بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

آسیب های اجتماعی بزرگسالان
همسرآزاری

اسلاید 3 :

خشونت خانگی یک آسیب اجتماعی است که به سلامت جسمی و روانی قربانی و کل خانواده صدمه می زند و اثرات آن می تواند سالها حتی پس از توقف خشونت ادامه داشته باشد. همچنین، خشونت روی سلامت و رشد ذهنی ، اجتماعی و هیجانی کودکان و نوجوانانی که شاهد و یا قربانی خشونت خانگی هستند تاثیر گذاشته و می تواند یک عامل خطر برای سوء مصرف مواد و الکل، پرخاشگری و خشونت و بزهکاری و انواع مشکلات روان شناختی در بزرگسالی باشد.

اسلاید 4 :

شناسایی و مداخله اولیه در زمینه خشونت خانگی می تواند اثرات آسیب های وارده را بطور قابل ملاحظه ای کاهش داده و یا از وقوع مجدد آن پیشگیری کند. این نه تنها برای آسایش قربانی بلکه برای رفاه و آسایش بچه ها و کل خانواده اهمیت دارد.
مراکز مراقبت اولیه ممکن است اولین نقطه تماس قربانیان خشونت خانگی با کارکنان مراکز بهداشتی باشند. بنابراین، افزایش دانش و مهارت کارکنان این مراکز برای شناسایی و انجام مداخلات اولیه روانی اجتماعی اهمیت زیادی دارد.

اسلاید 5 :

اگرچه خشونت ممکن است نسبت به هر یک از اعضای خانواده شامل همسر، فرزندان، فرزند خوانده ها، افراد مسن خانواده، مستخدمین خانه و .صورت گیرد ولی راهنمای حاضر روی خشونت نسبت به زنان و کودکان تمرکز داشته و در انتها به خشونت نسبت به سالمندان اشاره می شود زیرا آمارها حاکی از آن است که این افراد بیشتر از سایر اعضای خانواده در معرض خطر خشونت خانگی قرار دارند.
در راهنمای حاضر ابتدا کلیات نظری مربوط به خشونت خانگی ارائه شده و در بخش دوم راهنمای شناسایی و مداخله مختصر توضیح داده می شود.

اسلاید 6 :

مقدمه
خشونت برعلیه زنان شایع ترین شکل خشونت خانگی است که درسراسر دنیا وجود دارد و در تمام طبقات اقتصادی اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و مذهبی دیده می شود. خشونت معمولا در سال اول زندگی مشترک و گاهی وقتی زن حامله است اتفاق می افتد و سپس سیکل خشونت شروع شده و ممکن است سال ها طول بکشد. چون خشونت در خلوت خانه اتفاق می افتد و بسیاری از زنان ممکن است آن را به عنوان یک چیز طبیعی در زندگی زناشویی بپذیرند و در مورد آن صحبت نکنند، این مشکل ممکن است مخفی و پنهان باقی مانده و لذا زنان قربانی کمک و حمایت لازم ر ا نیز به دست نیاورند.

اسلاید 7 :

ولی خشونت برعلیه زنان یک مشکل اجتماعی است و نه صرفا خانوادگی و اولین قدم برای مقابله با آن شکستن سکوت زنان است. بنابراین کارکنان مراکز بهداشتی بویژه پزشکان و روان شناسان باید نسبت به علائم و نشانه های های بالینی اثرات جسمی و روانی بدرفتاری آگاه بوده و در صورت مشاهده این موارد، بدرفتاری را مورد ارزیابی قرار داده و خدمات حمایتی و روانی اجتماعی لازم را ارائه دهند.

اسلاید 8 :

تعریف خشونت بر علیه زنان و انواع آن

خشونت خانگی یک الگوی بدرفتاری جسمی، جنسی، روانی و هیجانی است که توسط یکی از اعضای خانواده برای اعمال کنترل و قدرت، نسبت به سایر اعضای خانواده صورت می گیرد. اصطلاح یک الگوی رفتاری اشاره به رفتاری دارد که بطور مکرر اتفاق می افتد و لذا حادثه ای که فقط یک بار ، برای مثال به دلیل یک استرس حاد و موقتی، در خانواده اتفاق می افتد، بد رفتاری محسوب نمی شود. بنابراین خشونت خانگی رفتارهایی است که یک عضو خانواده برای کنترل و تسلط بر عضودیگر خانواده انجام می دهد.
خشونت بر علیه زنان ، الگویی از بدرفتاری است که به منظور کنترل و تسلط بر زنان صورت می گیرد. خشونت برعلیه زنان انواع مختلفی داشته و فقط شامل خشونت جسمی نیست و شامل انواع بدرفتاری روانی/ هیجانی، جنسی، اجتماعی، اقتصادی نیز می شود که در زیر به نمونه های خاص این موارد در مورد زنان اشاره می شود.

اسلاید 9 :

بدرفتاری جنسی
بدرفتاری جنسی هر رفتار یا عمل جنسی است که بدون رضایت و موافقت همسر صورت می گیرد.
مجبور کردن همسر به رابطه جنسی با یا بدون توسل به خشونت جسمی
مجبور کردن همسر به عمل جنسی که وی آن را دوست ندارد یا با آن راحت نیست
مجبور کردن همسر به عمل جنسی که تحقیر کننده و دردناک است
مجبور کردن همسر به رابطه جنسی وقتی او بیمار است و یا پس از اینکه با او بدرفتاری کرده است

اسلاید 10 :

بدرفتاری روانی/ هیجانی
خشونت روانی/ هیجانی هر رفتاری است که اعتماد بنفس و عزت نفس زن را کاهش می دهد و یا باعث می شود با ترس و وحشت زندگی کند.
فحاشی، دست انداختن و مسخره کردن زن در خلوت خانه یا در حضور اقوام و دوستان
توهین و اهانت به خانواده، اقوام و دوستان همسر
ایراد گرفتن مداوم از هر عقیده و یا کار همسر

اسلاید 11 :

سرزنش کردن و مقصر دانستن همسر برای هر مشکلی که در خانواده پیش میآید
متهم کردن همسر به خیانت یا رفتار اغواگرانه
بی توجهی و فاصله گرفتن از همسر
تهدید به خشونت فیزیکی یا استفاده از سلاح مثل چاقو
تهدید به صدمه زدن به خود، بچه ها و همسر در صورتی که اورا ترک کند
تهدید به ندادن بچه ها به همسر در صورتی که او را ترک کند

اسلاید 12 :

بد رفتاری اجتماعی
هر رفتاری که روابط و فعالیت های اجتماعی زن را محدود می کند و باعث منزوی شدن وی می شود:
محدود کردن و یا جلوگیری از تماس تلفنی و رفت و آمد با پدر و مادر و اقوام و آشنایان
جلوگیری از فعالیت های اجتماعی مانند شرکت در جلسات مذهبی، کارهایی خیریه ، فرهنگسراها و غیره
جلوگیری از ادامه تحصیل و یا سر کار رفتن
جلو گیری از تنها بیرون رفتن

اسلاید 13 :

بدرفتاری مالی یا اقتصادی
بدرفتاری مالی، رفتاری است که زن را از نظر مالی تحت فشار قرار می دهد:
ندادن پول کافی برای خرید مایحتاج روزانه
حساب کشیدن برای هر ریالی که زن خرج می کند
ندادن پول برای مصرف شخصی همسر
مجبور کردن همسر به امضای چک، سفته و یا اسناد مالی
سر کار نرفتن و مجبور کردن همسر به زندگی کردن با حداقل ها
سوء استفاده از اموال و دارایی های همسر

اسلاید 14 :

باورهای غلط و واقعیتها در مورد خشونت بر علیه زنان
یک سری باورهای غلط در مورد خشونت برعلیه زنان وجود دارد که ممکن است موجب ادامه خشونت شده یا مانع از انجام اقداماتی برای جلوگیری از آن شود. در زیر به برخی از این موارد اشاره شده است:

باور غلط: خشونت برعلیه زنان مختص طبقات اقتصادی اجتماعی پایین جامعه است
واقعیت: خشونت برعلیه زنان محدود به یک طبقه اقتصادی اجتماعی نبوده و ممکن است در هر خانواده ای و با هر سطح تحصیلات و یا درآمدی اتفاق بیفتد. علاوه براین، آن منحصر به قوم و نژاد خاصی هم نیست و در همه جای دنیا اتفاق می افتد

اسلاید 15 :

باور غلط: مردان وقتی مست و یا تحت تاثیر مواد هستند، اقدام به خشونت می کنند
واقعیت: درست است که برخی مواد بویژه الکل ممکن است احتمال پرخاشگری و خشونت را افزایش دهند ولی همهی معتادان پرخاشگر نیستند و همهی افرادِ خشن نیز مواد مصرف نمیکنند. همچنین ترک مواد نیز الزاما با کاهش یا برطرف شدن خشونت همراه نیست. بنابراین، افراد تحت هر شرایطی که باشند مسوول رفتارهایشان هستند.

اسلاید 16 :

باورغلط : این یک موضوع شخصی- خانوادگی است و نه اجتماعی
واقعیت: این باور غلط اغلب مبتنی بر این باور سنتی است که زن باید مطیع شو هرش باشد. و زن خوب کسی است که مشکلات خانوادگی اش را به دیگران نمی گوید و زن خوب کسی است که و زن خوب کسی است که مشکلات خانوادگی

اسلاید 17 :

و آن را مثل یک راز حفظ می کند . ولی واقعیت این است که زن و مرد در تمام جنبه ها برابر هستند ، هیچ تبعیض و خشونتی قابل پذیرش نیست و وقتی مسئله امنیت جسمی و روانی مطرح است هیچ چیز شخصی وجود ندارد. زنان باید برای تامین امنیت خود و بچههایشان از افراد مورد اعتماد و ذی صلاح کمک بگیرید. یکی از حقوق اساسی هر انسانی این است که در امنیت و بدون ترس زندگی کنند و قانون باید حافظ این حقوق انسان ها باشد. خشونت خانگی جرم است و ربطی به نسبت افراد با هم ندارد.

اسلاید 18 :

باور غلط: مرد رئیس خانواده است و حق دارد زن و بچه اش را تنبیه کند
واقعیت: این یک باور سنتی در برخی اقوام و خرده فرهنگ هاست که مرد می تواند برای مدیریت رفتار زن و بچه اش حتی آنها را کتک بزند. اما هیچ کس حق خشونت و بدرفتاری با دیگران را نداشته و هر انسانی حق دارد بدون ترس و با احساس امنیت زندگی کند.

اسلاید 19 :

باور غلط: حتما زن یک کاری می کند که موجب عصبانیت شوهرش می شود
واقعیت: درست است که بعضی حرفها و یا کارها ممکن است موجب عصبانیت شود ولی عصبانیت یک موضوع است و خشونت موضوعی دیگر. درحالیکه عصبانیت یک هیجان طبیعی است ولی خشونت و پرخاشگری اصلا طبیعی نیست و هیچکس حق ندارد به صرف عصبانی بودن به دیگران صدمه بزند. مشکلات در هر ارتباطی وجود دارد و هیچکس حق ندارد از آن به عنوان عذر و بهانهای برای خشونت استفاده کند.

اسلاید 20 :

باورغلط: بعضی آدم ها وقتی عصبانی می شوند نمی توانند خود را کنترل کنند
واقعیت: افرادی که مرتکب خشونت می شوند معمولا آگاهانه انتخاب می کنند که با قربانی بدرفتاری کنند و به همین دلیل است که بیشتر اوقات وقتی این کار را انجام می دهند که شاهدی وجود ندارد. از طرف دیگر، معمولا این افراد با کسانی که زیر دست وی هستند و یا روی آنها کنترل دارد مثل زن و بچه، بدرفتاری می کند و نه با دوستان، همکاران و یا رئیسش. این واقعیت نشان می دهد که آنها روی بدرفتاری و شدت و نوع آن کنترل دارد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید