بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
Electronic Crime
اسلاید 2 :
سلام!
اسلاید 3 :
تاریخچه جرایم الکترونیک
اولین مجرم
اسلاید 4 :
برخي قضيه الدون رويس آمريکايي، در سال 1963 را اولين جرم رايانه اي مي دانند و قضيه به اين شکل بود که «الدون رويس» حسابدار يک شرکت آمريکايي بود. چون به زعم وي شرکت حق او را پايمال کرده بود، بنابراين با تهية برنامه اي، قسمتي از پول هاي شرکت را به خود اختصاص داد. انگيزة رويس از اين کار انتقام گيري بود.
اسلاید 5 :
بر اساس نوشته هاي «پروفسور الريش زيبر Ulrich Ziber» در کتاب "پيدايش بين المللي حقوق کيفري اطلاعاتي" اولين مواردي که جرم رايانه اي ناميده شده ابتداعاً در مطبوعات عمومي و در ادبيات علمي دهة 60 میلادی ظاهر شد. اين موارد شامل سوء استفاده هاي ابتدايي از رايانه، سابوتاژ (خرابکاري) رايانه اي، جاسوسي رايانه اي و استفاده غير قانوني از سيستم هاي رايانه اي بود.
اسلاید 6 :
جرایم الکترونیک
اسلاید 7 :
در تعريف جامع از جرم کامپيوتري هر فعل و ترک فعلي که «در» يا «از طريق» يا «به کمک» اتصال به اينترنت، چه به طور مستقيم، يا بطورغیرمستقيم رخ مي دهد و توسط قانون ممنوع گرديده و براي آن مجازات در نظر گرفته شده است جرم کامپيوتري ناميده مي شود. و بر اين اساس جرايم کامپيوتري را مي توان به سه دسته تقسيم نمود :
دستة اول :رايانه و تجهيزات جانبي آن موضوع جرم هستند
دستة دوم :کامپيوتر به عنوان ابزار جرم دستة سوم : جرايم کامپيوتري محض
دکتر خرم آبادی :
«اصطلاحات جرم رايانه اي و جرم مرتبط با رايانه، اولين و قديمي ترين اصطلاحاتي هستند که براي نسل اول جرايم فناوري اطلاعات مورد استفاده قرار گرفته اند و علت انتخاب عناوين جرم رايانه اي و جرم مرتبط با رايانه براي اينگونه جرائم اين بوده که رايانه به عنوان هدف و يا وسيله ارتکاب جرم در اين گونه جرائم محوريت داشته است».
اسلاید 8 :
جرایم در حوزه ی رایانه به سه دسته ی جرایم رایانه ای ، جرایم اینترنتی و جرایم سایبری تقسیم میشود.
در بسیاری از محافل علمی و پژوهش های تخصصی در رابطه با اینگونه جرایم اصطلاح جرایم رایانه ای، اینترنتی و سایبری به طور مشترک بکار می رود و حتی در قانون جرایم رایانه ای مصوب مجلس شورای اسلامی سال ۱۳۸۸ کشورمان نیز از واژه جرایم رایانه ای استفاده شده است.
با ورود رایانه ، اینترنت و فضای سایبر، جرائم رایانه ای و اینترنتی و سایبری نیز بوجود آمد. که می توان این جرایم را به سه نسل طبقه بندی نمود.
اسلاید 9 :
سه نسل از جرایم الکترونیک
نسل سوم که از اواسط دهة ۹۰ میلادی شروع میشود تحت عنوان جرائم سایبر یا جرائم در محیط سایبر معروف گردید.
نسل دوم تحت عنوان جرائم اینترنتی یا جرایم علیه دادهها نامیده میشود. تمامی جرائم علیه تکنولوژی اطلاعاتی، ارتباطاتی،کامپیوتری ماهواره ای و شبکههای بین المللی تحت عنوان جرائم علیه دادهها اطلاق میشود
نسل اول شامل سرقت و کپی برداری از برنامهها و جرائم علیه حریم خصوصی اشخاص مانند سرقت از آثار و تحقیقات افراد بود.
اسلاید 10 :
جرایم رایانهای با جرایم سایبری یکسان نیستند!
اسلاید 11 :
جرايم رايانهای جزء جرايم رايانه اي نسل اول هستند و جرايم سايبر جزء جرايم رايانه اي نسل سوم هستند که بين اينها فرق وجود دارد. حتي اگر جرايم رايانه اي را نيز به طور اعم بگيريم جرايم رايانه اي مترادف جرايم سايبر (جرايم محيط مجازي) نيست که برخي از نويسندگان به اشتباه اين دو را با هم مي آورند. بلکه جرايم رايانه اي به معناي اعم هم شامل جرايم رايانه ای به معناي اخص مي شود هم شامل جرايم عليه داده ها و هم شامل جرايم سايبر مي شود و شموليت دارد. که خود آن جزئي از جرايم فناوري اطلاعات است.
اسلاید 12 :
انواع جرايم رايانهای
اسلاید 13 :
جرايم رايانهای
هویت جعلی
Cyber Stalking
ویروسهای کامپیوتری
هک کردن
فیشینگ
اسلاید 14 :
بیشترین جرایم رایانه ای در کشور:
هتک حیثیت
48.5 % از جرایم برداشت از حساب بانکی می باشد.
کلاهبرداری اینترنتی با استفاده از فیشینگ و فارمینگ
اسلاید 15 :
Maps
our office
اسلاید 16 :
431,000,000
تعداد قربانیان جرایم اینترنتی درسال از نظر نورتون
اسلاید 17 :
431,000,000تعداد قربانیان جرایم اینترنتی درسال
1,000,000
🎃طعمه ی روزانه!!
400,000,$000
هزینه ی خسارت ناشی از جرایم در سال
نورتون
اسلاید 18 :
قانون جرایم رایانهای
سرقت و كلاهبرداری مرتبط با رایانه
جرائم علیه صحت و تمامیت دادهها و سامانههای رایانهای و مخابراتی
جرائم علیه محرمانگی دادهها و سامانههای رایانهای و مخابراتی
هتك حیثیت و نشر اكاذیب
جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی
اسلاید 19 :
جرائم علیه محرمانگی دادهها و سامانههای رایانهای و مخابراتی
مبحث یكم ـ دسترسی غیرمجاز
بر اساس قانون اشاره شده هركس به طور غیرمجاز به دادهها یا سامانههای رایانهای یا مخابراتی كه بهوسیله تدابیر امنیتی حفاظتشدهاست دسترسی یابد، مرتكب دسترسی غیر مجاز محسوب می شود.
مبحث دوم ـ شنود غیرمجاز
بر اساس قانون اشاره شده هر كس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا امواج الكترومغناطیسی یا نوری را شنود كند، مرتكب شنود غیرمجاز تلقی می شود.
مبحث سوم ـ جاسوسی رایانهای
هر كس به طور غیرمجاز نسبت به دادههای سری درحال انتقال یا ذخیرهشده در سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا حاملهای داده مرتكب اعمال زیر شود جاسوس رایانه ای تلقی میگردد
اسلاید 20 :
جرائم علیه صحت و تمامیت دادهها و سامانههای رایانهای و مخابراتی
مبحث یكم ـ جعل رایانهای
هرکس به طور غیرمجاز مرتکب اعمال زیر شود، جاعل محسوب میشود:
الف) تغییر داده ای قابل استناد یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده ها،
ب) تغییر داده ها یا علایم موجود در کارت های حافظه یا قابل پردازش در سیستم های رایانه ای یا مخابراتی یا تراشه ها یا ایجاد یا وارد کردن متقلبانه داده ها یا علایم به آنها
مبحث دوم ـ
تخریب و اخلال در دادهها یا سامانههای رایانهای و مخابراتی