بخشی از مقاله

چکیده:

با توجه به کاربرد گسترده تیرورق در سازه های مختلف و امتیازات ویزه ی ان نسبت به پروفایل های رایج ضروری است تا درک کاملی نسبت به رفتار تیر ورق ها داشته باشیم. با توجه به مورد خرابی کمانش در تیر ورق ها و از جمله ورق های موجود در تیر ورق ها لازم است تا تدابیری در این خصوص اتخاد گردد.

برای بالا بردن مقاومت خمشی تیر ورق ها تمایل به انتخاب جان با ارتفاع زیاد می باشد. برای بالا بردن مقاومت خمشی تیرورق ها تمایل به انتخاب جان با ارتفاع می زیاد باشد . برای کاهش وزن، ضخامت جان تیرورق ها را کم در نظر میگیرند . از این رو قبل از فرا رسیدن مقاومت خمشی، صفحه جان تیرورق تحت تأثیرنیرو ها ی برشی دچار کمانش یا تسلیم می شود.

مقدمه:

تاکنون روشهای بسیاری برای مقاوم ساختن سازهها در برابر زلزله ابداع شده است. برخی از روش های رایج که برای مقابله با نیروی زلزله به کار گرفته می شوند:

-1 نصب اعضای مهاربندی در قابها

-2 قابهای خمشی

-3 دیوارهای برشی اساس این روش ها: انتقال نیروی زلزله از پی و توزیع آن در سازه

سازه های مقاوم سازی شده با این روش ها در زلزله های شدید آسیب می بینند در نتیجه برای مقابله با زلزله های شدیدتر لازم است سازه از مصالح با مقاومت بیشتر و شکل پذیری بیشتر ساخته شود. این باعث افزایش بیش از حد هزینه می گردد.

در روش جداسازی لرزه ای ، سازه بر روی تکیه گاههایی که قابلیت تغییرشکل جانبی زیادی دارند قرار می گیرد.در صورت وقوع زلزله ، عمده تغییرشکلها در تکیه گاه رخ داده و سازه مانندجسمی صلب باتغییرشکل های کوچکی ارتعاش می کند. نصب جداگر باعث افزایش زمان تناوب و میرایی سازه میگردد و بدین ترتیب بجای تقویت ظرفیت باربری سازه نیاز لرزه ای کاهش میابد. به عبارت ساده تر بجای آنکه نیروی زلزله واردسازه شده وتمهیداتی برای مقابله با آن در نظر گرفته شود از ورود نیروی زلزله به سازه جلوگیری شده و نیروی زلزله در تراز جداساز میرا می شود. 

کمانش در تیرورق ها

-1کمانش جانبی پیچشی :

در این اعضا که یک محور تقارن منطبق بر جان داشته باشند ودر امتداد جان بارگذاری شوند,تنش فشاری خمش بزرگترین مقدار Fb2,Fb1 حاصل از روابط زیر برحسب مورد,می باشد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید