بخشی از مقاله

چکیده:

بتنگازی - کفی - ، نوعی بتن سبک است که با تزریق کف به داخل ملات سیمان ویا ملات ماسه وسیمان حاصل میشود. لذا حبابهای هوا به طور همگن و یکنواخت درسراسرملات توزیع میشوند. درنتیجه حجم بتن تا %80 افزایشیافته و بتن سبک وزن حاصل میشود. وجود حبابهای هوا ودرنتیجه سبکی وزن، منجربه کاهش مقاومت فشاری این نوع بتن در مقایسه با بتن با وزن معمولی میگردد. از آنجاییکه تاریخچه استفاده از بتن گازی به 80 سال قبل برمیگردد، لذا استفاده از بتن گازی تقریباًو  منحصراً به کارهای غیرسازهای از قبیل پرکردن حفرات، عایق حرارتی، مستهلک کننده صدا، تثبیت ترانشهها و راهها محدود شده بود. پیشرفت مواد کفزا و تجهیزات تولید بتنگازی، پایداری کف را افزایش داده، مقاومت فشاری آن را بیشترکرده و این امکان را فراهم آوردهاست که از بتنگازی در کاربردهای سازهای نیز استفاده شود. درواقع با استفاده از این بتن، وزن ساختمان کاهش یافته و درنتیجه به هنگام زلزله خسارات کمتری به سازه وارد میشود. در این مقاله یک طبقهبندی مناسب از کاربردهای بتنگازی در صنعت ساختمانسازی ارائه شده است.

کلمات کلیدی : بتنگازی، بلوک، المانهای پیشساخته، بتنریزی درجا، ترازبندی.

مقدمه:

بتنگازی - کفی - ، نوعی بتن سبک است که باتزریق کف به داخل ملات سیمان و یا ملات ماسه وسیمان حاصل میشود. لذا حبابهای هوا به طور همگن ویکنواخت درسراسرملات توزیع میشوند. درنتیجه حجم بتن تا %80 افزایش یافته وبتن سبک وزن حاصل می شود. محدوده چگالی این بتن باتوجه به نوع کاربری از   تا   متغیر است. باتوجه به اینکه هرچه چگالی بیشتر شود، مقاومت بتنگازی بیشتر میشود، لذا روشن است که برای کاربردهای سازهای، از بتن های با چگالیهای بیشتر استفاده میشود. درصنعت ساختمانسازی، بتنگازی در بخشهای مختلفی به کاربرده میشود کهدرهر قسمت از یک محدوده چگالی استفاده میشود.

محدوده چگالیهای مورد نیاز در هر بخش در قسمت مربوطه به طورکامل ارائه شده است.روسیه، هلند، آمریکا، آلمان، چین، رومانی و ایتالیا از پیشگامان و از بزرگترین تولید و مصرف کنندگان این محصول میباشند.در سالهای اخیر بتنگازی به عنوان مصالح سازهای در ساخت مدارس و خانهها در کشورهایی از قبیل برزیل، سنگاپور، کویت، نیجریه، مکزیک، اندونزی، لیبی، عربستان سعودی، الجزایر، عراق و مصر استفاده شده است - . - 6اما چه دلایلی باعث شده که کاربرد بتنگازی در صنعت ساختمانسازی روز به روز با اقبال بیشتری مواجه شود؟ جواب این سئوال در دلایل زیر است:

-1 سبکسازی سازهها در راستای طرحهای جامع کاهش خسارت ناشی از زلزله و کاهش وزن ساختمانها %25 - الی. - %35

-2 عایق حرارتی و برودتی در صنعت ساختمانسازی و کاهش %30 الی %50 مصرف انرژی.

-3 کاهش ابعاد المانهای باربر در ساختمان مانند تیر، ستون و فونداسیون.

-4 کاهش قیمت تمام شده مسکن و ایجاد فضای مفید بیشتر.

-5 بالا رفتن سرعت اجرای پروژههای ساختمانی.

-6کاهش هزینههای ساخت در مقایسه با مصالح معمولی.

-7 افزایش دوام ساختمان در برابر خسارت ناشی از آتشسوزی.

-8 عایق صوتی - کاهش حدود %60 از آلودگیهای صوتی - .

-9 حمل و نقل آسان و کاهش پرت مصالح - کمتر از - % 2 در حین بارگیری، تخلیه، حمل و نقل و اجرا.

-10 ایجاد سطوح مسطح و همتراز و کاهش هزینههای نازککاری - حذف گچ و خاک - .

-11 انعطافپذیری کاربرد در زمان اجرا و بهرهبرداری. برش سریع توسط اره جهت استفاده در ابعاد کوچکتر، قابلیت نصبتابلو ، لوستر و رولپلاککاری، بدون شکستگی بلوک و یا پانل - 3 و. - 4

کاربردهای بتنگازی در صنعت ساختمانسازی:

کاربرد بتن گازی در صنعت ساختمانسازی به سه میدان مجزا تقسیمبندی میشود:

- بلوکهای بتنگازی    - اجزا و المانهای پیشساخته    - بتنریزی درجا

بلوکهای بتنگازی:

با توجه به دلایلی که ذکر شد، بلوکهای سبک بتنگازی، جایگزین مناسب آجرهاو بلوک های سفالی برای ساخت دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان شدهاند - شکل . - 1محدوده چگالی بتنگازی برای ساخت بلوک بین 800 تا 1200 کیلوگرم بر متر مکعب است. این بلوکها یا در کارخانه ساختهشده و به محل کارگاه حمل میشوند - شکل - 2 و یا در محل، بتنگازی را میسازند و در قالب میریزند و بلوکها را تولید میکنند. روش دوم از آنجاییکه تولید بتنگازی نیاز به تجهیزات کمی دارد، مقرون به صرفهتر است، چراکه به ذخیره هزینههای حمل و نقل منجر میشود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید