بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
در شهر تهران روزانه به طور متوسط حدود7000 تن پسماند تولید می شود.
جمع آوری پسماندهای شهری مناطق 22 گانه شهری تهران بیشترین فعالیت خدمات شهری را به خود اختصاص می دهد. این بخش از پسماندها كه عمدتا شب جمعآوری میشوند شامل زباله، ضایعات و مواردی اینگونه میباشد كه از طریق ایستگاههای خدمات شهری به مركز دفع و پردازش آرادكوه حمل میشود.
اسلاید 3 :
بخش دیگر كه معمولا روز جمعآوری شده و شامل مواردی همچون لجن، خاك و سرشاخه میباشد و به صورت مستقیم به مجتمع دفع و پردازش آرادكوه حمل می شود.
برخی از شركت ها و شهرك ها نیز كه به لحاظ دسترسی و یا حمل زباله، امكان ارسال مستقیم زباله به مجتمع دفع و پردازش آرادكوه را دارند، امر انتقال زباله را راسا انجام داده و زباله به آرادكوه ارسال می نمایند.
اسلاید 4 :
شهرداری تهران از اواخر سال 84 اقدام به اجرا و توسعه عملیات مکانیزاسیون خدمات شهری در سطح نواحی مناطق تهران نمود. در این روش با استفاده از ماشین آلات و تجهیزات مكانیزه و پیشرفته که مجهز به سیستم فشرده سازی و پرس زباله هستند، پسماندهای نگهداری شده در مخازن مخصوص توسط خودروی مکانیزه تخلیه گردیده و پس از تکمیل ظرفیت به ایستگاه انتقال یا مستقیما" به مركز دفن منتقل می گردد. این خودروها مجهز به داشتن مخزن شیرابه گیر می باشند. وجود مخزن شیرابه گیر باعث جلوگیری از جاری شدن شیرابه و ریختن زباله در سطح خیابان می شود.
اسلاید 5 :
مزایای شیوه مکانیزه :
کاهش تردد خودروها،
از بین رفتن صف طولانی در ایستگاه ها،
کاهش مصرف سوخت
و جلوگیری از انتشار میکروب ها و گردوغبار در هوا و آلودگی های زیست محیطی
و همچنین صرفه جویی در هزینه جمع آوری پسماند ها می شود.
کارگران خدمات شهری، مستقیم با زباله و ضایعات و آلودگی های شهری تماس ندارند بلکه تنها با مخازن در ارتباط هستند
باجلوگیری از بیماری ها، سبب افزایش بهره وری کارگران و عوامل ذیربط در کار جمع آوری پسماندها و زباله ها می شود.
اسلاید 7 :
جمع آوری پسماند خشک
در حال حاضر در شهر تهران روزانه حدود 7000 تن پسماند تولید می شود که در این میزان زباله با توجه به آنالیز انجام شده حدود 70%- 75% مواد آلی قابل کمپوست (پسماند تر) و20%- 25% مواد خشک قابل بازیافت و5%- 10% سایر مواد زاید وجود دارد. در صورت جداسازی این مواد در مبدا کمک شایانی در بازیافت و دفع بهداشتی آن نموده و از آلودگی محیط زیست و از بین رفتن سرمایه های ملی جلوگیری می شود، هم چنین آمارها نشان می دهد که در سال 85 میانگین درصد تفکیک پسماندهای خشک از زباله خانگی در سطح مناطق حدود 5.5 درصد بوده که با عنایت به ترکیب این زباله ها، حدود 80 درصد آن ها قابلیت فروش و بازیافت را داشته و حدود 20% از این زباله های خشک را مواد دفنی، غیر قابل فروش و بازیافت شامل میشود (مواد غیر قابل فروش و بازیافت شامل مواد بسته بندی مانند تتراپک، جلد پفک، بستنی، بیسکویت و یا سلفون ها و غیره).
اسلاید 8 :
طرح تفکیک پسماندهای خشک شهر تهران در مبداء در سال1384 به مرحله اجرا گذاشته شد.
در حال حاضر فرایند جمع آوری پسماندهای خشک تفکیک شده شهروندان تهرانی در مبداء به 3 طریق توسط شهرداری تهران صورت می پذیرد:
1- غرف بازیافت 2- تحویل هفتگی پسماندهای خشک جمع آوری شده به پیمانکاران شهرداری تهران و 3- مخازن آبی رنگ مکانیزه 1100 لیتری.
اسلاید 10 :
غرف بازیافت:
سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با استقرار بیش از 270 عدد غرفه بازیافت در نقاط مختلف شهر از جمله نقاط پرتردد همچون میادین میوه و تره بار، به جمع آوری پسماندهای خشک تفکیک شده توسط شهروندان می پردازد.
طی این فرایند شهروندان پسماندهای خشک تفکیک شده خود را به نزدیک ترین غرفه بازیافت تحویل داده و در قبال آن پول نقد،اقلام بهداشتی و شوینده، لوازم و تحریر، بن خرید کتاب و. دریافت می نمایند.
اسلاید 11 :
جمع آوری هفتگی پسماندهای خشک توسط پیمانکار بخش خصوصی:
در این روش که از ابتدای اجرای طرح تفکیک پسماندهای خشک در مبداء در پاییز 1383 مورد توجه قرار گرفته بود پیمانکاران بخش خصوصی مورد تایید شهرداری تهران با مراجعه هفتگی به محلات تعیین شده نسبت به جمع آوری پسماندهای خشک تفکیک شده توسط شهروندان اقدام می ورزند. کارشناسان متخصص و آموزش دیده پیمانکاران بخش خصوصی با حضور در محلات و مراجعه به درب منازل نسبت به ارائه کاتالوگ و بروشور های آموزشی و فرهنگی به آموزش چهره به چهره شهروندان از جمله زنان خانه دار پرداخته و در پایان مخازن کارتن پلاست و کیسه های مخصوصی را جهت جمع آوری پسماندهای خشک در اختیار شهروندان قرار می دهند. خودروهای مخصوص جمع آوری پسماندهای خشک در این روش به ملودی های مخصوصی مجهز بوده که درهنگام ورود به محله مورد مورد نظر جهت آگاهی شهروندان نسبت به نواختن آن اقدام می نمایند
اسلاید 15 :
جمع آوری پسماندهای ساختمانی و عمرانی
امروزه با افزایش بی رویه جمعیت شهر تهران و گسترش ساخت و سازهای عمرانی و ساختمانی، همچنین تخریب و مرمت ساختمان ها، میزان نخاله های ساختمانی به نحوچشمگیری در حال افزایش است. وجود پسماند های ساختمانی، معضل ها زیادی را ازجمله آلودگی های زیست محیطی، بدمنظرگی فضای شهر، مرگ و میر افراد در اثر برخورد اتومبیل ها با نخاله های موجود درمعابر بویژه در تاریكی شب را به مسایل قبلی افزود.
اسلاید 16 :
.بر همین اساس سازمان مدیریت پسماند با توجه به اهداف مهم خود اقدام ها زیر را جهت جمع آوری پسماندهای ساختمانی و عمرانی از سوی بخش خصوصی، انجام می دهد:
صدور مجوزهای لازم جهت وسایل نقلیه به منظور حمل و دفع پسماندهای ساختمانی و عمرانی
بازبینی مسیر تردد خودروهای حامل پسماندهای ساختمانی و عمرانی، قابل بازیافت و متوقف نمودن خودرو در صورت نداشتن مجوزهای لازم
هدایت وسایل نقلیه حامل انواع پسماندی ساختمانی و عمرانی، فاضلاب و لجن به سمت مراكز تخلیه مجاز و جلوگیری از تخلیه در محل هایی غیر مجاز
كنترل مستمر محورهای اصلی، جاده های كمربندی، گلوگاههای ورودی شهر
جلوگیری از تخلف ها در هر مرحله از عملیات خاك برداری، بارگیری، حمل و تخلیه خاك و نخاله
شناسایی و معرفی صنایع و كلیه تولید كنندگان پسماندها به سازمان به منظور عقد قرارداد فیمابین مبنی بر حمل و تخلیه بهداشتی و مجاز در محل های تعیین شده
ایجاد و ساخت جاده های مناسب به منظور دسترسی آسان به محل های تخلیه مجاز
اجرای طرح های بازیافت و تبدیل مصالح ساختمانی و پسماندهای عمرانی و ساختمانی
اسلاید 17 :
گشت زنی مستمر در محورها و جاده های اصلی شهر بوسیله خودروهای ویژه با همكاری نیروهای اجراییات شهرداری و راهنمایی و رانندگی، به منظور شناسایی و متوقف نمودن خودروهای فعال در مراحل مختلف دفع خاك و نخاله، ضایعات و پسماندهایی كه فاقد مجوزهای مربوطه می باشند.
بر روی خودروهای گشت زنی و کامیون های ویژه حمل نخاله GPS نصب می باشد و با تفاهم نامه فی مابین این سازمان و سازمان کنترل ترافیک، ماموران گشت زنی با استفاده از دوربین های در اختیار، به منظور نظارت و جلوگیری از تخلیه غیر مجاز بعضی از کامیون داران خاطی، بر بزرگراه های شهر کنترل و نظارت دارند.
اسلاید 19 :
جمع آوری پسماندهای بیمارستانی
در حال حاضر پسماندهای 702 مرکز درمانی اعم از بیمارستان، درمانگاه آزمایشگاه مطابق با دستورالعمل ها و آئین نامه های موجود، در مخازن مخصوص (300 لیتری، 700 لیتری و 1100 لیتری ) ذخیره سازی شده و سپس توسط سیستم جمع آوری مكانیزه به صورت مستقیم به مركز دفن بهداشتی پسماندهای بیمارستانی درمجتمع دفع و پردازش آرادکوه منتقل می شوند و به صورت ویژه در سلولهایی كه برای همین منظور احداث شدهاند بصورت روزانه دفن و آهك اندود میشوند.
اسلاید 20 :
حمل پسماندجمع آوری شده
عملیات حمل پسماند، همانا انتقال پسماندها توسط ماشین آلات نسبتاً بزرگتر، از ایستگاه های انتقال پسماند یا ایستگاه های خدمات شهری به مجتمع دفع و پردازش می باشد. بعد مسافت شهر تهران تا مجتمع دفع و پردازش آرادکوه، باعث شده است تا به منظور كاهش هزینه ها و ترافیك حاصل از حمل مستقیم زباله های شهر تهران به مركز دفن، پسماندها به صورت غیرمستقیم و با بهره گیری از ایستگاه های انتقال به مركز دفن حمل شوند. به این منظور پسماندهای شهری پس از جمع آوری از سطح شهر در ایستگاه های انتقال به خودروهای سنگین تخلیه شده و توسط این خودروها به مجتمع پردازش و دفع آرادکوه حمل می شود. بخشی از زباله ها نظیر سرشاخه ها، لجن و زباله هایی كه در چهار دیواری ها تخلیه می شوند، به صورت مستقیم به مركز دفن منتقل می گردند. عملیات حمل پسماند از ایستگاه های خدمات شهری معمولاً در شهرهای بزرگ به جهت جلوگیری از طی مسافت های طولانی توسط ماشین آلات جمع آوری صورت می پذیرد. این عملیات از دیدگاه اقتصادی نیز حائز اهمیت می باشد.
اکثر ایستگاه های انتقال پسماند موجود در سطح شهر تهران به لحاظ نوع وسیله نقلیه، از نوع ایستگاه های سمی تریلر هستند. یعنی در بیشتر این ایستگاه ها، پسماندهای جمع آوری شده از نواحی شهر تهران، مستقیم از ماشین های سبک و نیمه سنگین به سمی تریلرها تخلیه می شوند. کلیه کشنده ها نیز مجهز به سیستم ردیاب خودرو می باشند.