بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

به نام او

درس دوازدهم: خدمات متقابل اسلام وايران

*چگونه زبان فارسي به گسترش تمدن اسلامي كمك كرده است؟
*به نظر شما چگونه مي توان به تمدن اسلام وايران بيش تر خدمت كرد؟

اسلاید 2 :

موفقيت هاي اسلام وايران

*ملل مختلف با زبان ها وفرهنگ هاي گوناگون آن را پذيرفته اند وهر يك به سهم خود،خدماتي كرده اند.

*پيوند اسلام با زبان فارسي

*ايران در پرتو گرايش به اسلام مشعل دار يك تمدن شكوهمند به نام تمدن اسلا مي شد.

*اسلام دروازه سرزمين هاي ديگر را به روي ايراني ودروازه ايران را به روي فرهنگ وتمدن هاي ديگر بازكرد.

*استعد ادهايي نظير بوعلي،فارابي،ابوريحان،خيام،خواجه نصيرالدين توسي،ملاصدراو..در اين فرهنگ اسلامي پرورش يافتند.

*شاهكارهاي هنري ايران در دوره ي اسلامي اعم ازمعماري،نقاشي،خوش نويسي و.بيش تر در زمينه هاي ديني اسلامي بوده است.

*يكي از مظاهر خدمات فرهنگي ايرانيان به اسلام ،خدماتي است كه ازراه زبافان فارسي به اسلام كرده اند.ادباوعرفاوسخنوران ايراني ،حقايق اسلامي رابا جامه ي زيباي شعر ونثر فارسي به زيباترين شكل آرايش داده اند.

اسلاید 3 :

كتاب هايي در زمينه موضوع درس

اسلاید 4 :

خدمات متقابل اسلام و ایران(شهید مطهری)

یکی ازبحث هایی که در قرن حاضر در میان تمام ملل رواج بسیار داشته است بحث ملیت است.  این موج ابتدا در اروپا بالا گرفت چه بسا در آنجاطبیعی بود زیرا مکتبی که بتواند ملل اروپارا در یک واحد انسانی وعالی جمع کند وجود نداشت این بحث سپس سلاح اسستعماری برای اجرای اصل ((تفرقه بیندازوحکومت کن)) شد. با سرگرم کردن ملت مابه افتخارات موهوم قومی وملی انها را به مرور از یکدیگر جدا کرد ودر همین دوره بود که پدیده هایی همچون ((پان ترکیسم)) و(( پان عربیسیم)) به وجود آمد. در جامعه اسلامی هم این بحث نه به دست مردم بلکه از سوی دولت ها و حکومت ها  و بالا تر از آن از سوی قدرت های اروپایی وامریکایی ترویج  شد. در پیرامون این بحث لازم است چند نکته تذکر داده شود:

اسلاید 5 :

تهیيج  احساسا ت ملّی در برخی از ملتها باعث رهایی آنها از دست استعمار واستقلال ایشان  شده است  ولی باید گفت: که برای جامعه ی اسلامی  که قرن هاست این مرحله را طی کرده  وبه وحدت فکری عقیده ای و ایدوئولوژیکی اولاً:بطور کلی مساله ی ملیت بر خلاف اصول تعلیمات اسلام است.
                                     
 ثانیاً:شاید این جریان سبب تفرقه و جدایی می شود. و در حقیقت یک ارتجاع به حساب می اید زیرا همانطورتاریخ چند قرن معاصر نشان میدهد. اسلام میتواند در مبارزات ضد استعماری اثر گذاری بیشتری نسبت به ملیت ازخود نشان دهد الجزایر،  اندونزی ، پاکستان وبرخی از کشورهای عربی از این قسمند از سوی دیگر در مواردی که ملل اسلامی بر قومیت تکیه داشته اند شکست خورده اند. همچون جریان شکست اعراب از اسرائیل در این جنگ در اثر قومیت گرایی اعراب در حقیقت عربیسیم بود که که با صهیونیسم می جنگید و نه اسلام با صهیونیسم

ثالثاً :هجوم وسیعی در زیر نقاب مبارزه با عرب وعربیت بر اسلام وارد میشود که سعی در تحریک احساسات جوانان خام و بی خرد دارد می کوشد تا احساسات اسلامی را بر ضد اسلامی تبدیل کند. البته علی رغم نکات مذکور توجه داریم که احساسات ملی تا انجا که جنبه مثبت داشته باشد و نتیجه اش در خدمت به هم وطنان باشد قابل قبول است.            

رابعاً:منطق عالی تری از منطق احساسات ملی و ناسیو نالیستی وجود دارد وآن این که یک مساله ی علمی یا یک نظریه ی فلسفی با یک حقیقت دینی را هرگز به دلیل  این که ملی و وطنی است نمی توان پذیرفت همچنان که به بهانه ی این که بیگانه واجنبی است نمی توان انرا نادیده گرفت و رد کرد. بنابراین ما منطقی عالی عقلی وانسانی را کنار نمی گذاریم وبا همان منطق احساساتی که شایسته انسانهای تکامل نیافته است وارد بحث می شویم و می خواهیم ببینیم با منطق احساسات ملیي آياباید اسلام را امری خودی بشمار آوریم یا امری بیگانه واجنبی؟ آيا آن راجزو ملیت خود محسوب کنیم یا خارج ازآن. بنا براین بحث ما به دو قسمت تقسیم می شود.

اسلاید 6 :

1) از نظر احساسات ملی وعواطف قومی نه هرچیزی که  ازوطن برخاست جنبه ملی پیداد میکند ونه هرچیزی که از مرزوبوم د یگر آمده باشد بیگانه به شمارمی رود مثلا مردم ایران بعداز25 قرن رژیم مشروطه را به جای آن انتخاب کردند. در صورتی که :

اولاً اگر ملاک سابقه تاریخی بود بازمی گفتیم رژیم ملی رژیم استبدادی است ورژیم مشروطه برای یک رژیم بیگانه  است .

ثانیاً رژیم مشروطه را ما ابداع نکردیم واز دنیای خارج به کشورما آمده بود ولی ملت ما آن را پذیرفت ودرراه تحصیل آن فداکاری ها کرد

2)عمده آن است که اولاً بدانیم آن چیز رنگ ملت به خصوصی دارد.یا بی رنگ است وعمومی وجهانی است ثانیاً آیا ملت مورد نظر آن چیز رابه طوع ورغبت پذیرفته است یا نه زور واکراه در مورد اول مثلا نازیس آلمان وصهیونیزم یهود رنگ ملت بخصوصی دارد اگر افراد یک ملت دیگر بخواهند آنرا بپذیرند بر خلاف ملیت خودعمل کرده اند واحیاناً نوعی تغییرملت به شمارمی رود ودر مقابل حقایق علمی وپدید آورندگانشان به همه جهانیان تعلق دارد ونه به ملیت بخصوصی  ودر مورد دوم: مثلاً اگرما کیش مانوی و مسلک مزدکی را به اعتبارابداع کنندگان و پیروان محدودشان در ایران ، ملی به حساب آوریم ، عواطف و احساسات اکثریت را نادیده گرفته ایم.

اسلاید 7 :

حال براي ادامه بحثمان لازم است به اين دوسوال به عنوان يك كار تحقيقي پاسخ دهيد.

1.آيا اين اسلام كه ما از آن صحبت مي كنيم،رنگ ملت به خصوصي دارديا خير.چرا؟

2.آياملت ايران اسلام رابارغبت پذيرفته است؟بادليل

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید