بخشی از پاورپوینت

اسلاید 5 :

تطابق فرایند تمرکز نور در عدسی

اسلاید 7 :

انطباق با تاریکی

انطباق با روشنایی

اسلاید 9 :

Purkinje shift

اسلاید 11 :

نظریه یانگ- هلمهولتز
توماس یانگ و هرمان فن هلمهولتز، دو پژوهشگر مشهور، با مشارکت همدیگر نظریه دیدرنگی بهنجار را ارائه نمودهاند. این نظریه از آنجا آغاز شد که توماس یانگ در سال 1802، دید رنگی را در نتیجه عمل سه گیرنده مختلف اعلام نمود. بر طبق نظریه یانگ، با استفاده از سه رنگ قرمز و سبز و آبی میتوان تمام رنگهای طیف رنگی را تولید کرد.
پس از آن، هلمهولتز کشف کرد که افرادی که دارای دید رنگی عادی (نرمال) هستند به سه طول موج مختلف نور نیاز دارند تا رنگهای متفاوت را تولید کنند.

اسلاید 12 :

نظریه فرایند مخالف
نظریه فرایند مخالف در دیدن رنگها در سال 1870 توسط ایوالد هرینگ ارائه شد. هرینگ خاطر نشان ساخت که برخی ترکیبات رنگها وجود دارد که ما هرگز آنها را نمیبینیم، مثل سبز مایل به قرمز یا آبی مایل به زرد. نظریه فرایند مخالف میگوید که ادراک رنگ توسط فعالیت دو سیستم مخالف کنترل میشود: یک سازوکار آبی- زرد و یک سازوکار قرمز-سبز.

اسلاید 13 :

فرایند مخالف چگونه عمل میکند؟
فرایند مخالف از طریق فرایندی از واکنشهای محرّک و باز دارنده عمل میکند. برای مثال، رنگ زرد واکنش مثبت (محرّک) و رنگ سبز واکنش منفی (بازدارنده) ایجاد میکند. این واکنشها توسط نورونهای مخالف کنترل میشوند. نورونهای مخالف، نورونهایی هستند که نسبت به بعضی طول موجها واکنش محرّک و نسبت به طول موجهایی که در بخش مخالف طیف قرار دارند واکنش بازدارنده دارند. طبق نظریه هرینگ، رنگ زرد نیز یک رنگ اصلی شمرده میشود. به عقیده او سه نوع گیرنده وجود دارد: یک گیرنده که به درجات مختلف درخشندگی پاسخ میدهد، و دو گیرنده رنگ یکی به عنوان مبنای ادراک قرمز- سبز و دیگری به عنوان مبنای ادراک آبی-زرد.

اسلاید 14 :

What does it look like to be Colour blind?
Most commonly, color blindness (also known as color deficiency) happens when someone cannot distinguish between certain colors, usually between greens and reds, and occasionally blues. In the retina (the light-sensitive tissue lining the back of the eye), there are two types of cells that detect light: rods and cones.

اسلاید 15 :

How do you inherit color blindness?
Colour blindness is a usually a genetic (hereditary) condition (you are born with it). Red/green and blue colour blindness is usually passed down from your parents. The gene which is responsible for the condition is carried on the X chromosome and this is the reason why many more men are affected than women.

اسلاید 16 :

Can you drive if you are color blind?
People who are color blind can do normal stuff, even drive. Most color-blind people can't tell the difference between red or green, but they can learn to respond to the way the traffic signal lights up — the red light is generally on top and green is on the bottom.

اسلاید 17 :

پس تصویر
پس تصویر یعنی اثری که پس از کنار رفتن محرک اصلی مدتی در چشم باقی می ماند.مثلاً اگر به مدت 30 تا 40 ثانیه به یک جسم نورانی خیره شوید، آنگاه به صفحه بی رنگی نگاه کنید، لکه سیاهی را در آن خواهید دید. این لکه سیاه را پس تصویر آن جسم نورانی می نامند. اصل کلی در دیدن پس تصویر ها این است : زمانی که محرک اولیه کنار می رود و به جای آن محرک تازه ای می آید، گیرنده های حسی نمی توانند بلافاصله محرک تازه را ببینند، چون در حالت عدم تحریک پذیری مطلق و عدم تحریک پذیری نسبی به سر می برند.برای اینکه مسأله روشن تر شودآزمایش ساده زیر را انجام دهید:مربعی به ابعاد 5×5 سانتی متر از کاغذ سفید تهیه کنید . نقطه ای در وسط مربع بگذارید. آن را در وسط یک صفحه کاغذ خاکستری به ابعاد تقریباً 40×40 یا حتی 20×20قرار دهید. یک چشم خود را ببندید و با چشم دیگر به مدت 40 ثانیه به نقطه وسط مربع خیره شوید.پس از 40 ثانیه مربع را بردارید و همچنان با همان چشم باز به زیر مربع نگاه کنید. در زیر آن، مربع تیره ای به اندازه خود آن خواهید دید.

اسلاید 18 :

این مربع تیره پس تصویر مربع سفید است.حال همین آزمایش را به ترتیب با مربع های سیاه، آبی، زرد، قرمز و سبز نیزتکرار کنید.پس تصویرهایی که خواهید دید اولی سفید و بقیه به ترتیب به رنگ های نارنجی،بنفش، سبز و قرمز خواهد بود.این پس تصویرها را اصطلاً پس تصویر های منفی می نامند که مکمل محرک اصلی هستند.
اگر تحریک شدید و کوتاه مدت باشد(مثلاً چند صدم ثانیه)، پس تصویر آن مثبت خواهد بود. پس تصویر مثبت به رنگ خود محرک اصلی است.اگر یک لحظه به خورشید نگاه کنید متوجه خواهید شد که لکه های زرد رنگی می بینید یا اگر یک لامپ خیلی نورانی و به رنگ قرمز یک لحظه روشن و خاموش شود شما بلافاصله رنگ قرمز خواهید دید.

اسلاید 19 :

اختلال های بینایی
مهمترین اختلال های بینایی از نزدیک بینی یا افتادن تصاویر اشیا در جلو شبکیه، دوربینی یا افتادن تصاویر اشیا در پشت شبکیه، پیرچشمی یا کاهش قابلیت تغییرپذیری عدسی چشم که به تناسب ازدیاد سن بیشتر می شود و در نتیجه قدرت تطابق چشم را کاهش می دهد. اختلال هایی که تحت عنوان آستیگماتیسم از آنها نام برده می شو همه از بی نظمی هایی است که درانحنای قرنیه یا عدسی چشم به وجود می آید و اغلب با نزدیک بینی همراه است. در حالت آستیگمات، تصاویراشیا تغییر شکل پیدا می کند و به طور نامساوی تشخیص داده می شوند. افراد آستیگمات اگر به ساعت دیواری نگاه کنند برخی اعداد آنرا پررنگ و برخی دیگر را کم رنگ خواهند دید.

اسلاید 20 :

اختلال یکپارچگی حسی
اختلال یکپارچگی حسی یا عدم کارکرد یکپارچگی حسی SID یا اختلال پردازش حسی SPD نوعی اختلال عصبی است که ناشی از عدم قابلیت مغز برای یکپارچهسازی، پردازش و پاسخ به اطلاعات مشخص دریافت شده از پنج سیستم حسی اصلی بدن است. این دستگاههای حسی مسئول تشخیص تصاویر، صداها، بو، طعمها، درجه حرارت، درد و موقعیت و حرکت بدن است. سپس مغز یک تصویر ترکیبی از این اطلاعات را تشکیل میدهد تا بدن بتواند نسبت به محیط پیرامون خود حس داشته و نسبت به آنها واکنش مناسب را نشان دهد. ارتباط مداوم میان طرز رفتار و عملکرد مغز، ادغام یا یکپارچگی حسی نامیده میشود. ادغام حسی یک پایه بسیار مهم برای رفتار و یادگیری در زندگی فرد را فراهم میکند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید