بخشی از مقاله

چکیده:

در توسعه استانداردها و شناسایی مواد غذایی برای جلوگبری از تقلب و همچنین برچسب گذاری های نوین، استفاده از تکنولوژی های پیشرفته در آنالیز و شناسایی ترکیبات اساسی مواد غذایی ضروری می باشد. روشهای کروماتوگرافی را میتوان ابتدا بر حسب ماهیت فاز متحرک و سپس بر حسب ماهیت فاز ساکن طبقهبندی کرد. فاز متحرک ممکن است گاز یا مایع و فاز ساکن ممکن است جامد یا مایع باشد. بدین ترتیب فرآیند کروماتوگرافی به چهار بخش اصلی تقسیم میشود. اگر فاز ساکن جامد باشد کروماتوگرافی را کروماتوگرافی جذب سطحی و اگر فاز ساکن ، مایع باشد کروماتوگرافی را تقسیمی مینامند.

اهداف کروماتوگرافی شامل تصفیه - برای خالص سازی اجزای نمونه یا حذف مزاحمت ها - ، شناسایی - مقایسه با نمونه استاندارد - ، اندازه گیری - تعیین مقدار - و آنالیز - اندازه گیری ترکیبات مخلوط نسبت هایشان و تفسیر آنها - می باشد GC روشی مناسب برای شناسایی ایزومرهای سیس و ترانس اولئیک و آلائیدییک اسید. این روش و نتایج حاصل از آن ممکن است برای برچسب زدن، کنترل کیفیت، تولید مکمل های غذایی حاویه اسیدهای چرب خاص و کنترل رژیم های غذایی حیوانات استفاده شود. در این روش زمان های ماند مختلف نوع اسید چرب را برای ما تائید می کند.

مقدمه :

چربی یکی از سه جزء اساسی ترکیبات مواد غذایی است و نقش های اصلی آن در بافت های بیولوژیکی به شرح زیر است: - 1 منبع انرژی - 2 جزء اصلی غشاهای سلولی - 3 به صورت ترکیب با مولکول های دیگر - 4 حمل و نقل مواد مثل ویتامین های محلول در چربی توسط اسیدهای چرب در داخل و خارج از سلول به دلیل تأثیر بر سیالیت غشاء علت عمده مرگ و میر در جوامع غربی بیماری های قلبی عروقی و سرطان می باشد که تا حدوده زیادی از میزان و نوع چربی موجود در رژیم غذایی تأثیر پذیر است. بر اساس قوانین برچسب گذاری در بسیاری از کشورها باید گزارشی از نوع و مقدار اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع به مصرف کننده ارائه شود. - - 9-10

گاز کروماتوگرافی:

از GC/MC برای تجزیه و تحلیل مقادیر کم اسیدهای چرب خاص زمانی که هیچ استانداردی برای آن در دسترس نیست، استفاده می شود. برای اندازه گیری اسیدهای چرب در GC باید متیلاسیون انجام شود و اسیدچرب به استر متیل اسید چرب - FAME - تبدیل شود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید