بخشی از مقاله

چکیده :

اقتصاد مقاومتی را می توان به صورت یکی از ارکان حمایت از تولید ملی مورد بررسی قرار داد که با خنثی سازی تحریمها، به عامل تولید داخلی تکیه دارد و با عملی سازی اصول خود، موجب تحولی عمیق در رشد تولید ملی می شود. اقتصادمقاومتی یعنی تقسیم مسئولیت صحیح بین تمام اقشار، یعنی مردم سراغ تولیدملی وحمایت ازنیروی کاروسرمایه ی ایرانی بروندومسئولین سراغ ایجادامنیت برای آنان وامنیت ایجادنمی شودمگربا ایجادسپردفاعی به نام اقتصادمقاومتی.هدف ازپژوهش حاضربررسی رابطه علی بین ادراک نوجوانان ازاقتصادمقاومتی،ارزیابی شناختی وجهت گیری مصرف بهینه بود.

بدین منظور135 دانش آموزمقطع متوسطه اول - دختروپسر - به صورت خوشه ای تصادفی ازمیان مدارس شهرستانهای تهران انتخاب گردیدوباآزمون های کنترل علی ادراک شده ،پرسشنامه اقتصادمقاومتی وجهت گیری مصرف بهینه موردآزمون قرارگرفتند.روایی وپایایی آزمونها بررسی ومطلوب گزارش گردید.تجزیه وتحلیل نتایج حاکی ازآن بودکه اقتصادمقاومتی ازطریق تاثیرگذاری برباورها،باورظرفیتی تلاش برجهت گیری مصرف بهینه تاثیرداردوبین ادراک نوجوانان ازاقتصادمقاومتی وگفتمان سازی وارزیابی شناختی وجهت گیری مصرف کالا رابطه وجوددارد.

مقدمه

در این پژوهش سعی بر آن است که ویژگی مردمی را به خصوص در بخش مصرف کالا در بین نو جوانان مورد بررسی قرار دهیم.مردم اصلی ترین سرمایه نظام اسلامی بوده و هستند نظام در طول سالهای گذشته در عرصه های سیاسی توانسته است با استفاده از این ظرفیت، بسیاری از مسائل و مشکلات را حل کند.اما در عرصه ی اقتصاد هنوز آنگونه که باید ، از ظرفیت مردم برای تولید و رشد کشور استفاده نشده است.

  تا آن که از جانب من راهنمایی به سوی شما آید پس هر کس پیروی کند راهنمای مرا هرگز اندوهگین و بیمناک نخواهد گشت.« و رسالت اصلی این دین، از بین بردن - عوامل و زمینه های ترس، و زدودن و ریشه کن کردن - عوامل و زمینه های - غم و اندوه در انسان است، بنابراین نمی تواند نسبت به نیازهای اساسی و درخواست های منطقی او، بی تفاوت باشد وهمچنین بنابرنظررهبر معظم انقلاب یکی از مهم ترین علل وجود مشکلات اقتصادی کشور،عدم شناخت ظرفیت مردمی و عدم استفاده از آن است.

در صورتی که بتوان اقتصاد کشور را بر پایه ی مشارکت حداکثری مردم شکل داد از حیث مقابله با تهدیدها و اثرپذیری از آن ها مقاوم خواهد شد.از نگاه مقام معظم رهبری،در اقتصاد مقاومتی،اهداف اقتصادی مهمترین عنصر در جهت دهی فعالیتها می باشند و کلیه عوامل اقتصادی باید در راستای تحقق این اهداف حرکت کنند.تحقق عدالت اجتماعی،کسب اقتدار بین المللی وبقای کشور اثبات عملی کارآمدی نظام دینی و اسلامی،مرجعیت بین المللی و...مهمترین اهداف در اقتصاد مقاومتی به شمار می روند. - پیغامی ،[2] - 1390

بعد از اعمال تحریم های یکجانبه و غیرقانونی نظام سلطه، مقام معظم رهبری به ضرورت تدوین یک مدل اقتصادی مستقل برای توسعه کشور تاکید کردند و اقتصاد مقاومتی را تنها تبدیل کننده تحریم به فرصت را به عنوان یک مکانیزم در تغییر مسیر اقتصادی کشور مطرح کردند.در واقع حمایت از تولید، کار و سرمایه ملّی رویکرد و فرایندی است که دارای ارکان و ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی می باشد. از جمله رهیافتهای اساسی در راستای حمایت از تولید ملّی، »اقتصاد مقاومتی« می باشد که می تواند در تحول و توسعه فعالیت های اقتصادی کارساز و اثر گذار باشد .

- کلانتر، امرایی [3] - 1391 ظهور انقلاب اسلامی درمنطقه خاورمیانه که از لحاظ اقتصادی دارای اهمیت بسیار زیاد است، باعث شد که نظام استکبار جهانی با تمام قوا به مبارزه با انقلاب برخیزد. با پایان یافتن جنگ و عدم پیروزی استکبار در زمینه های نظامی، تهاجمات به عرصههای دیگرکشیده شد. یکی از این عرصهها که خصوصاً در سالهای اخیر با تهاجمات گسترده همراه بوده است، عرصه اقتصادی است. بنابراین خود انقلاب اسلامی مکلف به نوآوری و نظریهپردازی و الگوسازی در عرصههای جدید

اقتصادی

است. هرکشوری که علم استکبارستیزی را برپاکند، نیازمند چنین الگوهایی است. یکی از این مفاهیم اقتصاد مقاومتی است.به باور کارشناسان اقتصاد مقاومتی، افزون بر آن که همانند مقاومت اقتصادی راه های آسیب به اقتصاد ملی را مسدود می گردد، بلکه با مد نظر قرار دادن دستیابی به بازارهای بین المللی، به جای اتخاذ رویکرد تدافعی، می تواند با تنظیم نقشه ای جامع و علمی در مدیریت منابع مالی و انسانی و مهم تر از همه، بهبود شاخص فضای کسب و کار، موقعیت رقابت پذیری اقتصاد ایران را در عرصه های جهانی و در برابر شوک های اقتصادی افزون نماید .

- قیاسی ،مجتبی ، ملیحی،سید علی ،.[4] - 1391مدیریت مصرف که به معنی نهادینه کردن روش صحیح استفاده ازمنابع کشوراست،سبب ارتقای شاخص های زندگی وکاهش هزینه هاشده است وزمینه ای برای گسترش عدالت است ازطرفی الزام مصرف بهینه باعث می شودتا علاوه برپیشرفت علمی ناشی ازارتقای فن آوری درطراحی وساخت وسایل وتجهیزات بهینه مطابق با استانداردهای جهانی ،فرصت توزیع مناسب منابع وبه تبع آن پیشرفت دردیگربخش هایی که کمترمورد توجه بوده است نیزفراهم گردد. - کلانتری ،[5]. - 1384

گفتمان به معنای مجموعه یا دستگاهی بینشی است که از راه واژگان و گفتارهای نهادینه شده، بر ذهنیتها اثر میگذارد و گاه حتی بر آگاهی یک دوران تاریخی نیز سایه میاندازد بیآنکه کاربران همواره بر این ذهنیت و خصلت خاص تاریخی آن خودآگاه باشند - شهرکی،[6]. - 1388فضای ذهنی و روانیِ مسلّط و زبان خاصی که مردم در یک ودوره ی خاص با آن سخن می گویند، گفتمان نام دارد، گفتمان به معنی پرداختن مفصل و جزءبهجزء یک موضوع، در قالب نوشتن یا گفتن است.

به بیانی دیگر، بهکاربردن زبان در گفتار و نوشتار، بهر پدیدآوردن معنا و مفهوم.واما نظریه پردازان شناختی اجتماعی بر این باورند که از میان عوامل متعدد موثر بر رفتارهای فردی - فرزندان - والدین با توجه به نقشی که بر باورهای انگیزشی و ارزیابی های شناختی فرزندان خود دارند تاثیر به سزایی بر جهت گیری رفتار آنان دارند. - در نظریه خودتعیین با توجه به مفهوم انگیزش که با سازه های متعددی همچون باورهای انگیزشی،خودتنظیمی،جهت گیری هدف،باورهای اسنادی ،کنترل ادراک شده،خودکارآمدی،هسته کنترل و انگیزش درونی عنوان شده است و به تبیین رفتارهای فرزندان در حوزه های مختلف تحصیلی،روابط دوستانه پرداخته شده است.

مفهوم اساسی آنها در این تئوری درونی سازی - الف - است که از طریق آن افراد دلایل بیرونی هدایت کنند،اعمال را به دلایل درونی تبدیل می کنند و این درونی سازی در سطوح متعدد شامل سبک تنظیمی درون فکنی شده - ب - به معنای درونی شدن منبع انگیزشی بیرونی بر اساس فشارهای درونی مثل احساس گناه،تهدید خود پنداره و سبک تنظیمی همانندسازی شده که در آن رفتار براساس ارزش ها و اهداف فردی درونی شده و باشد صورت می گیرد. کنترل ادراک شده نقش مهمی در تنظیم رفتارها،انگیزش ها و عواطف دارد.

آنها در توصیف باورهای اسنادی به شایستگی های فردی،انتظار موفقیت و کنترل پیامدها تاکید کرده اند و بر این اساس 3 نوع باوراسنادی در باور های کنترل دینی تا چه حد فرد قادر به کسب موفقیت و جلوگیری از شکست می باشد 2باورهای راهبردی به معنای قضاوت فرد درباره ی علت های موفقیت و شکست است. -3باورهای ظرفیتی که بیانگر دسترس پذیربودن علل مذکور می باشد و اینکه تاچه حد می تواند برای عملکرد موفقیت آمیز آنها را به کار گیرد.رفتارها و شخصیت انسان عمدتا بر اساس یادگیری به وجود میآیند و تغییر میکنند. بنابراین شناخت یا کشف قوانین یادگیری، کلید شناخت رفتار انسان است. با شناخت این قوانین میتوان رفتار انسان را توصیف، توجیه، پیش بینی و کنترل کرد و حتی آن را تغییر داد.

- شاملو، [8]. - 1382 مهمترین عاملی که جوانان ونوجوانان را دربسترخانواده به سمت مصرف سوق می دهد مدگرایی وتجمل گرایی است که عامل عمده زیادمصرف کردن وعامل بازدارنده مهمی دردرست مصرف کردن است .مدگرایی به مثابه یکی از روندهای مهم جامعه مصرفی ،نشان می دهدکه ثروت حداقل اینجا وحالا وجودداردونیزمشروعیتی برای مصرف کننده به ارمغان می آوردوپرستیژ معتبری ،تنها برای زمان حال ایجادمیکند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید