بخشی از مقاله
چکیده:
قانون مدیریت خدمات کشوری بهعنوان مهمترین سند نظام اداری، راهبردها و الزاماتی را در خود جای داده که شایان توجه و بررسی خاصی است که در این تحقیق، موانع اجرایی روشهای تامین نهادههای دامی کشور شناسایی شده و موضوع ماده 36 قانون خدمات مدیریت کشوری در شرکت پشتیبانی امور دام مورد بررسی قرار گرفته است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر روش و ماهیت جز تحقیقات توصیفی از نوع پیمایشی میباشد.
روش گردآوری دادهها به صورت میدانی بوده و ابزار جمعآوری دادهها شامل پرسشنامه محقق ساخته با طیف لیکرت پنج گزینهای میباشد. روایی و پایایی ابزار پرسشنامه توسط خبرگان و اساتید تایید شده و ضریب کل آلفای کرونباخ برابر 0/964 به دست آمده است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل: کارکنان و مدیران شرکت پشتیبانی امور دام که تعداد آنها 100 نفر میباشد. روش نمونه گیری با توجه به جامعه آماری بهصورت تصادفی و بر اساس جدول مورگان 80 نفر تعیین شده است. همچنین برای سنجش و آزمون معنیداری رابطه متغیرها و فرضیههای تحقیق از نرمافزار آماری SPSS استفاده گردیده است.
یافتههای تحقیق نشان میدهد که در شرکت پشتیبانی امور دام به زمان و فرصتهای اجرای فصل پنجم قانون مدیریت خدمات کشوری - فناوری اطلاعات و خدمات اداری - و روشهای تامین نهادههای دامی توجه لازم و شایسته نشده است. نتایج نشان میدهد در اجرای ماده 36 قانون مدیریت خدمات کشوری - فناوری اطلاعات و خدمات اداری - در شرکت پشتیبانی امور دام موانع مربوط به ماهیت و ابزار خط مشی ، به عنوان مانع مهم به شمار میرود.
مقدمه:
سازمانهای امروزی در محیطیپُر ابهام، پویا و متحول کار میکنند. کثرت تغییراتی که سازمانها و افراد با آن روبهرو هستند، از چنان فشار و نیرویی برخوردار است که همچون سیلی خروشان هر نوع مقاومتی را در هم شکسته و همه را با خود به جلو میبرد. وسعت و تنوع نیروی تغییری که بر پیکر سازمانهای امروزی وارد میآید، آنها را وادار به پذیریش این تغییرات میکند. بنابراین به اعتقاد مورهد - 538 :2007 - امروزه سازمانها نمیتوانند در جامعه، حیاتی پایدار داشته باشند مگر این که تغییرات را بپذیرند و خود را با تغییرات داخلی و خارجی منطبق و همگام سازند - به نقل از الوانی و معمارزاده، . - 1390
یکی از راههای نوین پاسخگویی به عوامل تغییر و تحول سازمانی بهرهوری است. در واقع بهرهوری سازمانی به عنوان پارادایم جدید جهت مهندسی سازمانها و بنگاههای رقابتی است. سازمان بهرهور همواره برای یادگیری هر چیز جدیدی که باعث افزایش بازده ناشی از بهرهگیری از فرصتهای جدید میشود، آماده است - جعفر نژاد و شهائی، . - 18 :1386 دامپروری با کمترین فشار به بخش کشاورزی بیشترین و با ارزش ترین محصول و فرآورده را تولید میکند.
صنعت دامپروری بهعنوان یکی از زیرمجموعههای زراعت در سطح جهانی و بینالمللی از رشد و گسترش چشمگیری برخوردار بوده و کارآفرینی آن در اشتغالزایی، ایجاد ارزش افزوده، محوریت در توسعه، تغذیه بشر، سلامت انسان و جامعه و بطور کلی نقش بیبدیل آن در اقتصاد باعث گشته همواره مورد حمایت و توجه دولتها و کشورهای توسعهیافته یا در حال توسعه قرار گیرد.
در کشور ما سهم کشاورزی به عنوان یکی از بخشهای مهم اقتصادی از تولید ناخالص ملی حدود 25 درصد است که از این میزان، حدود 45 درصد مربوط به دامپروری میباشد، با این تعبیر حدود 11درصد از تولید ناخالص ملی را دامپروری تشکیل میدهد پس میتوان چنین استدلال نمود کشاورزی و دامپروری ملازمه یکدیگرند و بقاء و حیات هر یک وابسته به دیگری و گسستگی آنها امری محال است. مزیت بخش دامپروری این است که حتی محصولات بسیار کم ارزش کشاورزی از جمله کاه، کنجاله سویا، کنجاله تخم پنبه و سبوس را به محصولات با ارزش و پروتئینی مانند شیر، گوشت، تخم مرغ و... مبدل می کند. حال سوال اصلی پژوهش آن است که موانع مرتبط با ماهیت و ابزار خط مشی در شرکت پشتیبانی امور دام چیست؟
هدف پژوهش:
بررسی موانع مرتبط با ماهیت و ابزار خط مشی در شرکت پشتیبانی امور دام
سوال اصلی پژوهش:
موانع مرتبط با ماهیت و ابزار خط مشی در شرکت پشتیبانی امور دام چیست؟
روش ،ابزار و جامعه و نمونه پژوهش:
تحقیق حاضر از حیث هدف کاربردی، اما از نظر روش و ماهیت جز تحقیقات توصیفی از نوع پیمایشی میباشد. تحقیق با هدف برخورداری از نتایج یافته ها، برای حل مسائل موجود در شرکت پشتیبانی امور دام انجام می شود پس کاربردی است. بر اساس طبقه بندی تحقیق از منظر روش، تحقیق حاضر از نوع توصیفی/ پیمایشی می باشد. شامل مجموعه روش هایی است که هدف آنها توصیف کردن شرایط یا پدیده هایی است که برای بررسی توزیع ویژگی های یک جامعه آماری از آن استفاده می شود. بدین معنی که روش پیمایشی روشی است فراتر از یک تکنیک خاص در جمع آوری اطلاعات، که معمولاً در آن از پرسشنامه استفاده می گردد.
جامعه آماری تحقیق حاضر عبارتند از کارکنان و مدیران شرکت پشتیبانی امور دام که مسئول اجرای بازنگری روش های تامین نهاده ها می باشند و تعداد آنها 100 نفر می باشد. روش نمونه گیری در جامعه بصورت تصادفی و بر اساس جدول مورگان 80 نفر می باشد. به دلیل اینکه پرسشنامه این تحقیق با استفاده از پرسشنامه هایی که در سایر تحقیقات استفاده شده، ساخته شده لازم است پایایی و روایی - اعتبار - ابزار تحقیق مورد آزمون و تایید قرار گیرد. به همین منظور و برای تعیین پایایی پرسشنامه از فرمول محاسبه ضریب آلفای کرونباخ در برنامه SPSS استفاده خواهد شد.