بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

موضوع تحقیق : هوش

اسلاید 2 :

مقدمه
هدف از این تحقیق ارائه توضیحاتی جامع در مورد هوش،گوهر پنهانی ذهن،است و سعی بر ان داشتم تا بتوانم ا زتمام ابعاد، این نیروی گرانبها را بررسی کنم.اگرچه که هوش مسئله بسیار شگرفی است وشناخت کامل ان هنوزهم نیازمند تحقیقات و پژوهش های بیشتر است.
لطفا از منوی فهرست استفاده گردد و همچنین برای زیبیایی بیشتر در متون از افکت استفاده شده .

اسلاید 3 :

تاریخچه هوش
نظر گذشتگان))هوش چیست
هوش چیست(نظر معاصر)
هوش اصلا چیست
هوش ارثی با هوش محیطی فرق دارد
هوش فقط یک نوع نیست
هوش از دیدگاه پیاژه
دیدگاه مولفه ای در هوش
تست هوش معتبر
محاسبه هوش
منحنی توزیع هوش
چند مثال از نوابغ
چگونه می توان کودک باهوش را شناخت
هوش و مسآله طبیعت-تربیت
رابطه هوش و کورتکس مغز
هوش و تندرستی
فهرست

اسلاید 4 :

فهرست
تغذیه و هوش
هوش کودک و شیر مادر
هوش نوزاد و فعالیت مادر
تحرک و هوش
مقایسه هوش در دختران و پسران
نبوغ و دیوانگی
چهار روش افزایش و تقویت هوش در بزرگی
افزایش ضریب هوشی کودک تا دو سالگی
افزایش سطح هوش در دنیا
چکیده
منابع

اسلاید 5 :

تاریخچه هوش
سنجیدن هوش تنها 100سال قدمت دارد
دغدغه سنجیدن هوش قبل از ان در انسان وجود داشته ولی معیار دقیقی برای سنجش ان نبوده
افلاطون در کتاب هایش ادم ها را به سه دسته طلا نقره و اهن تقسیم کرده
چینی ها 22 سال قبل از میلاد مسیح از کارمندهای وقتشان ازمون هایی شفاهی برای ترفیع یا توبیخ می گرفتند
سنجیدن هوش به صورت غیر رسمی انجام میگرفت تا اینکه در اواخر قرن 19 یک زیست شناس به نام گالتون تعریف ساده ای از هوش ارایه داد . او گفت :هر کسی که بتواند تمیز حسی بیشتری بدهد باهوش تر است.
منظور از تمیز حسی همان تشخیص تفاوت بین دو محرک حسی است.
گالتون برای سنجش هوش وسایلی چون سوت گالتون یا رنگ سنج گالتون یا وزنه های گالتون را ساخت

اسلاید 6 :

الفرد بینه خلق تست هوش
5سال به شروع قرن 20 مانده بود که الفرد بینه نظریه گالتون را رد کرد و گفت که هوش توانایی ذهن است و با سوت و وزنه قابل سنجش نیست. او این مطلب را به صورت انتقاد علمی در مجله روانشناسی پاریس که خودش سردبیر ان بود نوشت و در هر شماره مجله چند تست هوش را منتشر میکرد.

اسلاید 7 :

در سال1904 سیاستمداران فرانسوی رفتن به مدرسه را برای همه بچه ها اجباری کردند و میخواستند بچه ها با توانایی ذهنی متفاوت را از هم جدا کنند.ان ها نیازمند تستی مناسب بودند و برای حل این مشکل از بینه و یک پزشک جوان به نام سیمون کمک خواستند

اسلاید 8 :

بینه تستی 30 سوالی از اسان به سخت طراحی کرد.همین تست 30 سوالی که قضاوت و ادراک واستدلال را میسنجید اولین ازمون هوش دنیا شد.
چهار سال بعد بینه به این نتیجه رسید که باید یک مفهوم اماری به نام (سن عقلی) را به تستش اضافه کند.این سن عقلی از روی تعداد سوال هایی که هر فرد جواب میداد قابل سنجش بود

اسلاید 9 :

واژه ی IQ را اولین بار یک روانشناس المانی به نام ویلیام اشترن در سال1912 به عنوان مخفف واژه ی المانی Intelligenze-Quotient(بهره هوشی)به کار برد.

اما کسی که واژه IQ را بین مردم جا انداخت استاد دانشگاه استنفورد به نام لوییس ترمن بود.او تست بینه را استاندارد کرد و با تغییراتی روی ان نام ان را تست «استنفورد-بینه»نام گذاری و منتشر کرد.مهمترین ویژگی تست این بود که نه مثل تست اول بینه فقط یک نمره خام بود و نه مثل تست دومش سن عقلی.

تست او اولین تستی بود که نمره نهایی ان همان IQ بود.
شیوه محاسبه =سن واقعی/سن عقلی×100

اسلاید 10 :

یک سال بعد امریکایی ها برای اینکه می خواستند انبوهی از سربازانشان را به جنگ جهانی اول ببرند دو تست به نام الفا و بتا طراحی کردند که اولی کتبی و مال سربازهای با سواد و دومی شفاهی و برای سربازهای بی سواد بود.این برای اولین بار بود که تست هوش روی تعداد زیاد افرادانجام میشد.
بعد از پایان جنگ جهانی یک روانشناس رومانیایی به نام دیوید وکسلر تستی بهتر از بقیه طراحی کرد.
از نظر وکسلر هوش یعنی «ظرفیت فرد برای مصممانه عمل کردن و منطقی فکر کردن و برخورد موثر با محیط»

اسلاید 11 :

وکسلر در سال 1955 سه نسخه تست هوش یکی مربوط به بچه های دبستانی و پیش دبستانی و یکی مربوط به کودکان و دیگری مربوط به بزرگسالان طراحی کرد.
تست هوش وکسلر تا قرن 21 همچنان مهمترین تست هوش دنیا است.
اخرین طراحی او نسخه چهارم تست هوش بزرگسالان است که در سال 2008 ایجاد شده.

اسلاید 12 :

فرانسيس گالتون انگليسى در كتاب خود، نبوغ ارثى (1869) اين نظر را مطرح كرد كه تواناييهاى ذهنى انسان قابل اندازه‏گيرى است. بر اساس اين نظريه، بينه و سيمون آزمونى براى اندازه‏گيرى هوش طرّاحى كردند. آزمون آنها بر تعريف زير استوار است:

اسلاید 13 :

در مفهوم هوش، استعداد فكرىِ بنيادينى وجود دارد.
اين استعداد فكرى، توان داورى است و مى‏توان آن را 'حس خوب‏`، 'حس عملى‏`، 'قريحه‏` و 'استعداد فكرىِ فرد براى تطبيق با محيط` ناميد. بنابراين، خوب داورى‏كردن، خوب درك‏كردن و خوب استدلال‏كردن فعاليتهاى اساسى هوش‏اند (بينه و سيمون، 1905).

اسلاید 14 :

آزمون سيمون و بينه مجموعه‏اى از مسائل است كه از كودك انتظار مى‏رود بدون استفاده از يادگيرى‏هاى قبلى يا حافظه طوطى‏وار، و با يارى‏گرفتن از نيروى داورى و استدلال خويش، از پس حل آنها بر آيد، گرچه در اين باره كه آيا مى‏توان از كودك، يا هر فردى، انتظار داشت كه مستقل از پيشينه اطلاعاتى خويش به پرسشهايى پاسخ صحيح بدهد جاى پرسش و تأمل است.

اسلاید 15 :

درهرحال، بينه دريافت كه نسبت سن عقلى كودك به سن حقيقى‏اش تقريباً در تمام مراحل رشد او ثابت است. براى مثال، كودكى كه در چهار سالگى سن عقلىِ او دو سال است، به احتمال زياد در هشت سالگى سن عقلى او چهار سال نشان مى‏دهد، يعنى سن عقلى اين كودك در برابر سن عقلى ِ كودك 'بهنجار` همواره نسبت يك به دو خواهد بود.

اسلاید 16 :

هوش چیست؟ دیدگاه گذشته
در تعریف هوش چهار نظر وجود داشت :
گروه اول نظر روانشناسان قدیمی تر درباره هوش بود که تقریبا نزدیک به بینه و وکسلر بوده.هوش به نظر بعضی از انها یعنی درک رابطه بین چیزها.انها بیشتر این رابطه را با تصویرهای هندسی می سنجیدند یعنی به صورتی که در همه دنیا قابل اجرا باشد.
گروه دوم که تحت تاثیر داروین بودند میگفتند در طول تکامل موجودات باهوش تر باقی مانده اند پس هوش یعنی توانایی سازگار شدن با محیط جدید.

اسلاید 17 :

گروه سوم بیشتر به کارکردهای مدرسه ای هوش توجه میکردند.ان ها میگفتند هوش یعنی ظرفیت یادگیری.

گروه چهارم هم پیرو ترمن بودند و اعتقاد داشتند هوش یعنی قدرت تفکر انتزاعی.تفکر انتزاعی هم با استعدادهای کلامی و قدرت حل مسئله سنجیده میشد.

اسلاید 18 :

نظر معاصرین در مورد هوش
تعاريف هوش‏
چندين راه براى تعريف هوش وجود دارد. سه نظر متداول:
هوش عبارت است از توانايى يادگيرى.
هوش عبارت است از توانايى فرد در تطبيق با محيط خود.
هوش عبارت است ازتوانايىِ تفكر انتزاعى (براونينگ، 1990).

اسلاید 19 :

اين سه تعريف مغاير يكديگر نيستند. تعريف اول تأكيد بر تعليم و تربيت دارد. تعريف دوم بر شيوه مواجهه افراد با موقعيتهاى جديد تأكيد مى‏كند، و تعريف سوم ناظر بر توانايى افراد در زمينه استدلال كلامى و رياضى است. به اين ترتيب، اين سه توانايى با يكديگر وجوه مشتركى دارند.

اسلاید 20 :

هوش اصلآ چیست؟
در زمينه هوش دو نظر كلى وجود دارد: نظريه هوش كلى و نظريه چند عاملى.
هر دو نظریه مبتنی بر تحلیل اماری تعداد زیادی از نمره های ازمون های هوش است که به روانشناسان اجازه میدهد عواملی را که به بهترین نحو با اجرای کامل ازمون مربوط میشود مشخص می کنند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید