بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

عنوان: زنجیره تامین چابک

اسلاید 2 :

يكي از بزرگترین چالشهای پيش روي سازمانهاي امروزي، لزوم واكنش به سطوح فزاينده ناپايداري تقاضاهاست. به دلايل متعددي، چرخه هاي عمر محصول و تكنولوژي كوتاه شده و فشارهاي رقابتي به كرات تغييرات در محصول را تحميل نموده و تنوع تقاضاهاي مصرفکنندهها بيشتر از گذشته ميشود. براي رفع اين چالشها، سازمانها لازم است تا توجه خود را بر تلاش و كوشش در كسب چابكي بيشتر متمرکز كنند چراکه چابكي هم به تغييرات حجم و هم به تغييرات تنوع در كمترين دوره زماني اشاره دارد. به عبارت ديگر، سازمان لازم است كه سريعاً بتواند خروجیها را تنظيم کند تا با تقاضاي بازار انطباق يافته و سريعاً از يك شكل به شكل ديگر تغيير يابد. براي کسبوکار چابك، ناپايداري تقاضا حاد و مشکلآفرین نيست، زيرا فرايندها و ساختار سازماني و نيز روابط زنجیره تأمین، سازمان را قادر ميكنند تا از عهده هرگونه تغییر در تقاضا برآيند.

اسلاید 3 :

در بازار رقابتی، نیاز مبرمی به توسعه و بهبود انعطافپذیری و نیز پاسخگویی سازمان وجود دارد. امروزه بسیاری از سازمانها و شرکتها با رقابت فزاینده پایدار و نامطمئنی روبهرو هستند که به واسطه نوآوری های تکنولوژیکی، تغییر محیط های بازاری و نیازهای درحال تغییر مشتریان، شدت یافته است. این وضعیت بحرانی موجب اصلاحات عمدهای در چشمانداز استراتژیک سازمان، اولویت های کسب وکاری، و بازبینی مدلهای سنتی و حتی مدل های نسبتاً معاصر شده است. بهعبارتی میتوان گفت که: رویکردها و راهحلهای گذشته دیگر قابلیت و توانایی خود برای رویارویی با چالشهای سازمانی و محیط بیرونی را از دست دادهاند؛ یا بهتر است با رویکردها و دیدگاههای جدیدی جایگزین شوند. از اینرو، یکی از راههای پاسخگویی به این عوامل تغییر و تحول سازمانی چابکی (Agility) است. در واقع، چابکی، به عنوان پارادایم جدیدی برای مهندسی سازمانها و بنگاههای رقابتی است.

اسلاید 4 :

در آغاز قرن بيست و يكم، جهان با تغييرات چشمگيري در تمامي ابعاد خصوصاً رقابت در بازار، نوآوريهاي تكنولوژيكي و نيازهاي مشتريان مواجهه شد. بازارهاي انبوه به علت اينكه تقاضا و انتظارات مشتريان بالا مي رود، به دنبال تقسيم بندي بازارهاي خود هستند. اين پيشرفتها موجب اصلاح عمده اي از اولويتهاي كسب و كار و چشم انداز استراتژيك شده است. شركتها دريافته اند كه چابكي براي بقا و رقابت پذيري آنها ضروري و اساسي است. به علاوه، مشهود است كه هيچ شركتي تمامي منابع لازم براي وضع هر گونه فرصتي در بازار را ندارد. بنابراين، براي كسب لبه رقابتي در بازار جهاني، شركتها بايد با تامين كنندگان و مشتريان جهت يكنواخت سازي عمليات همگام شده و براي كسب سطحي از چابكي در وراي دستيابي به شركتهاي انحصاري با يكديگر كاركنند كه در مجموع اين امر به زنجيره تامين چابك تعبير شده است.Agile supply chain (ASC)

اسلاید 5 :

ASC مجزا حركت مي كند اما از لحاظ عملياتي، با شركت هايي نظير تامين كنندگان، طراحان، سازندگان، خدمات توزيع و غيره به صورت به هم وابسته حرکت مي نمايد. با اتصال جريان حركتي مواد و جريان بازخوردي اطلاعات ASC بر قابليت سازگاري و انعطاف پذيري توجه دارد و قادراست تا سريعاً و به صورت اثربخش به بازارهاي در حال تغيير پاسخ و واكنش نشان دهد. الگوي ASC به عنوان پارادايم تأمين وعرضه قرن بيست و يكم مورد توجه قرار گرفته است و به عنوان يك استراتژي پيروزي بخش براي شركتهايي است كه آرزو دارند تا جزء رهبران ملي و بين المللي باشند.

اسلاید 6 :

واژه چابک در فرهنگ لغت، به معنای: حرکت سریع، چالاک، فعال، و چابکی توانایی حرکت به صورت سریع و آسان، و قادر بودن به تفکر به صورت سریع و با یک روش هوشمندانه است. ریشه و زادگاه چابکی، ناشی از تولید چابک است و تولید چابک مفهومی است که طی سالهای اخیر عمومیت یافته و به عنوان استراتژی موفق توسط تولیدکنندگانی که خودشان را برای افزایش عملکرد قابل ملاحظهای آماده میکنند، پذیرفته شده است. در چنین محیطی، هر سازمانی باید توان تولید همزمان محصولات متفاوت و با طول عمر کوتاه، طراحی مجدد محصولات، تغییر روشهای تولید، و توان واکنش کارآمد به تغییرات را داشته باشد. در صورت داشتن چنین توانمندیهایی، به آن بنگاه تولیدی، سازمان چابک اطلاق خواهد شد.
مانند شرکت های خودرو سازی
مقایسه

اسلاید 7 :

صنعت ایران خودرو

به علت تغییر نیاز مشتریان ایران خودرو اقدام به استفاده از زنجیره تامین چابک کرده است.زیرا سازمانی موفق است که مزیت رقابتی در محیط جدید دارد و قادر است به سرعت خود را با نیاز مشتری و تغییر بازار وفق دهد

صنعت قند و شکر

نقش تولید قند و شکر بعنوان کالا قابل مصرف مشتریان چشمگیر است.به همین دلیل برای مقابله با مشکل تولید آن نقشه راه تحول زنجیره تامین قند و شکر ایران طراحی شد.و با پیاده سازی مدل شناخته شده SCOR روی زنجیره تامین قند وشکروضعیت مطلوبی بدست آمد.

نمونه زنجیره تامین چابک در صنعت

اسلاید 8 :

تعریف های زیادی برای چابکی ارائه شده است اما هیچ یک، مخالف با یکدیگر نبوده، یکدیگر را نقض نمیکنند. عموماً این تعریفها، ایده سرعت و تغییر در محیط کسب وکار را نشان می دهند. با توجه به جدید بودن بحث چابکی، تعریف جامعیکه مورد تائید همگان باشد، وجود ندارد. به باور شریفی و ژانگ(۱۹۹۹) چابکی به معنای توانایی هر سازمانی برای حسگری، ادراک و پیش بینی تغییرات موجود در محیط کاری است. چنین سازمانی باید بتواند تغییرات محیطی را تشخیص داده، به آنها به عنوان عوامل رشد و شکوفایی بنگرد. آنها در جایی دیگر چابکی را توانایی فائق آمدن بر چالشهای غیرمنتظره برای رویارویی با تهدیدهای بیسابقة محیط کاری و کسب مزیت و سود از تغییرات به عنوان فرصتهای رشد و پیشرفت تعریف میکنند. برایان ماسکل(۲۰۰۱) چابکی را توانایی رونق و شکوفایی در محیط دارای تغییر مداوم و غیرقابل پیش بینی تعریف میکند. از این بابت، سازمانها نباید از تغییرات محیط کاری خود هراس داشته، از آنها دوری کنند؛ بلکه باید تغییر را فرصتی برای کسب مزیت رقابتی در محیط بازار تصور کنند.

اسلاید 9 :

ورنادات(۱۹۹۹) معتقد است: چابکی را میتوان به صورت همراستایی نزدیک سازمان با نیازهای متغیرکاری در جهت کسب مزیت رقابتی تعریف کرد. در چنین سازمانی، هدف های کارکنان با هدفهای سازمان در یک راستا قرار داشته و این دو توأم با یکدیگر درصدد هستند تا به نیازهای متغیر مشتریان پاسخ مناسبی بدهند.

بر حسب نتایج و پیامدها، چابکی به معنای تغییرات پویا، موقعیتگرا و جسورانه (متهورانه) است که متضمن موفقیت در زمینه سهم بازار، و دستیابی به مشتریان انبوه می باشد. به عبارت دیگر، در اینجا منظور از چابکی، توانایی یک واحد کسب وکار برای رشد و بقاء در یک محیط رقابتی است که تغییرات آن مستمر و غیر قابل پیش بینی بوده، نیازمند واکنش سریع به بازارهای متغیر است.

اسلاید 10 :

ساختار زنجيره تأمین داراي چهار ركن است. نمودار چابکی زنجيره تأمین را با استفاده از این چهار ركن، میتوان به شکل زیر نشان داد:

اسلاید 11 :

روابط همكارانه(شبکه مدار): اين استراتژي زنجيره تأمین عبارت است از توانايي براي جذب خريداران و تأمینکنندگان براي كار به صورت هماهنگ و تحت شبکه، همكاري و توسعه محصولات و سيستم اطلاعات به شکل مشترک.

يكپارچگي فرايند: يكپارچگي فرايند به عنوان اساس زنجيره تأمین بدين معناست كه زنجيره تأمین محور و مركزي از شركاست كه به يك شبكه متصل ميشوند.

اسلاید 12 :

يكپارچگي اطلاعات(مجازی بودن): اين مورد به عنوان زيربناي زنجيره تأمین، توانايي استفاده از فناوري اطلاعات براي تسهيم دادهها ميان خريداران و تأمینکنندگان و در نتيجه ايجاد مؤثر زنجيرههاي تأمین مجازي را در بر ميگيرد. زنجيره تأمین مجازي مبتني بر اطلاعات هستند نه مبتني بر موجودي انبار.

انعطافپذیری یا حساسيت نسبت به مشتری(حساسیت بازاری): اين مورد به عنوان اساس و محور زنجيره تأمین، توانايي ادراك يا شناخت و پاسخگویی به نيازهاي جاري مشتري و بازار و نيز تغيير جامع و عدم اطمينان را شامل ميشود.
اين چهار ركن از طريق يك متدولوژي به هم گره میخورند تا آنها را در يك سيستم هماهنگ و يكپارچه، به قابلیتهای رقابتي استراتژيك منتقل سازد.

اسلاید 13 :

اهداف زنجیره تامین چابک :

۱- محصولاتی با کیفیت بالا
۲- تولید محصول بدون اشکال
۳- تولید محصول با زمان انتظار کوتاه
۴- ارتقا و قابلیت شکل دهی مجدد محصول
۵- قرار دادن شرکت جلوتر از رقبای آن
۶- پاسخ به تغییرات و عدم اطمینان ها
۷- تحریک پذیری مقابل موضوعات محیطی و اجتماعی
۸- ترکیب تکنولوژی های گوناگون
اهداف زنجیره
اجزا زنجیره

اسلاید 14 :

مزایا :

۱- پیشبرد سریعتر سازمان به سمت هدفهای از پیش تعیین شده؛
۲- خدمت رسانی بهتر،کاهش قیمتها و ثبات سازمان؛
۳- کسب ارزش در قبال سرمایه گذاری در زمینه فناوری اطلاعات ؛
۴- کاهش حجم بودجه اختصاصی در زمینه فناوری اطلاعات؛
۵- برقراری هماهنگی لازم بین سرویس دهندگان فناوری اطلاعات ؛
۶- توانایی سازمان در تغییر فرایندها و بهبود عملیات کاری؛
۷- پاسخگویی سریعتر سازمان به نیازهای مشتری؛
۸- افزایش رضایت خاطر کارکنان؛
۹- پاسخگویی مناسب به تغییرات؛

اسلاید 15 :

مزایا :

۱۰- توسعه چشمگیر مهارتهای کارکنان؛
۱۱- افزایش ارزشهای کاری و عملیاتی؛
۱۲- توجه و تأکید بر کنترل سازمان؛
۱۳- پیشرفت ساختار فرایندهای سازمانی؛
۱۴- بهبود کنترل هزینه، و افزایش کارایی سازمان به دلیل کنترل و کاهش هزینهها.

اسلاید 16 :

معایب :

۱- طول عمر کوتاه محصول؛
۲- تقاضای ناپایدار و متغیر محصول؛
۳- هزینه های خرید و فروش بالا؛

اسلاید 17 :

IT و زنجیره تامین چابک:
استفاده از IT از مهم ترین شاخصه های زنجیره تامین چابک می باشد مخصوصاً در برقراری ارتباطی بین مشتریان و تامین کنندگان و فعالیت های ارزش افزارکه این فاکتور دارای 5 متغیر می باشد :
CAD:طراحی به کمک کامپیوتر
:CNCماشین های کنترل شده بطور عددی بوسیله کامپیوتر برای داده فنی
LAN:شبکه کامپیوتر محلی
EDI:مبادله کردن داده های الکترونیکی
CIM:ساخت یکپارچه کامپیوتری

اسلاید 18 :

مقایسه زنجیره تامین ناب و چابک

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید