بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

شادکامی،نظریه ها و تکنیک ها:

اسلاید 3 :

شادکامی درطی قرون :

- ژان ژاک روسو،فیلسوف عصر روشنگری معتقدبود که شادمانی از حساب بانکی خوب،غذای خوب وگوارش وهاضمه خوب تشکیل یافته است.
- آلبرت شوایتزرکه گرایش های انسان گرایانه ونوع دوستانه دارد معتقداست :شادی چیزی نیست جز سلامت بیشتر وحافظه کمتر .
- در دستورالعمل مارک تواین شادکامی عبارت است از :دوستان خوب ،کتابهای خوب و وجدان آرام .
- فلاسفه خویشتن دارمثل دموکریتوس شادمانی رابیشتر تابع نگرش وچارچوب ذهنی انسان می داند ونه شرایط عینی وجوداو.

اسلاید 4 :

نظريه داينر و همكاران :
بر طبق اين نظريه شادكامي ارزشيابيهايي است كه افراد از خود و زندگيشان به عمل مي آورند. اين ارزشيابيها مي تواند جنبه شناختي داشته باشد مانند قضاوت هايي كه در مورد خشنودي او از زندگي صورت مي گيرد و يا جنبه عاطفي كه شامل خلق و هيجاناتي است كه در واكنش به رويدادهاي زندگي ظاهر مي شود.
ويلسون با بررسي شواهد تجربي و همبسته هاي شادكامي اينطور نتيجه گيري كرده بود كه فرد شادكام فردي است زنده دل، سالم، فرهيخته، برون گرا، خوشبين، آزاد از نگراني، مذهبي، داراي عزت نفس بالا، برخوردار از اخلاق حرفه اي، تمايلات ذوقي و هوش .

اسلاید 5 :

نظريه آرجيل:
بنا بر نظریه آرجیل و همکاران شادكامي از دو جزء عاطفي و شناختي تشكيل شده است.
شادكامي متضاد افسردگي نمي باشد اما شرط عدم افسردگي را براي شادكامي لازم مي دانند.
آنان بر این باورند که اگر از مردم سوال شود که منظور از شادکامی چیست؟ دو نوع پاسخ را مطرح می کنند:
الف) ممکن است حالات هیجانی مثبت مانند لذت بردن را عنوان کنند.
ب) و ممکن است به طور کلی آن را راضی بودن از زندگی یا رضایت از بیشتر جنبه های زندگی بدانند.

اسلاید 6 :

اصول شادمانی :
برای بهبود شادی ورضایت پایدار اصولی مطرح شده که شامل نگرش ها ،مهارتها،نقاط قوت وباورهای مثبت است :

اسلاید 7 :

1-مردم آمیزی یا غرق شدن در روابط :

شادمانی ،بیش از هر چیز دیگری حاصل بادیگران به سربردن وداشتن دوستانی است که فرد را می شناسند وبرای او اهمیت قائل اند.افراد بسیار شاد سرمایه گذاری زیادی روی روابط می کنند ومدت زمان زیادی را با دیگران می گذرانند.به دوست صمیمی می توان اعتماد کرد وخصوصی ترین امیدها وآرزوها را با اعتماد کامل مطرح کرد .

اسلاید 8 :

2- مرگ خود را درنظر داشتن :
بر اساس این اصل ،هرلحظه امکان مرگ قریب الوقوع وجود دارد ،پس باید کار مثبتی در زندگی انجام داده وسبک زندگی درستی را انتخاب کرد ،چون این زندگی فقط یک بار به انسان داده می شود .بهبودکیفیت زندگی پیشنهاد می کند وقتی با مراجعی روبرو شدید که درباره ی هدف های زندگیش نامطمئن است وبه احساس پوچی ودرماندگی رسیده ،از آن ها بخواهید مرگ خود را متصور شده واز خودی که دیگر زنده نیست سوال کنند که چگونه باید عمل کنند؟یالوم ،مراجعی را که مبتلا به سرطان در مراحل نهایی بود ،درگروه درمانی مشارکت داد تاآگاهی از فناپذیری انسان را در جلسات گروه درمانی تقویت کند.

اسلاید 9 :

3- اصل تغییر دادن تنفر ودشمن پنداشتن خشم :
افراد مانند شاه لیر در شکسپیر ،اغلب خشم خود را توجیه می کنند ونقش قربانی را می پذیرند وبراین باور هستند که درمورد آن ها بیشتری خطا اعمال شده است وخود آن ها کمتر گناهکار هستند .افراد بارهاکردن خود از این نقش قربانی ،فواید زیادی کسب می کنند وبه اهمیت جستجوی اهداف زندگی پی می برند.

اسلاید 10 :

4- سود بانکی :بهبود کیفیت زندگی روابط را از منظر سود بانکی ،متقابل ودوجانبه می داند .براین اساس هر رابطه ای یک موجودی متشکل از احساسات خب برای افراد است وباعث می شود که افرادبرای دوستان وبستگان نزدیک وهمکاران خود سرمایه گذاری کنند.هنگام کشمکش وتعارض معمولا این موجودی حاصل از احساسات خوب کاهش می یابد وحساب بانکی خالی می شود .حل کشمکش ها وتعارض ها به ذخیره سازی وپس انداز کردن موجودی کمک می کند.این کار از طریق حمایت های اصیل وانجام کارهای کوچک به منظور خرسندکردن یا کمک کردن به نزدیکان یا همکاران در زندگی صورت می گیرد .

اسلاید 11 :

5 -رنگ ارغوانی: این اصل به افراد توصیه می کند که هرکاری راکه مشغول انجام آن هستند ،برای لحظه ای متوقف سازند تازیبایی ها وخوبی ها راکه همه روزه باآن برخورد می کنند ،احساس کرده وآن را مزه مزه کنند.صرف نظر ازاینکه مراجعان تاچه حد درد وظلمت را درجهان خود مشاهده می کنند،بارقه هایی از زیبایی یا گل های ارغوانی ،همه روزه وجود دارد . مراجع باید در جستجوی زیبایی وخوبی ها درجهان باشند وزیبایی ها وخوبی ها را احساس کنند.همواره باید در انتظار کسی یا چیزی قابل درک بود واز آن لذت برد وسپس همه چیز را چند ثانیه متوقف ساخت تا طعم این تجربه را چشید واز آن محظوظ شد .

اسلاید 12 :

6-اصل ردیف مرواریدها :
اصل ردیف یا زنجیر مرواریدها ،حاکی از این است که مراقبت از تعامل ها وهمه ی روابط اجتماعی هدف روزانه ی هرفرد است . به هر رابطه ای که شروع می شود ،شکوفا می گردد یا متوقف می شود ورابطه ی دیگری که شکل می گیرد باید توجه داشت .مراجع درهر رابطه ای باید درصدد باشد تا از لحاظ بدخلقی ،رفتار بی ادبانه یا نادیده گرفتن دیگران ،آسیب رساننده نباشد .مراجع تعامل رامانند دانه ی مرواریدی ارزشمند برای گردنبند آن روز خود درنظر خواهد گرفت.

اسلاید 13 :

7- انجام امور به خاطر خود (انجام اعمال تروریستی ) : زمزمه هایی که گاهی فرد با خودش دارد ،مثل اینکه من آدم تنبلی هستم ،من هرگز به جایی نمیرسم معمولا آزار دهنده است .فرد با گفتن این عبارت ها در ذهنش ،خود را آزار می دهد .گاهی شدت این افکار به حدی می رسد که به شکل عادت درمی آید .بر اساس نظریه کیفیت زندگی تاثیر این افکار بر سلامت انسان ،مانند پرتاب نارنجک در خلوت انسان است .یعنی زمانی که آماده ی استراحتیم این افکار به صورت تجاوزگرانه عمل می کند ،انگار که یک عمل تروریستی رخ داده است .بخش دوم این اصل این است که وقتی مراجع خود را از لحاظ روانشناختی در مخمصه می یابد باید از اصل انجام دادن امور به خاطر خود استفاده کند .هر قدر که دیگران یا رویدادها را به خاطر ناراحتی هایش سرزنش نکند وتوجهی به انتقاد دیگران نداشته باشد دچار افسردگی نمی شود .بهترین کار این است که سکوت کرده یا عمل مهرآمیزی انجام دهیم .

اسلاید 14 :

عوامل مرتبط با شادکامی:
1- روابط اجتماعی: این عامل احتمالا بزرگترین علت شادکامی و از دیگر جنبه های سلامتی است. بودن با کسانی که دوستشان داریم، باعث ایجاد خلق مثبت می شود. این عامل که منبع اصلی وقایع مثبت زندگی است برای فعالیت های درمانی خوشایند انتخاب می شود.

2- عشق و ازدواج: عاشق شدن معمولا به عنوان قوی ترین منبع هیجان محسوب می شود. کمپل و همکاران (1993)، ماری و هولمز 1997 در بسیاری از مطالعات نشان داده اند که افراد متاهل شادتر از افراد مجرد، بیوه ها، و مطلقه ها می باشند.

3- سلامت: سلامت با شادکامی ارتباط دارد. برخی از تحقیقات بیانگر این نکته است هستند که شادی دستگاه ایمنی را تقویت می کند و تقویت دستگاه ایمنی سلامت فرد را بهبود می بخشد. سالوی، راتمن، اولر و استوارد نیز معتقدند که عواطف مثبت به خصوص شادی، فعالیت های قلبی و عروقی و سیستم ایمنی را بهبود می بخشد. برخی از صاحب نظران از جمله مایرمعتقد است که وجود سلامت شرط اول شادکامی است.

اسلاید 15 :

تکنیکها :

اسلاید 16 :

1- فرهنگ واژگانی احساسات: هنگامی که احساس ناراحتی می کنید وعلت آن را نمی دانید این تکنیک در تشخیص افکار ناراحت کننده ،مفید است .احساسات اغلب شاهراه ورود به تفکر یا شناخت است .اگر هنگام ناراحتی ،احساسات خود را تشخیص دهید ،افکارتان را نیز تشخیص خواهید داد ،چرا که افکار ناراحت کننده ی خاص معمولا با احساسات خاص همراه است .هرگاه به جستجوی افکاری بپردازید که همراه با احساسات است ،به گونه ای مثبت به این افکار پاسخ خواهید داد.

اسلاید 17 :

2- طرح پرسش در دادگاه:
در این تکنیک مراجع فرض می کند که دریک دادگاه حضور دارد و وانمود می کند ،افکار آزاردهنده مثل من آدم بدی هست ،من پدر خوبی نیستم ،به سراغش می آید .در این هنگام مراجع باید این افکار را مثل اینکه در دادگاه حقوقی حضور دارد با بررسی عینی شواهد زیر سوال ببرد .طبق این تکنیک مردم افکار را فقط در ذهن خود می چرخانند وهرگز درست یا غلط بودن افکار را بررسی نمی کنند به همین دلیل باعث عصبانیت می شوند .مراجع پی می برد که این افکارش تا چه اندازه اعتبار دارد.

اسلاید 18 :

3- تکنیک فراهم سازی یک آزمون: فراهم سازی یک آزمون منصفانه برای بررسی نگرش ها یا باورهای دردناک در دنیای واقعی ،در مقایسه با صحبت کردن با مراجعان یا استدلال هایی در مورد تغییر باورهایشان ،موثرتر است .گاه یک پاسخ مثبت وماهرانه نیز نمی تواند به این گونه افکار خاتمه بخشد  .مراجع باید این باورهای خود را درجهان واقعی بررسی کند تا متقاعد شود که این افکار ،کاذب یا غیر منصفانه است .برای غلبه یافتن ب رفتارهای وسواسی یا تنش های شدید برای اعمال خود تخریب کننده ،هنگام افراط در اعتیادها ،کمال گرایی ،جنون کاری یا وابستگی شدید به دیگران از تکنیک فراهم سازی یک آزمون استفاده می شود .

اسلاید 19 :

4 -تکنیک کیک مسئولیت:
هنگامی که مراجع به خاطر اتفاق بدی که رخ داده ،خود را سرزنش می کند ،جستجوی دلایل واقعی اشتباهاتش اهمیت دارد .بک اغلب از مراجعان می خواهد کیک مسئولیتی ترسیم کنند ،یعنی دایره ای بکشند وبرحسب میزان مسئولیت خودشان وافراد دیگر زندگی شان در ایجاد مسئله ،این دایره را تقسیم بندی کنند .این کار به طور مشخص به مسئله احساس گناه ومسئولیت پذیری می رسد که بسیاری از افراد مستعد به افسردگی دچارآن می شوند .

اسلاید 20 :

5- تکنیک گامهای ذن (نخستین گامهای موفقیت ): دانش آموزان مکتب ذن ،تمام فعالیت های خود را به آرامی ،بادقت ومتفکرانه انجام می دهند ودر هر زمان فقط به یک کار می پردازند .اساس این تکنیک ،شکستن گام های بزرگ وتبدیل انها به فعالیت های خرد وقابل کنترل است .این کار برای حفظ انگیزه ی مراجع ضروریه .وقتی مراجع اهداف بزرگ را به اجزاءکوچک تقسیم می کنیم ودرکارهای کوچک موفق می شویم ،احساس موفقیت دائمی به ما دست داده وسعی خود را برای رسیدن به اهداف دراز مدت بیشتر می کنیم.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید