بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

به نام خداوند بخشنده مهربان

اسلاید 2 :

موضوَع تحقیق: موتورهای جستجوگر

اسلاید 3 :

موتور جستجو چیست؟دنیای وب منبع عظیمی از اطلاعات است که روز به روز برحجم آن افزوده میشود. در حال حاضر میلیاردها صفحه که اطلاعات فراوانی از موضوعات مختلف را در بر دارند، بر روی سرورهای مختلف جا خوش کرده اند. این در حالی است که تولد سایت های جدید و گسترش سایت های موجود نیز به طور فزاینده ای به حجم این اطلاعات می افزاید. نرخ رشد اطلاعات تا به آنجا رسیده که امروزه مشکل دسترسی به اطلاعات جدی تر از نبود اطلاعات است. امروزه چالش عمده اکثر کاربران، دستیابی به اطلاعات است. به عبارت دیگر اگر کاربری دنبال موضوعی خاص باشد، کدام صفحه را باید بخواند؟ از میان این تعداد عظیم صفحات موجود، کدامین صفحه نیاز او را برآورده می کند؟اگر سایتی باشد که به کاربران در پیدا کردن اطلاعات کمک کند، قطعا مورد توجه خواهد بود. خوشبختانه چنین سایت هایی وجود دارد و ما آن ها را با نام موتور جستجوگر می شناسیم.

اسلاید 4 :

موتور جستجوگر سایتی است که برای کمک به کاربران در یافتن اطلاعات موجود از سایت های دیگر طراحی شده است. موتور جستجوگر سایتی است که با گرفتن کلمه یا عبارتی مختصر، کاربر را با لیستی از سایت ها روبرو میکند که به موضوع مورد علاقه او مرتبط میباشند.

آمارها نشان می دهند که افراد بسیاری سفر در دنیای وب را با موتورهای جستجوگر آغاز میکنند و مراجعه به موتورهای جستجوگر چنان عادی شده است که جستجو کردن و کار با موتورهای جستجوگر، دومین فعالیت عمده کاربران در دنیای وب (بعد از ارسال و دریافت نامه های الکترونیکی) محسوب می شود.

هر چه بر محبوبیت وب افزوده می گردد، نیاز به بایگانی کردن اطلاعات آن نیز بیشتر میشود. موتور جستجوگر در واقع این اطلاعات را بایگانی کرده و در زمان مورد نیاز، به سرعت در اختیار کاربران قرار میدهد. بدون موتور جستجوگر، وب تنها به بخش کوچکی از موفقیت امروزین خود دست مییافت زیرا موتور جستجوگر، اینترنت را به رسانهای قابل استفاده برای همه تبدیل کرده است.در مورد موتورهای جستجو مقالات دیگری در تالار گفتگوی سایت میکرو رایانه  وجود دارد.

اسلاید 5 :

آن چه که موتورهای جستجوگر انجام می دهند -با درجات متفاوتی از موفقیت- فراهم کردن یک وسیله جستجوی ساده است. وقتی یک کاربر وب عبارتی را جستجو میکند، موتور جستجوگر لیستی از سایت ها را ارائه میکند که تعداد آنها از چند صد مورد تا چند میلیون متغیر میباشد.

سایت هایی که موتور جستجوگر به عنوان نتایج جستجویش ارائه میکند، بر حسب میزان ارتباط با عبارت جستجو شده به ترتیب نزولی لیست میشوند. به عبارت دیگر سایتی که به عنوان اولین سایت در نتایج جستجو معرفی شده است، مرتبط ترین سایت با عبارت جستجو شده از دید آن موتور جستجوگر است.

دقت در ارایه نتایج جستجو چیزی است که کاربران وب همواره از موتورهای جستجوگر می خواهند. هر چه نتایج جستجوی یک موتور جستجوگر دقیق تر و مرتبط تر باشد، محبوب تر خواهد بود و کاربران بیشتری به آن مراجعه خواهند کرد.اگر عبارت یکسانی در تمام موتورهای جستجوگر، جستجو شود هیچ کدام از آنها نتایج یکسانی را ارائه نمیدهند و با نتایج کاملا متفاوتی روبرو

اسلاید 6 :

آن چه که موتورهای جستجوگر انجام می دهند -با درجات متفاوتی از موفقیت- فراهم کردن یک وسیله جستجوی ساده است. وقتی یک کاربر وب عبارتی را جستجو میکند، موتور جستجوگر لیستی از سایت ها را ارائه میکند که تعداد آنها از چند صد مورد تا چند میلیون متغیر میباشد.

سایت هایی که موتور جستجوگر به عنوان نتایج جستجویش ارائه میکند، بر حسب میزان ارتباط با عبارت جستجو شده به ترتیب نزولی لیست میشوند. به عبارت دیگر سایتی که به عنوان اولین سایت در نتایج جستجو معرفی شده است، مرتبط ترین سایت با عبارت جستجو شده از دید آن موتور جستجوگر است.

دقت در ارایه نتایج جستجو چیزی است که کاربران وب همواره از موتورهای جستجوگر می خواهند. هر چه نتایج جستجوی یک موتور جستجوگر دقیق تر و مرتبط تر باشد، محبوب تر خواهد بود و کاربران بیشتری به آن مراجعه خواهند کرد.

اسلاید 7 :

اهمیت تجاری موتورهای جستجوگر
فعالان عرصه تجارت الکترونیک، آوردن بیننده به سایت را برای موفقیت در دنیای وب و تجارت آنلاین ضروری می دانند. فرقی نمیکند که سایت چه میفروشد و چه خدماتی ارایه می دهد: اگر سایتی به دنبال فروش کالا یا خدمات و کسب درآمد یا محبوبیت است، باید بیننده داشته باشد. تعداد بینندگان یک سایت، برگ برنده آن برای کسب موفقیت در دنیای وب میباشد. سایتی که بیننده ندارد، بدون شک مرگی آنلاین را تجربه میکند و چه بسیارند سایتهایی که هر روزه از چرخه زندگی در وب خارج می شوند!

مدیران و طراحان خبره وب به خوبی می دانند که فقط طراحی یک وب سایت تضمینی برای آمدن بیننده به آن نیست بلکه باید بینندگان را به طریقی به سایت جذب کرد. بینندگان تنها به دنبال رفع نیازهای اطلاعاتی خود می باشند و وظیفه ندارند به هر قیمتی که شده سایت شما را بیابند.

اسلاید 8 :

برای دعوت بینندگان به وب سایتتان چه تدابیری اندیشیده اید؟ چگونه دیگران بدانند که شما سایت پر محتوا و جذابی دارید؟ خود شما چگونه سایتهای دیگر را می یابید؟ بدون هیچ تردیدی باید گفت که ما در اغلب موارد به کمک
موتور جستجوگر چگونه کار مي کند؟
وقتي جستجويي در يک موتور جستجوگر انجام و نتايج جستجو ارائه مي شود ، کاربران در واقع نتيجه کار بخشهاي متفاوت موتور جستجوگر را مي بينند. حقيقت اين است که موتور جستجوگر از قبل پايگاه داده اش را آماده کرده است و در واقع در همان لحظه جستجو تمام وب را نمي گردد. به عبارتي ديگر ، نه گوگل و يا هو و نه هيچ موتور جستجوگر ديگري توانايي انجام اين کار را ندارد و تمام آنها در زمان پاسخگويي به کاربر ، تنها در پايگاه داده اي که در اختيار دارند به جستجو مي پردازند و نه در وب.

اسلاید 9 :

براي آن که بهتر نحوه عملکرد يک موتور جستجوگر را درک کنيم بهتر است بخشهاي مجزاي آن را بشناسيم. به طور کلي ، يک موتور جستجو از 5بخش اصلي تشکيل شده است.

1- اسپايدر يا روبوت نرم افزاري است که کار جمع آوري اطلاعات مورد نياز يک موتور جستجوگر را به عهده دارد. اسپايدر به صفحات مختلف سر مي زند ، محتواي آنها را مي خواند: اطلاعات مورد نياز را جمع آوري مي کند و آنها را در اختيار ديگر بخشهاي موتور جستجوگر قرار مي دهد. کار يک اسپايدر ، بسيار شبيه کار کاربران وب است. همان طور که کاربران ، صفحات مختلف را بازديد مي کنند ، اسپايدر هم درست اين کار را انجام مي دهد ، با اين تفاوت که اسپايدر کدهاي HTML صفحات را مي بيند ، اما کاربران نتيجه حاصل از کنار هم قرار گرفتن اين کدها را.

اسلاید 10 :

- کراولر ، نرم افزاري است که به عنوان يک فرمانده براي اسپايدر عمل مي کند و مشخص مي کند که اسپايدر کدام صفحات را مورد بازديد قرار دهد. در واقع کراولر تصميم مي گيرد که کدام يک از لينکهاي صفحه اي که اسپايدر در حال حاضر در آن قرار است دنبال شود ، ممکن است همه آنها را دنبال کند، بعضي ها را دنبال کند يا هيچکدام را دنبال نکند. کراولر ، ممکن است قبلا برنامه ريزي شده باشد که نشاني هاي خاصي را طبق برنامه در اختيار اسپايدر قرار دهد تا از آنها ديدن کند. 

دنبال کردن لينکهاي يک صفحه به اين بستگي دارد که موتور جستجوگر چه حجم از اطلاعات يک سايت را مي تواند در پايگاه داده اش ذخيره کند و همچنين ممکن است اجازه دسترسي به بعضي صفحات به موتورهاي جستجوگر داده نشده باشد.

3- تمام اطلاعات جمع آوري شده از سوي اسپايدر در اختيار ايندکسر قرار مي گيرد. دراين بخش اطلاعات ارسالي تجزيه و تحليل و به بخشهاي متفاوتي تقسيم مي شوند. تجزيه و تحليل به اين معني است که مشخص مي شود اطلاعات از کدام صفحه ارسال شده است ، چه حجمي دارد ، کلمات موجود در آن کدام است ، کلمات چند بار تکرار شده است ، کلمات در کجاي صفحه قرار دارند و. در حقيقت ايندکسر ، صفحه را به پارامترهاي آن خرد مي کند و تمام اين پارامترها را به يک مقياس عددي تبديل مي کند.

اسلاید 11 :

4- پس از آن که تمام مراحل قبل انجام شد ، موتور جستجو گر آماده پاسخگويي به سوالات کاربران است. کاربران چند کلمه را در جعبه جستجوي آن وارد مي کنند و سپس با فشردن Enter منتظر پاسخ مي شوند. براي پاسخگويي به درخواست کاربر ، ابتدا تمام صفحات موجود در پايگاه داده که به موضوع جستجو شده مرتبط هستند ، مشخص مي شوند. سپس سيستم رتبه بندي وارد عمل شده ، آنها را از بيشترين ارتباط تا کمترين ارتباط مرتب مي کند و به عنوان نتايج جستجو به کاربر نمايش مي دهد.

اسلاید 12 :

- Indexer بایگانی کننده
تمام اطلاعات جمع آورش شده توسط اسپایدر در اختیار ایندکسر قرار می گیرد. در این بخش اطلاعات ارسالی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند و به بخش های متفاوتی تقسیم می شوند. تجزیه و تحلیل بدین معنی است که مشخص می شود اطلاعات از کدام صفحه ارسال شده است، چه حجمی دارد، کلمات موجود در آن کدام است، کلمات چندبار تکرار شده است، کلمات در کجای صفحه قرار دارند و . .
در حقیقت ایندکسر، صفحه را به پارامترهای آن خرد می کند و تمام این پارامترها را به یک مقیاس عددی تبدیل می کند تا سیستم رتبه بندی بتواند پارامترهای صفحات مختلف را با هم مقایسه کند.
در زمان تجزیه و تحلیل اطلاعات، ایندکسر برای کاهش حجم داده ها از بعضی کلمات که بسیار رایج هستند صرفنظر می کند. کلماتی نظیر a ، an ، the ، www ، is و . . از این گونه کلمات هستند.

اسلاید 13 :

DataBase ( پایگاه داده
تمام داده های تجزیه و تحلیل شده در ایندکسر، به پایگاه داده ارسال می گردد. در این بخش داده ها گروه بندی، کدگذاری و ذخیره می شود. همچنین داده ها قبل از آنکه ذخیره شوند، طبق تکنیکهای خاصی فشرده می شوند تا حجم کمی ُُاز پایگاه داده را اشغال کنند.
یک موتور جستجوگر باید پایگاده داده عظیمی داشته باشد و به طور مداوم حجم محتوای آنرا گسترش دهد و البته اطلاعات قدیمی را هم به روز رسانی نماید. بزرگی و به روز بودن پایگاه داده یک موتور جستجوگر برای آن امتیاز محسوب می گردد. یکی از تفاوتهای اصلی موتورهای جستجوگر در حجم پایگاه داده آنها و همچنین روش ذخیره سازی داده ها در پایگاه داده است.

اسلاید 14 :

بایان

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید