بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

دانشگاه ها به عنوان نهادهای دانشی
دانشگاه های نهادهای دانشی هستند که در آنها فعالیتهای دانشی (تولید، مدیریت، انتقال، و بکارگیری دانش) در حوزه های مختلف علمی صورت می گیرد.

اسلاید 3 :

اعضای هیات علمی به عنوان فعالان عرصه دانش
اعضاء هیات علمی دانشگاه ها افرادی هستند که به عنوان فعالان عرصه دانش، "بطور متناسب" به ارایه فعالیتهای چهارگانه دانشی (تولید، مدیریت، انتقال، و بکارگیری دانش) می پردازند.

اسلاید 4 :

توسعه نهادی در دانشگاه ها

اسلاید 5 :

مطالعات بنیاد کارنگی
مطالعات بنیاد کارنگی بین سال های 1969 و 1989 نشان داد که در این فاصله زمانی در تمام انواع موسسات آموزش عالی، نشر مقالات علمی به عنوان ملاک ارتقاء علمی و استخدام رسمی اعضای هیات علمی اهمیت فزاینده ای پیدا کرده است.
بر اساس این مطالعات، دانشگاه ها اعضای هیات علمی را به عنوان مدرس استخدام می کنند ولی به عنوان پژوهشگر ارزیابی می کنند.
این مطالعات نشان داد که توجه روزافزون دانشگاه ها به پژوهش و انتشار مقالات به واسطه کیفیت هایی است که در فعالیت های پژوهشی مستتر می باشد (به عنوان مثال هدفمند، نظاممند، روشمند، نتیجه گرا، مستند، نقدپذیر، و تعاملی بودن در فرایند پژوهش و نشر نتایج آن).

اسلاید 6 :

ارنست بویر در سال 1990 در کتاب تاثیرگذار خود دانشگاه ها را عرصه فعالیت های دانشی "واجد کیفیت های پذیرفته شده آکادمیک" می داند.
Knowledge Creation
Knowledge Management
Knowledge Transfer
Knowledge Application
به بیان دیگر فعالیت های دانشی تنها هنگامی که واجد کیفیت های پذیرفته شده آکادمیک باشند برازنده دانشگاه و شایسته اطلاق عنوان دانش پژوهی هستند.

اسلاید 7 :

ارنست بویر در سال 1990 در کتاب تاثیرگذار خود دانشگاه ها را عرصه فعالیت های دانشی "واجد کیفیت های پذیرفته شده آکادمیک" می داند.
Knowledge Creation
Knowledge Management
Knowledge Transfer
Knowledge Application
امّا منظور از کیفیت های پذیرفته شده آکادمیک چیست؟

اسلاید 8 :

در سال 1997 چارلز گلاسیگ و همکارانش ملاک های مشخصی را برای "کیفیتهای پذیرفته شده آکادمیک" ارایه کردند: هدفمندی، نظاممندی، روشمندی، نتیجه گرایی، ارایه موثر نتایج، و نقدپذیری
Scholarship Assessed

اسلاید 9 :

Clear Goals
هدفمندی به معنی آنست که فعالیت های آکادمیکی که عنوان دانش پژوهی را دریافت می کنند باید در پی پاسخ به یک سوال مشخص، یافتن راه حل برای یک مشکل شناسایی شده، رفع یک نیاز مشخص و یا برآورده نمودن یک تقاضای معین باشند.
فعالیت های باری به هر جهت، کورکورانه یا صرفا بر اساس کنجکاوی فاقد ویژگی هدفمندی هستند.
اقداماتی مانند نیاز سنجی، اولویت گذاری، تعریف و مفهوم سازی مسئله و تحلیل گستره و شدت مشکل در راستای تحقق این ملاک صورت می گیرند.
هدفمندی

اسلاید 10 :

Adequate Preparation
نظاممندی به این معنی است که بخش جدایی ناپذیر فعالیت های دانش پژوهی باید استناد به شواهد و بررسی و تسلط بر دانش روز در رابطه با مشکل یا مسئله موضوع بحث باشد.
بررسی گسترده متون و ادبیات مرتبط، مطالعه و مقایسه تجربیات پیشین، و دستیابی به فهرست جامعی از گزینه های محتمل برای پاسخ به سول یا حل مسئله از مصادیق عملیاتی ملاک نظاممندی محسوب می شوند.
از سوی دیگر تدارک الزامات اولیه و پیش نیازهای اقدام و تمهید عِدّه و عُدّه ضروری این اقدام مصداق دیگر این ملاک تلقی می شوند.
نظاممندی

اسلاید 11 :

Appropriate Methods
پیش شرط روشمندی در فعالیت های دانش پژوهی آنست که عضو هیات علمی نشان دهد انتخاب روش مداخله یا اقدام از سوی او مبتنی بر ملاک های مشخص و بر اساس بررسی و مقایسه گزینه های محتمل مختلف برای اقدام بوده است.
از سوی دیگر جزئیات و مراحل روش انجام فعالیت دانش پژوهی باید بطور دقیق و شفاف ثبت و اطلاع رسانی گردد به نحوی که افراد دیگر بتوانند این اقدامات را با حداقل تفاوت تکرار نمایند.
روشمندی

اسلاید 12 :

Significant Results
همانطور که در ملاک هدفمندی اشاره شد دانش پژوهی در صدد حل مشکل یا پاسخ به سوال خاصی است. به تبع آن بررسی میزان نیل به اهداف اولیه بخشی جدایی ناپذیر از فعالیت های دانش پژوهی محسوب می گردد.
پیگیری و اثبات نیل به اهداف ملاک نتیجه گرایی نامیده می شود.
نتیجه گرایی

اسلاید 13 :

Effective Presentation
فرایند و نتایج دانش پژوهی باید به نحو مقتضی مستند سازی و به نحو موثر به جامعه علمی مربوطه اطلاع رسانی شود.
به بیان دیگر ملاک "ارایه موثر" بر این امر تاکید دارد که دانش پژوهی باید چیزی به ذخیره دانشی دیسیپلین یا حوزه دانشی مربوطه بیافزاید و سایر اعضای جامعه علمی مرتبط باید از نشر نتایج دانش پژوهی بهره مند گردند.
ارایه موثر

اسلاید 14 :

Reflective Critique
نقد پذیری سنت اساسی فعالیت های علمی محسوب می شود.
در طی فرایند دانش پژوهی، عضو هیات علمی باید نشان دهد که در مراحل مختلف کار، نظرات، آرا و بازخوردهای افراد ذیربط را دریافت کرده و به نحو مقتضی این نظرات، آرا، و بازخوردها را در فرایند دانش پژوهی در نظر گرفته است.
نقدپذیری

اسلاید 15 :

دانش پژوهی اکتشافی (SoD)
Traditional Mode of Curiosity Based Research
Systematic Research with Reliable and Valid (conclusion validity, internal validity, construct validity and external validity) results

اسلاید 16 :

دانش پژوهی ادغام (SoI)
Textbooks
Review papers
Web sites that integrate knowledge.
Systematic Reviews
Meta-analyses
Decision Analyses
Clinical Practice Guidelines
Economic Evaluations
Health Technology Assessments

اسلاید 17 :

دانش پژوهی آموزش (SoTL)
Endeavors for improvement in quantity and quality of learning
Systematic and evidence based initiatives and change projects based on formal needs assessments and with evaluations to assure improved outcomes

اسلاید 18 :

دانش پژوهی کاربستی (SoA)
Evidence Based Clinical Practice
Evidence Based Public Health
Evidence Based Administration
Evidence Based Policy Making
Clinical Services
Public Health Services
Administration
Policymaking
Entrepreneurship

اسلاید 19 :

ملاک های شش گانه کیفیت آکادمیک در انواع چهارگانه (یا پنج گانه) دانش پژوهی قابل اعمال است

اسلاید 20 :

ملاک های شش گانه کیفیت آکادمیک در انواع چهارگانه (یا پنج گانه) دانش پژوهی قابل اعمال است
دانش پژوهی ارز رایج دستاوردهای آکادمیک
(و نه عملکرد آکادمیک) می باشد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید