بخشی از مقاله

چکیده

شوري باعث بروز مسایل و مشکلات زیادي در مناطق وسیعی از اراضی کشاورزي جهان می باشد. ولی مناطق زیادي از این اراضی به دلائل گوناگون ازجمله همجواري با دریا از این مزیت بی بهره بوده و از معضل شوري خاك و آب رنج میبرند. اگرچه برخی از مکانیسم هاي فیزیولوژیکی عکس العمل گیاهان به شوري ناشناخته است ولی گزارشات بیان می کنند که وجود پتانسیل اسمزي ناشی از حضور یون هاي موجود در آب صرف نظر از منبع آن منجر به کاهش سطح برگ، تبخیر و تعرق و امکان استفاده آب موجود براي گیاه می گردد.

شوري آب و یا خاك باعث توقف رشد نشاء برنج، کاهش عملکرد، تعداد خوشه در مترمربع، وزن هزار دانه، تعداد دانه در خوشه و و افزایش، شاخص برداشت تعداد پنجه می شود. همچنین سمیت ناشی از حضور برخی از یون ها و فراوانی نسبی آنها منجر به برهم خوردن تعادل موجود میان عناصر گشته و در نهایت با افزایش شوري خاك و کاهش پتانسیل اسمزي جذب آب و عناصر غذایی از ازن آلوتروپ سه اتمی اکسیژن می باشد که داراي دو خاصیت بسیار مهم اکسیدکنندگی و ضد عفونی کنندگی با قدرت بسیار بالا می باشد.

از مزایاي استفاده از ازن بجاي دیگر اکسید کننده ها و ضدعفونی کننده ها سرعت و قدرت بسیار بالاتردر از بین بردن تمامی میکروارگانیسمها و موجودات بیماریزا و نیز عدم بر جاي گذاشتن باقیمانده مضر و سرطانزا همچون تري هالومتانها و دیگر مواد مشابه می باشد. هیو میک اسید، ساختار خاك را بهبود می بخشد، به ریشه زایی بهتر کمک می کند، باعث نگهداري بیشتر آب در خاك می شود، به رشد سریع باکتریها ي مفید در خاك کمک می کند، به انحلال و آزاد سازي عناصر ماکرو و میکرو کمک کرده و در نتیجه نیاز به کود شیمیایی را به نحو محسوسی کاهش می دهد .

براي پر کردن خلاء عملکرد محصولات زراعی در نظام ها ي کشاورز ي سه مرحله وجود دارد تعیین پتانسیل عملکرد ، تعیین اختلاف بین پتانسیل عملکرد هر منطقه با عملکرد واقعی خلاء عملکرد و بهینه ساز ي نظام تولید در راستاي کم کردن این خلاء سه گام اساسی در بهبود تولید نظامها ي کشاورزي به شمار می روند. در این مطالعه یک مدل ساده فرا یندگرا براي تعیین پتانسیل عملکرد محصول ساخته وبا استفاده از داده هاي مستقل مزرعه ا ي مورد آزمون قرار گرفت.

بررسی تاثیر تک تک گزینه هاي مدیریتی به شکل جداگانه و طی چند سال نمی تواند راه حل مناسب و قابل تاملی در مطالعه تولید در نظام هاي کشاورزي باشد انجام این آزمایشها در نواحی که خصوصیات اقلیمی متغیري دارند، هزینه بر و و قت گیر است زیرا نیاز به تعداد نمونه کافی از ارقام، انواع خاك ها و برنامه ریزیها ي مدیریتی دارد.

مقدمه

شوري باعث بروز مسایل و مشکلات زیادي در مناطق وسیعی از اراضی کشاورزي جهان می باشد .این معضل در استان مازندران که با سطح زیر کشت بالاي 200 هزار هکتار از مناطق عمده کشت برنج در ایران م یباشد نیزبه چشم می خورد

.اگرچه منبع اصلی آب آبیاري شالیزارهاي این استان رودخانه، چشمه، چاه و آببندان هاي محلی و در برخی از مناطق سدهاي احداثی می باشد و اکثر این اراضی از نعمت آب و خاك مناسب بهره مند هستند ولی مناطق زیادي از این اراضی به دلائل گوناگون ازجمله همجواري با دریا از این مزیت بی بهره بوده و از معضل شوري خاك و آب رنج م یبرند . این مناطق با وسعت 30هزار هکتار 14 درصد از کل اراضی شالیکاري این استان را تشکیل می دهد - آمار دفتر برنج سازمان جهاد کشاورزي استان مازندران این در حالی است که هرگونه شوري آب و یا خاك باعث توقف جوانه زنی، کاهش عملکرد و اجزاي عملکرد شده نتیجه آن کشاورزان متحمل ضرر زیادي می شوند.

اگرچه برخی از مکانیسم هاي فیزیولوژیکی عکس العمل گیاهان به شوري ناشناخته است ولی گزارشات بیان می کنند که وجود پتانسیل اسمزي ناشی از حضور یون هاي موجود در آب صرف نظر از منبع آن منجر به کاهش سطح برگ، تبخیر و تعرق و امکان استفاده آب موجود براي گیاه می گردد .همچنین سمیت ناشی از حضور برخی از یون ها و فراوانی نسبی آنها منجر به برهم خوردن تعادل موجود میان عناصر گشته و در نهایت با افزایش شوري خاك و کاهش پتانسیل اسمزي جذب آب و عناصر غذایی از جمله نیتروژن و پتاسیم کمتر شده و آهنگ رشد کاهش می یابد

در حالیکه تعادل بین یون هاي موجود در اطراف ریشه باعث نجات گیاه از اثرات ناشی از شوري می گردد .گزارشات متفاو تی نیز حکایت از تاثیر شوري برافزایش تجمع آمونیوم و کاهش کلروفیل برگ دارد ولی از سوي دیگر گزارشات بیان می کند که اگر چه شوري باعث تجمع نمک در بافت گیاه م ي شود ولی در عوض بدلیل کاهش بیوماس در مجموع باعث کاهش جذب نیتروژن می شود و .شوري قبل از ظهو ر خوشه بر تعداد پنجه و در دوره میان سه برگی تا آبستنی بر تعداد خوشچه و وزن هر خوشه اثر دارد ولی بر درصد باروري و وزن ساقه و وزن دانه سفید تاثیر ندارد .همچنین کاستلو گزارش کرد تاثیر تنش اسمزي بر درصد باروري خوشه، وزن صد دانه و در نتیجه عملکرد در مرحله زایشی در مقایسه با مرحله رویشی، بسیار بیشتر م یباشد.

شوري آب و یا خاك باعث توقف رشد نشاء برنج، کاهش عملکرد، تعداد خوشه در مترمربع، وزن هزار دانه، تعداد دانه در خوشه و و افزایش ، شاخص برداشت تعداد پنجه می شود .همین گزارشات حکایت از ارتباط افزایش نسبت ناباروري پنجه با افزایش آبیاري عمق آب شور دارد . شوري باعث کاهش وزن بوته، درصد پنجه سالم، وزن دانه در بوته و وزن دانه در خوشه می شود.

داده و روشها:

کودهاي هیومیک اسید:یکی از مشکلات رایج در کشاورزي حال حاضر کشورمان کمبود مواد آلی در داخل خاك و در نتیجه کاهش عملکرد محصولات کشاورزي به میزان زیاد نسبت به کشورهاي دیگر می باشد . یکی از مزایاي کودهاي اسید هیومیک بهبود ساختمان خاك و قدرت کلات نمودن بسیاري ازعناصر در داخل خاك می باشد . همچنین از دیگر مزایاي آن افزایش قابل توجه در عملکرد محصولات و کاهش بیماریها و اثرات مخرب شوري آب و خاك بر روي گیاه می باشد .

شرکت زلال آب شرق مفتخر است تا با ارائه بهترین نوع کودهاي از لحاظ کیفیت و قیمت با شما کشاورزان عزیز در زمینه رسیدن به حداکثر منفعت و نیل به کشاورزي پایدار همکاري نماید . لازم به ذکر است که کودهاي عالی معرفی شده توسط این شرکت داراي PH بین 4 تا 5 و غلظت 80٪ اسید هیومیک و اسید فولیک می باشد که براي شرایط آب و خاك قلیایی اکثر مناطق کشورمان مفید و موثر بوده و بجاي هزینه زیاد براي کود دامی می توان با یک سوم همان هزینه افزایش قابل توجهی در افزایش عملکرد و سود کشاورزان و نیز مقاومت گیاهان و خاك نسبت به خشکسالی و کم آبی و کاهش میزان علفهاي هرز و عوامل بیماریزاي خاك را انتظار داشت .

خواص هیو میک اسید -ساختار خاك را بهبود می بخشد،-به ریشه زایی بهتر کمک می کند، -باعث نگهداري بیشتر آب در خاك می شود

-به رشد سریع باکتري ها ي مفید در خاك کمک می کند، به انحلال و آزاد سازي عناصر ماکرو و میکرو کمک کرده و در نتیجه نیاز به کود شیمیایی را به نحو محسوسی کاهش می دهد .

-مقاومت به شوري را افزایش می دهد،

-مقاومت به کم آبی را افزایش می دهد، مقاومت به سرما را افزلیش می دهد

-از سمیت کود ها و عناصر اضافی موجود در خاك می کاهد

،-دوام اثر آن زیاد است و تا چند سال اثر آن در خاك باقی می ماند،

-مقاومت گیاه را در مقابل انواع بیماري ها افزایش داده و نیاز به مصرف سموم را به نحو محسوسی کاهش می دهد .

-سرعت جوانه زنی بذر را افزایش می دهد، PH اسیدي این محصول به اصلاح خاکهاي قلیایی کمک می کند .

-با طبیعت ساز گار است و خطري براي گیاه و یا محیط زیست ندارد،

-به حفظ توازن خاك کمک می کند .

-به بهبود کیفیت محصول کمک می کند،

-هیو میک اسید بهترین کلاتور طبیعی است .

لازم به ذکر است که سیستم پکیج مغناطیسی شرکت مهندسی زلال آب شرق بر اساس آزمایش آب هر چاه ساخته شده و موفقیت کامل این سیستمها علاوه بر نصب پکیج مغناطیسی مستلزم همکاري تنگاتنگ کشاورز با متخصصین شرکت میباشد ازن :ازن آلوتروپ سه اتمی اکسیژن می باشد که داراي دو خاصیت بسیار مهم اکسیدکنندگی و ضد عفونی کنندگی با قدرت بسیار بالا می باشد .

از مزایاي استفاده از ازن بجاي دیگر اکسید کننده ها و ضدعفونی کننده ها سرعت و قدرت بسیار بالاتردر از بین بردن تمامی میکروارگانیسمها و موجودات بیماریزا و نیز عدم بر جاي گذاشتن باقیمانده مضر و سرطانزا همچون تري هالومتانها و دیگر مواد مشابه می باشد .

نتایج و بحث:

براي پر کردن خلاء عملکرد محصولات زراعی در نظام ها ي کشاورز ي سه مرحله وجود دارد . تعیین پتانسیل عملکر د ، تعیین اختلاف بین پتانسیل عملکرد هر منطقه با عملکرد واقعی - خلاء عملکرد - و بهینه ساز ي نظام تولید در راستا ي کم کردن ا ین خلاء سه گام اساسی دربهبود تو لید نظامها ي کشاورزي به شمار می روند .در این مطالعه یک مدل ساده فرا یندگرا براي تعیین پتانسیل عملکرد ز یره سبزساخته وبا استفاده از داده هاي مستقل مزرعه ا ي مورد آزمون قرار گرفت.

بررسی تاثیر تک تک گزینه هاي مدیریتی به شکل جداگانه و طی چند سال نمی توان د راه حل مناسب و قابل تاملی در مطالعه تولید در نظام هاي کشاورزي باشد انجام این آزمایشها در نواحی که خصوصیات اقلیمی متغیري دارند، هزینه بر و و قت گیر است زیرا نیاز به تعداد نمونه کافی از ارقام، انواع خاك ها و برنامه ریزیها ي مدیریتی دارد .از سویی در بسیاري از موارد این گونه تحقیقات نمی توانند تاثیر عوامل اقلیمی و تغییرات درازمدت آنها را روي رفتار سیستم و تولید عملکرد نشان دهند .

تنوع محیط هاي موجو د نیز بر پیچیدگ ي هاي موجود م ي افزاید .تعیین پتانسیل تولید یک گیاه تابعی از شرایط اقلیمی وپتانسیل هاي ژنتیکی گیاه است و ارزیابی توان مندي مناطق در به فعلیت رساندن پتانسیل هاي ژنتیکی گیاهان یکی ازنکات مهم در برنامه ریزي هاي کلان در کشاورزي است، زیرا باید ابتدا قابلیت اراضی و خصوصیات درازمدت اقلیمی نواحی به نحوي باشد که امکان به فعلیت رسیدن قابلیت هاي بالقوه گیاه فراهم میگردد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید