بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

سیستم قلب و عروق و تنظیم گردش خون

اسلاید 2 :

قلب
قلب بخشی از سیستم قلبی عروقی است: cardio به معنای قلب وvascular به معنی شبکه گردشی عروق خونی است
هنگام فعالیت ورزشی، نقش سیستم قلبی عروقی بسیار مهم است، در واقع کارایی این سیستم می تواند به تعیین مقدار اکسیژنی که به سلولها برسد کمک می کند.

اسلاید 3 :

نمای کلی از سیستم گردش خون

اسلاید 4 :

ساختار قلب
قلب از چهار حفره تشکیل شده است. دو حفره بالایی دهلیزو دو حفره پایینی بطن هستند.
نزدیکی زیاد قلب به ریه ها بدین معنی است که سمت راست قلب در مقایسه با سمت چپ قلب کار خیلی اندکی انجام می دهد. این موضوع در اندازه و شکل قلب نشان داده شده است، طوری که سمت چپ قلب بزرگتر است.
قلب توسط پوششی به نام پری کاردیوم احاطه شده است و در مایع پریکاردیال درون پریکاردیوم شناور است. از آن جاییکه قلب به طور مداوم حرکت می کند، این مایع برای کاهش آثار اصطکاک روی دیواره قلب مورد نیاز است.

اسلاید 5 :

دیواره قلب از سه لایه متفاوت تشکیل شده است:
لایه داخلی آندوکاردیوم
میوکاردیوم، لایه میانی از بافت عضله قلبی تشکیل شده است. سلولهای قلبی دارای یک هسته و حاوی تعداد زیادی میتوکندری می باشند. این موضوع به این دلیل است که سلولهای قلبی برای اجتناب از خستگی به فراهمی مطلوبATP نیاز دارند. بر خلاف سلولهای عضله اسکلتی، سلولهای عضله قلبی به وسیله صفحات اینتر کاله به یکدیگر متصل هستند. این اتصالات اجازه می دهد هنگامی که قلب تحریک شد یک موج هماهنگی از انقباض در عضله قلبی به وقوع بپیوندد.
اپی کاردیوم لایه خارجی قلب

اسلاید 7 :

عضله قلبی و عضله اسکلتی

اسلاید 8 :

سرخرگ ها و سیاهرگ های قلب
وریدهای اجوف فوقانی و تحتانی خون بدون اکسیژن را به دهلیز راست می آورند و چهار سیاهرگ ریوی خون اکسیژن دار شده را از ریه ها به دهلیز چپ وارد می کنند
سرخرگ ریوی خون بدون اکسیژن را از بطن راست به سوی ریه ها حمل می کند و آئورت، خون اکسیژن دار را از بطن چپ به سراسر بدن حمل می کند.
خود قلب به فراهمی مطلوب خون نیاز دارد و سرخرگ کرونری که شاخه ای از آئورت است، از طریق یک شبکه مویرگی گسترده خون اکسیژن دار را به قلب توزیع می کند. خون بدون اکسیژن به وسیله سیاهرگهای قلب مستقیماً به درون دهلیز راست از طریق سینوس کرونری باز می گردد.

اسلاید 9 :

سیاهرگ ها و سرخرگ های ورودی و خروجی به قلب

اسلاید 10 :

حفره های قلب
دو پمپ قلب به وسیله یک دیواره عضلانی به نام سپتوم از یکدیگر جدا شده اند، هر پمپ دارای یک دهلیز و یک بطن است
دیواره بطن راست معمولاً فشاری در حدود 25 میلی متر جیوه را اعمال می کند، در حالیکه بطن چپ در حالت استراحت فشاری در حدود 120 میلی متر جیوه را اعمال می کند
. این تفاوت بدین خاطر است که بطن راست تنها خون را به ریه ها پمپ می کند، اما بطن چپ برای حمل خون به گردش خون سیستمیک ( بزرگ) نیاز به فراهم کردن نیروی کافی دارد.

اسلاید 11 :

دریچه های قلب
جریان خون از میان قلب باید طوری تنظیم شود که خون تنها در یک جهت جریان داشته باشد.
چهار دریچه در درون قلب به کنترل جریان خون قلب کمک می کنند، دو تا از این دریچه ها دهلیزها را از بطن ها جدا می کنند. این دریچه ها تنها به صورت یک طرفه باز می شوند و هنگامی که کاملاً بسته هستند از برگشت خون جلوگیری می کنند
دریچه های بین دهلیزها و بطن ها که مجموعاً آنها به دریچه های دهلیزی بطنی گفته می شود شامل دریچه بین دهلیز راست و بطن راست، دریچه سه لتی و دریچه بین دهلیز چپ و بطن چپ دریچه دولتی(میترال) است. این دریچه ها به وسیله بافت همبند ضخیمی به نام طنابهای وتری بسته نگه داشته می شوند. طنابهای وتری به عضلات پاپیلار متصل هستند، که آن عضلات هم به دیواره بطن اتصال دارند.

اسلاید 12 :

دریچه های قلب
دریچه آئورتی بین بطن چپ و آئورت قرار دارد و دریچه ریوی بین بطن راست و سرخرگ ریوی قرار دارد. به طور کلی به این دو دریچه دریچه های نیمه هلالی گفته می شود.
هنگامی که بطن ها در حالت استراحت قرار دارند، برگشت خون مهار می شود چرا که دریچه های نیمه هلالی نیز همانند دریچه های دهلیزی بطنی، تنها در یک جهت عمل می کنند.

اسلاید 13 :

ساختار داخلی قلب

اسلاید 14 :

جریان خون و سیکل قلبی
خونی که اکسیژن آن برداشته شده است از طریق ورید اجوف فوقانی و تحتانی به درون دهلیز راست جریان پیدا کرده و آن را پر می کند
در همین زمان، خون اکسیژن دار از طریق سیاهرگ های ریوی از ریه ها وارد دهلیز چپ می شود
هنگامی که بطن های چپ و راست در حالت استراحت هستند خون از دهلیزها به داخل آنها جریان دارد. دهلیزها منقبض می شوند تا اینکه بطن ها کاملاً از خون پر شوند.
سپس بطن ها منقبض می شوند ( هنگامی که بطن ها منقبض شدند دریچه های دهلیزی بطنی برای جلوگیری از برگشت جریان خون به دهلیزها بسته می شوند)
خون با فشار از طریق دریچه های نیمه هلالی به داخل سرخرگ ریوی و آئورت وارد می شود

اسلاید 15 :

فرایند سیکل قلبی
در حالت استراحت در حدود 8/0 ثانیه طول می کشد. سیکل قلبی شامل انقباض و انبساط منظم عضله قلبی است
مرحله انقباض سیستول نامیده می شود و در حالت استراحت حدود 3/0 ثانیه زمان می برد، مرحله استراحت ( دیاستول) در حالت استراحت تقریباً 5/0 ثانیه طول می کشد.
توجه: این دو واژه معمولاً برای اشاره به مراحل انقباض و انبساط بطن ها مورد استفاده قرار می گیرند.

اسلاید 17 :

مراحل سیکل قلبی: (1) پر شدن بطنی (2) انقباض ایزولمیک بطنی، (3) خروج خون از بطن،(4) شل شدن ایزولمیک بطنی

اسلاید 18 :

سیستم هدایت قلبی
پمپ عضلانی قلب نیاز به تحریکی دارد تا در آن انقباض ایجاد کندبر خلاف عضله اسکلتی، عضله قلبی نیاز به ایجاد یک انقباض موج مانند دارد طوری که دهلیزها قبل از بطن ها منقبض شوند.
موج انقباض از طریق یک گروه تخصص یافته در دیواره دهلیز راست، که گره سینوسی دهلیزی(SA) یا آغازگر ضربان قلبنامیده می شود شروع می شود.
گره سینوسی دهلیزی از طریق سیستم عصبی خودکار تنظیم می شود ). ایمپالس عصبی همانند یک «موج مکزیکی» در میان بافت عضله قلبی پخش می شود، چرا که همه تارهای عضله به یکدیگر اتصال دارند.

اسلاید 19 :

سیستم هدایت قلبی
این ایمپالس، سپس از طریق قسمت انتهایی قلب (apex) در بطن ها پخش می شود. این کار از طریق یک گره ثانویه که در دیواره دهلیزی بطنی قرار دارد و گره دهلیزی بطنی(AV) نام دارد حاصل می شود
این ایمپالس از دهلیز به سوی گرهAV حرکت می کند و سپس به سوی دسته ای از بافت عصبی تخصص یافته در سپتوم (دسته های هیس) حرکت می کند
ایمپالس عصبی به سمت نوک قلب، جایی که تارهای تخصص یافته به دسته های کوچکتری به نام تارهای پورکینژه تقسیم می شوند حرکت می نماید.
تارهای پورکینژه به سمت بالا و در بین بطن ها توسعه یافته اند، و باعث می شوند بطن ها منقبض شوند و خون را به بیرون از قلب پمپ نمایند

اسلاید 20 :

انقباض در سلولهای انقباضی در دهلیز راست شروع می شود و به سوی دهلیز چپ منتشر می شود. سمت چپ شروع و خاتمه مراحل انقباض دهلیزی، و سمت راست انقباض بطنی را مشاهده می کنید.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید