بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسمه تعالی
پروژه ی طرح مرمتی خانه ی پروین اعتصامی

اسلاید 2 :

فهرست:
فصل اول: رفع خطر
برنامه استحفاظی

فصل دوم : بیوگرافی
مطالعات تاریخی

فصل سوم : مطالعات پلانهای وضع موجود
مطالعات سازه بنا
مطالعات تاسیسات بنا
مطالعات پی
مطالعات پله
الگوهای اتاقها
دسترسی ها
شناخت تزئینات

اسلاید 4 :

فصل اول :
رفع خطر
برنامه ی استحفاضی

اسلاید 5 :

رفع خطر :
رفع خطر شامل از بین بردن خطرات ناشی از تخریب ساختمان در طول طرح مرمتی بنا می باشد.

الف: شمع کوبی
ب: جلوگیری ازفرو ریختن نما
استفاده از شمع بندی مایل برای جلوگیری از فرو ریختن نما ، در این نوع شمع بندی بار دیوار تئسط شمع ها یا حائل های مایل به زمین منتقل می شود .
تعیین مکان دقیق شمعها از نظر توانایی تحمل حداکثر بار کف و دیوار مهم است. خط مرکز شمع حایل باید با خط مرکز دیوار یا تکیه گاه کف تلاقی کند.

اسلاید 6 :

دیوارهای خارجی محوطه

اسلاید 7 :

نمای خارجی دیوار

اسلاید 10 :

رفع خطر :

ج:جلوگیری از خارج شدن سنگ ازاره :
برای جلوگیری از خارج شدن سنگ ازاره در دیواره های خارجی (نمای خارجی) خانه ی پروین اعتصامی از شمع کوبی و تزریق ملات بین سنگ ها استفاده کرده اند.

اسلاید 11 :

رفع خطر :

د: توقف بهره برداری از سرویس موجود در بخش غربی زیرزمین:
برای جلوگیری از رطوبت بیشتر و رطوبت صعودی در دیوارها، بهره برداری از این سرویس بهداشتی که جزء الحاقیات بنا می باشد متوقف شده است.

ه : پاکسازی و سمپاشی بنا :
در مرحله رفع خطر در زیرزمین به علت لانه سازی حیوانات موذی و حشرات مختلف مانند سوسک ، موش و . و همچنین به منظور جلوگیری از تخریب بیشتر ساختمان که خود ناشی از آمونیاکی بودن فضولات حیوانات می باشد و نیز خوردگی حاصل از لانه سازی آنها ، مجبور به سمپاشی کردن کل ساختمان برای از بین بردن نسل این حشرات شده اند.

و: همچنین به دلیل غیر استفاده بودن محل، به خصوص در قسمت زیرزمین ، محل عملا تبدیل به یک آشغال دانی بزرگ شده بود ، که میراث فرهنگی توسط کارکنان خود محل را پاکسازی کرده بود.

اسلاید 12 :

فصل دوم :
بیوگرافی

مطالعات تاریخی بنا

اسلاید 13 :

بیوگرافی :

سرگذشت پروین اعتصامی و اطلاعاتی در مورد خانه پروین اعتصامی از سوی سازمان میراث فرهنگی :
پروین اعتصامی شاعر بزرگ ایران در 25 اسفند ماه 1285 هجری خورشیدی در شهر تبریز به دنیا آمدو در کودکی همراه پدر به تهران آمد .

اعتصامی ، ادبیات فارسی و عربی را نزد پدر ادیب خود بیاموخت و سپس زبان انگلیسی را در مدرسه دخترانه آمریکایی به سال 1303 هجری خورشیدی به پایان رسانید. پروین در سال 1313 با پسر عموی پدرش ازدواج نموده و همراه شوهر به کرمانشاه رفت ولی پس از دو ماه و نیم بر اثر عدم تفاهم با شوهر خود ،او را ترک کرده و به منزل پدرش بازگشت پس از 9 ماه با بخشیدن مهریه خود طلاق گرفتو تا پایان عمر بی همسر به سر برد و به سرودن اشعار و به کار بردن قریحه تابناکش مشغول بود.

اسلاید 14 :

مونس و همدم و مددکار او پدر دانشمند و سخن شناسش یوسف اعتصامی به سال 1316 در گذشت و پروین را یکه و تنها گذاشت.غم مرگ پدر روح حساس پروین را سخت ازرده و پریشان ساخت و بر او تاثیری بس عمیق گذاشت تا اینکه در نیمه شب شنبه 16 فروردین 1320 در سن 35 سالگی دار فانی را وداع گفته و به سرای جاویدان شتافت .

پیکر پروین را در صحن جدید قم در مقبره خانوادگی اعتصامی ، کنار پدرش به خاک سپردند و بر سر سنگ آرامگاهش شعری را که خود برای روز مرگش سروده بود حک کردند:

اسلاید 15 :

اینکه خاک سیهش بالین است
اختر چرخ ادب پروین است
گرچه جز تلخی از ایام ندید
هر چه خواهی،سخنش شیرین است
صاحب آن همه گفتار ،امروز
سائل فاتحه و یاسین است..

اسلاید 16 :

مطالعات تاریخی بنا:
خانه پروین اعتصامی (شاعر معاصر ایران) در محله چایکنار تبریز در جانب شرقی پل منصور و حد فاصل این پل و شهرداری منطقه یک تبریز و در کوچه ای به نام ساوجبلاغی ها که اینک به یاد این شاعره ی نام آور کوچه پروین اعتصامی نام نهاده شده قرار دارد.
با توجه به شواهد موجود و ویژگیهای معماری بنا و قدمت آن به دوره پهلوی اول مربوط می شود .
نمای ساختمان آجری و حالت قرینه ای دارد.
بنا در دو طبقه (اول و زیرزمین) احداث شده و در نیم طبقه ( بالای طبقه اول) دو اتاق گوشواره (بهار خواب) احداث شده و سردابه و آب انبار بنا نیز در حیاط ساختمان قرار دارد .

اسلاید 17 :

مساحت زیر بنای کل طبقات در حدود 600 متر مربع و مساحت حیاط آن 900 متر مربع می باشد.
ساختمان در ضلع شمالی عرصه این خانه احداث شده و ورود به آن از دو ورودی (پلکان) میسر می باشد.
طبقه زیرزمین شامل حوضخانه و اتاق های تابستان نشین و فضاهای خدمات است.پلان حوضخانه فرم چلیپایی شکل دارد. در طبقه اول شش اتاق و یک طنبی (سرسرا) قرار دارد.
مصالح بکار رفته در احداث بنا، آجر، خشت و چوب است.
حیاط مشجر و حوض سنگی موجود در وسط آن نیز بر زیبایی این خانه تاریخی افزوده است.
سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری در راستای ارج نهادن به مقام این شاعر توانا ، با توجه به جایگاه این شاعر معاصر در عرصه ی ادب و فرهنگ ایران زمین و ارزشهای معماری و تاریخی این خانه تاریخی در سال 1385 اقدام به ثبت این اثر در فهرست آثار ملی کشور تحت شماره 18681 نموده است.

اسلاید 18 :

این اثر ارزشمند تاریخی و فرهنگی در سال 1386 با اختصاص مبلغ 3950000000 ریال تملک گردیده و متعاقبا عملیات مرمت استحکام بخشی بنا توسط سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی آغاز گردیده و تاکنون بیش از 400 میلیون ریال در این راستا هزینه صرف شده است.
بازسازی و مرمت این اثر از ابتدای سال 1386 آغاز گردیده است.
لازم به ذکر است که با وجود آنکه حدود دو میلیون ریال برای بازسازی و مرمت این اثر هزینه شده است، پیش بینی می شود مبلغ دو میلیارد ریال دیگر نیز برای اتمام پروزه لازم است.

اسلاید 19 :

اطلاعات گرفته شده توسط کارشناس میراث فرهنگی:
خانه ی پروین اعتصامی دارای سر یا درگاه بود که نسبت عرض سر در به تورفتگی آن معمولا یک به دو است که اکنون اثری از آن بر جای نمانده است.
در ورودی ، دو عدد سکو وجود داشته که پاخوره نام داشته اند.
در دو طرف تالار یا مهمان خانه در طبقه همکف دالانهایی وجود داشته است که براساس توضیحات استاد به آن تخت گاه می گفتند؛ که این تخت گاهها راهپله هایی به طرف طبقه بالا و زیر زمین داشته است.
در قسمت حیاط که مهمان باغ کوچک بوده ، در قسمت جنوب که پر سایه بوده نشیمن تابستانی افراد خانه بوده و قسمت شرق حیاط ، انبار بوده است.
در قسمت بالای تالار ، بالا خانه هایی مطابق پلان وجود داشته است که به اصطلاح به آنها گوشواره می گفتند.
برای ایجاد فشار یکنواخت در داخل آب انبار ، انرا به شکل استوانه می ساختند و برای مقاوم ساختن کف آن لایه هایی از سرب در داخل آن می ریختند که موارد فوق در خانه پروین کاملا رعایت شده است.
جنس آجر های آب انبار مخصوص آب انبار بوده که به رنگ لیمویی بوده است و ملات بین آنها از جنس ساروج بوده است.

اسلاید 20 :

اطلاعات میدانی:
بر اساس گفته های چند تن از ساکنان قدیمی، این خانه دارای در اصلی بزرگی بوده که توسط گل میخ تزئین یافته و با قطعات چوبی به هم متصل می گشتند.
و همچنین در مورد آبانبار ، جهت نگندیدن آب داخل آبانبار ، چندین بار روی آن آهک و نمک می ریختند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید