بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بررسی اجمالی شبکه های اجتماعی موبایل
اسلاید 2 :
یک دقیقه در اینترنت
اسلاید 3 :
گمنامی در اینترنت
دنیای مدرن جایی است که افراد هر روز بیشتر از دیروز در آن به هم مرتبط می شوند. در حال حاضر شما می توانید اسم هر کسی را در گوگل وارد کنید و با صفحاتی رو به رو شوید که اطلاعات آن ها را در اختیار شما می گذارد. شاید صفحه ی فیسبوک آن ها را پیدا کنید؟ شاید دیگر شبکه های اجتماعی برای شما عکس یا نوشته ای از آن ها بیابند؟ شاید هم وبلاگی پیدا کنید که در آن افکار و اعتقاداتشان را منتشر کرده اند.
در دنیای شبکه های اجتماعی و آشنایی های مجازی، گمنام بودن هم ارزش خاص خودش را دارد. کافی است سری به فیسبوک بزنید. آن گاه با اسم هایی مانند «سار آ»، «آرش ایرانی» یا «مریم جون» رو به رو خواهید شد که هیچ نشان مشخصی از کاربرهایی که از این اسم ها استفاده می کنند نمی دهند. حتی امکان دارد از عکس هایی برای معرفی خود استفاده کنند که متعلق به آن ها نیست: یعنی عکس فرد دیگری را به جای خود نمایش دهند. البته تمایل به گمنامی فقط مربوط به ایران نیست. در کشورهای اروپایی و آمریکا نیز، علاقه ی زیادی به گمنامی در فضای اینترنت وجود دارد.
اسلاید 4 :
گمنامی در اینترنت
بحث گمنامی و امنیت در اینترنت بحث داغ روز دنیا است و موافقان و مخالفان خودش را دارد. چند سالی است که بعضی از شرکت های بزرگ دنیا مانند گوگل و بلیزارد برای استفاده از بعضی سرویس ها کاربرها را مجبور به استفاده از اسم حقیقی می کنند و به آن ها اجازه نمی دهند از نام مستعار یا نام کاربری دیگر استفاده کنند.
اسلاید 5 :
گمنامی در اینترنت
اسلاید 6 :
گمنامی در اینترنت
عکس این قضیه نیز صادق است، به عنوان مثال می توان به سایت انگلستانی «هنر گمنام» اشاره کرد که در آن کاربرها می توانند به صورت ناشناس آثار هنری خودشان را به اشتراک بگذارند و خرید و فروش کنند. در واقع این سایت تلاش دارد که نام و نشان هنرمند را از اثر هنری جدا کند، تا خریدار بتواند بدون پیش فرض یک اثر را قضاوت و ارزیابی کند. نمونه ای دیگر از یک تارنما که از گمنامی بهره ای لطیف برده است، سایت «پست راز» است که توسط آن کاربرهای رازهای خود را بر پشت یک کارت پستال نوشته و به صورت گمنام به مدیران سایت پست می کنند. مدیران سایت همه ی این رازها را می خوانند و جالب ترین آن ها را در فضای مجازی و یا در کتاب منتشر می کنند.
در انتها باید گفت که دلیل های قوی و خوبی له و علیه گمنامی در فضای مجازی وجود دارند. در سراسر دنیا این موضوع هنوز حل نشده است و اختلاف نظر و بحث امنیتی در این باره همواره در حال شکل گیری و تکامل است. در حال حاضر نمی توان نظر قطعی در این باره داد. ولی به طور کلی تجربه نشان داده است همواره کاربرهایی وجود خواهند داشت که تمام اطلاعات خود را بی پرده در معرض نمایش می گذارند؛ و در عین حال کسانی وجود خواهند داشت که از فاش شدن هویت و اطلاعات شخصی شان ناراضی اند. شما به کدام دسته تعلق دارید؟
اسلاید 7 :
چرا شبکههای اجتماعی اعتیاد آورند؟
چند سالی است که شبکههای اجتماعی در فهرست محبوبترین سایتهای اینترنتی قرار گرفتهاند. میلیونها نفر در سراسر جهان از هر فرصتی برای به اشتراک گذاری اطلاعات مختلفی همچون متن، تصویر یا فیلم در این شبکهها استفاده میکنند.
در این میان تلفنهای هوشمند هم زمینه را برای دسترسی راحتتر از هر نقطه از دنیا به این شبکهها فراهم کردهاند. اما به راستی چرا شبکههای اجتماعی این قدر محبوبیت یافتهاند و چرا برخی افراد نمیتوانند بدون حضور در این سایتها، روز خود را به شب برساند؟
اسلاید 8 :
ظاهراً پاسخ این سؤال را باید در واکنشی که در مغز انسان به خاطر به اشتراک گذاری اطلاعات فردی صورت میگیرد جست.
دانشمندان دانشگاه هاروارد در پژوهشی به بررسی ابعاد فیزیولوژیک به اشتراک گذاری اطلاعات پرداختند. در این پژوهش دو گروه از داوطلبان در دستگاه MRI قرار گرفتند تا فعالیت بخشهای مختلف مغز آنها مورد بررسی قرار گیرد. داوطلبان شرکت در این آزمایش به دو گروه تقسیم شدند. از گروه اول خواسته شد در مورد زندگی فردی خودشان حرف بزنند. همچنین از گروه دوم خواسته شد به داستان زندگی فردی دیگر گوش داده و در مورد آن صحبت کنند.
اسلاید 9 :
بررسی تصاویر گرفتهشده نشان داد بخشهایی از مغز افراد که به «ناحیه پاداش» معروف است در گروه اول به شدت فعال شده بود. این ناحیه همان بخشی است که در صورت انجام کارهای لذتبخش نظیر خوردن یک غذای خوشمزه یا دریافت پول فعال میشود
در واقع میتوان این گونه نتیجهگیری کرد که به اشتراک گذاری محتوای فردی در این شبکهها موجب ایجاد حس لذت در کاربران میشود و به همین دلیل، بسیاری از افراد هر روز ساعتها از وقت خود را در این شبکهها میگذرانند.
اسلاید 10 :
رابطه بین تعداد مخاطبان در شبکه های اجتماعی و لذت
این دانشمندان برای درک هرچه بهتر این سازوکار، به بررسی فعالیت مغزی گروهی از داوطلبان که قرار بود مطالبی را با دوستان و اعضای خانواده در میان بگذارند با گروهی دیگر که از آنها خواسته شده بود آن مطالب را پیش کسی بازگو نکنند پرداختند.
اسلاید 11 :
نتیجه این شد که در میان نهادن اطلاعات با خانواده و دوستان، سبب تحریک بخشهای پاداش در مغز و در نتیجه لذت بیشتر میشود. به کلامی دیگر می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که گستره دوستان (یا همفکران) در شبکههای اجتماعی سبب ایجاد فرصت بیشتری برای لذت بردن از به اشتراک گذاری اطلاعات مختلف میگردد.
اسلاید 12 :
گاهی اوقات دامنه رفتار لذت جویانه تا حدی است که فرد به سرانجام این کار فکر نکرده و تنها به فکر لذت بیشتر خواهد بود. این رفتار تنها به اعتیاد به مواد مخدر و یا رفتارهای دیگری که از نظر جامعه طرد شده محسوب می شود محدود نمی گردد. با اینکه شبکه های اجتماعی پدیده جدیدی است، اما نمونه های زیادی از بروز رفتارهای افراطی در آن به چشم می خورد. این رفتارها به نوعی به همین لذت از به اشتراک گذاری اطلاعات مختلف و به ویژه محتوای مربوط به خود فرد باز می گردد. برای نمونه چندی پیش فردی در ایالات متحده که از یک اداره پلیس دزدی کرده بود تصاویر مربوط به این سرقت را در صفحه خود در یکی از شبکههای اجتماعی منتشر کرد که در نهایت منجر به شناسایی و دستگیری او شد.
اسلاید 13 :
زیاده روی در انجام امور لذتبخش سبب تغییر ساختار عصبی مغز، افزایش احتمال بروز رفتارهای افراطی و در نتیجه اعتیاد میشود. با اینکه تصور فردی با پیکر نحیف و چشمانی گود رفته به خاطر استفادة افراطی از شبکههای اجتماعی کمی دور از ذهن به نظر میرسد، اما نباید فراموش کرد که حضور زیاد در بسیاری از موارد در این شبکهها میتواند به بهای ضربه به روابط سالم اجتماعی و خانوادگی تمام شود.
اسلاید 14 :
نفوذ شبکههای اجتماعی در تلفن همراه!
در سالهای اخیر، رسانهها و نرمافزارهای اجتماعی بهشکل روزافزونی رواج پیدا کردهاند. پس از سال ۲۰۰۰ میلادی با پیشرفت اینترنت و توسعهی وب۲ و همچنین توسعهی نسلهای جدید تلفن همراه، امکانات و قابلیتهای تعاملی و مشارکتی مورد نیاز رسانههای اجتماعی فراهم شد و این رسانهها بهسرعت در اکثر نقاط جهان مورد استفادهی کاربران قرار گرفتند. کاربران زیادی با انگیزهها و اهداف گوناگون، از جمله ارتباط با نزدیکان و دوستان، پیدا کردن دوستان قدیمی، تشکیل گروهها و جماعتهای آنلاین، دریافت و ارسال اطلاعات، رقابت در بازیهای آنلاین، جستوجوی فایلها و محتواهای مورد نیاز و… از این رسانهها و نرمافزارها استفاده میکنند.
در واقع یکی از عوامل محبوبیت رسانههای اجتماعی این است که به طیف وسیعی از خواستهها، اهداف و انگیزههای افراد، گروهها و سازمانها پاسخ میدهد و به آنها قدرت خلق و تولید میدهد.
اسلاید 15 :
قابلیتهایی که در رسانههای جمعی مانند مطبوعات، رادیو و تلویزیون وجود نداشت و مخاطب تنها مصرفکنندهی محتواهایی بود که برایش تولید میشد. رسانههای اجتماعی تأثیرات فراوانی بر ارتباطات اجتماعی گذاشتهاند. رسانهها و نرمافزارهای اجتماعی با پیشرفت تلفنهای همراه هوشمند روزبهروز بیشتر وارد عرصهی خصوصی مردم شدهاند و بخش قابلتوجهی از اوقات فراغت و حتی ساعات کاری افراد را به خود اختصاص دادهاند. از این رو، مبادلات، تعاملات و تحولات رسانههای اجتماعی تنها به فضای مجازی و تلفنهای همراه محدود نمانده است و در بسیاری موارد، جهان خارج را نیز تحت تأثیر قرار داده است و بر موضوعات خرد و کلان مانند مشارکت سیاسی، هویت افراد، روابط خانوادگی، مبادلات تجاری و ارتباطات بینفرهنگی تأثیر گذاشته است.
اسلاید 16 :
نفوذ شبکههای اجتماعی در تلفن همراه!
اسلاید 17 :
رسانهی اجتماعی
اصطلاحات و تقسیمبندیهای گوناگونی برای رسانهها، برنامهها و سایتهای اجتماعی وجود دارد. برخی موارد این اصطلاحات با همدیگر همپوشانی دارند و بهجای همدیگر به کار میروند. همگرایی قابلیتهای گوناگون نرمافزارهای رایانهای، اینترنت و تلفنهای موبایل هر روزه بیشتر مرز بین آنها را محو میکند.استفاده از اصطلاح «رسانههای اجتماعی» بهطور پیوسته نخستینبار در جولای ۲۰۰۶ به کار گرفته شد. کریس شیپلی اغلب بهعنوان اولین فردی شناخته میشود که از اصطلاح امروزی رسانههای اجتماعی استفاده کرده است.
اسلاید 18 :
او معتقد است رسانههای اجتماعی، هدایتکنندهی رویدادهای آتی برای گفتوگو هستند؛ رویدادی که بحث دربارهی آن در وبلاگنویسی، ویکی، شبکهی اجتماعی و فناوریهای مرتبط با فرومهای رسانههای مشارکتی به کار گرفته میشود.
اسلاید 19 :
محققین رسانههای اجتماعی را شامل هفت نوع میدانند:
1- پروژههای همکاری مشترک (مانند ویکیپدیا)
2- بلاگها و میکروبلاگها (مانند توییتر)
اسلاید 20 :
3- سایتهای شبکههای خبری اجتماعی (مانند دیگ)
4- اجتماعات محتوا (مانند یوتیوب)
5-سایتهای شبکههای اجتماعی
(مانند فیسبوک)