بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بررسی اثر سرریزهای V شکل در سازه راه ماهی بر مهاجرت ماهیها

اسلاید 2 :

Slide No: 1
فهرست مطالب
مقدمه
مواد و روشها
نتايج و بحث
نتيجه گيري و پيشنهادها

اسلاید 3 :

مقدمه

یکی از منابع مهم پروتئین امروزه جوامع بشری ماهیان و آبزیان است و سهم بسیار مهمی را در زندگی روزمره بشر به خود اختصاص داده است. احداث سدها و بندهای انحرافی بهمنظور استفاده از منابع آب سطحی باوجود فواید زیادی همچون کنترل سیلاب و ذخیرهسازی آب برای مصارف بهداشتی و کشاورزی، صنعت و تولید برق نیروگاه، باعث بروز مشکلات محیط زیستی و برهم زدن محیط طبیعی رودخانهها شدهاند و درنتیجه روند طبیعی زندگی آبزیان را تحت تأثیر قرار دادهاند. تداخل نابِ هنجار ایجادشده درروند زندگی غریزی ماهیان باعث به وجود آمدن مشکلات محیط زیستی، اقتصادی و. خواهد شد.

اسلاید 4 :

مروری بر منابع

عباسی چناری و همکاران (1390) استفاده از مدل CFD به بررسی ریاضی الگو جریان و توزیع سرعت درراه ماهی پرداختند که نتایج نشان داد سرعت در اعماق پایینتر رقوم کمتری را نشان میدهد. سرعت روی سرریزها بین 2 تا 3 متر بر ثانیه است، به دلیل اینکه سرعت استاندارد برای ماهی آزاد 2.5 متر بر ثانیه

آلو ارز و همکاران (2011) در تحقیقی نشان دادند چگونه شبیهسازی عددی و نظریه کنترل بهینه می­تواند ابزار مفیدی در مهندسی محیطزیست باشد و از مدل ریاضی برای شکل دادن به مشکلات طراحی و مدیریت راه ماهی استفاده کردند. با حل این مشکلات برای راه ماهی بازشدگی قائم استاندارد مشاهده کردند که کنترل جریان میتواند فن مفیدی برای مدیریت یکراه ماهی ساختهشده باشد.

خادیر و تولیس (2014) مطالعاتی درباره راهراهی کالورتی انجام دادند. در این مطالعات رفتار گونه ماهی قزلآلا قهوهای درون مجرای کالورت موردبررسی قرار گرفت. کالورت مورداستفاده دارای مقطع دایرهای به قطر 0.6 و طول 18.3 متر بود. آزمایشهای این مطالعه در دو فاز بدونِ حضور موانع و با حضور موانع به ارتفاعهای 9 و 54 سانتیمتر انجام شد. بر اساس نتایج بهدستآمده سرعت انفجاری جریان برای عبور موفقیتآمیز اینگونه از ماهیها برابر 1.5 متر بر ثانیه است.

اسلاید 5 :

لاندسمن و همکاران (2017) در یک تحقیق میدانی مسیر حرکت و رفتارهای 276 ماهی قزلآلای رنگینکمان را با استفاده از تزریق دستگاه ردیاب به بدن ماهیها، موردبررسی قراردادند. نتایج این تحقیق، وجود یک سندروم رفتاری تکرارشونده، در ماهیهای قزلآلای رنگینکمان را نشان داد. همچنین افزایش دمای آب و کاهش دبی رودخانه، بهعنوان دو عامل مهم در افزایش عبور موفقیتآمیز ماهیهای در حال مهاجرت شناخته شدند.

شاملو (1390) در تحقیق خود با استفاده از نرمافزار FLUENT به شبیهسازی عددی سهبعدی جریان درراه ماهی نوع حوضچه و سرریز پرداخت. در این تحقیق پس از انتخاب مدل آشفتگی بهینه از طریق مقایسه نتایج از مدلهای آشفتگی مختلف، به مدلسازی سهبعدی عددی این مدل پرداختهشده است و نتایج حاصل از این دو مدل باهم مقایسه شدهاند و از انطباق قابل قبولی برخوردار بودهاند.

پراشانت ماندال و همکاران (2015) در یک مدلسازی عددی، طرح سهبعدی از نوعی راه ماهی تشکیلشده از یک سری قوسهای متناوب را ارائه دادند. نتایج مطالعه آنها حاکی از این است که افزایش عمق و کاهش آشفتگی جریان و همچنین ایجاد یک منطقه چرخشی کمسرعت درون استخرها، محیط مناسبی جهت استراحت ماهیها و مهاجرت به بالادست جریان را فراهم میآورد.

پپپپاسلاید 6 :

هدف
. هدف از این مطالعه ارزیابی پارامتر TKE با استفاده از سرریز موردنظر در شرایط مختلف میباشد.

اسلاید 7 :

مواد و روشها
تحقیق حاضر در آزمایشگاه هیدرولیک دانشگاه شهید چمران اهواز درفلومی به طول 10 متر، ارتفاع 50 سانتیمتر و عرض 25 سانتیمتر مطابق شکل 1- انجام شد.

اسلاید 8 :

جدول 1- متغیرهای بکار رفته در این تحقیق

اسلاید 9 :

اندازهگیری پارامتر TKE

الگوی جریان در راه ماهیها تأثیر بسیار مهمی در هدایت ماهیان دارد و تنها پارامترهای سرعت و عمق بر شنا کردن ماهیها اثرگذار نیست بلکه میزان آشفتگی نیز مؤثر است و باید نحوه تأثیر نقاط با آشفتگی زیاد بر رفتار ماهی مشخص شود بنابراین یکی دیگر از پارامترهایی که در طراحی راه ماهی باید موردتوجه قرار گیرد تعیین میزان TKE جریان میباشد. بنابراین، یک فرمول ریاضی برای انرژی جنبشی آشفته به شرح زیر است

اسلاید 10 :

نتايج و بحث

اسلاید 11 :

نتيجه گيري و پيشنهادها

در طراحی انواع سازههای راه ماهی، توجه به خصوصيات بيولوژيكی و رفتاري ماهي‎ اهميت ويژهاي دارد. عدم وجود شناخت کافی در این زمینه، موجب عدم کارایی سازه طراحیشده و انقراض گونههای مختلف ماهی میشود. در این مطالعه رفتار اکو هیدرولیکی سرریز V بهعنوان سازه راه ماهی بهصورت فیزیکی و مدلسازی CFD با استفاده از آزمایشهای هیدرولیکی انجام شد. نتایج نشان داد که افزایش TKE که وابسته به ویژگیهای هندسی و هیدرولیک راه ماهی است میتواند بهعنوان عاملی جهت ممانعت در مهاجرت ماهیان به بالادست شود و بر فیزیولوژی استرس آنها تأثیر بگذارد. بر اساس یافته­های این تحقیق می­توان نتیجهگیری نمود هرچه یکنواختی انرژی تلاطمی نسبت به عمق بیشتر باشد بستر مناسبتری برای استراحت ماهیان در فاصله بین سازهها فراهم خواهد شد

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید