بخشی از مقاله
چکیده
در این تحقیق تولید مواد ساختمانی از لجن رن گ بازیافت شده صورت میگیرد بطوري که اختلاط لجن رنگ با آهک زنده یا اکسیدکلسیم و تولید هیدروکسیدکلس یم به عنوان جزء تشکیلدهنده ساخت بتن، مواد ساروجی یا آسفال ت صورت میگیرد. فرآیند مورد بحث در این تحقیق، تصفیه لجن رنگ داراي آب، حلال و مواد جامد رنگ براي تولید مواد ساختمانی داراي آهک، تولید یک مخلوط - ترکیب - به منظور ساخت بتن، مواد ساروجی یا آسفالت از لجن رنگ می باشد بطوري که از جامدات رنگ و آهک مرده اس تفاده میشود.
این پیش تصفیه علاوه بر فراهم نمودن یک روش مؤثر براي بازیافت لجن رنگ، موجب عدم ایجاد تورم میشود که میتواند موجب ترك خوردگی و فساد و تضعیف یا تخ ریب محصول نهایی گردد. در این تحقیق، فرآیندي براي استفاده مستقیم لجن رنگ مایع داراي آب و جامدات رنگ تولید شده از عملکرد اتا ق رنگ به عنوان یک جزء کامل در تولید مواد ساختمانی از نوع سیمان و بتن استفاده میشود.
این تحقیق همچنین یک روش مؤثر براي بازیافت لجن رنگ می باشد. این تحقیق موجب صرفهجویی زمان فرآیند می شود و شامل مراحل بسیار کمی بوده و از فرآوري گسترده - وسیع - اجتناب میشود. مزیت اصلی این تحقیق استفاده از لجن رنگ براي هیدراته کردن مواد ساختمانی میباشد که از فرآو ري وسیع پیشین لجن رنگ و تبدیل آن به پودر قبل از استفاده براي تولید مواد ساختمانی اجتناب می شود.
-1 مقدمه
لجن رنگ یک مشکل با پیچیدگی قابل توجه و هزینهبردار براي عملکرد رنگآمیزي میباشد. هنگام ی که یک اتومبیل در یک اتاق رنگ، رنگآمیزي می شود مازاد مواد جامد رنگ در زیر اتاق رنگ، نوعاً در یک سیستم آبی جمعآور ي میشود . - Duston,Thomas E., Aug21,2009 - تکنولوژي دفعِ موجود براي لجن رن گ براساس اصول زباله سوزي، تصفیه فیزیکی و شیمیایی و جامدسازي می باشد. محصول نهایی حاصل از این تکنولوژ ي، در محل دفن قابل کاربرد م یباشد ولی لجن رنگ و محصولات حاصل از آن داراي توانایی ایجاد خطرات زیست محیطی میباشد بنابراین، لجن رنگ و محصولات حاصل از آن داراي محدودیت دفع است.
به دلایل ذکر شده، نیاز به یک فرآیند ساده می باشد که بطور مؤثر و به سادگی از جامدات رنگ تولید شده بوسیله اتاق رنگ استفاده نماید
-2 روش کار
لجن رنگ دفعی میتواند شامل ترکیبات آلی فرار باشد مانند: تینر، حلا لها و عوامل عدم چسبندگی، مواد رنگی معد نی، فلزات سنگین - خطرناك و سمی - ، رزینهاي رنگ پلیمري، جامدات رنگ باشد. لجن رنگ خام حاصل از عملکرد اتاق رنگ به ترتیب شامل 50 درصد جامدات رنگ و 50 درصد آب م یباشد. لجن رنگ تصفیه شده تقریباً میتواند داراي 30 تا 10 0 درصد وزنی ، جامدات رنگ باشد
در این تحقیق از لجن رنگ پایه آبی حاصل از عملکرد اتاق رنگ استفاده میشود. اصط لاح لجن رنگ مایع به مفهوم لجن رنگ فرآوري نشده خام یا لجن رنگ رقیق حاصل از عملکرد اتاق رنگ میباشد. لجن رنگ به عنوان مواد در حال هیدرات - آبدار - در مواد ساختمانی استفاد ه میشود.
ترجیحاً لجن رنگ منبع انح صاري از مواد هیدراته میباشد. آبِ اضافی م یتواند به منظور فراهم نمودن آب براي ساخت مواد به نسبت دلخواه اضافه شود. اختلاط لجن رنگ مایع با یک یا تعداد بیشتري از مواد مورد استفاده براي تولید مواد ساختمانی مانند مخلوط سیما ن یا مخلوط بت ن یا بخش های ی از آن صورت میگیرد. اختلاط به منظور بهبود یافتن و تولید ماده ساختمانی انجام میشود - خضري،سیدمصطفی; گردي،الهام, . - 1391 با افزودن یک یا چند ماده دیگر به مخلوط، مواد ساختمانی داراي آهک تولید میشود:
* با افزودن شن - ماسه - به مخلوط ، مواد ساروجی تولید میشود.
* با افزودن مواد آلومینیم دار و سیلیس به مخلوط، سیمان تولید میشود.
دلایل استفاده از عوامل افزودنی از نوع سود سوزآور پودري شامل:
الف - یک عامل ترجیحی براي پیش تصفیه لجن رنگ میباش د بطوري که در تولید محصولات سیمان استفاد ه میشود. زیرا قوي، ارزان و با دسترسی آسان است.
ب - موجب تجزیه لجن رنگ - حاصل از اختلا ط لجنآب رنگ و سود - میشود و درنتیجه ایجاد واکنش گ رمازا میکند. اختلاط سود پودري با لجنآب رنگ، واکنش گرمازا تولید میکند.
پ - از تورم من جر به تركخوردگی و فساد و نهایتاً از تضعیف یا تخریب محصول نهایی سیمان ممانعت میکند.
ت - از ایجاد م شکلات حبابسازي بعدي در تولید سیمان جلوگیري میکند.
اگر سود در یک محلول آبی استفاده شود ← حرارت ممکن است از منبع دیگر حاصل شود.
اختلاط سود پودري با لجن آب رنگ ← واکنش گرمازا تولید میکند - حرارت تا دماي تقریباً 60 درجه سانتیگراد به مدت تقریباً 10 دقیقه -