بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
آمورش نرم افزار SPSS
اسلاید 2 :
تا در طلب گوهر کانی، کانی
تا در هوس لقمه نانی، نانی
این نکته رمز اگر دانی، دانی
هر چیز که در جستن آنی، آنی
مولانا
اسلاید 3 :
تفاوت علم (science) و دانش (knowledge)
علم در لغت به معنای یقین، معرفت و دانش است. واژه علم در مفهوم کلی خود به هر نوع آگاهی نسبت به اشیا، پدیده ها، روابط و . اطلاق می شود.
به علم در مفهوم کلی و عام آن، knowledge گویند.
به علم در مفهوم خاص آن science گویند. که مقصود آن بخشی از دانستنی ها و آگاهی های نوع بشر است که به روش های تجربی قابل اثبات و تایید باشد. این نوع علم بیشتر مترادف با علوم تجربی و طبیعی و انسانی به کار گرفته شده است که در جهان خلقت قابل آزمایش می باشند و نتیج پژوهش های آنها ما به ازای خارجی است.
اسلاید 4 :
تفاوت سوال (Question) با مساله (Problem)
اگر به پرسشها و ابهاماتي كه براي خودمان و يا ديگران مطرح ميشوند دقت كنيم، ميتوانيم آنها را به دو دستة كلي تقسيم نماييم. تفاوت اصلي اين دو گروه، در اين است كه برخي از پرسشهاي ما بهخاطر جهالت و بياطلاعي بهوجود ميآيند؛ يعني چون چيزي دربارة يك موضوع نميدانيم، آن را ميپرسيم تا در آن باره اطلاع كسب كنيم. اين گونه پرسشها را اصطلاحاً «سؤال» ميناميم که سؤالات را میتوان از طریق فرآیند آموزش پاسخ داد؛ اما برخي از پرسشها هستند كه بر اثر دانايي و اطلاعات قبلي ما ايجاد ميشوند. بهعبارتديگر، تا وقتي دربارة يك موضوع چيزي نميدانيم و يا اصلاً به آن موضوع توجه نداريم، پرسشي هم در رابطه با آن به ذهنامان نميرسد؛ ولي همينكه كلية اطلاعات موجود دربارة آن مطلب را بهدست آورديم، تازه در تحليلها و مقايسهها و كشف ارتباطات مربوط به آن موضوع، پرسشهاي جديدي برايمان مطرح ميشود.
اگر بتوانيم پاسخ اين پرسشها را با پرسيدن از ديگران و يا مطالعه و استفاده از منابع، بهدست آوريم، معلوم ميشود كه اين پرسشها نيز بر اثر جهالت ما و يا نقص در اطلاعاتامان ايجادشده و در واقع، ما «سؤال» داشتهايم؛ اما اگر پاسخ پرسشهاي جديد ما، نزد هيچكس و در هيچجا وجود نداشته باشد، ما با دغدغه و مشكلي مواجه ميشويم كه خودمان بايد بهدنبال حل آن باشيم. اين گونه پرسشها را اصطلاحاً «مسأله» ميگوييم، در این صورت دیگر نمیتوان از فرآیند آموزش جهت پاسخگویی به مسأله استفاده نمود؛ لذا در این شرایط از پژوهش برای حل مسأله مدد میگیریم.
اسلاید 5 :
تفاوت پژوهش و آموزش
در تعریفی ساده، میتوان آمورش را چنین تعریف نمود: «آمورش یعنی، فرآیند پاسخگویی به سؤالات»؛ اما پژوهش برای پاسخ دادن به سؤالات نیست؛ بلکه: «پژوهش عبارت است از فرآیند حل مسأله».
اسلاید 6 :
تفاوت تحقیق (Search) با پژوهش (Research)
جستوجو و بررسی زمانی انجام میشود که انسان در مقابل یک ابهام، نگرانی، ناراحتی، سختی و . قرار دارد و برای فهم آن، اقدام به بررسی یا جستوجو مینماید و عامه مردم بهنحوی درگیر این فرآیند هستند؛ اما تحقیق آنها علمی تلقی نمیگردد؛ تحقیق موردنظر دانشمندان تحقیقی است که از اعتبار و پایایی برخوردار باشد، هدفمند، سازمانیافته و به دور از تعصبات و پیشداوری باشد و در نهایت، فرآیند پاسخ به سؤالات نیز از صحت و اعتبار لازم برخوردار باشد؛ بنابراین اگر چه همه انسانها به صورت عام به تحقیق میپردازند (تحقیق)؛ ولی اندیشمندان علاقهمندند تا با تحقیق علمی (پژوهش)، مسائل را حل کنند و انجام تحقیقات علمی، اساساً متکی به ضرورت تحقیق در زندگی انسانهاست.
اسلاید 7 :
انجام محاسبات آماری به کمک یارانه
سال تولید: 1984
آخرین نسخه: SPSS 26 سال 2018
خریداری شده توسط شرکت IBM در سال 2009
بسته نرم افزاری برای علوم اجتماعی Statistical Package for the Social Sciences
در حال حاضر از اين نرم افزار براي تحليل و آناليز آماري مشاهدات و پرسشنامه ها و آزمايشات در تمامي رشته ها استفاده مي گردد.
معرفی نرم افزار SPSS
اسلاید 8 :
تاریخچه SPSS
نرم افزارspss اولین بار در سال 1984 (حدود 34 سال پیش) به عنوان یک سیستم تحلیل آماری تحت محیط Dos توسط شرکت SPSS تولید شد. سپس در سال 1992 نسخه تحت ویندوز آن طراحی گردید. اين نرمافزار در ابتدا جهت كاربرد در دانشگاه استانفورد شيكاگو طراحي شده بود ولي بعدها در پژوهشهاي بسيار زيادي در زمينههاي موضوعي متعدد از جمله بازاريابي، علوم بهداشتي، مسائل مالي شركتها، تعليم و تربيت و … به كار گرفته شد.
طراحان اين نرمافزار يعني ناي، هول و بنت با تخصصهاي متفاوت اين نرم افزار را بر پايه استفاده در عمليات آماري طراحي نمودند تا دادههاي خام را به اطلاعات پردازش شده و مناسب براي تصميمگيري تبديل نمايند. بعدها اين نرمافزار به يك نرمافزار بينالمللي تبديل شد و طراحان آن فهميدند كه طرح آنها چيزي بيش از يك روش مفيد براي تجزيه و تحليل داده است و در واقع اين نرمافزار يك محصول پويا و ماندني است.
اسلاید 9 :
ساختار پژوهش
Title
Author
Abstract
Keywords
Introduction
Problem statement
Aims and objectives
Research questions
Literature review
Methodology
11- Research tools
12- Research population
13- Limitations
14- Results/findings
15- Discussion/conclusion
16- Further research
17- Acknowledgement
18- References
19- Appendices
اسلاید 10 :
ساختار پژوهش- رابطه اهداف، سوالات و فرضیات تحقیق
Problem
مساله تحقیق
سوالات و فرضیات
اهداف تحقیق
چارچوب نظری
Literature review
objectives
questions and Hypothesis of Research
سوالات پرسش نامه
مدل مفهومی
Conceptual Model
اسلاید 11 :
ساختار پژوهش
رابطه اهداف، سوالات و فرضیات تحقیق-مثال
سوالات و فرضیات
سوالات پرسش نامه
بین مدیریت دانش با فرهنگ سلسله مراتبی، رابطه معنی داری وجود دارد
مدل مفهومی
اسلاید 12 :
مقياس هاي اندازه گيري متغيرها
اسلاید 13 :
شيوه عملي طراحي پرسشنامه تحقيق
اسلاید 14 :
نمونه عملي طراحي پرسشنامه تحقيق
اسلاید 15 :
مشخص كردن متغيرها و مقياس سنجش متغيرها
پس از بيان فرضيه ها يا سوالات پژوهشي و مشخص كردن متغير، بايد متغيرهاي تحقيق را تعريف عملياتي بكنيم، يعني بايد منظور خود را از متغيرها يا مفاهيم مشخص(تعريف) كنيم.
متغير:
متغير كميتي است كه مي تواند از يك فرد به فرد ديگر يا از يك مشاهده به مشاهده ديگر مقادير مختلفي اختيار كند.
اسلاید 16 :
منویFile نرم افزار SPSS
هدف دستورهای منوی File کار با پرونده ها (فایل ها) است. پر کاربرد ترین دستورها در این منو به ترتیب عبارتند از:
گزینه New برای ایجاد فایل جدید، گزینه Open : باز کردن فایل های موجود، گزینه های Save و Save as برای ذخیره فایل ها، گزینه Print برای چاپ و گزینه Exit برای خروج از برنامه Spss.
تصویر این منو به قرار زیر است:
اسلاید 17 :
ستون Type
اسلاید 19 :
«سازمان ملل متحد در قطعنامه شماره ۲۶۲۶ (مصوبه مجمع عمومی) فقیر را کسی میداند که از حداقل زندگی در شأن انسان محروم است».
«محرومیت (فقر) عبارتست از عدم برخورداری از حداقل امکانات زندگی فردی و یا اجتماعی»
محرومیت(فقر):
اسلاید 20 :
محرومیت زدایی را میتوان اینگونه تعریف نمود: «مجموعه اقداماتی است که بهمنظور دسترسی افراد یا جامعه به حداقل امکانات زندگی فردی یا اجتماعی انجام میشود»
محرومیتزدایی (فقرزدایی):