بخشی از مقاله

چکیده

در این تحقیق برای پیش بینی خواص ترمودینامیکی محلول های الکترولیت از مدل های مختلفی از جمله مدل های پیتزر و مایسنر برای محلول های الکترولیتی یک نمکی و دو نمکی استفاده شده است. نمک های مورد بررسی در این تحقیق نمک های Nacl و Kcl می باشند که نتایج به دست آمده با استفاده از برازش داده ها، پیش بینی بسیار خوب و مورد قبول مدل پیتزر را برای این محلول ها چه در غلظت های پایین و چه در غلظت های بالا را نشان می دهد.

-1 مقدمه

امروزه محلول های الکترولیت به صورت وسیعی در صنعت و آزمایشگاه مورد استفاده قرار می گیرند، بنابراین داشتن یک مدل ترمودینامیکی خوب و قابل اطمینان برای پیش بینی خواص ترمودینامیکی این محلول ها بسیار لازم و ضروری است. تلاش های زیادی در این زمینه صورت گرفت تا این که در سال 1923 اولین مدل مناسب و کارآمد توسط دبای و هوکل با نام مدل دبای-هوکل برای محلول های رقیق ارائه شد.

با پیشنهاد این معادله، مطالعه روی محلول های الکترولیتی وارد مرحله جدیدی شده و در طول مدت کوتاهی انواع معادلات ترمودینامیکی از تجربی تا نیمه تجربی مانند مدل های اطلاح شده دبای-هوکل، مایسنر، پیتزر و ... ارائه شد که با افزایش پیچیدگی و غلظت محلول های الکترولیتی، پیچیدگی و تعداد پارامترهای تنظیم کننده این مل ها نیز بیشتر می شود.

-2 تئوری مدل های ترمودینامیکی

-1-2 معادله دبای-هوکل

معادله دبای-هوکل یک معادله ریاضیاتی در شیمی تجزیه است که جهت محاسبه ضریب فعالیت برای یک محلول الکترولیت به کار میرود. این معادله نخستین بار توسط دو دانشمند سرشناس به نامهای پیتر دبای و اریش هوکل پیشنهاد گردید.

-2-2 معادله دبای-هوکل اصلاح شده

معادله دبای-هوکل را تنها می توان برای محلول هایی با غلظت کم به کار برد البته می توان از چند ضریب برای انحراف از قانون دبای -هوکل در غلظت های بالا استفاده کرد، این انحراف ناشی از نیرو ی دافعه بین یون ها به سبب اندازه معین آن ها و افزایش واکنش ها به علت وجود نیروهای دیگری علاوه بر نیروهای الکترواستاتیکی - مانند نیروهای پراکندگی - است.                                                                                                                                                              

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید