بخشی از مقاله

چکیده

پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تبیین ابعاد رهبری راهبردی جهادی - استراتژیک - در نهادهای پیشرو در علم و فناوری با تاکید بر سیره علمی و عملی مرحوم دکترسعیدکاظمی آشتیانی در رهبری پژوهشگاه رویان انجام شد. رویکر پژوهش حاضر داده بنیاد بوده که با استفاده از روش کیفی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر را 8 نفر از مدیران پژوهشگاه رویان که در زمان دکتر آشتیانی در این پژوهشگاه فعال بوده اند.

به منظور جمع اوری داده های پژوهش از روش کیفی و ابزار مصاحبه استفاده شد. اطلاعات به دست آمده از مصاحبه ها با استفاده از روش دلفی و نظریه داده بنیاد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج به دست آمده به ارائه یک مدل از رهبری استراتژیک منجر شد که با تأکید بر ویژگی های دکتر آشتیانی به شناسایی و کشف مولفه های مهم و اساسی در رهبری استراتژیک، عوامل موثر در شکل گیری رهبری استراتزیک، موانع موجود، عوامل زمینه ای و پیامدهای رهبری استراتژیک شناسایی شدند.

مقدمه

پرورش رهبران از ویژگی های سازمان های مبتکر و نوآور به شمار می آید. در حقیقت فراموش کردن پرورش رهبر نوعی توقف یا عقب نشینی است و توقف و عقب نشینی مساوی با نزدیک شدن به نقطهی افول سازمان است آن چه مسلم است، این است که حیات سازمانی هیچ یک از رهبران همیشگی نبوده و تکیه محض بر مدیران کنونی مغایر با آینده نگری و برنامه ریزی صحیح برای حیات یک سازمان است.

بنابراین مدیران علاقه مند به تعالی سازمان باید پرورش رهبران را در دستور کار خود قراردهند. همچنین اگر ما در دنیای مدیریت امروز فقط در یک چیز اتفاق نظر داشته باشیم و به صورت قطعی در مورد آن حرف بزنیم، این است که رهبران ساخته می شوند و به دنیا نمی آیند و باید در سازمان ها روشی سیستماتیک وجود داشته باشد که بتوانیم استعدادها و مهارت های مورد نیاز آینده را توسعه و پرورش بدهیم و مدیریت ارشد سازمان هم نمی تواند کار را به عهده شانس واگذار کند - دی جانگ و همکاران، . - 2013

موضوع رهبری از چنان اهمیتی برخوردار بوده است که در پنجاه سال اخیر بیش از شصت و پنج طبقه بندی سیستمی مختلف برای تعریف موازین رهبری ارائه شده است. همچنین مطالعات متعددی در این خصوص صورت گرفته است. چنانکه کانگر و کانانگو - 2011 - خصیصه های اصلی رهبری را به چالش کشیدن وضعیت کنونی، خلق چشم اندازهای سازنده برای آینده سازمان، تبلیغ تغییرات مناسب در ارزش ها، دیدگاه ها و رفتار پیروان از طریق فنون و راهبردهای توانمندسازی دانسته اند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید