بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

آشـنايي با گيـاه زراعـي زعفـران

اسلاید 2 :

خواص داروئي:
زعفران از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است . مهمترين خاصيت زعفران كه از قديم الايام از آن استفاده م
ي شده است درمان افسردگي مي باشد .
زعفران داراي بويي قوي و طعم تلخ مي باشد :
1)خوردن چاي زعفران باعث هضم غذا مي شود
2)اثر مسكن درد
3) باعث تحريك اعصاب مي شود .

اسلاید 3 :

زعفران خون سازاست و گردش خون را آسان مي سازد
كبد را تصفيه وقوي مي سازد
آرام بخش و خواب آرو است
و اگر بالاخره مي خواهيد هميشه شاد و خندان باشيد زعفران بخوريد .

اسلاید 4 :

مضرات :
چون زعفران بر روي سيستم توليد مثل اثر دارد بنابراين زنان حامله بايد از خوردن آن احتراز كنند زيرا ممكن است باعث سقط جنين مي شود . خوردن زياد زعفران براي كليه ها مضر است . اشتها را كم مي كند و ايجاد سردرد مي كند و باعث اختلال حواس مي شود .
زعفران را بايد در شيشه هاي دربسته و دور از نور نگهدري كرد زيرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست مي دهد .

اسلاید 5 :

اهداف توسعه كشت زعفران :
1- تغيير الگوي كشت بخاطر محدود بودن نياز آبي آن خصوصا در مناطق كم آب
2- توليد يك محصول با ارزش كه علاوه بر مصارف گوناگون داخلي باعث ارز آوري مي شود.
3- ايجاد اشتغال و در آمد زايي براي كشاورزان
4- اختصاص اراضي كوچك كه امكان كشت ساير محصولات بعلت عدم كاربرد ماشين الات
در آنها اقتصادي نيست.

اسلاید 6 :

مزاياي كشت زعفران:
- نياز اندك زعفران به آب (3000متر مكعب در هكتار)
2- امكان كشت در زمنيها ي شني ورسي
3- ايجاد اشتغال
4- افزايش صادرات غير نفتي
5- خواص مختلف
6- آسان بودن حمل ونقل
7- اهيت اقتصادي واجتماعي

اسلاید 7 :

كليات گياه شناسي
زعفران گياهي است پايا با ارتفاع تقريبا 30 سانتيمتر كه داراي برگهاي دراز و سبز مانند تره است . ساقه زير زميني آن از دو پياز تشكيل مي شود . اين پيازها سخت و مدور و گوشتدار و پوشیده از غشاء هاي نازك قهو ه اي رنگ مي باشد . گلهاي زعفران ارغواني ، منظم و شامل لوله اي دراز است كه به سه گلبرگ و كاسبرگ منتهي مي شود .
زعفران خيلي مرغوب قسمت كلاله گل يعني قسمت انتهايي خامه است و ميله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشكيل مي دهد .

اسلاید 9 :

بذر زعفران:
تكثير زعفران از طريق ايجاد پيازچه هاي جديد كه از پياز مادر توليــد مي شود صورت مي گيرد. پياز زعفران در ماههاي تابستان به صورت غيرفعال و راكد در زمين باقي مي ماند و رشد دوباره خود را در حدود پايان تابستان شروع مي نمايد. بر طبق گزارشات موجود چندين واريته شناخته شده در كشورهاي مختلف كشت مي گردد

اسلاید 10 :

انتخاب محل وتهيه زمين زعفران:
زعفران سازگار با مناطق گرم وخشك مي با شد وبه خوبي در جاهايي كه زمستان ملايم وتابستان گرم وخشك دارند رشد مي كند درعين حال مقاومتش به سرما زياد وتا چند درجه زير صفر (منهاي 25 درجه سانتيگراد) و گرماي حدود 40 درجه سانتيگراد را نيز تحمل مي كند. منا طقي كه داراي بارانهاي تابستانه و يا در فصل گل دهي در معرض بادهاي سرد قرار دارند مناسب كشت زعفران نيستند. بادهاي سرد باعث گل كردن نا منظم زعفران مي شود.

اسلاید 11 :

بارندگي هاي بهاره تاثير قابل توجهي در تكثير پيازها دارد و بارندگي اوائل پائيز به ايجاد گل كمك مي كند ، اما بارندگي و يخبندان در زمان گلدهي مضر بوده و مي تواند خسارت زيادي به محصول وارد كند. علاوه بر نكات فوق، در انتخاب محل كشت زعفران بايد دقت كرد كه خاك داراي بافت متوسط ، نسبتا عميق ، فاقد سنگ ريزه و علف هاي هرز، شيرين وph بين 8-7وزهكش مناسب باشد. ضمنا براي حاصلخيز نمودن خاك توصيه مي شود از كودهاي دامي به ميزان 20تا40تن در هكتار وكودهاي شيميايي بر اساس آزمون خاك استفاده شود . زمين مورد نظر را بايد به عمق 30 سا نتيمتر شخم زد وپس ازانجام عمليات تهيه بستر (ديسك-لولر.) به كاشت پياز زعفران اقدام نمو د.

اسلاید 12 :

آب وهواي منا سب زعفران :
زعفران گيا هي است نيمه گرمسيري و در نقاطي كه داراي زمستا نهاي ملا يم و تا بستان گرم و خشك با شد بخو بي مي رويد .مقا ومت زعفران در مقا بل سرما زياد است و ليكن چون دوران رشد آن مصادف با پا ئيز و زمستان و اوايل بهار است طبعا در اين ايام به هواي منا سب و معتدلي نياز دارد .در دوره خواب يا استرا حت گياه با رندگي يا آبياري براي آن مضر است بنا بر اين كشت و كار آن در منا طق گيلان و مازند ران ومناطق گرم جنوب كشور معمول نيست .

اسلاید 13 :

اراضي آفتاب گير و بدون در خت كه ضمنا در معرض باد هاي سرد نيز نباشد براي رشد ز عفران منا سب است .
حدا كثر دماي اين گياه بين 40- 35 درجه سانتي گراد ودر ارتفاع بين 1300-2300 متر از سطح دريا عملكرد خوبي را نشان داده است .

اسلاید 14 :

خاک مناسب پرورش زعفران
از آنجايي كه پياز زعفران مدت نسبتا زيادي (7-5 سال) در زمين مي ما ند .خاك زمين با يد سبك يا تر كيبي از شن و رس با شد كه پياز بتواند در اين مدت علاوه بر تامين مواد غذايي ، در مقابل شرا يط خاص منطقه اي نيز مقا و مت نما يد. بنا بر اين جهت رشد و نمو مناسب گياه و تو ليد

اسلاید 15 :

محصول مر غوب و مطلوب بايد زمين هاي حاصلخيز و زهكشي شده بدون درخت با خاك لو مي ، ليمو ني، رسي وشني و آهك دار را كهph آن بين 7-8 باشد بر زمين هاي شور ، فقير و مر طوب و اسيدي تر جيح داد .

اسلاید 16 :

تهيه زمين :
در تهيه زمين به منظور كاشت زعفران لازم است تو جه و دقت خا صي معمو ل شود ابتدا درفرصتها ي منا سب در پا ئيز يا زمستان زمين مورد نظر را شخم عميق مي زنند در صورتيكه شرا يط منا سب نبوده يا دسترسي به تر اكتور مقدور نبا شد مي توان شخم را در پا يان بهار يا اوايل تير ماه نيز انجام داد . در تهيه زمين به طر يق سنتي در اوايل بهار پس از قطع

اسلاید 17 :

بارانها ي بهاره ز مين را با گاو آهن ايراني شخم مي زنند بعد از 15-10 روز مجددا به شخم زمين اقدام مي كنند و اگر زمين داراي كلوخ با شد گاو آهن را باز كرده وكلوخ را دوبار در جهات عمود بر هم شخم مي زنند قبل از شخم
برای هرهکتار تا 15-30تن در هکتار از کود دامی پوسیده استفاده می شود. در اين طر يق زمين كرت بندي شده و طول و عرض كرت ها را نسبت شيب زمين و قدرت آب تعيين ميكنند. معمولاعر ض و طول كر ت ها در حد بين 4 متر مي با شد .

اسلاید 18 :

انتخاب پياز و آماده نمو دن آن:
تكثير گياه زعفران منحصرا تو سط پياز صورت مي گير د.بايد پيا زهايي كه وزن آنها بين 15-9گرم باشد(اندازه يك گردوي كوچك)انتخاب نمو د.ضمنا پيازها بايد بدون زخم وجوانه هاي آن بدون آسيب باشد . به علاوه قبل از كاشت غلافهاي اضا في دور پيازرا جدا كرده ودرصورت لزوم نسبت به ضد عفوني آنها با يك سم قارچ كش اقدام نمایند.

اسلاید 20 :

زمان كشت زعفران
احداث مزارع جديد زعفران فقط بوسيله پيازآن مقدور و معمول است . بنابراين تهيه وانتخاب پياز مرغوب جهت كاشت در ايجاد و گستر ش كشت حائز اهميت است . پياز زعفران را مي توان از خاك در آورد به انبار يا مزر عه ديگري منتقل نمود ، با توجه به دوره خواب يا استراحت پياز كه از اواخر ارديبهشت ماه تا اواخر مرداد ادامه دارد مي توان در اين فا صله نسبت به بيرون آوردن پياز اقدام كرد. بهتر است پياز ها پس از بيرون آوردن از زمين كا شته شود. چون دراین موقع بعضي از پيا زها

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید