بخشی از مقاله

چکیده

نظام انقلابی جمهوري اسلامی ایران، با کارامدي هر چه فراتر مراحل تأسیس، تثبیت و توسعه زیربنایی را از سر گذرانده است. هم اینک الگوسازي پیشرفت و دولتسازي کارامد، جامعه سازي و امت سازي تا مرز تمدنسازي نوین اسلامی ایرانی را بترتیب در چشم انداز ملی و فراملی خود دارد. این نیازمند ارتقاي هر چه فراتر کارامدي است. پیش فرض: چالش ارتقاي هر چه فراتر کارامدي ساختاري و راهبردي ملی خود بمنظور دستیابی به چشم انداز و تحقق اهداف بلند آن، پیشا روي ج.ا.ا. قرار دارد.

فرضیه: »الگوسازي اسلامی ایرانی پیشرفت: توسعه اقتصادي، توأمان با تعادل سیاسی در جهت تعالی فرهنگی؛ معنوي و اخلاقی و تضمین آرامش مدنی است.« توضیح فرضیه: در این مقاله با نقادي گفتمان و الگوي رقیب مدرنیستی غربی و نظریه پردازي پیشن به نظریه سازي گفتمان و الگوي اسلامی و ایرانی پیشرفت سیاسی می پردازیم. روش: تحلیل متن و محتوایی آثار و آراء در این زمینه می باشد.

مقدمه - پیش درامد -

انقلاب اسلامی ایران: در شرایطی پدیدار و پیروز گردید که سیطره دو بلوك قطب قدرت استکباري - امپریالیستی - غرب و شرق بر جهان از جمله جهان اسلام و ایران خدشه ناپذیر می نمود. با دو مدل سرمایه سالاري لیبرالیستی - 1به عنوان پایان تاریخ - 2 و دولتسالاري سوسیالیستی3 بود. ولو در دو شاخه بظاهر متعارض، ولی با شالوده هاي مشترك مکتب مادي توسعه تکساحتی - منفعت طلبانه یوتیلیتریستی-هدونیستی لذت طلبی فرویدیسمی - 4 و تنازعی - داروینیستی-امپریالیستی - مدرنیسم - 5بمثابه پایان دیانت و پایان انقلاب - قرار داشت. دو قدرت، در دوشاخه و با دو الگوي توسعه که به تعبیري در یک بستر آرمیده و دو رؤیاي جداگانه براي جهان میدیدند.

انقلاب با شکوه شگرف اسلامی ایران با شعائر شعور خیز و شور انگیز حکمت آمیز و حرکت آفرین استقلال، آزادي و جمهوري اسلامی بود.

استقلال: رهایی از سلطه - تحت سلطگی - و نفوذ7 و وابستگی اقتصادي، سیاسی و فرهنگی قدرتهاي بیگانه است. فراتر از آن رهایی از مدل مکتب مدرنیسم و بنیادینتر از آن فرا رفتن از توسعه از جمله توسعه سیاسی تکساحتی و تنازعی آن ها بود.

آزادي: رهایی از نظام سلطنتی استبدادي مطلقه دیرین داخلی بود. آزادي از خودرأیی، خودمحوري و خودکامگی سلطه شخصی، خانوادگی و خاندانی، ملوکی - مالک و مملوکی - 8 و موروثی و از عقب ماندگی، عقب بردگی و عقب نگهداشتگی اقتصادي، سیاسی و فرهنگی محسوب میشد. جایگزینی جمهوري اسلامی: حاکمیت احکام الهی مورد پذیرش عمومی و حکومت حکام - از رهبري، ریاست جمهوري تا نمایندگان - مورد گزینش اکثري مردمی است.

الگوي اسلامی ایرانی پیشرفت نظام ج.ا.ا. در این راستا، بر همین اساس و بنیاد و برامد این چنین فرابرد انقلابی می باشد. این چنین فرابرد انقلابی؛ از تأسیس نظام مدنی؛ اجتماعی و سیاسی تا الگوسازي اسلامی ایرانی پیشرفت مدنی جاري تداوم و تکامل است. این چنین فرابرد انقلابی نظامسازي، الگوسازي، دولتسازي و کارامدسازي را می توان با رویکرد درونی یا برونی باز جست.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید