بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
ارائه ی راهکارهای طراحی بناها برای افراد توانخواه
اسلاید 2 :
ضروری است که رمپهایی دارای افزایش ارتفاع 30 سانتیمتر یا بیشتر در کنار خود یک رشتهپلکان کوچک نیز داشته باشند، زیرا برای برخی از افراد استفاده از این رمپها دشوارتر از بالا رفتن از پله میباشد.
رنگ سطح رمپها باید از نظر بصری با رنگ پاگردها تقابل داشته باشد تا افراد دچار نقص بینایی بتوانند پاگردها را تشخیص دهند
اسلاید 3 :
برخی افراد، بخصوص معلولین متحرک، پلههای راحت را ترجیح میدهند و این پلهها باید همواره در مجاورت رمپها مورد استفاده قرار گیرند.
نباید از پلههایی استفاده کرد که بین آنها فضای خالی وجود دارد. تمام پلهها باید تنه عمودی داشته باشند تا امکان گیرکردن پای افراد درون پلهها از بین برود(ورزش انگلیس، 2010).
حداقل عمق آزاد پاگردهای ابتدایی و انتهایی هر رشته پلکان باید 120 سانتیمتر (ترجیحاً 180 سانتیمتر) باشد. تمام پاگردها باید عاری از فضای چرخش لنگه درها باشند(RIBA ، 2004).
استفاده از رشتهپلکانهای مستقیم نسبت به رشتهپلکانهای مارپیچی یا دارای زاویه تند، برای افراد آسانتر است. با این حال ممکن است چندین رشتهپلکان که به صورت مستقیم در پی هم قرار گرفتهاند، افرادی را که از ارتفاع هراس دارند، بترساند(RIBA ، 2004).
پلههای موجود باید از مصالحی انتخاب گردد که خطر لغزیدن را به وجود نیاورد. مخصوصاً زمانهایی که پلهها ممکن است خیس باشند(AD M ، 2010).
پله ها
اسلاید 4 :
ضروری است که دستگیرهها قبل از شروع بالا رفتن یا پایین آمدن از پلهها در دسترس فرد قرار بگیرند. بدین منظور دستگیرهها باید حداقل 30 سانتیمتر در بالا و در پایین پلهها ادامه داشته باشند(LABC، 2010).
دستگیرهها باید در هر دو سوی تمام پلهها وجود داشته و حداقل 1 متر عرض آزاد میان آنها حفظ شده باشد.
جزئیات پیشنهادی برای طراحی پله در فضای باز، منبع: ورزش انگلیس، 2002، بازترسیم از نویسندگان
اسلاید 5 :
ارتفاع نردهها از شیب پله تا لبهی زیرین نردهها 90 الی 100 سانتیمتر و تا بالای نردهها 90 الی 110 سانتیمتر باشد.
پیشانی و کف پلهها باید به ترتیب 25 تا 30 سانتیمتر و 15 تا 17 سانتیمتر عمق و ارتفاع داشته باشند(ورزش انگلیس، 2010). همچنین باید از پلههای تکی و مجزا اجتناب شود(ADM، 2010).
حداکثر ارتفاع طی شده در هر رشته پلکان باید 180 سانتی متر باشد که 12 عدد پله ی 15 سانتی متری را شامل میشود(آلدرسون، 2010).
ابعاد پیشنهادی پلهها در فضای خارجی، منبع: AD M ، 2010، بازترسیم از نویسندگان
اسلاید 6 :
لبه هر پله باید از نظر رنگ و روشنایی با کف پله تقابل داشته باشد(RIBA ، 2004). برای این منظور لبهی پلهها هم در قسمت ارتفاع پله و هم در قسمت کف پله به اندازه ی 5.5 سانتی متر باید مشخص شو(آلدرسون، 2010).
مشخص شدن لبهی پلهها ، منبع: RIBA، 2004
اسلاید 7 :
بسیار مهم است که مبلمان و تجهیزات خیابانی را با دقت جانمایی کرد. زیرا این وسایل میتوانند مشکلاتی جدی برای افراد دچار نقص بینایی فراهم کرده و همچنین برای افراد کاربر ویلچر نیز مانع محسوب شوند.
باید دقت کرد که این مبلمان خارج از محدودهی مسیرها قرار گیرند و در عین حال با پس زمینهی خود از لحاظ بصری تضاد داشته باشند(BS8300، 2010). همچنین باید دقت کرد ارتفاع سرگیری 210 سانتیمتر در موارد مختلف حفظ گردد(RIBA، 2004).
مبلمان و تجهیزات خیابانی
الزامات لازم به منظور جانمایی مبلمان شهری، منبع: RIBA، 2004
اسلاید 8 :
محلهای نشستن در فضای باز مانند صندلی و نیمکتهاباید 45 الی 48 سانتیمتر ارتفاع داشته باشند(وزارت حمل و نقل، 2002). این ارتفاع در صورتی که برای سکوهای بلندتر به منظور نشستن انتخاب گردد 65 الی 80 سانتیمتر ارتفاع نیاز دارد(BS8300، 2010). همچنین دستههای صندلی حدود 20 سانتیمتر ارتفاع لازم دارد(وزارت حمل و نقل، 2002).
اندازههای مربوط به نیمکت برای معلولین، منبع: شرکت توسعه میراث لندن، 2013، بازترسیم از نویسندگان
اسلاید 9 :
ورودی اصلی باید از طریق کاربرد علائم و نشانههای واضح، از کل نمای ساختمان کاملاً قابل تشخیص باشد و میبایست تقابل بصری با محیط اطراف خود داشته باشد(AD M ، 2010).
ورودی اصلی باید نوعی از محافظت در برابر وضعیت آب و هوایی نظیر استفاده از یک سایبان یا قرارگرفتن ورودی در تورفتگی یک محل مسقف را فراهم نماید.
فضای بلافصل بعد از در(های) ورودی باید همسطح باشد(ورزش ایرلند شمالی، 2010).
در حالت ایدهآل، آستانه ورودی نیز باید همسطح باشد. با این حال، اگر استفاده از آستانه برآمده اجتنابناپذیر باشد، این برآمدگی نباید از 15 میلیمتر تجاوز کند و همچنین باید کاملاً قابل تشخیص بوده و گرد شده و تیزی نداشته باشد(AD M ، 2010).
در محدوده ی ورودی نور 100 الی 200 لوکس مورد نیاز است(شرکت توسعه میراث لندن، 2013).
ورودی
اسلاید 10 :
درهای خارجی
درهای ورودی اتوماتیک به حالت کشویی، آکاردئونی یا جمعشو توصیه میشود.
این دربها باید دارای دریچهی دید باشند. دریچههای دید باید حداقل فضای دیدی 50 سانتیمتری فراهم کرده و 150 سانتیمتر از سطح زمین ارتفاع داشته باشند(تریتون و همکاران، 2000).
درهای ورودی نباید از مواد دارای جلا و صیقل زیاد مانند فولاد ضدزنگ ساخته شده باشند.
درهای شیشهای و پنلهای جانبی همراه آنها نباید به عنوان درهای ورودی بیقاب و تماماً شیشهای استفاده شوند، بلکه آنها باید از طریق خصوصیاتی نظیر علائم و نوشتههایی که در ارتفاع چشم نصب شدهاند(یعنی 140 تا 160 سانتیمتر از سطح زمین)، از محیط پیرامون خود قابل تشخیص باشند.
اسلاید 11 :
فضاهای داخلی معلولین و الزامات آن
به منظور استفادهی مناسب افراد معلول از اماکن ورزشی، با توجه به انواع مختلف ناتوانیها مانند حرکتی، ذهنی یا حواس پنجگانه، لازم است تدابیر مناسبی در طراحی و ساخت فضای داخلی این اماکن اتخاذ گردد. این تدابیر باید شامل تمامی فضاهای مورد استفاده از بدو ورود فرد ناتوان تا رسیدن به فضای ورزشی مربوطه باشد.
اسلاید 12 :
لابی
چیدمان و ابعاد ورودی باید با اندازه و نوع ساختمان تناسب داشته باشد.
میزان نورپردازی لابی باید قابل تنظیم باشد تا بتوان ناحیه گذار مطبوعی را از نور بیرونی به نور داخلی و برعکس فراهم نمود(ورزش انگلیس، 2010).
باید صندلیهای مناسبی برای افرادی که تازه از راه میرسند یا آنها که ممکن است بخواهند قبل یا بعد از استفاده از مجموعه، با دوستان خود ملاقات داشته باشند، در نظر گرفته شود(ورزش ایرلند شمالی، 2010).
سطح کف فضا باید مقاوم در برابر لغزش و مناسب به منظور سهولت در حرکت افراد دارای معلولیت باشد. در رنگبندی کف باید تضاد رنگی برای شناسایی فضاهای متفاوت استفاده گردد(NDA، 2002).
اسلاید 13 :
نمونهای ازناحیهی لابی، منبع: ورزش انگلیس، 2010، بازترسیم از نویسندگان
اسلاید 14 :
پذیرش
ناحیه پذیرش باید به گونهای طراحی شده باشد که تضمینکننده دسترسی مناسب برای همه افراد باشد. میز/پیشخوان پذیرش باید در دیدرس و منظر ورودی بوده و به راحتی توسط افراد دچار نقایص بینایی قابل شناسایی باشد(ورزش ایرلند شمالی، 2010).
میز پذیرش در مرکز سلامت آمفیتئاتر در کریک فرگِس
اسلاید 15 :
میز/پیشخوان پذیرش باید یک فضای پیشخوان بالایی و یک فضای پیشخوان پایینی داشته باشد تا راحتی مراجعان و کارکنانی که میخواهند بنشینند یا بایستند، از جمله افراد کاربر ویلچر، تضمین شود
مقطع عرضی از میز پذیرش، منبع: RIBA، 2004، بازترسیم از نویسندگان
اسلاید 16 :
پلان فضای پذیرش، منبع: RIBA، 2004، بازترسیم از نویسندگان
اسلاید 17 :
پلان و مقطع فضای پذیرش، منبع: ورزش ایرلند شمالی، 2010، بازترسیم از نویسندگان
اسلاید 18 :
سیرکولاسیون
حداقل عرض پیشنهادی راهروها در فضاهای ورزشی معلولین، منبع: ورزش ایرلند شمالی، 2010
اسلاید 19 :
گردش جمعیتی داخلی در راهروها برای اماکن بدون "نواحی ویلچرهای ورزشی" ، منبع: ورزش انگلیس، 2010. بازترسیم از نویسندگان
اسلاید 20 :
گردش جمعیتی داخلی برای اماکن دارای "نواحی ویلچرهای ورزشی"، منبع: ورزش انگلیس، 2010