بخشی از مقاله

چکیده 

در محیط کاری پویا و اغلب آشفته کنونی ،فناوری اطلاعات به عنوان یک مزیت رقابتی بسیار موثر حاکم شده و سازمان ها تا حد زیادی به آن وابسته هستند.امروزه فناوری اطلاعات در حال ایفای نقش هر چه بزرگتر در تمام جنبه های تولید، بازاریابی، توزیع و فروش است .فناوری اطلاعات در سال های اخیر عامل پیش بنده بسیاری از دستاورد های بهره وری بوده و یکی از ابزارهای مهم برای گسترش بازاریابی و خدمات جدید است که منجر به کاهش هزینه های شرکت ها در اقتصاد جدید شده و به دلایل زیادی انتظار ادامه این نقش وجود دارد.

سازمان ها همواره به دنبال کسب برتری در بازارهای سنتی - غیراینترنتی - از طریق سخت کوشی و تکیه بر منابع و قابلیت های موجود و در بازارهای مدرن و اینترنتی با تکیه بر فناوری اطلاعات و ارتباطات بوده اند.بنگاه ها در بازارهای الکترونیکی مزیت رقابتی خود را بر پایه شایستگی های اطلاعاتی و ارتباطی تعیین می کنند.چنانچه بنگاه ها از شایستگی های اطلاعاتی و ارتباطی بالایی برخوردار باشند، به نوعی از شایستگی استراتژیک برخوردارند. فناوری اطلاعات در زمره زیربنای جرکت جوامع و نسل آینده در کلیه زمینه هاست و به عنوان بستر و ابزار مهم برای رشد سایر بخشها شناخته می شود.

جهان جدید به صورت یک شبکه درخواهد آمد، شبکه نیرومندی که بافت اصلی و تاروپود آن را اطلاعات و نظام ارتباطات تشکیل می دهد. امروزه رقابت برای بهبود کیفیت خدمات به عنوان یک مساله راهبردی کلیدی برای سازمان هایی که در بخش خدمات فعالیت می کنند شناخته شده است. سازمان هایی که به سطح بالاتری از کیفیت خدمات دست میابند ، سطوح بالاتری از رضایت مندی مشتری را به عنوان مقدمه ای برای دستیابی به مزیت رقابتی پایدار خواهند داشت.

مبحث ارزش تجاری فنآوری اطلاعات درصنعت بانکداری از ویژگی خاصی برخوردار است زیرا سرمایه گذاری بانکها در فنآوری اطلاعات بدلیل آنکه ماهیت فعالیتهای بانکی پردازش، مدیریت و بکارگیری استراتژیک اطلاعات است، بطورفزاینده ای افزایش یافته است.

از سوی دیگر، اگرچه امروزه افزایش رقابت بین بانکها باعث می شود مشتریان خود را براحتی از دست بدهند اما فنآوری اطلاعات، با تسهیل تعریف خدمات و محصولات جدید - ایجاد تنوع - و افزایش کآرایی در کلیه سطوح زنجیره ارزش صنعت بانکداری، نه تنها ریسک را کاهش می دهد اگرچه امروزه افزایش رقابت بین بانکها باعث می شود مشتریان خود را براحتی از دست بدهند اما فنآوری اطلاعات، با تسهیل تعریف خدمات و محصولات جدید - ایجاد تنوع - و افزایش کآرایی در کلیه سطوح زنجیره ارزش صنعت بانکداری، نه تنها ریسک را کاهش می دهد بلکه می تواند مزیت رقابتی هم ایجاد کند 

-1 مقدمه

امروزه فناوری اطلاعات در حال ایفای نقش هر چه بزرگتر در تمام جنبه های تولید ، بازاریابی ، توزیع و فروش است .فناوری اطلاعات در سال های اخیر عامل پیش برنده بسیاری از دستاورد های بهره وری بوده و یکی از ابزارهای مهم برای گسترش بازاریابی و خدمات جدید است که منجر به کاهش هزینه های شرکت ها در اقتصاد جدید شده است سرمایه گذاری در فناوری اطلاعات برای بهبود توانایی اصلی و قابلیت های شرکت در صنعت مورد فعالیت بسیار مهم است.

فناوری اطلاعات روش های عملیات و مدیریت واحدهای تجاری را تغییر داده است. سرمایه گذاری در فناوری اطلاعات و بکارگیری آن جزء مهمترین تصمیمات مدیریت به حساب می آید، زیرا مدیریت باید هزینه - فایده سرمایه گذاری در فناوری اطلاعات را ارزیابی و تصمیم درست برای سرمایه گذاری در فناوری اطلاعات را بگیرد.تحقیقات اخیر پژوهشگران نشان می دهد که استفاده هوشمندانه از فناوری اطلاعات نرخ بازگشت بالایی را عاید سرمایه گذاری می سازد.

فناوری اطلاعات در زمره زیربنای جرکت جوامع و نسل آینده در کلیه زمینه هاست و به عنوان بستر و ابزار مهم برای رشد سایر بخشها شناخته می شود. جهان جدید یه صورت یک شبکه درخواهد آمد، شبکه نیرومندی که بافت اصلی و تاروپود آن را اطلاعات و نظام ارتباطات تشکیل می دهد. در چنین چشم اندازی، جهانی شدن معنای ویژه ای می باید که به حضور همه در همه جا دلالت دارد و این وسایل ارتباط جمعی، رسانه ها ، مولتی مدیا، شبکه های اطلاع رسانی و فناوری اطلاعات هستند که از چنان اهمیتی برخوردارند که  نمیتوان  وجود جهانی خالی  از  آنها  را تصور  نمود.

واکر و همکارانش معتقدند که موفقیت یک محصول /خدمت عرضه شده به یک بازار هدف خاص به این مسئله بستگی دارد که آن محصول یا خدمت چقدر خوب در آن بخش بازار جا بیفتد. - واکر و همکاران،. - .1383امروزه فناوری اطلاعات در حال ایفای هر چه بزرگتر در تمام جنبه های تولید ،توزیع و روش های فروش است .فناوری اطلاعات در سال های اخیر عامل پیش برنده بسیاری از دستاوردهای بهره وری بوده و به دلایل زیادی انتظار ادامه این نقش وجود دارد.

-2 مبانی نظری

1-2 فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات مجموعه ای از روش ها و قواعد و ابزارهای جمع آوری ،ذخیره سازی ،سازمان دهی و اشاعه اطلاعات است

فناوری اطلاعات عبارتست از نظامی متشکل از بکارگیری سخت افزار ،نرم افزار، شبکه افزار، اندیشه افزار و کاربرها به منظور ذخیره سازی ،پردازش و توزیع اطلاعات بین کاربران که در راستای انجام خودکار فرآیندهای کاری شرکت های تجاری صورت می گیرد.

فناوری اطلاعات اشاره به تمام فناوریهایی دارد که به ذخیره، انتقال و مدیریت اشکال مختلف اطلاعات شامل اطلاعات تجاری، مکالمات صوتی، تصاویر متحرک، دادههای چند رسانهای وغیره مربوط هستند. بنابراین وسایلی مانند ماشینهای کپی، فکس و تلفنهای همراه و ... را نیز شامل میشو

از ویژگی های فناوری اطلاعات این است که مادهی اولیه ی آن اطلاعات است. موتور محرکهی آن کامپیوتر است. محدود به موقعیت مکانی نیست. تاثیر مخرب زیست محیطی ندارد. محصولهای نهایی آن محصولی تجریدی - غیر قابل تجسم - است

فناوری اطلاعات شامل نرم افزارها و سخت افزارهایی است که بوسیله یک سازمان جهت پشتیبانی از جریان یا پردازش اطلاعات به منظور پشتیبانی از فعالیت های سازمان صرفه نظر از اینکه فناوری فقط شامل رایانه ها، وسایل ارتباطی با فناوری های دیگر باشد بکار برده می شود.

فناوری اطلاعات سازمانهاراقادرکرده است که به صورت عمیق آن چه را انجام می دهندتغییردهندوحتی نحوه انجام عمل رانیزدگرگون سازنداین فناوری به همراه قابلیتهای چندرسانه ای شرکت راقادرنموده است که روابط درون سازمانی وروابط بین سازمانی رابه سرعت توسعه دهندوتوانمندیهای خودرابه شدت تقویت ودامنه اطلاعات ودانش خودراتقویت نمایند.

درسطح خارجی فناوری اطلاعات باعث گردیده است که شبکه های مجازی به سرعت شکل بگیرندوازقابلیت هاوتوان مندی های خارجی گسترده شرکتهای دیگربهره مندشوندوهماهنگی ویکپارچگی بین آنهارادرزمان ومکان میسرسازند.سازمانهای مذکوربابرداشتن مرزهای سازمانی ،ملی ومحلی موانع جریان آزاداطلاعات رابرداشته اندودرنتیجه فضای بسیارعظیمی برای توسعه شبکه اطلاعات ،دانش ویادگیری فراهم کرده اندودرنتیجه تسهیلات ویژه ای رابرای مباحثه وگفت وگوومفاهمه بین افرادمختلف وفرهنگهای مختلف فراهم آورده اندکه می توانددرتغییرالگوی ذهنی اهداف ،ارزشها،اصول وفناوری موردپذیرش سازمانهاوافرادبسیارمؤثرباشدوچهارچوبهای ذهنی نوینی رابه آنهابیاموزد

2-2 آ ی تی و خدمات مالی

بسیاری از شرکت ها در صنعت مالی، اخیرا دوران دشواری را تجربه می کنند، به خصوص بانکها با رقابت سختی با ارائه دهندگان جدیدی که از معاملات مالی حمایت می کنند از جمله در حوزه پرداخت از طریق تلفن همراه و بصورت آنلاین، مواجه هستند. لذا، بخش فناوری اطلاعات - IT - در بانکها و شرکتهای دیگر در صنعت مالی، با بسیاری از چالش های جدید، روبرو است: شمار رو به رشدی از معاملات و برنامه های الکترونیکی، می بایست به نحو احسن اداره گردند، و این در حالی است که IT نیاز به ارائه راه حل هایی جدید و خلاقانه برای حفظ رقابت دارد.

مدیریت هزینه، مدیریت ریسک و مدیریت بهینه نیازهای کسب و کار رو به رشد و همواره متغیر، جزء وظایف اصلی IT محسوب می گردند. مفاد قانون بانکداری می بایست لحاظ گردد و هزینه های عملیاتی، که یکی از اصلی ترین هزینه های بسیاری از سازمان ها، بشمار می آیند، می بایست کاهش داده شوند.

بنابراین IT در صنعت مالی، نیاز به یک راه حل از لحاظ فنی ثابت شده دارد تا بتواند از عهده موارد زیر بربیاید:

- بهبود وفاداری مشتری با تمرکز مداوم بر مشتری و کیفیت بالای خدمات

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید