از آن ، مطالعات در این حوزه و بر روی کودکان و نوجوانان و احتمالاً مشکلات ناشی از آن بسیار اهمیت دارد .نتایج نشان می دهد استفاده بیش از حد بازیهای کامپیوتری در کودکان و نوجوانان با مشکلاتی شبیه به نشانه های اختلالات وابستگی به مواد شباهت بسیاری دارد.هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع اعتیاد به بازیهای رایانه ای در این گروه سنی است.
اسلاید 4 :
روش کار: اين پژوهش از نوع توصيفي بر روی گروهی از دانش آموزان گیم نتهای شهر اصفهان كه به روش نمونه گيري خوشه ای انتخاب شده بودند انجام شد .سپس پرسشنامه PVP در کودکان و نوجوانان که روایی و پایایی فرم فارسی آن در مطالعه ای محاسبه و به تایید رسیده بود به همراه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک بر روی گروه نمونه اجراشد. پس از جمع آوری و نمره گذاری پرسشنامه ها اهداف مورد توسط نرم افزار SPSS مورد تجزيه و تحليل واقع شد .
اسلاید 5 :
یافته ها و نتایج : شیوع اعتیاد در پسران سنین 15- 12سال بیشتر از دانش آموزان دیگر است .همچنین وابستگی به بازیهای رایانه ای در نوجوانان بیشتر از کودکان می باشد . بطور کلی نرخ شیوع آن در گروه نمونه برابر با 20% محاسبه شد .
اسلاید 6 :
بحث و نتیجه گیری : از آنجاییکه در حدود یک پنجم کودکان و نوجوانان پسر که از بازیهای رایانه ای استفاده می کنند وابسته به آن محسوب می شوند لازم است در این زمینه فرهنگ سازی مناسب و آموزش صحیح در سطح جامعه و خانواده ها برای استفاده مناسب و مؤثر از آن انجام شود.
پیشنهادات : 1)بايد متفكرين ،متخصصين ،كارشناسان امور تربيتي ، روانشناسان و جامعه شناسان با تشكيل سمينارها و گردهماييهاي علمي، تمام جوانب امر و پيامدهاي مثبت و منفي استفاده ناصحیح از بازیهای کامپیوتری را مفصلاً مورد ارزيابي قراردهند .
2)ارضاء نيازهاي کودکان و نوجوانان از طريق توليد برنامه هاي خوب ، تفريحي، جذاب و با محتوي. به اين ترتيب اگر نيازهاي این گروه تأمين شود می توان بوسیله آن آثار نامطلوب بازیهای رایانه ای در کودکان و نوجوانان را کاهش دهیم .
3) والدين معمولاً کامپیوتر و بازیهای رایانه ای را وسيله اي براي سرگرمي مي دانند و زماني كه به فرزند خود اجازه مي دهند هر چه دلش خواست استفاده كند او را در برابر سلامت رواني و اجتماعي آسيب پذير مي سازند اگر والدين ناآگاهانه فرزند خود را به رسانه هايي نظير بازیهای كامپيوتری بسپارند در حوادث احتمالي ناشي از وابستگي و اعتياد به آن مقصرند.والدين مي بايستي چگونگي استفاده از این برنامه ها را به فرزندان خود بياموزند و رفتاري معقول در پيش گيرند.
4) کودکان و نوجوانان را بايداز عزلت و گوشه نشيني درآورد و وادارشان كرد كه تمام اوقات بيكاري خود را به استفاده از كامپيوتر واينترنت نپردازند و آنها را به فعاليتهاي سازنده نظير ورزش كردن ،مطالعه ،تفريح ، گفتگو با دوستان و.. تشویق کرد.