بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

تیپ های شخصیتی و مدیریت ارتباط

اسلاید 3 :

به راستی مشکل کجاست؟ مشکل شمایید؟ مشکل آنها هستند؟
همه ما آدم ها بنا به نیازهایی که داریم هر روز با افرادی در محل کار، تحصیل، خیابان، مترو، اتوبوس، مغازه و . در ارتباط هستیم. گاهی در اولین برخورد یا اولین نگاه احساس بدی به ما دست می دهد و همین باعث می شود ادامه ارتباط باعث بحث و جدل شود و به هر دلیلی به مقصودمان نرسیم.
- ممکن است شما در روابط خانوادگی دچار مشکل شده باشید. در صورتی که نیازمند ادامه ارتباط هستید، از طرفی گرفتار حرف و حدیث هایی شده اید که هیچ وقت تمامی ندارد و در هر بار ارتباط باعث گرفتاری های بیشتر شما می شود.

اسلاید 4 :

هر فردی مدل شخصیتی ویژه خود را دارد

اسلاید 5 :

شخصیت مجموعه ای از رفتارها و هیجانات فرد در مواجهه با موقعیت های مختلف است.

عوامل بسیاری در شکل گیری شخصیت تاثیر دارد؛ 
مثل ژنتیک، عوامل محیطی و تربیت.

هر کدام از ما با یک نسخه وراثتی منحصر به فرد متولد می شویم که شامل یک سری ویژگی هایی است که از والدین به ما می رسد. این ویژگی ها به صورت ذاتی در ما وجود دارد. تربیت و محیط زندگی نیز می تواند در شکل گیری شخصیت ما تاثیر بگذارد.

در سال های اولیه زندگی ما، پایه و شخصیت هر فرد بنا گذاشته می شود. بخاطر همین است که روانشناسان تاکید می کنند دو سال اول زندگی کودک از مهم ترین سال های زندگی است که باید به آن توجه ویژه ای کرد. در جوانی شخصیت افراد شکل می گیرد و تقریبا تغییر دادن آن خیلی سخت امکان پذیر است.

اسلاید 6 :

كلمه شخصيت در انگليسي از واژه التين پرسونا اقتباس شده است و در اصل اشاره به نقاب هايي دارد كه توسط هنرپيشگان تئاتر درنمايشهاي يونان باستان به صورت زده مي شد و در عين حال دربردارنده نقش آن نيز بوده است.

شخصیت هسته مرکزي و نزدیکترین متغیر در تصمیم گیري افراد است.

اسلاید 7 :

نظریه های مهم شخصیت از روانشناسان بنام

Personality
• شخصیت را میتوان آن الگوهای معین و مشخصی از تفکر، هیجان و رفتار تعریف کرد که سبک شخصی فرد را در تعامل با محیط اجتماعی و مادیاش رقم میزنند.  به عبارت دیگر شخصیت شامل ویژگیهای نسبتاً با ثبات و پایدار است که در توصیف آنها از صفاتی همچون زودرنج، مضطرب، پر حرف، درونگرا و برونگرا و غیره استفاده میشود.

اسلاید 9 :

نظريه كرچمر
افراد را بر اساس ظاهر جسماني به گروه فربه تنان، لاغر تنان و گروه پهلواني تقسيم كرد.

اسلاید 10 :

آستنيك
آتلتيك
پيك نيك

اسلاید 11 :

گروه پيك نيك:
- در میانسالی دارای قدی متوسط هستند و سر، سینه و شکم آنها نسبت به سایر بخشهای بدن رشد بیشتری دارد و سر و صورت درشتی نیز دارند. پوست بدنشان به سرخی میزند و معمولا تاس میشوند. اعصاب سمپاتیک آنها فعالیت زیادی دارد و مستعد بیماریهایی چون رماتیسم، سنگ کلیه، تصلب شرائین و مرض قند هستند.
- افراد این تیپ از نظر روانی، خوش برخورد، خوش خوراک و خوشگذران، اجتماعی و خونگرماند. از نظر عقلانی به نظریهها و اصول منطقی چندان پایبند نیستند، کینهجویی ندارند و از نظر عاطفی بیثباتاند، زود دل میبندند و زود هم دل برمیگیرند.

اسلاید 12 :

آستنیک
- افراد لاغر، اندامی باریک دارند و استخوانهای دندههای آنها از زیر پوست نمایان و صورتی لاغر دارند. به عقیده کرچمر، در لاغرتنان فعالیت اعصاب پاراسمپاتیک شدید است و مستعد بیماریهایی چون سردرد و زخم معده هستند.
- این افراد از نظر روانی، افرادی گوشهگیر، خیالباف، دیرجوش و اهل دلیل و منطق میباشند و در عقاید خود تعصب نشان میدهند. همچنین بسیار زودرنج و حساس بوده و دیر به چیزی پایبند میشوند، اما در صورت دلبستن به چیزی دیر از آن دل میکنند

اسلاید 13 :

آتلتیک
- از نظر جسمی، این گروه دارای استخوانهای محکم، عضلاتی نیرومند و قوی میباشند
- از نظر روانی و اخلاقی، افراد این گروه علاقه فراوانی به فعالیتهای بدنی و شرکت در مسابقات دارند. افرادی پرخاشگر و زورگو هستند و حساسیت لاغرتنان را ندارند.

اسلاید 14 :

عوامل موثر در شكل گيري شخصيت
تاثير محيط بر شخصيت:
محيط قبل از تولد و بعد از تولد:
محيط فيزيكي و محيط اجتماعي:
خانواده
همسالان
مدرسه

اسلاید 15 :

Personality Types
تیپ شخصیتی به اشخاصی اشاره میکند که چندین صفت یا ویژگی مشترک دارند.
در حالت غیررسمی ممکن است خود شما در ارتباط با تیپ شخصیتی طبقاتی را در ذهن داشته باشید،مانند: تیپ مدیر، تیپ ورزشکار، تیپ مادرانه، تیپ سوسول و تیپ خوره ی تکنولوژی و غیره.
اگر بخواهیم هر یک از این تیپهای غیررسمی را تعریف کنیم، برای هر یک از آنها مجموعهای از ویژگیهای متفاوت را در نظر خواهیم گرفت.

در طول سالیان طولانی، روانشناسان برای طبقهبندی شخصیتها به انواع تیپها، روشهای بسیاری را مطرح کردهاند.
مثلاً روانشناس سوئیسی کارل یونگ بر این باور بود که مردم یا درونگرا هستند و یا برونگرا.
اشخاص برونگرا معاشرتی هستند و به بیرون خود توجه دارند. اما اشخاص درونگرا، تودار هستند.
به طور کلی این طبقهبندیها ناکافی هستند و نمیتوانند تفاوتهای شخصیتی را نشان بدهند.
به همین دلیل درجهبندی مردم بر پایه ی فهرستی از ویژگیها، در مقایسه با طبقهبندی آنها به دو یا سه تیپ شخصیتی، اطلاعات بیشتری را در اختیار میگذارد.

اسلاید 16 :

ارتباط با انواع تیپهای شخصیتی
همه ما شنیده ایم که با دیگران طوری رفتار کن که می خواهی با تو رفتار کنند. برای ارتباط مؤثر بهتر است این عبارت را به این شکل تغییر دهیم، با دیگران طوری رفتار کن که دوست دارند با آنها رفتار شود. باید از رفتار خود مدارانه دست بکشیم و برای برقراری ارتباط از روش دوستانه تری استفاده کنیم.
هر چه اشخاص به ما شباهت بیشتری داشته باشند ما با آنها راحتتر هستیم. دوست داریم دیگران شبیه ما باشند زیرا اینگونه آنها را بهتر درک می کنیم و کمتر از ناحیه آنها تهدید می شویم.
ارتباط میان دو شخص با تیپ واحد، بسیار ساده است اما وقتی شخص مقابل تیپ مخالف باشد چه اتفاقی می افتد؟ اگرچه می گویند تفاوت چیز خوبی است اما در حقیقت اغلب تیپهای متفاوت از خود را منفی می بینیم، توجه به تعصبات بالقوه قدم اول برای برطرف کردن آنهاست.

اسلاید 17 :

ارتباط با انواع تیپهای شخصیتی
به انگیزه ها، ارزشها، نقاط قوت، وضعف دیگران توجه کنید، اخلاق افراد و رفتار و کردار آنها به شما می گوید، که چه چیزی برای آنها ارزش است، عملکرد اصلی آنها کدام است و بیشترین قدرتمندیشان در چیست.
به شیوه ارتباطی مورد علاقه آنها توجه کنید که این رابطه زیادی با تیپ فرد دارد.
از روش پل زدن برای دستیابی به زمینه های مشترک استفاده کنید.
هر چه مشترکات بین دو تیپ بیشتر باشد فرآیند ارتباط ساده تر می گردد. پل های ارتباطی بیشتری میان دو تیپ شبیه بهم بوجود می آید و در عمل به خوبی با هم ارتباط برقرار کرده و دید آنها نسبت به دنیای اطراف یک جور می شود و تقریباً براساس معیارهای واحد تصمیم می گیرند.

اسلاید 18 :

تیپ شخصیتی A و B
تئوری شخصیت تیپ A و B به انگلیسی Type A and Type B Personality Theory در اصل در دهه 1950 مطرح شده است. انگاره یا تئوری تیپهای شخصیتی (هم چنین بعنوان تئوری جاکوب گلد اسمیت شناخته می شود) یک تئوری است که دو گونه عمومی گونه های شخصیت- شخصیت پر انرژی گونه A و شخصیت ساده گیر شخصیت B را دسته بندی می کنند.
انسانها از نظر ویژگیهای شخصیتی، وابسته به دو تیپ مختلف هستند.

شخصیت تیپ A و شخصیت تیپ B
شخصیت تیپ A: پرانرژی، پرخاشگری، تهاجم، جاه طلبی، سخت کوشی، فعالیت زیاد، کم حوصلگی، تمایل به شرکت در فعالیتهای رقابت آمیز، عهده دار بودن مشاغلی که فشار زیاد به آنان می آورد تا بیشتر تولید کنند و مسئولیتهای فراوانتری را متحمل شوند، سخن های پرجوش و حرارت، بی قراری، حرکات ناگهانی دست با مشتهای گره شده حرکات صورت با پوست کشیده.
شخصیت تیپ B: آرام، صبور، ملایم، با اخلاق متعادل، همه وقت خود را صرف کسب موفقیتهای حرفه ای یا رقابتهای اجتماعی نمی کنند، کار یکنواخت و پایدار دارند، دچار کمبود وقت و فرصت نیستند، وقت مناسبی را هم برای فعالیتهای مورد علاقه خویش در بیرون از محل کار اختصاص می دهند، آرام و شمرده صحبت می کنند.

اسلاید 19 :

تیپ شخصیتی A و B
نکته:
برخی از عوامل رفتار A ممکن است در ابتلا به بیماریهای قلبی اهمیت بیشتری داشته باشد. مثلاً خشم و رنجش ابراز نشده، از متغیرهای عمده در ترکیب عواملی هستند که استعداد بیماریهای قلبی را ایجاد می کند و در مورد کارمندان دفتری، نداشتن فعالیت جسمی و ورزش نکردن، بیش از فشار کاری در ابتلای آنها به بیماری قلبی اهمیت دارد.
محققان می گویند: احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در تیپ شخصیتی A بیشتر است. (در افراد دارای تیپ شخصیتی C هم بیماری هادی سرطانی دیده می شود.) تیپ شخصیتی B سالم تر هستند و راهکارهایی هم برای دستیابی به تیپ شخصیتی B پیشنهاد می شود.

اسلاید 20 :

نظریه انواع شخصیت
نظریه شخصیت نوع A و B، دو نوع شخصیت متضاد است.
در این نظریه، شخصیتی که رقابتی تر، برونگرا، بلند پرواز، بی تاب و تهاجمی باشد، برچسب نوع A، و شخصیت آرام تر با برچسب نوع B بیان می شوند.
دو متخصص قلب که این تئوری را بنا نهادند، به این باور رسیده بودند که شخصیت نوع A، شانس بیشتری برای ابتلا به بیماری های عروق کرونر قلب دارد.
در پی نتایج حاصل از مطالعات بیشتر و اختلاف قابل توجه در مورد نقش بودجه صنعت تنباکو، برخی در رد محدود یا کامل ارتباط بین نوع شخصیت و بیماری عروق کرونر نظر دادند.
با این وجود، این تحقیق اثر قابل توجهی در توسعه رشته روانشناسی داشته، و روانشناسان در چگونگی تاثیر تیپ روانی و سلامت جسمانی تحقیق کردند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید