بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

آموزش در ایران
اقتصاد ایران 2

اسلاید 2 :

تاریخچه
دوران صفویه
و
قبل از آن
دوران قاجار
دوران پهلوی
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی
مکاتب و مساجد
نخستین مدرسه به شیوه ی امروزی
توسط میرزا حسن خان رشدیه در ارومیه 1217
دومین مدرسه در تبریزدر سال 1218
چاپ اولین روز نامه
اعزام اولین دانشجویان به خارج از کشور
احداث اولین مدرسه دخترانه
تاسیس دارالفنون در سال 1230
پایه گذاری شیوه نوین آموزش در ایران
تاسیس اولین کودکستان
توسط مرحوم باغچه بان در سال 1303
ادامه ی نظام آموزش با ساختارقبلی
با اندکی تغییر
(اسلامی شدن محتوای آموزشی و تفکیک جنسیتی)

اسلاید 3 :

نظام آموزش ، نظامی ایدئولوژیک
در ایران نیز مانند سایر کشور ها نظام آموزش یک نظام ایدئولوژیک محسوب میشود. و کارایی و عدم کارایی آن فقط از طرق تجربی مشخص میشود.و در صورت ناتوانی مالی در هدایت و پرورش آن به یک ابزار صرفا تبلیغاتی و بدون قدرت نفوذ تبدیل میشود. اتفاقی که برای نظام آموزش ایران افتاده است. نظامی که به دلیل امکانات حداقلی قادر به انجام وظیفه و به غایت رساندن اهداف خود نمیباشد.
با بررسی میزان بودجه اختصاص یافته به این نظام متوجه میزان توجه به این سیستم خواهیم شد.

اسلاید 4 :

وضع بودجه اختصاص یافته برای امر پرورش یکی از شاخص هایی است که نحوه توجه به امر پرورش و در نتیجه عملکرد ایدئولوژیک دستگاه آموزش و پرورش را نشان می دهد. مساله این است که سهم برنامه های امور تربیتی و پرورشی از کل اعتبارات آموزش و پرورش بسیار ناچیز است.

اسلاید 5 :

کيفيت آموزش ابتدايی به معناى آن است که بچه ها قادر به يادگيري و درک تدريجي ظرفيت هاى خود شوند و به گونه اى معنادار و هدفمند در جامعه جذب شوند و در آن مشارکت داشته باشند.
ايجاد تغييرات مطلوب و موفقيت آميز در دانش آموزان
آموزش ابتدايی پايه، علاوه بر اينکه يک حق محسوب می شود،
سنگ بناى موفقيت يک جامعه نيز به شمار می رود

اسلاید 6 :

در بسيارى از کشورهاى درحال توسعه، کودکان اغلب کمتر از آن چيزى که در موردش آموزش می بينند يا آنچه بايد در مدرسه آموزش يابند، ياد می گيرند.
سياست هاى آموزشی نادرست،
محيط هاى يادگيرى نابسنده،
عدم دسترسی به امکانات مناسب آموزشی،
روش هاى يادگيرى نامناسب و کم بازده،
مديريت کم اثر،
مربيان و دانش آموزان بی انگيزه

اسلاید 7 :

انواع فقر در نظام آموزش
فقر کیفی
بحث در اینجا بر سر عدم دستگاه آموزشی، همراه ساختن آموزش ایران با پیشرفتهای علمی و فن آوری جدید، کمبود مدارس هوشمند و یا بکار گیری روشهای جدید آموزشی مشارکتی برای تربیت نسلهای جوان کارا، پرسشگر با توانایی درک و انطباق با دنیای در حال تحول و یا داشتن معلمانی که از وضعیت معیشتی و حرفهای خود رضایت دارند میباشد.
فقر کمی
در اینجا سخن بر سر وجود کلاسهای درس ایمن با یک تخته سیاه، چند میز و صندلی و یک معلم، وجود مدارس در مناطق توسعه نیافته و دورافتاده، جلوگیری از ترک تحصیل زودرس دختران و پسران و امکانات اولیهای است که همه نوجوانان این کشور بتوانند دست کم تا پایان دوره اجباری در نظام آموزشی بمانند.

اسلاید 8 :

نتیجه سیستم آموزشی ناکارآمد حال حاضر در کشور :
ترک تحصیل، کم سوادی و بیسوادی

اسلاید 9 :

ما شاهد پدیدههای منفی پرشمار دیگر مانند بالا بودن تعداد بیسوادان (حدود ۱۰ میلیون) و کم سوادان (حدود ۱۵ میلیون نفر) و یا نابرابریهای منطقهای و جنسیتی مهم در آموزش و در بازار کار هستیم. هنوز میلیونها نفر نمی توانند از آموزش عمومی تا سن ۱۵ سالگی برخوردار شوند و بسیاری بدون کسب مهارت خاصی مدرسه و درس را پیش از ۱۸ سالگی ترک می کنند.
با یک محاسبه آماری بر پایه سرشماری ۱۳۹۵ می توان تعداد کسانی که تا سن ۱۵ سالگی از آموزش همگانی اجباری محروم می شوند را حدود ۲.۵ میلیون نفر برآورد کرد و نیز حدود ۲میلیون نفر دیگر نیزهیچگاه موفق به رسیدن به خط پایانی دوره متوسطه نمی شوند.

اسلاید 10 :

فقر خانوادهها و نبودن امکانات آموزشی مناسب بویژه در مناطق روستایی و توسعه نیافته و محلات فقیر حاشیه شهرها، روشهای آموزشی نامناسب و دیر پایی سنتهای فرهنگی (بویژه در رابطه با دختران و مخصوصا در مناطق محروم). همچنین برخی از هموطنانی که زبان اصلی انها فارسی نیست و یا فرزندان مهاجران نیز با مشکلاتی زیادی در سیستم اموزشی دست و پنجه نرم میکنند.
مشکلات دیگری که به این پدیده دامن میزنند عبارت اند از:

اسلاید 11 :

دادههای آماری همزمان نشان می دهند که در دو دهه اخیر هیچ بهبود محسوسی در زمینه پوشش آموزشی صورت نگرفته است. این در حالی است که در حوزه آموزش بدون دخالت موثر دولت در حمایت از کودکان خانوادههای تهیدست و یا فراهم آوردن شرایط آموزشی مناسب و امکانات جانبی (مانند وسائل حمل و نقل برای مناطق روستایی و یا دورافتاده) هیچ دورنمای روشنی برای بهبود وضعیت پوشش آموزشی در ایران وجود ندارد.
در نهایت متوجه میشویم که افزایش بدون برنامه ریزی جمعیت و تشویق دولت برای فرزند آوری بدون وجود زیر ساخت های لازم و مربوطه در ده های گذشته باعث بوجود آمدن مشکلاتی از قبیل کمبود امکانات آموزشی و دو شیفته شدن مدارس با تعداد دانش آموزان بیشتر از حد استاندارد در کلاس های درس شده است.

اسلاید 14 :

رتبه ی ایران در شاخص نمايه کاميابی لگاتوم طی 2 سال گذشته صعود کرده و از رتبه 75 به 71 رفته است.
در بررسیهای مقایسهای بین المللی مربوط به توسعه نیروی انسانی ایران جایگاه مناسبی ندارد و سال هاست در رده ۸۵ تا ۹۰ دنیا قرار می گیرد. دلیل اصلی این وضعیت نامساعد هم عقب ماندگیهای آموزشی و اجتماعی دراز مدت در حوزه تربیت نیروی انسانی و نیز وجود نابرابری میان زنان و مردان است.

ایران در حالی از نظر توسعه نیروی انسانی در سطح بین المللی در میانه جدول، پس از کشورهای توسعه یافته و پیش از کشورهای توسعه نیافته، قرار دارد که آموزش عالی در آن از نظر کمی بسیار رشد کرده.

اسلاید 15 :

فقر کمی آموزشی در ایران را نمی توان از فقر مربوط به کیفیت آموزش جدا کرد. تعداد دانش آموزان ایران از حدود ۷ میلیون در سال ۱۳۵۷ به بیش از ۱۹ میلیون در پایان دهه ۱۳۷۰ رسید. از پایان دهه ۱۳۷۰ به این سو بدلیل پائین آمدن نرخ رشد جمعیت ایران ما شاهد کاهش منظم جمعیت دانش آموزی هستیم بطوریکه تعداد دانش آموزان در ایران در چند سال اخیر پیرامون ۱۳ میلیون ثابت مانده است.

اسلاید 16 :

همه شواهد نشان می دهند که نظام آموزشی ایران طی ۱۵ سال گذشته از این فرصت تاریخی به گونه ای مطلوب برای غلبه تدریجی بر عقب ماندگی های کمی و کیفی خود استفاده نکرد و از دامنه فقر آموزشی ما به گونه ای چشمگیر کاسته نشد.

اسلاید 17 :

یکی دیگر از دلایل عقب ماندگی کمی و کیفی نظام آموزشی ایران سهم ناکافی آموزش در تولید ناخالص ملی می باشد. که به طور متوسط مقداری حدود 3 درصد است که بسیار کمتر از بخش مهمی از کشور های توسعه یافته جهان است. سرانه هزینه هر دانش آموز هم با در نظر گرفتن قدرت خرید جامعه ایران حدود یک پنجم متوسط کشورهای توسعه یافته است.
امروزه در جهان شاهد پیشرفت سیستم اموزشی همزمان و همسو با پیشرفت تکنولوژی هستیم ولی متاسفانه در ایران هنوز در بسیاری نقاط افراد از امکانات اولیه تحصیل نیز محرومند.

اسلاید 18 :

علت اصلی ناکارآمدى نسبی نظام آموزش ابتدايی در ايران کمرنگ بودن عنصر تعامل در نظام آموزش ابتدايی در ايران در اشکال و سطوح گوناگون آن است. اين تعامل دست کم در چهار شکل و سطح زير قابل مفهوم سازى است :
د) مشارکت دانش آموزان، آموزگاران و والدين در طراحی و پياده سازى نظام آموزشی مدرسه.
ب) مشارکت و همکارى جامعة مدنی و نخبگان فکرى در تدوين خط مشی آموزشی، محتواى آموزشی و مديريت ملی و محلی آموزش وپرورش؛
الف) جايگاه آموزش هاى اجتماعی به ويژه تعامل، مدارا، همکارى، مشارکت، جامعه پذيرى و بين الملل گرايی در سياست هاى کلان آموزشی؛
ج) آموزش عملی و نظرى نقش پذيرى اجتماعی، بين الملل گرايی، تعامل، مدارا، مشارکت، ارتباط و همکارى جمعی به دانش آموزان ابتدايی؛

اسلاید 19 :

به عقیده جروم برونر مهم نیست که شاگردان چه میآموزند بلکه مهم این است که چگونه میآموزند.

اسلاید 20 :

مقایسه سیاست های مقطع ابتدائی

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید