بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
به نام خدا
نقش فناوری اطلاعات در اقتصاد و تجارت
با نگاهي به
تجارت الكترونيكي و انواع آن
اسلاید 2 :
فناوري اطلاعات بر كلية وجوه جامعه تاثير دارد
«از جمله بر اقتصاد و تجارت»
در جامعه اطلاعاتي اقتصاد و تجارت چگونه خواهد؟
اسلاید 3 :
نقش فنآوري اطلاعات در اقتصاد و تجارت
ايجاد جامعه اطلاعاتي يعني جامعهاي كه اطلاعات بتوانند بطور آزادانه توليد, منتقل و ادغام شوند
هدف اصلي از توسعه اقتصادي و تجاري، سودآوري بيشتر و كاهش هزينه است. براي اين منظور نيازمند اطلاعات در زمينه زنجيره تأمين كنندگان و مصرف كنندگان ميباشيم كه اين امر به كمك يك نظام اطلاع رساني مناسب در بستر جامعه اطلاعاتي فراهم ميشود.
بكمك فناوري اطلاعات قادر خواهيم بود با روشهاي جديد بازار يابي با مشتريان تماس برقرار كرده و نيازهاي آتي آنها را به منظور تغيير در برنامه توليد به جهت بر آوردن و حفظ بازار فروش تأمين نمائيم.
اسلاید 4 :
ويژگيهاي اقتصاد ديجيتال
درهم شكستن مرزهاي جغرافيايامروزه با كاهش موانع ورود به بازار و توليد ،شركتهاي بزرگ و كوچك فرصت بيشتري براي مشاركت در بازار جهاني ر ا پيدا كرده اند .
تاثير انباشت اطلاعات و بهره جويي از نيروي مغزيانباشت اطلاعات و پردازش ونوآوري نيروي پيش برنده اقتصاد مي باشد
عضويت در سازمان جهاني تجارتلزوم عضويت كشورها در اين سازمان و تاكيد سازمان بر آزاد سازي ارتباطات و فناوري گامي اساسي در جهت تعميق و گسترش جريان فناوري اطلاعات در جهان شده است
اسلاید 6 :
فناوري اطلاعات در اقتصاد: اقتصاد ديجيتالThe Digital Economy
اقتصاد ديجيتال تحت عناوين ذيل نيز ناميده مي شود:
اقتصاد اينترنتي Internet Economy
اقتصاد مبتني بر شبكه Network Economy
اقتصاد مبتني بر وب (Webonomics) Web Economy
اقتصاد جديد New Economy
اقتصادي را گويند كه قسمت اعظم آن بر پاية فناوريهاي ديجيتال شامل شبكه هاي ارتباطي، رايانه ها، نرم افزارها و ساير فناوريهاي اطلاعاتي است.
اسلاید 7 :
مؤلفه هاي اكوسيستم اقتصاد ديجيتال
محصولات و خدمات (Product & Service):الف:محصولات اطلاعاتي و سرگرمي :مانند مستندات كاغذي ،كتابها،روزنامه ها،مجلات،مقالات تحقيقاتي،مواد آموزشي،اطلاعات صوتي ونوارها سخنرانيها،نرم افزارهاي سرگرمي
ب:بليط هاو رزورها در خصوص هتلها،كنسرتها،وقايع ورزشي،خطوط هوايي و حمل و نقل،دستورات مالي مثل چكها و كارتها و اسناد اعتباري
ج:خدمات و فرآيندها شبيه خدمات دولتي،پيغامهاي الكترونيكي مثل نامه ها ،تماسهاي تلفني و دورنگار،فرآيندهاي توليد ارزش تجاري شبيه سفارش ،انعقاد قرارداد،حراجها،آموزش از راه دور ،پزشكي از راه دور
مصرف كنندگان(consumer):
خريداران بالقوه كالاها و خدات ارايه شده و يا تبليغ شده در اينترنت هستند .مصرف كنندگان به دنبال اطلاعات دقيقتر ،مقايسه كالاها و خدمات، اعلام مناقصه و انجام مذاكرات توسط روشهاي الكترونيكي و در فضاي وب ميباشد
اسلاید 8 :
فروشندگان (Seller) : فروشگاههاي الكترونيكي روي وب كه محصولات و خدمات خود را تبليغ مي كنند.
واسطه ها (Intermediary) : ارائه كننده خدمات اينترنتي هستند بعنوان مثال ايجاد و مديريت بازارهاي الكترونيكي را بعهده دارند اين واسطه ها معمولا سيستم هاي رايانه اي هستند كه تحت عنوان واسطه هاي الكترونيكي ناميده ميشوند.
واسطه ها نقش مهمي در فراهم آوردن فعاليتها و خدمات ارزش افزوده به خريداران و فروشنده گان ارايه ميكند
در فضاي مجازي واسطه هايي وجود دارندكه جريان اطلاعات را كنترل مي نمايند.به اين واسطه هاي الكترونيكي به
اسلاید 9 :
به عنوان واسطه هاي اطلاعاتي شناخته ميشوند
نقش و ارزش واسطه هاي اطلاعاتي در بازارهاي الكترونيكي
گاهي اوقات معاملات مستقيم بين فروشندگان و توليد كنندگان با خريداران و مصرف كننده گان غير عملي ميباشد.در چنين مواردي به واسطه گري نياز داريم .
محدوديت هاي مهم تعاملات مستقيم
1-هزينه هاي جستجو
2-فقدان حريم خصوصي
3-اطلاعات ناقص
4-ريسك قرارداد
5-ناكاراييهاي قيمت گزاري
اسلاید 10 :
مؤلفه هاي اكوسيستم اقتصاد ديجيتال
سازمانهاي مرتبط با ايجاد زيرساخت (Infrastructure Companies): هزاران سازمان تدارك سخت افزار و نرم افزارهاي مورد نياز EC را به عهده دارند
سازندگان محتوا(Content Creators) : سازمانهايي كه عهده دار ايجاد محتواي مناسب در EC هستند مثلا صفحات وب
شركاي كسب و كار (Business Partners) : در كنار فروشندگان و خريداران سازمانهايي هستند كه در روي اينترنت به همكاري ميپردازند
شركتهايي كه با همكاري يكديگر به طراحي وبرنامه ريزي و توسعه و مديريتو جستجوي كالاهاو خدمات و كاربردهاي نوآورانه تجارت الكترونيك مي پردازند
بازارهاي الكترونيكي (Electronic Marketplaces) :بازارهايي نظير بازارهاي چند به چند ( چند فروشنده و چند خريدار)، يا يك به چند ( Sell-Side or Buy-Side).
اسلاید 11 :
بازار الكترونيك
بازار الكترونيك مكاني است كه اطلاعات, محصولات, خدمات و پرداختها بطور الكترونيكي مورد تبادل قرار مي گيرند. در بازارهاي الكترونيك فروشندگان و خريداران مذاكره نموده, مزايدههاي خود را ارائه ميدهند, در مورد سفارشات توافق نموده و عمليات تجاري را به صورت ارتباط مستقيم يا ارتباط غير مستقيم به پايان مي رسانند . شكل فرآيند بازار الكترونيك را نشان ميدهد.
اسلاید 12 :
بازارهاي يك به چند و چند به يك:
در بازارهاي يك به چند و چند به يك ،يك شركت تمامي فعاليتهاي فروش و يا تمامي فعاليتهاي خريد را به انجام مي رساند. از آنجاييكه اين فعاليتها متمركز بر نياز هاي خريد يا فروش يك شركت مي باشد به آنها تجارت الكترونيك سازمان محور اطلاق مي شود .
بازارهاي چند به چند :
در بازارهاي الكترونيكي چند به چند تعداد زيادي از خريداران و فروشندگان به صورت الكترونيكي و باهدف مبادله با يكديگر ملاقات ميكنند-به بازارهاي چند به چند مركز مبادله نيز گفته ميشود -
اسلاید 13 :
دراقتصاد ديجيتال:
ارتباط بين توليدكنندگان و مصرفكنندگان بيشتر و فاصله بين آنها كمتر ميشود
مشتريگرايي بيشترو محصولات وخدمات كاملا سفارشي و مبتني بر سلايق مشتريان ارائه ميگردد.
كسب و كار الكترونيكي( E_ Business) ، تجارت الكترونيكي(E _ Commerce) و بازاريابي بلادرنگ(Real_ Time Marketing) تعريف ميشود.
اسلاید 14 :
تجارت الكترونيكي چيست؟
و ازچه انواعي برخوردار است؟
اسلاید 15 :
تجارت الكترونيك
منظور از تجارت الكترونيك Electronic Commerce فعاليتهاي تجاري است كه به مشتريان, توليدكنندگان و تأمينكنندگان خدمات معطوف ميگردد. اين نوع تجارت همچنين به واسطههايي كه در آنجا قراردادهاي تجاري از طريق شبكه هاي ارتباطي منعقد مي گردد, نيز اشاره دارد. تبادل الكترونيكي داده (EDI )به منظور تسهيل تجارت از طريق انجام امور تجاري بين شركا و طرفين معامله مورد استفاده قرار ميگيرد. ديگر تعاريف تجارت الكترونيك بر مبناي اينترنت به عنوان رسانه اي ارتباطي استوار است. تعريف معمول و متداول بر مبناي استفاده از شبكه تار عنكبوتي جهان گستر (وب) بعنوان بستري براي تجارت الكترونيك مي باشد.
اسلاید 16 :
تجارت الكترونيكي چيست؟E_Commerce) )
تعاريف مختلف :
تجارت الكترونيكي بر پردازش وانتقال الكترونيكي دادهها،شامل متن،صداوتصوير مبتني ميباشد و شامل فعاليتهاي گوناگوني از قبيل مبادله الكترونيكي كالاها و خدمات،تحويل فوري مطالب ديجيتالي و انتقال الكترونيكي ميشود.
تجارت الكترونيكي فرايند خريد،فروش يا تبادلمحصولات،خدمات واطلاعات از طريق شبكههاي كامپيوتري و اينترنت است.
تجارت الكترونيكي به معني انجام تجارت كالا و خدمات با استفاده از ارتباطات راه دور و ابزارهاي مبتني بر آن ميباشد
اسلاید 17 :
تجارت الكترونيكي چيست؟E_Commerce) )
تعريف تجارت الكترونيكي از ديدگاههاي مختلف:
Communications( تحويل كالاها ، خدمات و .)
Business process( اتوماسيون تراكنشهاي كسب و كار)
Service(ابزار كاهش هزينه خدمات و ارتقاي كيفيت)
Online(توانايي خريد و فروش مبتني بر اينترنت)
Collaborations( ايجاد ارتباطات درون و برون سازماني)
Community( گردهم آوري اعضاي جامعه براي يادگيري وارتباط)
اسلاید 18 :
كسب و كار الكترونيكي از معناي وسيعتري نسبت به تجارت الكترونيكي برخوردار است كه نه تنها شامل خريدوفروش است بلكه شامل ارائه خدمات به مشتريان،همكاري با شركاي بنگاه و اجراي معاملات در يك سازمان ميباشد.
كسب وكار الكترونيكي واژهاي است كه به معني اجراي كسب و كار با استفاده از ارتباطات راه دور (telecommunications) و همچنين مبتني بر ارتباطات دوربرد مي باشد. بعنوان مثال فرآيند ثبت و صدور مجوز،نامنويسي دانشجويان يا اداره يك دادگاه از جمله مواردي هستند كه در مقوله كسب و كار الكترونيكي قرار ميگيرند و در ارتباط با تجارت الكترونيكي قلمداد نميگردند.
كسب و كار الكترونيكي چيست؟ E_Business))
اسلاید 19 :
تاريخچه تجارت الكترونيكي
از اواخر دهه 1970 كاربردهاي EC مورد توجه قرار گرفته است. نظير EFT ، Electronic Fund Transfer ( انتقال الكترونيكي سرمايه) در اين دوره كاربردها بيشتر در سازمانهاي بزرگ و انستيتوهاي مالي مطرح بود.
سپسEDI ( Electronic Data Interchange) مطرح شد كه كاربرد هاي غير مالي را هم اضافه كرد.
در دهه 1990 با افزايش نرخ كاربري اينترنت تجارت الكترونيكي به معني فعلي مطرح شد.