بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

درس برنامه ریزی پیش ازدبستان

اسلاید 2 :


3ـ روشهای یاددهی ـ یادگیری

برای یادگیری مؤثر توجه به اصول زیر ضروری است:
1- ایجاد انگیزه : مربی برای موفقیت در اجرای برنامه آموزشی باید در کودکان انگیزه ایجاد کند. بدون انگیزه،فراگیرنده برای یادگیری آمادگی ندارد.
٢- یادگیری فعال: معلم با ارائه تکالیف و تمرینات متنوع فراگیران را برای یادگیری عمیقتر تحریک مینماید.
٣- راهنمائی و نظارت: در آموزش وپرورش امروز،مربی در مقام مشاور، راهنما و هدایتگر ایفای نقش مینماید و زمینه را برای آموزش بهتر فراهم میسازد.
٤ - مواد آموزشی مناسب: مواد آموزشی باید متناسب با ویژگیهای فراگیران باشد. همچنین اثرگذار وسودمند باشند تافراگیران با این مواد آموزشی و با انجام فعالیتهای گوناگون بتوانند اطلاعات بیشتری کسب کنند.
٥ - زمانبندی آموزشی: ایجاد فرصت مناسب باتوجه به محتوی آموزشی بسیار ضروری است. هرچه فرصت تمرین، تکرار و سنجش بیشتر باشد حاصل یادگیری بیشتر خواهد بود.

اسلاید 3 :

6 -روشهای آموزش: هر محتوای آموزشی روش آمـوزشی خـاصی دارد. بنابـراین بایـد از روشهـای گوناگونی مانند بازی، پرسش وپاسخ، روش دیداری، روش شنیداری، تمرین و تکرار، اجرای نقش، شبیه سازی، . باتوجه به محتوی آموزشی استفاده کرد تا اجرای فعالیت را در قالب واحد کار یا ارائه پروژه تسهیل کرد.

7 - تقویت رفتار درست: مربی باید با دقت کارفراگیران را دنبال کند و آنها را ارزیابی و درستی آنها رااعلام نماید و با توجه به شناخت فراگیران آنها را تقویت کند. نوع تقویت به تفاوتهای فردی بستگی دارد.

8- معیار عملکرد: تهیه کننده مواد آموزشی با توجه به آنچه از فراگیران انتظار دارد باید معیاری داشته باشد تا فراگیر بتواند میزان آموخته هایش را در آن چهارچوب ارزیابی کند و میزان تلاش خود را برای رسیدن در حد مطلوب مشخص کند.

اسلاید 4 :

روشهای یاددهی ـ یادگیری باید دارای ویژگیهای زیر باشد:

1- اکتشافی بوده یعنی کودک در محیط و فضای فعالیتها به جستجو بپردازد.

٢ - متناسب با سن و نیاز باشد، کودک باید توانایی درک و اجرای فعالیتها را داشته باشد.

٣ - متناسب با اهداف آموزشی باشد، گاه در مواردی علاقه مندی و موقعیتهای خاص ذهن را به سمت موضوعی خاص می کشاند.

اسلاید 5 :


از روشهای اجرای فعالیتهای آموزشی پیش ازدبستان دو روش زیر معرفی میشود:

الف) واحدکار ب) پروژه

الف) واحدکار: واحد کار یکی از روشهای آموزش کودکان پیش از دبستان است و در بیشتر مراکز پیش از دبستان در کشور ما مورد استفاده قرار میگیرد. دراین روش یک موضوع برای کار با کودکان برای یک دوره زمانی مشخص انتخاب میشود و فعالیتهای زیر توسط کودکان و مربی در ارتباط با آن موضوع انجام میگیرد:
پرسش و پاسخ بین مربی و کودکان - نقاشی به صورت گروهی و فردی - کاردستی به صورت گروهی و فردی – قصه گویی توسط کودک و مربی - شعر و سرود - بازیهای فردی و گروهی - چیستان و معما - آموزش مفاهیم علوم - آموزش مفاهیم ریاضی - آموزش مفاهیم اجتماعی و اخلاقی - آموزش مفاهیم عاطفی ـ اجتماعی – تصویرخوانی - زبان آموزی (یادگیری کلمات مرتبط با واحد کار) - گردش علمی و بازدید از مراکز مرتبط با موضوع .

اسلاید 6 :

واحدآموزش در پيشدبستاني ، فعاليت است.
فعاليت برخلاف درس ،كه به واحد تدريس در دبستان و بالاتر ، اطلاق ميشود ، نياز به آغاز ، ادامه و پايان رسمي ندارد. در حقيقت فعاليتها به شكل باز اجرا شده ، به يك نتيجة قالبي نميرسند.
اين فعاليتها به طور كامل در اختيار معلم نيست بلكه او طرح آنها را ريخته ، مواد آن را در اختيار كودكان قرار داده ، براي آن مدت زماني را تعيين ميكند و حتي جهت آن را مشخص ميكند ، اما اجراي بازي و تعيين محتواي آن و تحليل نهايي بر عهدة كودكان است. هر فعاليت يك واحد شمرده ميشود.

روش واحد کارشامل يك رشته فعاليت است كه در اطراف يك دسته مفاهيم كلي دور ميزند و به منظور رسيدن به يك هدف كلي در نظر گرفته ميشود. تمام مطالب ، در قالب يك مسأله و مشكل طرح ميشود و اطلاعات و مهارتهاي گوناگون از ابعاد مختلف براي حل آن گردآوري ميشوند و هدف تمام آنها مركزي است كه مسأله از آن ناشي ميشود. تمام موارد در مجموع برنامة واحدي را تشكيل ميدهند. به عبارت ديگر واحدکار در نتيجة تمركز توجه و فعاليت روي يك سلسله مسائل پيوسته و استفاده از ارتباط آنها با مسائل ديگر به وجود ميآيد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید