بخشی از مقاله
چکیده —ر میزان توان اکتیو تولیدي سیستمهاي فتوولتائیک به شدت تابش و درجه حرارت و ... بستگی دارد. با افزایش تابش ، میزان تولید توان اکتیو افزایش مییابد. با توجه به اینکه میزان تابش در ساعات مختلف روز تغییر میکند بنابراین میزان توان اکتیو تولیدي سیستمهاي فتوولتائیک نیز تغییر میکند. بنابراین اگر از سیستمهاي فتوولتائیک فقط براي تولید توان اکتیو استفاده کنیم، بخشی از ظرفیت اینورتر آن در طول شبانه روز بدون استفاده باقی میماند. با کنترل مناسب اینورتر سیستمهاي فتوولتائیک میتوان از تمام ظرفیت اینورترها براي تولید توان اکتیو و توان راکتیو در طول ساعات شبانهروز استفاده نمود . از طرفی قبلرازرنصبرپنلرهاي خورشیدي ، رارزیابی رهاي اولیه با استفاده از نرم افزار Arc GIS رمیرتوانیدربهرطورر قابلرتوجه ايربهرهربرداري از این سیستم را افزایش دهد.رر
.1 مقدمه
توجه به افزایش رو افزون جمعیت و در نتیجه آن استفاده و نیاز بیشتر از انرژي الکتریکی، نیاز به منابع تولید انرژي بیشتري می باشدرر انرژي فتوولتائیک - PV - در سالهاي اخیر بعنوان یک منبع انرژي مطمئن، تمیز و نامحدود مورد استفاده قرار گرفته است. هزینه بالاي راهاندازي اولیه و نیز راندمان پایین تبدیل انرژي از جمله معایب استفاده از سیستمر هاي فتوولتائیک میرباشد. براي کاهش معایب فوق تلاشرهاي بسیاري انجام شده و در حال انجام است تا راندمان تبدیل انرژي را با افزایش کیفیت سلولرهاي خورشیدي و نیز دریافت حداکثر توان از سلولرهاي خورشیدي افزایش دهند. مشخصهرهاي سیستمهاير فتوولتائیک ذاتاً غیرخطی بوده و تابع پارامترهاي محیطی از جمله میزان تابش، دماي محیط و بار متصل به آن است.
لذا با انتخاب مناسب نقطهرکار آرایهPV رمیرتوان در شرایطی که میزان تابش و دما ثابت است حداکثر توان را از آرایه PVردریافت نمود. با تغییرات شرایط محیطی - تابش و دما - نقطهرکار آرایه تغییر پیدا کرده و در نتیجه با استفاده از الگوریتمهاي متفاوت ردیابی نقطه توان بیشینهMPPT، میرتوان میزان توان دریافتی از آرایه را همواره در مقدار ماکزیمم خود نگه داشت، به عبارت دیگر نقطه توان بیشینه را ردیابی نمود. روشهاي مختلفی براي ردیابی توان بیشینه وجود دارد.
در مرجع [3] از روش انحراف و مشاهده - Perturb and Observationر - براي دستیابی به نقطه بیشینه توان استفاده شده است. در مرجع [4] براي دستیابی به نقطه بیشینه توان از روش کندوکتانس افزایشی استفاده شده است. در این مطالعه از روش کنترل مسقیم مبدل Cukر استفاده شده است. همچنین استفاده از شبکه هاي عصبی و منطق فازي و روش بالا رفتن از تپه - Hill Climbing - براي ردیابی نقطه بیشینه توان در مراجع [5] و [6] و [7] مورد مطالعه قرار گرفته است.
.2 روش هاي تبدیل انرژي خورشیدي به انرژي الکتریکی
با روش هاي تبدیل انرژي خورشیدي به انرژي الکتریکیربا استفاده از فناوري هاي خاص، انرژي حاصل از نور خورشید را به انرژي الکتریکی تبدیل میکند و این فناوري ها را به دو دسته می توان تقسیم کرد: سیستم فتوولتائیک - PV - که عموماً تجهیزاتی جامد وربیرحرکت هستند - جز در مورد انواع مجهزربه سیستم ردیابی خورشیديلار سیستم هاي حرارتی خورشیدي که از نور متمرکز شده خورشید براي گرم کردن مایعی که بخار آن یک توربین را به حرکت دررمیآورد، استفاده میکند.ردر این میان استفاده از سیستمهاي فتوولتائیک براي استفاده ازرنور خورشید به عنوان منبع انرژي بسیار رایجتر است. استفاده از پنلرهاي فتوولتائیک در کشورهاي پیشرفته به سرعت روبه گسترش است.
فرکانس رو رولتاژ رمناسبرتامین رنموده رو رباعث رکاهش رتلفات ردرر خطوطرانتقالرشوندر.[10] میکروگرید شامل سیستم توزیع فشار ضعیف با منابع تولید پراکنده - میکروتوربین، سلول سوختی، فتوولتائیک و. . . - به همراه ادوات ذخیرهساز - فلایویل، خازنهاي انرژي و باتريها - است. چنین سیستمی میتواند به طور غیر مستقل زمانی که به شبکه متصل است و به طور مستقل زمانی که از شبکه جدا شده است، عمل کند. بهرهبرداري از منابع کوچک توان در شبکه در صورتی که به طور مناسب مدیریت و هماهنگی شود، میتواند مزایاي زیادي را براي کل سیستم داشته باشد، 3 رنکته مهم در این تعریف وجود دارد:1لا میکروگرید جایگاهی براي تجمیع منابع سمت تغذیه - منابع تولید کوچک - و منابع سمت مصرف - ذخیره کنندهها و بارهاي کنترل-پذیر - میباشد که در یک شبکه توزیع محلی قرار گرفته است.