بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مراقبت معــنوی در بیمــاران بستری

اسلاید 2 :

معنویت
واژه معنویت از ریشه لاتین Spritusگرفته شده است که به معنای نفس کشیدن است.
معنویت به تجاربی فراتر از مسائل مادی نسبت داده می شود.تجاربی که با حواس پنجگانه حاصل نمی شوند، بلکه حقایق عمیق و ارزشهایی را در بر می گیرند که انسان با یکی از ابعاد خود که همان بعد روحانی است، آن را درک می کند.
دنیای مقدسی است که انسان با بعد روحانی خود، در راه شناسایی و ارتباط با ان است.

اسلاید 3 :

معنویت
معنویت می تواند چارچوبی برای تصمیم گیری باشد، چارچوبی که درآن تمام مشکلات، اضطراب ها، ترس ها و نیازهای خود را معنا می بخشیم و با آن رویکرد به مسئله نگاه می کنیم.
معنویت فراسوی واژه است و می تواند به شیوه بسیار ساده احساس و تجربه شود.

اسلاید 4 :

اعتقاد به خدا در همه ادیان الهی
معنویت پدیده و تجربه ای عمیق است که ارتباط بشر با خود، خدا، انسان ها و طبیعت را به گونه ای عمیق و معنایی در بر می گیرد، چیزی که در همه آموزه ها و جوهره همه ادیان الهی به خوبی احساس می شود.

اسلاید 5 :

معنویت
معنویت مجموعه ای از ارزشها و عقاید در مورد خود و جهان تلقی می شود، یعنی مراقبت از بهداشت روانی خود ودیگران.
معنویت بعد فراموش شده بهداشت روانی تلقی می شود.
معنویت حتی در آنهایی که در ظاهر به خدا معتقد نیستند با تلاش برای تکریم و ستایش، معناجویی و هدفمندی مربوط می باشد.

اسلاید 6 :

اهمیت معنویت
اهمیت معنویت و رشد معنوی انسان تا حدی است که سازمان بهداشت جهانی در تعریف ابعاد وجودی انسان، به ابعاد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی اشاره می کند و بعد چهارم یعنی بعد معنوی را نیز در رشد و تکامل انسان مطرح می سازد.
تعریف سلامتی:
سلامتی تنها نبود بیماری نیست، خوب بودن یک وضعیت جسمی، روانشناسی، اجتماعی و معنویت است.

اسلاید 7 :

در سال های اخیر فهم اندیشه های مراقبت معنوی در نظام سلامت مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. ما در دنیای چند فرهنگی زندگی می کنیم، که درآن گاهی برچسب های دینی به عنوان تفرقه و تنش مورد سوء استفاده قرار می گیرد.
در میان اجتماعات، متاسفانه همانطوری که جامعه بزرگتر می شود، بی نیازی معنویت در بین انسانها دیده می شود.

اسلاید 8 :

اندیشه دینی در نظام سلامت باید پذیرای تفاوت های بشری و محدودیت های آن باشد، همان گونه که یادمی گیریم نیازهای ویژه افراد مختلف را بهتر ببینیم، بشنویم و توجه کنیم، باید خودمان را نیز جهت انجام کاربهتر و مؤثرتر مجهز سازیم.
کارکنان نظام سلامت به جز طرح کمی وقت برای اینکار، کاری برای مراقبت معنوی نکرده اند.این در حالی است که توجه به مراقبت معنوی و دینی موضوعی اساسی بوده و موجب توانمندی و ارتقای خدمات و نیز شکوفایی کارکنان و مراجعین می شود.

اسلاید 9 :

در گذشته کمتر به اعتقادات و ایمان افراد اهمیت داده می شد، این نوع دیدگاه نسبت به بیماران که آنها فقط یک موجود مادی هستند، زیاد خوشایند نیست.
امروزه بیماران ، پزشکان و سایر کادر درمان ارزش عوامل مؤثری مانند ایمان، اعتقاد به خدا، امید و همدردی در روند بهبودی را درک کرده اند.

اسلاید 10 :

معنویت بخشی از سلامتی و هسته مرکزی آن است که در همه افکار و اعمال ما نفوذ می کند.
معنویت و سلامتی روی یکدیگر قرار دارند و یاران جدانشدنی در شادی و غم، سلامت و بیماری، تولد و مرگ می باشند.
سلامتی

اسلاید 11 :

سلامت معنوی
انسان دارای ابعاد مختلفی میباشد که بعد معنوی انسان همانند سایر ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی از اهمیت خاصی برخوردار است .این بعد از ابعاد وجودی انسان سبب ایجاد معنا در زندگی، افزایش قدرت فرد در رویارویی با مشکلات میشود. سلامت معنوی باعث ارتباط هماهنگ و یکپارچه در بین نیروهای درونی فرد میشود و بر روشهای سازگاری افراد با خود، جامعه یا محیط تمرکز دارد.
بدون داشتن سلامت معنوی، دیگر ابعاد سلامتی نمیتوانند حداکثر عملکرد مورد انتظار را داشته باشند و رسیدن به سطح بالای کیفیت زندگی امکان پذیر نخواهد بود.

اسلاید 12 :

سلامت معنوی
سلامت معنوی با بهتر شدن کیفیت زندگی، ارتقاء ابعاد مختلف سلامتی، مصونیت در برابر برخی از بیماریها و نتایج بهتری از درمان همراه میباشد.

اختلال در سلامت معنوی میتواند سبب آشفتگی و اختلالات روحی و روانی، احساس تنهایی، افسردگی و ازدست دادن معنا در زندگی شده و همچنین سازگاری با مشکلات و هماهنگی ساختارهای درونی بدن را کاهش دهد.

اسلاید 13 :

مراقبت معنوی
مراقبت معنوی جنبه منحصر به فرد از مراقبت در پرستاری است که قابل جایگزین شدن با مراقبت روانی، اجتماعی یا مراقبت مذهبی نیست و به سؤالات پایه و بنیادی انسان مانند معنا در زندگی، درد، رنج و مرگ پاسخ میدهد.
با مراقبت معنوی ارتباط درمانی تسهیل شده و پرستار میتواند با تشویق فرد به یاد آوری گذشته و تأکید روی وقایع ویژه، قدرت و حمایت معنوی در فرد ایجاد نماید و تعاملات او را با سایراعضای خانواده، محیط، طبیعت و قدرت برتر بهبود ببخشد.

اسلاید 14 :

مراقبت معنوی
مطالعات نشان داده اند عدم توجه به نیازهای معنوی بیماران در بیشتر مراکز خدمات بهداشتی و مراقبتی منجر به افزایش اضطراب، کاهش امیدواری، انزوای معنوی و در نهایت افزایش طول دوره درمان میگردد.
پرستار میتواند با توجه به نیاز بیمار یک یا چند مداخله معنوی را مانند گوش
دادن فعال، خواندن قرآن و ادعیه، القای امید، شعر درمانی، مراقبه، خاطره درمانی، دعادرمانی و غیره را برگزیده و برای بیمار اجرا نماید.

اسلاید 15 :

مداخله القای امید یعنی تسهیل و ارتقای نگرش مثبت نسبت به موقعیتهای مختلف در زندگی که مشتمل بر مواردی مانند آگاهی دادن به مددجودر رابطه با پویا بودن حالات مختلف سلامتی و بیماری، آموزش مهارتهای سازگارانه، کمک به مددجو در شناسایی نقاط امیدواری، تسهیل نیایش و غیره که میتوان از آن به عنوان یکی از انواع مداخلات معنوی استفاده نمود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید