بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
اشتباهات و موفقيت هاي مديريت
اسلاید 2 :
فصل 1
مقدمه
ما در اين کتاب به شرح اشتباهات و موفقيت هاي شرکت هاي متنوع مي پردازيم .
اسلاید 3 :
آموزه هاي يادگيري
تحليل اشتباهات
اشتباهات به دو دسته تقسيم مي شوند :
1- اشتباهات ناشي از سهل انگاري و يا غفلت که به تبع تغيير شرايط محيطي ، اقدام لازم به عمل نمي آيد و اين از ويژگي هاي مديريت محافظهکار است و آثار اين نوع اشتباه سريعاً در سازمان نمودپيدانميکند و محاسبه هزينه هاي آن معمولاً بسيار دشوار مي باشد .
2- اشتباهات ناشي از اجراي غلط که منشاء عمده آنها تصميمات بد و نسنجيده و يا اقدام به توسعه هاي ناهماهنگ مي باشد که محاسبه زيان ناشي از آن بسيار روشن مي باشد .
اسلاید 4 :
ادامه تحليل اشتباهات
سازمان مي تواند با مديريت هوشيارانه با اقدامات اصلاحي ويا بازنگري به دستاوردهاي زير نائل شود :
تشريح مسائل و يا اشتباهات جاري براي شناسايي سريع
تعيين علل بروز مسائل
اقداماهاي اصلاحي جايگزين با توجه به امکانات و محدوديتها
اقدامهاي اصلاحي اعمال مي شوند .
اشتباه عرصه مناسب يادگيري است و موجب عدم تکرار در عمليات آتي مي شود .
اسلاید 5 :
تحليل موفقيت ها
موفقيت ها هم مانند اشتباهات شايسته تحليل ميباشند ولي فوريت آنها در مقايسه با تحليل اشتباهات به مراتب کمتر است .
براي تحليل موفقيتها بايد به سئوالات زير پاسخ داد :
چرا اقدامها و يا حرکتها منجر به موفقيت شد ( به لحاظ شرايط پيراموني ، به لحاظ بررسيهاي دقيق ، به لحاظ مهندسي ويژه اصلاح محصول ، به لحاظ پارهاي دلايل استراتژيک ، به لحاظ شرايط ويژه حاکم بر سازمان و . )
اسلاید 6 :
بخش اول
مخاطرات جنون ادغام
اسلاید 7 :
فصل 2 دايملر_گرايسلر
اسلاید 8 :
در سال 1998 شرکت آلماني دايلمر سازنده مرسدس بنز با شرکت گرايسلر با بازده ترين توليدکنندة خودرو در آمريکا، ادغام شد.
اسلاید 9 :
در عالم واقعيت بندرت امکان ادغام دو مساوي وجود دارد مگر اينکه طرفين نهاد ثالثي ايجاد نمايند.
ادغام نوشدارو نيست
برخي از شرکت ها جهت رفع مشکل رشد و توسعه و يا براي نيل سريع به اهداف متعالي که به تنهايي قادر به انجام آن نيستند به سمت شراکت سوق پيدا مي کنند و به صرف اينکه در زمينه اي داراي قدرت بوده و يا از مزيت تکنولوژيکي و راهبردي برخوردارند به ادغام علاقه مند مي شوند.
دليل عمده شکست ادغام ها
حذف کارکنان کليدي، تضاد فرهنگها، عملکرد ضعيف در هماهنگ سازي و از دست دادن مشتري مي باشد.
اسلاید 10 :
در جريان شراکت بايد اختلاف فرهنگي مدنظرقرارگيرد
اين اختلاف در درک ، در فهم و نحوه انجام کارها معمولا مورد ملاحظه قرار نميگيرد. زيرا طرف خريدار به خود اجازه مي دهد که بي اعتنا به غرور و باورهاي سازمان خريدار شونده، فرهنگ خود را تحميل نمايد.
روش ديگر ادغام
روش ديگري براي شراکت نيرو و منابع به غير از ادغام تحت عنوان وحدت استراتژيک وجود دارد که سبب تقويت بنيه هاي دو کمپاني مي شود.
اسلاید 11 :
خطر مرده خواري را جدي بگيريد
مرده خواري زماني به وجود مي آيد که يک محصول جديد مانع فروش محصول جاري مي شود و معمولا در مقطع عرضه محصول جديد عارض مي گردد.
هنگام عرضه محصول جديد بايد ميزان توليد محصول قديم کم شود از طرف ديگر محصول جديد بايستي جاذبه داشته و داراي کشش قيمت بالاتر باشد. مشکل دايلمر_گرايسلر در سال 2000 از عدم جذابيت محصول جديد و حاشية سود کم ناشي شد.
اسلاید 15 :
فصل 3
اسناپلSnapple
خريد تاسف بار
اسلاید 16 :
در 1994 کمپاني کواکراوتز که در عرضه مواد خوراکي مثل سبزيجات، نوشيدني ها، حبوبات و. فعاليت ميکرد شرکت نوشابه سازي را اسناپل به بهاي گزافي خريد و براي اين کار مجبور شد چندين بخش پول سازش را کنار گذارد.
اسلاید 17 :
توهم سازگاري
تصميم غلط در خريد، معمولا نتيجه سوء محاسبه سازگاري عمليات در دو موضوع معامله است.انتظار مي رود با خريد و يکي کردن عمليات، صرفه جويي در هزينه ها حاصل شود. مثلا چندين بخش توليد با هم ادغام ميشوند و با آزاد شدن يک سري ماشين آلات، صرفه جويي حاصل ميگردد.
براي نيل به اين اهداف و ميسر بودن جمع و يا ترکيبکردنها لازم است عمليات طرفين سازگار باشد.سازگار نبودن کانال هاي توزيع اسناپل و کواکر مشکلات زيادي را ايجاد کرد.
اسلاید 18 :
کي يک محصول ضعيف بايد از خط توليد خارجشود؟محصول ضعيف وقت زيادي از مديريت ، نيروي فروش و تبليغات را مي گيرد. بنابراين مديردر تقابل با مشکل و فرآيند تصميم گيري نبايد به چرخه اشتباه پلکاني که در آن يک مدير ضمن قادر نبودن به ترک صحنه ، منابع را صرف اقداماتي ميکند که عملا کارايي ندارد، گرفتار شود.
اسلاید 19 :
در بررسي چرخه عمر محصول به ويژه مرحلة نزول احتياط کنيد.چرخه عمر محصول در شرايط متحول و تغيير سليقه مشتريان غيرقابل پيش بيني مي باشد.اگر چرخه عمر محصول توليدي اسناپل قبل از انجام خريد بررسي مي شد، بدون شک مديريت کواکر را متوجه مي ساخت که قادر به اصلاح وضع و دستيابي به سود نيست.