بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بسم الله الرحمن الرحیم
عوارض در ریکاوری
اسلاید 2 :
ریکاوری
واحد مراقبت بعد از بیهوشی یاPACU به منظور مراقبت از بیماران که درحال ریکاوری از اثرات فیزیولوژیک فوری بیهوشی و جراحی هستند ظراحی شده است .
PUCUمراقبت بیهوشی از مرحله دلیوری بیهوشی در اتاق عمل تا بخش که مانیتورینگ کمتر وحتی در برخی موارد به کارکرد مستقل بیمار در خانه برمیگردد. همچنین PUCUامکان مراقبت ویژه از بیمارانی را که تخت خالی در بخش ویژه برایشان در مراکز درمانی شلوغ وجود ندارد فراهم میسازد . برای نیل به این اهداف PUCUباید به حد کافی مجهز بوده تا بیماران ناپایدار را بتوان مانیتور کرد و احیا نمود و همزمان یک محیط ارام برای ریکاوری و راحتی بیماران پایدار نیز فراهم نمود.
PUCU باید نزدیک اتاق عمل باشد..
اسلاید 3 :
پدیرش در واحد مراقبت های بعد از بیهوشی
به محض رسیدن بیمار در PUCU متخصص بیهوشی باید پرستار PUCU را از جزییات تاریخپه ی طبی بیمار ، وضعیت طبی، بیهوشی و جراحی اگاه سازد. توجه ویژه باید به مانیتورینگ اکسیژناسیون (پالس اکسی متری) تهویه(فرکانس تنفس باز بودن راه هوایی،کاپنوگرافی) و گردش خون (BPسیستمیک HR , EKG) معطوف شود.
V/S هروقت لازم باشد باید کنترل شود ولی حداقل باید هر 15 دقیقه یک بار کنترل شود..
اسلاید 4 :
اختلالات فیزیولوژیک در دوره ابتدایی بعد از عمل
گستره ای از اختلالت فیزیولوژیک که سیتم های ارگانی مختلف را تحت تاثیر قرار میدهند باید در طی بیداری از بیهوشی و جراحی در PUCU تشخیص داده شده و درمان شوند. تهوع و استفراغ؛ نیاز به ساپورت هوایی فوقانی HTNسیستمیک در میان شایعترین عوارض مورد مواجه قرار دارند.
به علاوه انتقال بیماری از اتاق عمل به PUCU نیز یک بازه زمانی است که طی ان بیماران به شدت به انسداد راه هوایی حساس هستند..
اسلاید 5 :
انسداد راه هوایی فوقانی
انسداد راه هوابب یک عارضه ی شایع و ویرانگر بعد از عمل است. شایعترین علت انسداد راه هوایی در ریکاوری از دست رفتن تون عضلات فارنژیال در بیمار تحت سدیشن
یا با کاهش سطح هوشیاری است اثر دپرسان باقی مانده هوشبر استنشاقی و وریدی
و اثرات پابرجای داروهای شل کننده با از دست رفتن تون فارنژیال در دوره ی فوری بعد از عمل است.
اسلاید 6 :
در یک بیمار بیدار عضلات فارنژیال به طور هماهنگ با دیافراگم منقبض شده
تا زبان را به سمت جلو رانده و بدین ترتیب راه هوایی را در برابر فشار دمی منفی ایجاد شده توسط دیافراگم باز نگاه دارند. این فعالیت عضلات فارنژیال طی خواب سرکوب شده
و کاهش ایجاد شده در تون عضلانی سبب تشدید انسداد راه هوایی میشود. با کلاپس بافت فارنژیال با ظرفیت ، طی فاز دمی یک حلقه معیوب ممکن است رخ دهد که طی ان افزایش جبرانی واکنشی در تلاش تنفسی و فشار دمی منفی سبب انسداد بیشتر راه هوایی میگردد.
اسلاید 7 :
این تلاش درجهت تنفس در برابر راه هوایی مسدود با یک الگوی تنفسی پارادوکسیک
مشخص میشود که شامل رتراکسیون ، فرو رفتگی استرنال فعالیت بیش از اندازه ی
عضلات شکم است کلاپس دیواره ی قفسه سینه سبب ایجاد یک حرکت متوالی شده که با افزایش انسداد راه هوایی این حالت برجسته تر می شود .
انسداد ثانویه به از دست دادن عضلات فارنژیال به وسیله ی مانور ساده باز کردن راه هوایی به کمک مانور جاو تراست یا با استفاده از فشار مداوم مثبت راه هوایی از طریق ماسک صورتی قابل رفع است . ساپورت راه هوایی تا زمانی که بیمار به طور کافی از اثرات داروهای تزریق شده طی بیهوشی خلاصی نیافته الزامی است. در بیماران انتخابی قراردادن یک راه هوایی دهانی یا نازال، LAM یا لوله تراشه ممکن است مورد نیاز باشد.
اسلاید 8 :
بلوک باقی مانده نورو ماسکولار
وقتی انسداد راه هوایی فوقانی رادر PUCU ارزیابی میکنیم احتمال بلوک نورو ماسکولار باقی مانده در بیماری که داروی شل کننده طی بیهوشی دریافت کرده باید مد نظر قرار گیرد. بلوک نوروماسکولار باقی مانده ممکن است در زمان رسیدن به PUCU اشکارنباشد زیرا دیافراگم قبل ازعضلات فارنژیال ریکاوری می یابد. در صورت وجود لوله تراشه در محل،PECO2 حجم های جاری ممکن است نشانه تهویه کافی بوده باشد درحالی که توانایی حفظ راه هوایی باز و پاکسازی ترشحات راه هوایی فوقانی مختل باشد. تحریک همراه با اکستوبیشن تراشه و به دنبال ان تحریک ناشی از حرکت انتقال بیمار به روی تخت سیار ساپورت راه هوایی متعاقب ان ممکن است سبب شودتا راه هوایی طی انتقال باز بماند.
ولی..
اسلاید 9 :
تنها بعد از انکه بیمار به ارامی در ریکاوری درحال ارامش قرار دارد انسداد راه هوایی فوقانی اشکاار میشود .
در بیمارانی که اکستوبه شده اند توانایی فشردن با قدرت زیاد دندان های پیشین بر روی زبان یک نشانه قابل اعتماد از تن عضلات حلق در بیمار بیدار پس تهویه ناکافی یا انسداد راه هوایی احتمال کمتری خواهد داشت .
اثرات دپرسان باقی مانده داروهای بیهوشی اسیدوز تنفسی ایجاد میکند.
اسلاید 10 :
لارنگواسپاسم
لارنگواسپاسم به اسپاسم ناگهانی طناب های صوتی اشاره دارد که به طور کامل سبب انسداد مدخل لارنژیال میشود.
معمولا زمانی اتفاق می افتد که بیمار بعد از بیهوشی عمومی اکستوبه میشود .
با این حال این عارضه در بیمارانی که به حالت خواب در ریکاوری هستند نیز اتفاق می افتد.
مانور جاوتراست به همراه CPAP راه درمان لارنگواسپاسم محسوب میشود اگر موفق نبود شلی فوری عضلات اسکلتی با اسکولین باید برقرار شود .
اسلاید 11 :
ادم راه هوایی
این عارضه در بیمارانی اتفاق می افتد که جراحی طولانی در پوزیشن به شکم خوابیده یا ترندلنبرگ قرار میگیرند یا جراحی هایی که خونریزی زیادی دارند .
اعمال جراحی بر روی زبان حلق و گردن از جمله تیرویدکتومی و اعمال جراحی فقرات گردنی میتوانند سبب انسداد راه هوایی فوقانی به علت ادم بافتی یا ایجاد هماتوم یا هردو گردد..
اسلاید 12 :
مدیریت انسداد راه هوایی
یک راه هوایی دچار انسداد نیازمند توجه فوری است تلاش برای بازکردن راه هوایی با اقدامات غیر تهاجمی قبل از اینتوباسیون مجدد تراشه باید انجام گیرد.
جاوتراست به همراه CPAP معمولا برای باز نگه داشتن راه هوایی فوقانی کافیست و اگر موثر نباشد راه هوایی دهانی یا LMA را میتوان به سرعت جایگذاری کرد .
ممکن است تهویه یک بیمار با انسداد شدید راه هوایی فوقانی به علت ادم یا هماتون به وسیله ماسک ممکن نباشد . در موارد هماتون باید تخلیه هماتون سریعا صورت گیرد.
ولی اگر به هر دلیلی این اقدامات موثر نبود باید انجام تراک اورژانس باید مد نظر باشد.
اگر بیمار قادر به حرکت دادن هوا به صورت خود به خودی باشد انتباسیون بیدار ارجه است. زیرا مشاهده ی تارهای صوتی به وسیله لارنگوسکوپی مستقیم ممکن است اسان نباشد.
اسلاید 13 :
هایپوکسمی در ریکاوری
اتلکتازی و هایپوتانسیون الويولی شایع ترین علل هایپوکسمی گذرای شریانی پس از عمل در دوره ی بلافاصله پس از عمل میباشد.
پرکردن ریه های بیماربا اکسیژن در پایان بیهوشی و همچنین تجویز اکسیژن مکمل باید هر گونه اثرات هیپوکسی انتشاری را به عنوان عاملی در ایجاد هایپوکسمی شریانی مهار نماید.
تطابق با شرایط بالینی میتواند اقدامات تشخیصی در یک بیمار پس از عمل باشد که دچار هیپوکسی مداوم است.
اسلاید 14 :
ادم ریوی در ریکاوری
ادم ریوی در دوره ی بلافاصله پس از عمل اغلب ماهیتی کاردیوژنیک دارد و به علت افزایش بار مایع داخل عروقی با اختلال عملکرد قلبی می باشد .
ادم غیر کاردیوژنیک ممکن است در نتیجه ی اسپیراسیونه ریوی یا سپسیس روی دهد .
به ندرت ادم ریوی پس از عمل به علت انسداد راه هوایی فوقانی یا انتقال فراورده های خونی می باشد.
ادم ریوی پس از انسداد حاصل عواقب نادر خیلی مهم انسداد راه هوایی فوقانی می باشد که ممکن است به دنبال خارج کردن لوله تراشه درپایان بیهوشی و جراحی روی دهد.این ادم بر اثر تشدید فشار منفی حاصل از انجام دم در برابر گلوت بسته می باشد .
اسلاید 15 :
اسیب حاد ریوی مرتبط با انتقال خون
تشخیص افتراقی ادم ریوی در ریکاوری در هر بیماری که حین عمل خون یا فاکتور های انعقادی یا پلاکت دریافتت کرده اند باید شامل اسیب هاد ریوی مرتبز با انتقال خون باشد.
این عارضه زی یک تا دو ساعت پس از انتقال فراورده های خونی محتوی پلاسما تظاهر میکند. از انجا که این واکنش ها میتوانند تا شش ساعت پس از انتقال خون روی دهند این سندرم ممکن است طی اقامت در ریکاوری پس از تزریق خونی که در اتاق عمل ایجاد شده ظاهر شود .
ادم ریوی غیر کاردیوژنیک حاصل اغلب همراه با تب و هایپوتانسیون سیستمیک می باشد .