بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

افت تحصيلي در دانش آموزان

اسلاید 3 :

منظور از افت تحصیلی « کاهش عملکرد تحصیلی دانش آموز از سطح رضایت بخش به سطحی نامطلوب است . افت تحصیلی به معنای دقیق آن ، زمانی است که فاصله قابل توجهی بین توان و استعداد بالقوه و توان بالفعل فرد در فعالیتهای درسی و پیشرفت تحصیلی مشهود باشد. هم تکرار پایه های تحصیلی یک دوره و هم ترک تحصیل پیش از پایان دوره را نیز می توان به عنوان افت تحصیلی تلقی کرد .

اسلاید 4 :

تعاريف افت تحصيلي:
1. افت تحصيلي نزول عملكرد تحصيلي دانشآموز از سطح مطلوب و قابل قبول به سطحي ناخوشایند و غیرقابل قبول است.
2. شكست تحصيلي همان ترك تحصيل زودتر از فارغ التحصیلی ویا گذراندن مجدد پايه های تحصیلی در نظام آموزش و پرورش است .
0ترك تحصيل زودرس عبارت است از وضع دانشآموزي كه پيش از پايان آخرين سال يك دوره آموزشي كه در آن ثبتنام كرده است آن دوره را زودتر رها ميكند.
0تكرار پايه عبارت است تكرار يك كلاس براي دانشآموزي كه در همان كلاس پايهاي كه در سال قبل به سر ميبرده به تحصيل ادامه دهد.

اسلاید 5 :

3. افت تحصيلي به معناي نزول از يك سطح بالاتر به سطحي پايين تر است.

4. بنا بر آنچه آمد و بر مبناي تعريف پذيرفته شده يونسكو افت تحصيلي حاصل تلاقي دو پديدة ترك تحصيل و مردودي در سيستم آموزشي
ترك تحصيل
مردودي
افت تحصيلي

اسلاید 6 :

ابعاد افت تحصيلي
1. در سطح خانواده
2. در سطح مدرسه
3. در سطح اجتماع
4. در سطح دانشآموز كه موضوع مورد بحث است كه به شرح زير ارائه ميشود
0 مشكلات شناختي
0 مشكلات حسي و حركتي
0 اختلالات عاطفي رفتاري و مسائل وابسته

اسلاید 7 :

خانواده :
۱ – محرومیت فرهنگی

۲ – فقر و محرومیت اقتصادی

۳ – عوامل عاطفی و رفتاری خانواده

۴ – فقدان والدین

۵ – بی سوادی والدین

۶ – تعداد اعضای خانواده

اسلاید 8 :

مدرسه:
شیوه تدریس معلم، برنامه درسی مدرسه، پیشداوری معلم، شرایط فیزیکی کلاس، ارزیابیهای نادرست معلمان از عملکرد دانشآموزان، پایین بودن نسبت معلم به دانشآموزان، کمبود معلم مجرب، آموزشدیده و علاقهمند به تدریس و تحت پوشش قرار نگرفتن دانشآموزان واجبالتعلیم.

اسلاید 9 :

اجتماع :
فقر فرهنگي

محروميت هاي محيطي

شرايط اقتصادي اجتماعي حاكم بر جامعه

اسلاید 10 :

عــــــــــــــــــــــــــــــــــــلل فــــــــــــــــــــــــــــــــــــردی :
1- هوش

۲ – انگیزش

۳ – توجه

۴ – آشفتگیهای عاطفی و هیجانی

۵ – جنسیت

۶ – نارسائیهای جسمانی

7- مشکلات رفتاری

اسلاید 11 :

هوش :
دانش آموزان از نظر ظرفیت هوش با یکدیگر اختلاف دارند .زیرا بهره هوشی افراد نتیجه تعامل بین وراثت و محیط است . با این توصیف کودکان با ظرفیت متفاوت هوشی به دنیا آمده و در شرایط محیطی متفاوت بهره هوشی خود را پیدا می کنند.تعداد زیادی از دانش آموزان که از نظر هوشی پائین تر از میانگین هستند ، در گروه دانش آموزان مرزی قرار دارند و احتمال اینکه این دانش آموزان شکست تحصیلی را بیشتر تجربه کنند زیاد است . دانش آموزان مذبور اغلب در مدارس عادی حضور دارند و نیازمند توجه خاص معلمان و مشاوران مجرب هستند . برخی از تحقیقات نشان داده اند که انگیزه تلاش در این گونه دانش آموزان به دلیل عدم درک فهم مطالب درسی ، اندک است

اسلاید 12 :

انگیزش:
یک دلیل محکم برای افت تحصیلی ،نداشتن انگیزه پیشرفت می باشد . آنهایی که دارای انگیزه پیشرفت بالا هستند به تکالیفی روی می آورند که درجه دشواری آن در حد متوسط باشد و از تکالیف خیلی آسان یا خیلی متوسط دوری می کنند. چون تکالیف آسان برای آنها مبارزه ای به حساب نمی آید و ایجاد انگیزه نمی کند و انجام دادن تکالیف آسان فضیلتی به شخص نمی بخشد به این دلیل است که تکالیف دشوار برای آنهایی که خواستار پیشرفت هستند انگیزه آفرین نیست .آنهایی که نیاز به پیشرفت پایین دارند به تکالیف نیمه دشوار روی می آورند و آنهایی که ترس شدید از شکست دارند به سوی تکالیف آسان می روند که احتمال موفقیت در انها بسیار است و احتمال شکست بسیار کم و یا اینکه به سوی تکالیف خیلی دشوار می روند که بهانه ای برای آنها باشد .

اسلاید 13 :

توجه:
شرط اول برای یادگیری و به خاطر سپردن هر مطلبی توجه به آن است بدیهی است اگر دانش آموز از هوش بالایی برخوردار باشد ولی به مطلب توجه نکند ، نمی تواند آن را فرا گیرد ، بنابراین باید خاطر نشان کرد علت افت و شکست تحصیلی بعضی از دانش آموزان ناشی از دامنه توجه پایین است و نیز عدم تمرکز حواس هنگام مطالعه و انجام تکالیف درسی نیز یکی از علل شکست و افت تحصیلی می باشد .

اسلاید 14 :

آشفتگی های عاطفی وهیجانی :
یکی از عوامل عاطفی که در یادگیری فرد تأثیر سوء دارد اضطراب است . اضطراب در یادگیری اختلال ایجاد می کند. این عامل در حالت شدید می تواند افت تحصیلی را باعث گردد. وجود اندکی اضطراب در دانش آموزان برای مدرسه و تکالیف آن ضروری است و موجب احساس مسئولیت ، برنامه ریزی و مطالعه بیشتر آنها می شود حتی در مواردی که برخی از دانش آموزان نسبت به درس ، امتحان و مدرسه هیچگونه مسئولیتی احساس نمی کنند گاه لازم است که معلمان یا اولیاء با تشریح عواقب قصور ، کوتاهی و تنبلی دانش آموزان مقداری اضطراب در آنها ایجاد کنند

اسلاید 15 :

از دیگر متغیرهای فردی که می تواند تفاوتهایی را در پیشرفت یا افت تحصیلی دانش آموزان ایجاد کند جنسیت می باشد . برخی از محققان معتقدند که دختران در علوم انسانی و پسران در علوم ریاضی و فنی توانایی بهتری دارند همینطور میزان مردودی در پسران به مراتب بیشتر از دختران می باشد . مسئله دیگر نحوه تفکر دانش آموزان است . به طوریکه دانش آموزانی که در امر تحصیل با شکست مواجه می شوند این امر را به فقدان توانایی خود نسبت می دهند و خود را ناتوان می پندارند . در آنها احساس عدم شایستگی ایجاد می شود و به تبع کاهش عملکرد را به دنبال دارد که خود باعث دور باطل و شکستهای پی در پی می شود .
جنسیت :

اسلاید 16 :

نارسایی های جسمانی:
الف ) ضعف بنیه
ب ) ضعف بینایی و شنوایی
ج )ناراحتیهای جسمی – حرکتی
د ) مشکلات ارتباطی

اسلاید 17 :

مشکلات رفتاری :
دانش آموزانی که دارای مشکلات رفتاری هستند توانایی ایجاد تمرکز و انگیزه لازم برای یادگیری ندارند و کمتر قادر به شرکت در کلاسهای عادی هستند زیرا به طور متوالی شکست را تجربه می کنند . از مشکلات و عوامل فردی دیگری که در امر افت تحصیلی و مردودی دخیل است می توان عزت نفس پایین ، ناتوانائیهای یادگیری ، دوزبانگی دانش آموزان را نام برد که هر کدام از انها احتیاج به بررسیها و پژوهشهای عمیقی دارد .

اسلاید 18 :

عوامل فردي يا عوامل مربوط به كودك در ارتباط با افت تحصيلي عبارتند از :
مشكلات شناختي
1- نارسايي هوشي يا ذهني ( عقب ماندگي ذهني)
2. ناتواني يادگيري ويژه که شامل موارد زیر می باشد :
الف – ناتواني يادگيري تحصيلي
ب – ناتواني يادگيري تحولي

اسلاید 19 :

الف – ناتواني يادگيري تحصيلي
1. اختلال در نوشتن
2. اختلال در خواندن
3.اختلال در حساب
4. اختلال در املاء و انشاء

اسلاید 20 :

ب – ناتواني يادگيري تحولي
1. توجه
2. حافظه
3.ادراك
4. تفكر و زبان شفاهي

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید