بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 2 :
عنوان:
گسترۀ روانشناسی صنعتی و سازمانی :
فرصتها، چالشها و تهدیدها
اسلاید 3 :
گستــرۀ روانشنـاسی صنـعتـی و سازمـانـی
اسلاید 4 :
بیشتر دوران عمر ما در کار سپری می شود. آنچه که در کار اتفاق می افتد می تواند تاٌ ثیر عظیمی بر مردم داشته باشد. تمرکز روانشناسی صنعتی و سازمانی بر محل کار است. در واقع، روانشناسی صنعتی و سازمانی لنز دوربین عکاسی علم روانشناسی را بر جنبه ای اصلی از زندگی انسان، یعنی، کار او متمرکز کرده است. روانشناسان صنعتی و سازمانی با کاربرد اصول بر گرقته از پژوهش، در افزایش بهزیستی و عملکرد مردم و سازمانهایی که آنان را استخدام می کنند یاری می رسانند. به طور کلی، اهداف روانشناسی صنعتی و سازمانی عبارتند از فهم و درک بهترو بهینه سازی اثربخشی، سلامت وبهزیستی افراد و سازمانها.
اسلاید 5 :
روانشناسان صنعتی و سازمانی متخصصانی هستند که بر اساس الگوی عالم- عامل به منظور درک و فهم مردم در سازمانها تربیت شده اند. این بدان معناست که آنان هم باید عالم باشند و هم باید علم خود را در عمل به کار گیرند. در این راستا، راسی(2008) معتقد است که روانشناسی صنعتی و سازمانی تنها هنگامی می تواند مساعدت کامل خود را به عمل آورد که علم وعمل را بهم در آمی زد.
اسلاید 6 :
تعاریف روانشناسی صنعتی و سازمانی
اسلاید 7 :
روانشناسی صنعتی و سازمانی شاخه ای از روانشناسی است که به مطالعۀ رفتار آدمی در محیط کار و به کار برد اصول کلی روانشناسی به مسائل و مشکلات وابسته به کار می پردازد( واندنباس، 2007).
روانشناسی صنعتی و سازمانی رشته ای است از پژوهش علمی و اقدام عملی که هدف آن بهبود بخشیدن به بهزیستی مردم از طریق فهم رفتار افراد و سازمان ها در محل کار؛ کمک به افراد در جهت دنبال کردن کار با معنا و پرمایه؛ و یاری رساندن به سازمانها در راستای مدیریت اثربخش منابع انسانی خود (کلاین، 1996) است.
تعاریف
اسلاید 8 :
روانشناسی صنعتی و سازمانی را می توان به عنوان علم تصمیم راهبردی مربوط به منابع انسانی تلقی کرد که در تقاطع رشته های مدیریت و روانشناسی قرار گرفته است.
اسلاید 9 :
هدف اصلی ومرکزی
اسلاید 10 :
هدف اصلی ومرکزی
روانشناسی صنعتی و سازمانی
راسی (2008) براین باور است که عامل اساسی راه اندازی ارزش آفرینی در یک سازمان تعهد کارکنان است، یعنی، دلبستگی کارکنان، ارزش درونزاد کاری که انجام می دهند، و درجۀ وضوح پیوندی که بین کار آنان و هدف سازمان وجود دارد.
این معادله ای متوازن است و گویای آن که عملکرد و تجربۀ مثبت افراد در کار به همان اندازه مهم است که عملکرد کلی سازمان.
اسلاید 11 :
هدف اصلی ومرکزی
روانشناسی صنعتی و سازمانی
راسی (2008) در ارتباط با هدف اصلی و مرکزی روانشناسی صنعتی و سازمانی، سه مفهوم اساسی را مطرح میسازد:
1.قدر و منزلت، و عملکرد مردم
2.عملکرد سازمانها
3.گسترش و توسعۀ علم رفتار آدمی
اسلاید 12 :
قدر و منزلت، و عملکرد مردم هنگامی بیشینه می شود که به کارکنان، کار با معنا واگذار شود که در آن بتوانند پیوندی مستقیم بین تلاشهایشان و هدف کلی سازمان ببینند؛ هنگامی که مسئولیت پذیری شخصی وجود داشته باشد، یعنی فرد کارکن احساس کند که آنچه که انجام می دهد حائز اهمیت است؛ و هنگامی که رهبران سازمانها با کارکنان با عزت و احترم رفتار کنند.
قدر و منزلت، و عملکرد مردم
هدف اصلی ومرکزی
اسلاید 13 :
منظور از ارتقاء عملکرد سازمان "ارزش آفرینی " است، که فراتر از صرف سود اقتصادی است. علم و عمل روانشناس صنعتی و سازمانی باید از عامل اقتصادی فراتر رود تا بتواند به یک سازمان ارزش حقیقی بیفزاید، خواه سازمان دولتی باشد، خواه انتفاعی و یا غیر انتفاعی.
عملکرد سازمانها
اسلاید 14 :
گروههای علمی روانشناسی صنعتی و سازمانی، تحقیق و پژوهش در گسترش و توسعۀ علم رفتار آدمی را وجهۀ همت خود قرار داده اند. بدین ترتیب، با وجودی که رشته های علمی دیگری نیز به عملکرد مردم و سازمانها علاقه دارند، این روانشناسی صنعتی و سازمانی است که علم رفتار آدمی را به یاری برآوردن این علاقه می آورد. این تمایزی مهم است که روانشناسان صنعتی و سازمانی را از متخصصان رشته های علمی مربوط دیگر جدا می سازد و به آنها این توانایی را می دهد که به توسعه و گسترش دانش و علم رفتار آدمی در محل کار بپردازند.
گسترش و توسعۀ علم رفتار آدمی
اسلاید 15 :
شاخه های اصلی روانشناسی صنعتی و سازمانی و زیر شاخه های آنها
اسلاید 16 :
روانشناسی کارکنان
رفتار سازمانی
بالندگی سازمانی
شاخه های اصلی
و زیر شاخه های آنها