بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
- شوفاژخانه محلی است که در آن آب گرم میشود و به رادیاتورها میآید ودر داخل شوفاژ جریان پیدا میکند ورادیاتور را گرم میکند البته وقتی که پیچ روشن و خاموش کردن رابازکنیم این اتفاق رخ میدهد .
- این توضیح مختصری درباره شوفاژ بود. در شوفاژ خانه دیگ(بویلر) بزرگی وجود دارد که برروی آن آمپری وجود دارد که درجه حرارت را نشان میدهد و یک دکمهای وجود که درجه حرارت را تنظیم می کند. در دیگ شوفاژ خانه گرمایی ایجادمی شود که وقتی آب تانکر وارد این دیگ میشود آب را گرم کرده و به درجه مشخص شده می رساند .
- گرمای این موتور از مشعل گرفته میشود و شمعک این مشعل همیشه روشن است.
اسلاید 2 :
- موتورخانه (Mechanical room ) فضا یا اتاقی است در یک ساختمان که به دستگاه های مکانیکی و کنترل کننده های الکتریکی ، اختصاص داده می شود.
- موتورخانه ها بنابر کاربری ساختمان و سیستم های تاسیسات آن در اندازه های مختلفی ساخته می شوند.
- در ساختمان هایی که از سیستم های حرارت و سرمایش مرکزی استفاده می کنند ابعاد موتورخانه بزرگتر می شود. در این نوع از ساختمان ها تمامی تجهیزات تاسیساتی سیستم به یک فضا انتقال داده می شود که کنترل و تعمیر آن ها را آسان تر می کند. به محل قرار گرفتن این تجهیزات ، موتورخانه گویند.
اسلاید 3 :
- در زیر به تعدادی از این تجهیزات اشاره می شود:
- دیگ بخار
- دیگ آب گرم
- منبع کویل دار
- مبدل حرارتی
- لوله
- اتصالات
- شیرآلات
- منبع دو جداره
- پمپ
- چیلر جذبی
- چیلر تراکمی
- سختی گیر
اسلاید 4 :
دیگ بخار (بویلر بخار)
بازه استفاده از دیگ های بخار
انواع دیگ بخار
بویلرهای فایر تیوب بخار
بویلر های واتر تیوب بخار
اسلاید 5 :
1- از نظر محل کاربرد: تولید برق، حمل و نقل (لوکوموتیو)، گرمایش، پخت مواد، استریل کردن مواد و ...
2- از نظر فشار کاری: فشار پایین تا متوسط، فشار بالا و فشارهای فوق بحرانی. مقادیر عددی مربوط به این دسته بندی با توجه به نوع بویلر ها و خانواده آنها متفاوت است.
3- با توجه به محل تولید شدن بخار (درون لوله های بویلر یا خارج از لوله ها): به دو دسته water tube و fire tube تقسیم می شوند.
4- از نظر نوع سیرکولاسیون سیال: سیرکولاسیون طبیعی، یک طرفه ی اجباری و ترکیبی.
5- از نظر روش احتراق
6- از نظر نحوه ی ساخت: بویلرها از این نظر به دو دسته ی ساخته شده در محل (field-erected) و ساخته شده در کارخانه (workshop-assembled) تقسیم می شوند.
7- از نظر نوع سوخت مصرفی: سوخت جامد، مایع و گاز.
اسلاید 6 :
- بویلر فایرتیوب یا لوله آتشین، بویلر هایی هستند که با عبور آتش و دود از درون لوله ها، آب اطراف لوله ها را به درجه حرارت مورد نظر می رساند.
- این نوع از بویلر ها برای تولید بخار معمولا به صورت سه پاس و یا چهار پاس ساخته می شوند.
- امروزه این نوع از بویلر ها اغلب وت بک Wet back (پشت تر) می باشند.
- بویلر های بخار فایرتیوب بر اساس استاندارد BS2790 ساخته می شوند.
اسلاید 7 :
- بویلرهای بخار واتر تیوب (Water tube boiler) برای کار در فشار های بالا ساخته می شوند. در این نوع از بویلر، آب در درون لوله ها درجریان است و آتش مستقیم به لوله ها برخورد می کند. این بویلر ها در فشار هایی بالاتر از 100 بار نیز ساخته می شوند.
اسلاید 8 :
- دیگ آب گرم (Hot Water Boiler) یا بویلر آبگرم، یک مخزن تحت فشار می باشد که در آن سیال عامل تحت فشار، گرم شده و مورد استفاده قرار می گیرد. آب به عنوان سیال عامل بیش تر بویلرها با ظرفیت حرارتی بالا توان ذخیره انرژی مورد نیاز را دارد.
- دیگ های آبگرم در سیستم های گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد و با جاسازی آن در موتورخانه ساختمان می توان گرمایش محیط را تامین کرد.
- دیگ های آبداغ نیز از انواع دیگر بویلر ها هستند که در فشار های بالاتر آب بالای 100 درجه سانتی گراد تولید می کنند.
اسلاید 9 :
- متداول ترین روش برای تولید آبگرم بهداشتی مصرفی و ذخیره آب، میباشد.
- در منبع کویل دار ، آب گرم یا بخار تهیه شده توسط بویلر، داخل یک کویل حرارتی که معمولا از چند شاخه لوله رفت و برگشتی که از جنس مس میباشد گردش نموده و پس از تبادل حرارت با دیوار لوله های مسی از کویل خارج میگردد. تبادل حرارت انجام شده باعث گرم شدن لوله مسی و در نهایت گرم شدن آب سرد خارج لوله که آنرا احاطه کرده است میشود.
- جنس منبع کویل دار از ورق گالوانیزه می باشد اما در صورت استفاده از ورق سیاه (فشارهای بالاتر) داخل منابع را با پوشش اپوکسی می پوشانند. ضخامت ورق فولادی بکار رفته در منابع نیز بر حسب فشار کاری دستگاه، دمای کاری و ضریب خورندگی آب بر اساس استاندارد مخازن تحت فشار محاسبه میشود. این مخازن در دو نوع عمودی و افقی بر حسب محل نصب آنها بکار گرفته میشود.
اسلاید 10 :
- مبدل حرارتی (Heat exchanger) دستگاهی است که انرژی حرارتی را از سیالی به سیال دیگر منتقل می کند. سیال ممکن است مایع یا گاز باشد. به این صورت که دو سیال با دمای مختلف را وارد محفظه می کنند و میان آن ها انتقال حرارت صورت می گیرد.
- کاربرد مبدل حرارتی در پالایشگاه ، نیروگاه ، موتورخانه ساختمان ، یخچال ، سیستم های تهویه مطبوع، ها و... می باشد.