بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
روابط عمومی الکترونیکی
Electronic Public Relationship
اسلاید 2 :
روابط عمومی الکترونیکی
نحوهٔ بکارگیری فنآوریهای جدید ارتباطی و شیوههای نوین اطلاع رسانی در جهت ارائه خدمات منطبق بر خواستههای مخاطبان بطور لحظهای به منظور تحقق اهداف روابط عمومی است.
روابط عمومی الکترونیک لازمه و پیش فرض تحقق دولت الکترونیک است. دولت الکترونیک اصطلاحی است که به ارائه خدمات دولتی از طریق اینترنت و با استفاده از ابزارهای رایانهای اطلاق میشود.
اسلاید 3 :
روابط عمومی سنتی
در شکل سنتی روابط عمومی برای راهنمایی مراجعین، تهیه بروشور بصورت مکتوب، نصب تابلوی راهنمای طبقات و مواردی از این قبیل بود.
فرض کنید بسیاری از سازمانهای رسمی کشور، دارای ساختمانهای متعددی است و شما برای انجام کارتان نیاز دارید به هر ساختمانی و یا آدرسهای متفاوتی مراجعه کنید.
از تهیه مدارک مورد نیاز گرفته تا دانستن محل مراجعه از جمله اطلاعاتی است که اصولاً روابط عمومیهای سازمان باید آنها را تهیه کرده و در قالب بروشوری به مراجعه کنندگان داده و یا در اختیار متصدیان مربوطه بگذارند.
با وجود چنین ابزاری است که مردم میتوانند نظرات خود را بسیار راحتتر و بدون گذراندن فیلترها و سدهای مستحکم به سمع و نظر مسئولین سازمان برسانند. بی اغراق سرعت در اطلاع رسانی اصلیترین عنصری است که روابط عمومی الکترونیک را به روابط عمومی سنتی تحمیل کردهاست.
اسلاید 4 :
روابط عمومی الکترونیک
به نوعی روابط عمومی اطلاق می شود که در آن از ابزارهای الکترونیک نظیر سیستم پاسخگویی الکترونیک، رادیو، Voice و نظایر آن برای انجام ماموریت های روابط عمومی استفاده می شود. قرار دادن متون انتشاراتی تولید شده در روابط عمومی با همان شکل و فرمت مثلا در قالب PDF نیز در چارچوب روابط عمومی الکترونیک قرار می گیرد.
در روابط عمومی الکترونیک به جای بهره گیری از شیوه های سنتی مواجهه با مشتریان یا مخاطبان، از تکنولوژی های الکترونیکی به منظور سهولت، سرعت و فراگیری بیشتر استفاده می شود.
اسلاید 5 :
روابط عمومی دیجیتال
انجام فعالیت ها در چارچوب روابط عمومی دیجیتال، دومین گام بنیادی در این راستا تلقی می شود.
در روابط عمومی دیجیتال متون تولیدی و محتوای مورد نظر Contents از فرمت معمولی چاپی "printed" به فرمت صفر و یک تبدیل و به عبارت دیگر در این حالت، صفحات pdf تبدیل به صفحات HTML می شود. در روابط عمومی دیجیتال هنوز محتواها همان محتواهای روابط عمومی سنتی هستند با این تفاوت که قابلیت جستجو (Search) و کپی مطالب به صورت Text برای مخاطب وجود دارد.
برخی از اسناد، نامه ها، فرم ها و تقاضاها به وسیله ابزارهایی نظیر Email امکان ارسال و نقل و انتقال دارند، اما جهت فعالیت هنوز یک طرفه است؛ یعنی هنوز ارتباط فرد به فرد یا چهره به چهره در فضای سایبر، برقرار نشده است و همه چیز در یک چارچوب به شدت بوروکراتیک و مطابق ضوابط حاکم بر فضای رسمی و اداری روابط عمومی ها صورت می گیرد.
اسلاید 6 :
روابط عمومی آنلاین
در این مرحله، روابط عمومی گامی بلند و شتابان به سمت تحول ماهیت فرآیندهای روابط عمومی برمی دارد. با آنلاین شدن روابط عمومی، خدمات به صورت شبانه روزی در اختیار مخاطب و مشتری قرار می گیرد. برای رسانه های مبتنی بر web اعتبار قائل می شود، خبردهی و خبریابی مبتنی بر فضای وب مرسوم می شود، اخبار روابط عمومی علاوه بر رسانه های مکتوب printed Media و رسانه های صوتی و تصویری، برای رسانه های آنلاین و اینترنتی نیز ارسال می شود، همایش های خبری آنلاین برگزار می شود، امکان انتشار همزمان مصاحبه ها و گفتگوهای زنده روی اینترنت فراهم می شود، تکذیبیه ها و پاسخ های رسمی برای نشریه های الکترونیکی، سایت ها، وبلاگ ها، روزنت ها و خبرگزاری های اینترنتی فرستاده می شود و به طور کلی روابط عمومی آنلاین نسبت به محتوای تولید شده در اینترنت عکس العمل نشان می دهد.همچنین شرکت در چت روم ها (chatrooms) و ارسال نامه ها از طریق پست الکترونیکی جدی گرفته می شود و وب سایت سازمانی فعال می شود.
اسلاید 7 :
روابط عمومی سایبر
شاید بتوان گفت کامل ترین و جامع ترین شکل متصور برای روابط عمومی الکترونیک، روابط عمومی سایبر است.
منظور از روابط عمومی سایبر، فرآیندی است که در آن روابط عمومی به صورت کاملا آنلاین درآمده که ویژگی تعاملی و مشارکت پذیری آن بسیار برجسته و بارز است. مخاطب یا مشتری در روابط عمومی سایبر در جایگاه اول اهمیت ایستاده است گاهی رخدادی در یک روز تعطیل نیازمند توجه، واکنش یا پاسخ است
بنابراین در روابط عمومی سایبر، مفهوم کار و ساعت کاری تغییر پیدا می کند وحضور در چنین نهاد یا سازمان یا بخشی به منزله یک شغل Fulltime محسوب می شود. داشتن تخصص های ویژه، تسلط به نرم افزارها (software) و مهارت های دیجیتالی Digital Skills از جمله ضرورت های نیروهای روابط عمومی سایبر است.
اسلاید 8 :
استفاده از تازه ترین تکنولوژی های اطلاعاتی همچون پادکستینگ (podcasting)، خبرخوان (RSS)، ویکی پدیا (wikipedia)، کانترینگ (countering)، سرچ کردن (Searching)، مانیتور کردن (monitoring) ، تالارهای گفتگو (Forum ) ، خبرنامه های الکترونیکی ( Newsletter) ، گروههای ایمیلی ( MAil Groups) چت رومها ( Chatrooms ) مسنجرها (Messengers ) وبلاگ سازمانی (Weblog) ، و ابزارهای مشارکتی WEB2.0 ، از دیگر ویژگی های روابط عمومی سایبر است، در حقیقت یک روابط عمومی سایبر باید پا به پای پیشرفت تکنولوژی، بر مهارت های خود بیفزاید و به اصطلاح از قافله فناوری عقب نباشد.
داشتن وبلاگ در این مرحله بسیار ضروری است. سیستم های نظرسنجی اینترنتی، افکارسنجی های مبتنی بر وب نیز در این چارچوب مورد بررسی قرار می گیرند.
داشتن یک وب سایت سازمانی قوی با امکانات چند رسانه ای (Multimedia) و فعالیت در خارج از مرزهای جغرافیایی یک کشور، روابط عمومی سایبر را تبدیل به حوزه ای بین المللی می کند که با مخاطبان جهانی مواجه است. جایگاه سازمان در موتورهای جستجو، امکان جستجو در سایت، پاسخ فوری به نظردهندگان، دخالت دادن مخاطبان در فرآیندهای تصمیم گیری و فعالیت ها، تعامل با سازمان های همسو از دیگر مواردی است که روابط عمومی سایبر به آن توجه دارد.
اسلاید 9 :
روابط عمومی اینترنتی
برخی سازمان ها اصولا بر بستر اینترنت متولد شده اند و در همان فضا فعالیت می کنند و حیات و ممات آنها وابسته به جایگاه شان در اینترنت است. مهم ترین فعالیت این سازمان ها در عرصه اینترنت برای بقا و رشد و توسعه، در چارچوب روابط عمومی اینترنتی انجام می شود. کارکنان چنین نهادی هر یک از برخی جهات به کارمندان بالقوه و بالفعل روابط عمومی تبدیل می شوند.
در روابط عمومی اینترنتی با مفهوم و چارچوب فوق، همه امور فوق العاده تخصصی و فنی است و استفاده حداکثری از تکنولوژی های نرم افزاری و اطلاعاتی صورت می گیرد.روابط عمومی اینترنتی خود به دنبال ابداع شیوه ها و متدهای جدید برای رشد سازمان و ارتقای جایگاه آن در جهان است.
اسلاید 10 :
روابط عمومی مجازی
روابط عمومی مجازی را می توان نوعی از روابط عمومی دانست که وجود خارجی ندارد، هرچند ممکن است سازمان اصلی متبوع آن در جهان واقعی وجود داشته باشد. این فرآیند اشاره به نوعی از فعالیت روابط عمومی دارد که فعالیت های آن در چارچوب سازمان بروکراتیک نیست و هر یک از ماموریت های آن توسط بخش خصوصی یا اشخاص منفرد در خارج از سازمان انجام می شود
به هر حال واقعیت این است که امروزه فعالیت روابط عمومی از قالب های سنتی خود خارج شده و اشکال متنوع و متفاوتی به خود گرفته است. وجه مشترک همه این فعالیت ها، استفاده از تکنولوژی های اطلاعاتی و افزایش قدرت تعامل با مخاطب-مشتری می باشد.
اسلاید 11 :
بولتن ساز
یکی از وظایف روابط عمومی ها رصد اخبار در رسانه ها و ساخت بریده جرائد و یا بولتن روزانه است.
نرم افزارهایی به این منظور طراحی شده اند که به صورت اتوماتیک متن اخبار رسانه ها را رصد و بانک اطلاعاتی جدیدی از آنها می سازند. این برنامه ها الگوریتم پیچیده ای دارند و از چند برنامه جهت دریافت اخبار، جستجو در آنها و کتابخانه سازی از آنها را بر عهده دارند .
اسلاید 12 :
مجلات الکترونیک
از دیگر مواردی که جزء مهمترین مزایای مجلات الکترونیک است میتوان به اطلاع رسانی لحظهای، دسترسی سریع به اطلاعات، کاهش حجم نامههای اداری و بایگانی، پائین آوردن هزینهها مانند چاپ و انتشار، برگزاری نمایشگاه و. و همچنین فراگیر و فرامرز بودن آن اشاره کرد.
اسلاید 13 :
رسانه های دیجیتال
از رسانه های دیجیتال می توان به رسانه های کامپیوتری، موبایلی و بروشور های دیجیتال نام برد. به عنوان مثال : موبایل کاتالوگ ها در زمینه موبایل، مجلات الکترونیکی و..
تویترها
اسلاید 14 :
ایمیل
ایمیل یا صندوق پستی که امروزه کاربرد زیادی در بین کابران ایرانی پیدا نموده است. در نظر بگیرید برای نشان دادن یک طرح و یا متن پس از اخذ سفارش باید متن را در شرکت و یا محل کار خود انجام داده و برای گرفتن تایید باید دوباره به محل کار فرد نامبرده رفت و آن را تایید گرفت . حال باید حساب کرد که فرد مذکور در شهر شما باشد و امکان دسترسی به وی امکان پذیر است. ولی در پست الکترونیکی یا ایمیل شما می توانید از سراسر دنیا کار را قبول نموده و سفارش مورد نظر را انجام داده و دوباره کار را جهت تایید به فرد مورد نظر ارسال فرمایید بدون اینکه تحرک جسمی از خود نشان دهید
برای روشن شدن بیشتر موضوع مثالی دیگر می زنم.شما برای اینکه از وضعیت و اوضاع و احوال دوست خود مطلع شوید باید کاغذ و قلم برداشته و برای وی نامه ای بنویسید و آن را به صندوق پستی بیندازید.سپس پستچی نامه شما را به اداره پست منتقل نموده و در آنجا تفکیک می نمایند و به نشانی دوست شما ارسال می شود که این امر مستلزم کذر وقت و زمان است. ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی که فاصله ها را از بین برده شما با ایمیل و حتی چت کردن می توانید از حال دوستتان در کمترین زمان ممکن (حتی بدون فوت زمان) خبردار شوید.
اسلاید 15 :
جشنوارهها، همایشهای آنلاین
برای اولین بار در ایران طرح جامع مدیریت همایشها و جشنوارههای آنلاین طراحی شدهاست. که در جشنواره طراحی وب ایران در حال اجرا میباشد.
اسلاید 16 :
کتابها و رساله ها
اولین رساله دکترا با عنوان روابط عمومی الکترونیک توسط حمید ضیایی پرور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران در سال ۱۳۸۸ دفاع شد . دو کتاب با عنوان های تکنولوژی های کاربردی روابط عمومی الکترونیک ( جلد اول و دوم)نیز توسط وی تالیف و از سوی انتشارات علمی و فرهنگی منتشر شده است.
اسلاید 17 :
نقاط ضعف و قوت روابط عمومي الکترونيک چيست؟
ظاهرا نقطه ضعفي در روابط عمومي الکترونيک وجود ندارد . همه ما بايد توجه داشته باشيم که روابطعمومي الکترونيک يک فن برتر و مدرن است که در اختيار کارگزاران روابط عمومي قرار گرفته است. در آمريکا بيش از 95 درصد کارگزاران روابط عمومي دارايpc متصل به اينترنت هستند و بخش اعظم فعاليت هاي آنها از طريق اينترنت صورت مي گيرد . در آلمان بيش از 60 موسسه و شرکت دولتي و خصوصي از روابط عمومي الکترونيک براي تسريع در اطلاع رساني و برقراري ارتباط سريع با مخاطبان استفاده مي کنند
اسلاید 18 :
مفهوم روابط عمومي الکترونيکي و ديجيتالي
روابط عمومي ديجيتالي عبارت است از:استفاده از فناوري ديجيتالي خصوصا کاربردهاي مبتني بر وب سايتهاي اينترنتي براي افزايش دسترسي و ارائه خدمات و اطلاعات ارتباطي به کاربران و سازمانها و نهادها و دريافت اطلاعات از طريق آن
اين روش زمينه بالقوهاي براي کمک به ايجاد رابطهاي ساده، روان و مؤثر بين سازمانها و نهادها و ارائه خدمات ارزان قيمت و فوري به کليه گروههاي کاربر را فراهم خواهد کرد.
روابط عمومي الکترونيکي و ديجيتالي در واقع فضائي در خدمت کاربر قرار ميدهد که در آن کاربر، به راحتي به اطلاعات دست پيدا کرده و نياز خود را مرتفع ميکند.
اسلاید 19 :
ويژگيهاي روابط عمومي الکترونيکي و ديجيتالي
روابط عمومي در جوامع اطلاعات آينده نقش مهمي در امر اطلاع رساني بهينه، ارائه سرويسها و خدمات به تک تک افراد جامعه خواهد داشت. ويژگيهاي خاص روابط عمومي ديجيتال سبب تسهيل دسترسي شهروندان و مخاطبان به اطلاعات و خدمات مورد نياز و کاهش هزينهها خواهد شد.
-در روابط عمومي الکترونيکي بهرهگيري از فناوريهاي نوين هدف نيست بکه وسيله است وسيلهاي در جهت ارائه خدمات و سرويسهاي مورد نياز به مخاطبان.
-روابط عمومي ديجيتالي در قيد زمان و مکان نيست. خدمات و اطلاعات در تمامي روزها و ساعات در دسترس شهروندان و مخاطبان قرار ميگيرد.
-روابط عمومي ديجيتالي ارتباطي دو سويه بين سازمان ها و مردم حاکم ميکند.
- مخاطب در روابط عمومي ديجيتالي جمع نيست بلکه فردي است. در روابط عمومي الکترونيکي بايد پاسخگوي تک تک اعضاي جامعه اطلاعات بود.
اسلاید 20 :
جایگاه روابط عمومی الکترونیک در ایران کجاست ؟
«روابط عمومی الکترونیک» (EPR) تنها واژه ای نیست که این روزها به فن یا علم روابط عمومی مدرن اطلاق می شود. روابط عمومی جدید و مبتنی بر تکنولوژی اطلاعات Information Technology، انواع و اقسام مختلفی دارد و چه بسا دایره فعالیت هر یک از آنها با دیگری تفاوت اساسی داشته باشد.در این مقاله سعی می شود هر یک از این مفاهیم بررسی و ابعاد و چارچوب آن مشخص شود. بدیهی است در نهایت آنچه مهم می باشد روح جدید حاکم بر این نوع از روابط عمومی است نه نام یا اصطلاحی که به آن فعالیت اطلاق می شود. در ایران نیز نشانه های قوی از رویکرد روابط عمومی ها به این پدیده های جدید مشاهده می شود.