بخشی از مقاله

چکیده

واقعیت افزوده در آموزش پزشکی از جمله مباحث مورد توجه محققان مختلف بوده است. مسائل امنیتی، مالی، بعد مسافت و خطرات حوزهی بیماریها، باعث میشود همواره آموزش پزشکی در محیط واقعی امکان پذیر نباشد. تکنولوژی هولوپورت که توسط شرکت مایکروسافت ارائه و پیادهسازی شده است، در سالهای اخیر به عنوان یک فناوری نوظهور توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در این تحقیق پس از معرفی واقعیت افزوده و نرم افزار های مرتبط، امکان استفاده از فناوری هولوپورت در آموزش پزشکی را بررسی میکنیم.

-1 مقدمه

آموزش در عصر امروز، نیازمند روشهای نوین است، که بتواند در زمان کمتر و با عمق بیشتری مطالب را به فراگیر تعلیم دهد. در عرصهی پزشکی نیز آموزش عملی و کارا میتواند فرصتهای آموزشی جدید و مؤثری را ایجاد کند. واقعیت افزوده مفهومی است که برای اولین بار در دههی 1960 توسط ایوان سوترلند در دانشگاه هاروارد معرفی شد. این فناوری قابلیت های کاربردی و دلخواه را به دنیای اطراف ما اضافه میکند و باعث تکمیل آن در جنبه های گوناگون میگردد. کاربرد این فناوری در آموزش پزشکی در چند سال اخیر مورد توجه بوده است و برنامههای کاربردی برای استفاده هر چه کاراتر آن تولید و عرضه میشوند.

یادگیری در حوزهی پزشکی محدودهی کاری وسیعی است که شامل مهارتهای پیچیده است و نیازمند عملکردی در حد استانداردهای حرفه ای در محیط کاری است. این روزها مدلهای یادگیری الکترونیکی بطور گسترده در آموزش پزشکی استفاده میشود. به علت مسائل امنیتی، هزینه ای و مسائل آموزشی، بعد مسافت و خطرات حوزهی بیماریها، همواره آموزش در محیط واقعی امکان پذیر نیست. فناوریهای آموزشی و بطور مشخص واقعیت افزوده 1 پتانسیل این را دارد که یک تجربه یادگیری مناسب را در این حوزه فراهم کند.

در ادامه در بخش دوم این تحقیق به تعاریف و پیشینه واقعیت افزوده در آموزش پزشکی میپردازیم. در بخش سوم برنامههای کاربردی و فناوریهای متداول در زمینه آموزش پزشکی را بررسی کرده و پس از اثبات هولوپورت به عنوان فناوری واقعیت افزوده، کاربرد آن را در آموزش پزشکی بررسی میکنیم. در بخش چهارم نیز نتیجهگیری و پیشنهادات آتی مطرح میشود.

-2 مروری بر ادبیات

-1-2 تعاریف

واقعیت افزوده روشی نوین برای تعامل با دنیای اطراف ما است - . - Coendent et al ,2013 واقعیت افزوده اطلاعات مجازی را روی محیط واقعی اضافه میکند و کنترل نقطه دید کاربر تعاملاتش را بصورت مداوم در دست میگیرد - Kesim and Ozarslan, . - 2012 واقعیت افزوده این توانایی را دارد که با استفاده از ترکیبات سه بعدی و ساختگی، درک دیداری سیستم یا محیط هدف را تقویت و تکمیل کند - . - Chen et al, 2012 برای درک بهتر واقعیت افزوده میلگرام در سال 1994 یک زنجیره واقعیت مجازی را پیشنهاد کرد که محدوده آن از یک محیط کاملا واقعی تا یک محیط کاملا مجازی بود.این زنجیره در شکل 1 نمایش داده شده است. در این نمودار محدودهی واقعیت افزوده به وضوح درک میشود. همانطور که در شکل 1 میبینید، واقعیت افزوده روی بستر محیط واقعی شکل میگیرد و اطلاعات مجازی را به محیط اضافه میکند.

شکل 1 زنجیره واقعیت-مجازی ارائه شده توسط میلگرام - Milgram et al, 1994 -

-2-2 پیشینه تحقیق

امکانات جدید واقعیت افزوده برای آموزش و یادگیری همواره مورد توجه محققان آموزشی بوده است و پیشبینیها برای ماندگاری آن در عرصهی آموزش همواره پابرجاست. این امکانات و مزیتها در جدول 1 لیست شدهاند.

جدول -1 ویژگیها و مزیتهای ارائه شده توسط واقعیت افزوده در آموزش

فراگیرانی که هم از مدلهای کامپیوتری - مانند نرم افزارهای واقعیت افزوده - و هم مدلهای فیزیکی - آموزش معمولی - در یادگیری استفاده میکنند، نسبت به آنهایی که تنها از یک مدل استفاده میکنند بهتر عمل میکنند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید