بخشی از مقاله

چکیده

این تحقیق با هدف شناسایی و سنجش عوامل کلیدی موفقیت و توسعه کارآفرینی در ناجا - فرماندهی مرزبانی ناجا - با طرح این طرح دو سوال که - - عوامل کلیدی موفقیت و توسعه کارآفرینی در فرماندهی مرزبانی ناجا کدامند؟ عوامل کلیدی موفقیت و توسعه کارآفرینی در مرزبانی ناجا در چه وضعیتی قرار دارد؟ - - صورت گرفته است. روش پژوهش توصیفی و از نوع کمی و از نظر هدف کاربردی و با شیوه پیمایشی انجام و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای بوده جامعه نمونه، تعداد 97 نفر از کارکنان و مدیران مرزبانی ناجا؛ دارای مدرک تحصیلی لیسانس به بالا که بصورت تصادفی و از جامعه آماری انتخاب گردید.

برای گردآوری دادههای مورد نیاز ؛ پرسشنامه 27 گزینه ای طبق مدل های موجود در مباحث نظری با طیف پنج گزینه ای لیکرت تهیه و از طریق نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شده است. سنجش روایی محتوایی و انطباق سؤالها و تعیین پایایی پرسشنامه، مورد تایید متخصصان قرار گرفت. در این راستا ابتدا با مرور ادبیات تحقیق مجموعه ای از عوامل کلیدی موفقیت و مولفه های مربوط به موفقیت و توسعه کارآفرینی شناسایی و سپس در یک اقدام پیمایشی و با بهره گیری از روش های آماری ، فرضیه های مربوط به آزمون گذاشته و تمامی عوامل کلیدی موفقیت و توسعه کارآفرینی حسب امتیازهای کسب شده احصا گردیده است.

یافتههای پژوهش نیز نشان می دهد تمامی عوامل موفقیت توسعه کارآفرینی با رعایت ملاحظات و استاندارد های خود در جهت توسعه کارآفرینی در مرزبانی ناجا در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار دارند. ولی عامل مدیریت و رهبری بیشترین اولویت وجود را در جهت موفقیت و توسعه کارآفرینی در مرزبانی ناجا دارد ؛ و عامل امنیت شغلی کمترین اولویت وجود را به خود اختصاص داده است.لذا فرضیه اصلی پژوهش مورد تایید قرار گرفته و پیشنهادهایی نیز ارایه شده است.

.1 مقدمه

در جهان پیچیده و متحول امروز تحولات اساسی وقوع یافته در قالب انقلاب کارآفرینی، تأثیر عمده ای در میزان توسعه کشورها داشته است تا آنجا که در حال حاضر توسعه کارآفرینی هسته برنامه توسعه بسیاری از کشورها میباشد . در ایران نیز توسعه و ترویج کارآفرینی یکی از نیازهای جدی جامعه بوده و شناسایی عوامل مؤثر بر کارآفرینی و نحوه تعامل آنها با یکدیگر از ضروریات می باشد.

در دهه های پایانی قرن بیستم با گذر از اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی و تحولات عظیمی که در تکنولوژیهای نوین ایجاد شد، جامعه عصر صنعتی به تدریج جای خود را به جامعه اطلاعاتی تفویض نمود .با توجه به دگرگونیهای وسیعی که در عصر اطلاعات اتفاق افتاد از بین سه انقلاب دیجیتالی، اینترنتی و کارآفرینی، انقلاب کارآفرینی نقش به سزایی در توسعه و رشد کشورهای توسعه یافته داشته است، و پیشرفت بسیاری از کشورها مرهون کارآفرینان و فعالیتهای کارآفرینانه است. - مرادی : - 19-201385 :

در دنیای امروز کارآفرینی تبدیل به یک سیاست کلیدی شده است. توسعه کارآفرینی فرآیندی پیچیده، بلند مدت و فراگیر است که البته نقش به سزایی در رشد و توسعه اقتصادی کشورها دارد، به طوری که امروزه کارآفرینی به راهبردی ترین و مهم ترین ابزار اقتصادی جوامع پیشرفته تبدیل شده است . در واقع رشد و توسعه اقتصادی کشورها مرهون کارآفرینان و فعالیتهای کارآفرینانه است .

از این رو لازمه دستیابی به توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورها، توسعه کارآفرینی است. کارآفرینی به عنوان ابزار اصلی و موتور رشد و توسعه اقتصادی شناخته میشود. لذا در این سیر تغییرات سریع و شتابان، تنها افراد و کشورهایی موفق خواهند بود که در این فضای مملو از تقاضا و خواسته های جدید، بتوانند کسب و کارهای مناسب را درک و به منصه ظهور برسانند، به عبارت دیگر به توسعه کارآفرینی بپردازند.

. - Kuratko & Hodgetts, 1989, 76 - با توجه به اهمیت کارآفرینی در سازمان ها ؛ نگارنده در این مقاله با نگرش به نقش کلیدی عوامل موفقیت و توسعه در کارآفرینی سعی نموده که با مطالعه و بررسی موضوع؛ در خصوص شناسایی نقش عوامل در موفقیت و توسعه کارآفرینی در فرماندهی مرزبانی ناجا اقدام و راه کارهای لازم را ارایه نماید.

.2 بیان مسئله: 

افراد کارآفرین نقش مهمی در حرکت چرخهای توسعه اقتصادی برعهده دارند و منشاء تحولات بزرگ در زمینههای صنعتی، تولیدی و خدماتی در سطح سازمانها محسوب می شوند . - Duane, 2000, 236 - سه دلیل مهم توجه به موضوع کارآفرینی، تولید ثروت، توسعه تکنولوژی و اشتغال مولد است. از مهم ترین محاسن راهاندازی شرکت های کارآفرینانه ایجاد اشتغال مولد است.

زیرا به موجب یک اصل در مدیریت، اگر یک نفر مستقیماً به کاری مولد گمارده شود، به صورت غیر مستقیم برای حداقل سه نفر دیگر شغل ایجاد کرده است. ایجاد اشتغال مولد نیازمند شناسایی، خلق و استفاده از فرصت های کارآفرینی و اشتغال موجود در جامعه می باشد و از دلایل مهم توجه به کارآفرینی محسوب می گردد.کارآفرینی فرآیند اشتغال زایی و کسب سود از ترکیب ارزشمند منابع می باشد. خلق ثروت، توسعه تکنولوژی و ایجاد اشتغال مولد، سه دلیل مهم توجه به موضوع کارآفرینی بوده و برخی معتقدند در جوامع امروزین، لازم است انقلاب کارآفرینی رخ دهد . توسعه و ترویج کارآفرینی یکی از نیازهای جدی اقتصاد ایران است .

در شرایطی که کاهش سرمایه گذاری در اقتصاد کشور از یک سو، بهره وری پایین و گرایش به تعدیل نیروی انسانی در سازمانهای دولتی و وابسته به دولت از سوی دیگر و اضافه شدن خیل تازه واردان به عرصه کار به موارد اخیر، بیکاری را به معضل بزرگ اقتصادی و اجتماعی این زمان بدل کرده است ، از آنجایی که کارآفرینی به عنوان راه چاره و علاج معضل بیکاری مطرح بوده و خود اشتغالی به عنوان برجسته ترین دستاورد کارآفرینی مطرح است به نظر می رسد که توسعه کارآفرینی و ترویج فرهنگ کارآفرینی در کشور یک ضرورت جدی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است . 

کارآفرینی، خلاقیت و کسبوکارهای خطر پذیر به عنوان سوخت موتور اقتصاد مدرن در نظر گرفته شدهاند. کارآفرینان، همواره نقش مهمی در پیشرفت جوامع داشتهاند. آنها در رأس کسب وکارها قرار گرفته، در جستجوی فرصت ها بوده و خلاقیت نیز ابزاری برای موفقیت آنها تلقی میشود. کارآفرینان، تغییر را یک پدیده معمولی میدانند، همیشه در جستجوی آن هستند، به آن واکنش نشان داده و از آن به عنوان یک فرصت استفاده میکنند - . - Dunphy, 1994, 1 کارآفرینان پیشگامان موفقیت های تجاری در جامعه هستند. آنها از نظر رهبری، مدیریت، نوآوری، کارایی، ایجاد شغل، رقابت، بهره وری و تشکیل شرکت های جدید، سهم مهمی در رشد اقتصادی دارند. بدون تردید ،در عصر علم و تکنولوژی حاضر ،کارآفرینی به عنوان یک منبع حیاتی راهبردی شناخته می شود .

توسعه کارآفرینی در جامعه معلول عوامل مختلفی است و در امر توسعه کارآفرینی نمی توان کلیت فرآیند را مد نظر قرار داد بلکه منشأ آن در تک تک فعالیتهایی است که در طول این فرآیند انجام میشود. در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مثل سایر سازمان ها و نهادها زمینه های متعددی برای کار آفرینی مهیا بوده و عوامل کلیدی مهمی شامل مدیریت و رهبری - ساختارها و نظام های مدیریتی- عوامل فردی - راهبردها و اهدف - تعامل های اجتماعی مثبت - فرهنگ تعالی سازمانی که منطبق با ساختار و زمینه و کارکرد سازمانی این نیرو بوده و در موفقیت و توسعه کارآفرینی نقش دارند با استفاده از نظر صاحب نظران مطرح احصا و در جهت پاسخ به این سوال که - - عوامل کلیدی جهت موفقیت و توسعه کارآفرینی در فرماندهی مرزبانی ناجا کدامند؟

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید