بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مقاله مروری: هزینه های بهداشتی فاجعه بار در ایران

اسلاید 2 :

چکیده
سابقه و هدف: یکی از چالش های اصلی سیستم های مراقبت های بهداشتی، حفاظت از مردم از عواقب هزینه های بهداشتی است. چنین هزینه هایی ممکن است به ضرر مالی فاجعه آمیز در خانواده ها منجر شود، به طوری که بسیاری از مردم خواستار خدمات لازم برای خدمات بهداشتی نیستند، که موجب آسیب رسیدن به وضعیت سلامتی آنها می شود. هدف از این بررسی سیستماتیک، بررسی روند هزینه های بهداشتی مصیبت بار و عوامل مرتبط با آن در ایران بود.

اسلاید 3 :

معرفی
سلامت یکی از پایه های اصلی توسعه پايدار است. ارائه مراقبت های بهداشتی مطلوب با توجه به انتظارات عمومی و حمایت مالی، یکی از اصلی ترین مسئولیت های سیستم های بهداشتی می باشد. هزینه های بهداشت و سلامت منصفانه ، حفاظت از مردم در برابر عواقب هزینه های بهداشتی و تضمین عدالت در استفاده از خدمات بهداشتی، چالش های اصلی سیستم های بهداشتی است.

فقدان پوشش جامع و کلی بهداشتی معمولا به خانوارهایی که ظرفیت پایینتری برای تأمین خدمات بهداشتی را دارند آسیب های بهداشتی غیرقابل برگشت را ایجاد می کند. علاوه بر این، انتخاب روشهای مالی یکی از سیاستهای کلیدی سیاستگذاران بهداشت در همه کشورها است. مدل پرداخت از جیب مستقیم معمولا به عنوان یکی از عوامل ایجاد کننده هزینه های فاجعه بار در سلامت شناخته شده است. در عوض، پیش پرداخت به عنوان شاخص کلیدی پیشرفت در پوشش جهانی شناخته شده است.

اسلاید 4 :

طبق تعریف WHO، هزینه های بهداشتی فاجعه بار زمانی اتفاق می افتد که پرداخت های خانوار برای سلامتی به حداقل 40٪ هزینه های غیر غذایی خانواده برسد. در واقع، WHO ارزش پولی هزینه های غیر غذایی را به عنوان یک نماینده برای توانایی پرداخت هزینه های بهداشتی تعریف می کند و این به عنوان معیار برای ارزیابی هزینه های فاجعه بار است.

شاخص برای ارزیابی فاجعه بار بودن، میزان هزینه های بهداشتی از کل هزینه ها است و این نسبت با سطح آستانه برای تعیین درصد خانوارهایی که در معرض هزینه های فاجعه بار سلامت قرار دارند مقایسه می شود. میزان بروز هزینه های فاجعه آمیز میتواند از نسبت خانوارهای با هزینه های مراقبت بهداشتی به عنوان سهمی از هزینه های غیر غذایی بیشتر از آستانه تعیین شده برآورد شود.

اسلاید 5 :

در سال 2013، حدود 10 درصد از کل تولید ناخالص داخلی کشورها صرف سلامتی شد که حدود یک پنجم از طریق پرداخت از جیب توسط افراد تامین می شد. رابطه بین نسبت پرداخت خانوار و میزان وقوع هزینه های فاجعه آمیز یا ناتوان کننده، معمولا توسط سیاست گذاران مراقبت های بهداشتی مورد بررسی قرار می گیرد.
نسبت هزینه به درآمد ممکن است برای برخی از خانواده ها بالا باشد و باعث تلفات مالی فاجعه آمیز و فقر برای آنها شود با توجه به چنین عواقب منفی و عدم دسترسی به هزینه های مراقبت های بهداشتی، بسیاری از مردم نمی توانند خدمات بهداشتی را درخواست کنند، مخصوصا درمواردگزینشی هزینه های بهداشتی در کشورهای کم درآمد عمدتا از طریق پرداخت از جیب و با اندک روش پیش پرداخت مانند بیمه درمانی تامین می شود. وابستگی به پرداخت های از جیب می تواند مخارج فاجعه آمیز یا فقر را به خانواده ها تحمیل کند. نسبت خانوار هایی که مصارف فاجعه بار دارند، در کشورهای مختلف متفاوت است، از 1 تا 15 درصد.

اسلاید 6 :

در مطالعات جداگانه ای که در برزیل و بورکینا فاسو انجام شد، درصد افرادی که در معرض هزینه های بهداشتی فاجعه بار بودند، به ترتیب 12 و 15 درصد بود، علاوه بر این، نسبت قرار گرفتن در معرض هزینه های فاجعه آمیز در میان خانوارهای روستایی و شهری در ایران، به ترتیب از 0.5٪ به 14.3٪ و از 0.48٪ به 13.27٪ متغیر است قرار گرفتن در معرض مصارف فاجعه آمیز در ایران بحث برانگیز است و از 1.56 تا 72.5 گزارش شده عوامل متعددی بر این تفاوت ها تأثیر می گذارند تا برآورد دقیق و قابل تعمیم هزینه های بهداشتی فاجعه بار در ایران به دست آید.
تنظیم و زمینه مطالعات یکی از عواملی است که میتواند تفاوتهای تخمین زده شده را توضیح دهد به عنوان مثال، در یک تحقیق انجام شده در بیمارستان ها، در معرض این هزینه ها قرار گرفتن 5/72 درصد تخمین زده شد، در حالی که سایر مطالعات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض این هزینه ها در جامعه در محدوده 6.77 درصد است.

اسلاید 7 :

مطالعاتی که در مناطق خاص جغرافیایی با تمرکز ویژه بر شهرهای خاص یا استان ها انجام می شود، با وضعیت اجتماعی و اقتصادی مختلف، می تواند اختلاف نظر در تخمین ها را افزایش دهد. تفاوت در تعداد نمونه های گرفته شده در مطالعات مختلف نیز می تواند ایجاد اختلاف در برآورد هزینه های فاجعه بار کند. به عنوان مثال یک مطالعه با 402 خانوار شهری و روستایی در استان قزوین انجام شد و میزان قرارگیری در معرض هزینه های فاجعه بار 7/9 تخمین زده شد، در حالی که در یک مطالعه دیگردر قزوین با نمونه ای از 100 خانوار، این نسبت به اندازه 24 تخمین زده شد.

اسلاید 8 :

نظارت و تشخیص میزان بروز هزینه های فاجعه بار و عوامل موثر بر آن می تواند به سیاست گذاران در نظام سلامت کمک کند تا مکانیزم های مناسب برای پیشگیری و حل این مسئله را اتخاذ کنند. درصد مخارج بهداشتی فاجعه بار از طریق مطالعات انجام شده متفاوت است و تفاوت در یافته های مطالعات ما با هدف ارائه یک برآورد دقیق از روند هزینه های مصیبت بار و موارد مربوط به آن در کشور برای سیاست گذاری مبتنی بر شواهد در مورد حمایت مالی، از طریق بررسی سیستماتیک و متاآنالیزبدست آمد.

اسلاید 9 :

روش ها
این بررسی منظم و متاآنالیز بر روی مطالعات انجام شده بین سال های 1984 تا 2014انجام شد. داده ها از طریق جستجوی پایگاه های الکترونیکی و موتورهای جستجوی زیر جمع آوری شد.
PubMed
Scopus
EconLit
Google Scholar
Science Direct
MagIran
science information database (SID )

اسلاید 10 :

اثرات تصادفی با فاصله اطمینان 95٪ برای متاآنالیز استفاده شد. هدف اصلی این بررسی، برآورد درصد مربوط به هزینه های فاجعه بار در ایران و تحمل آن بر اساس برخی پارامترها مانند نوع خدمات ، تنظیم و نوع منابع داده است. برای ارزیابی کیفیت، دو نویسنده مقالات را با توجه به مقیاس نیوکاسل-اوتوا (NOS) ارزیابی کردند. در مرحله اول، مقالات با عناوین غیر مرتبط در مورد مطالعه حذف شدند. در مرحله دوم، متن خلاصه و متن کامل مقالات مورد بررسی قرار گرفت. نرم افزار کامپیوتری برای مدیریت مرجع (Endnote X6) برای سازماندهی و به بازشناسی تکثیر استفاده شده است. داده های جمع آوری شده در جداول استخراج از قبل طراحی شده خلاصه شده است. برای برآورد نسبت مخارج فاجعه آمیز، یک روش متاآنالیز کمی سنجی با استفاده از نرم افزار کامپیوتری زیر انجام شد.
(CMA: 2-Meta-Analysis Comprehensive)

اسلاید 11 :

نتایج
در مطالعه حاضر، از 561 مقاله مورد بررسی، 39 مطالعه واجد شرایط معیارهای ورود به متاآنالیز (با 1262651 مورد) و 42 مورد واجد شرایط معیارهای ورود به مطالعه سیستماتیک (11، 21-25، 28-63) وارد شدند، بودند.
شکل 1:
جستجوهای کتابشناختی
و روند ورود

اسلاید 12 :

نتایج
شکل های 2 و 3 به تجزیه و تحلیل داده ها به ترتیب بر اساس داده های کل کشور، مطالعات بیمارستان محور، شهری و روستایی پرداختند. برخی از مطالعات، هزینه های فاجعه آمیز در ایران را براساس آمار مربوط به درآمد و هزینه های خانوار توسط مرکز آمار ایران (SCI) هر ساله محاسبه نموده است. سایر مطالعات از بررسی WHO یا پرسشنامه ساخته شده توسط پژوهشگر برای جمع آوری استفاده کرده اند.

اسلاید 13 :

نتایج
شکل 2: درصد کلی خانوارها در معرض مخارج بهداشتی فاجعه بار در ایران

اسلاید 14 :

نتایج
شکل 3: درصد کلی قرار گرفتن در معرض هزینه های بهداشتی فاجعه بار در بیمارستان های ایران، خانواده ها در مطالعات شهر محور و محله های روستایی

اسلاید 15 :

درصد کل خانوارهای در معرض هزينه هاي سلامت فاجعه بار در ايران بر اساس اثر تصادفی 5/7 درصد (95 درصد CI، 26/9/1) (شکل 2) بود. برای هر مطالعه در قالب خط افقی تقریبا 95٪ CI در حال حاضر بود. (Q = 1628, df = 51, P<0.001 I2= 96.86).
براساس شکل 3، درصد کلی مواجهه با هزینه های بهداشتی فاجعه آمیز در بیمارستان های ایران بر اساس اثر تصادفی 9/35٪ بود. )95٪ CI، 3 / 23-5 / 54، Q = 35.4، df = 9، P <0.001 ، I2 = (74.5درصد کلی خانه های در معرض هزینه های بهداشتی فاجعه آمیز در مطالعات شهری محور ایران بر اساس اثر تصادفی 2.3٪ بود. )95٪ CI، 1.8-2.9، Q = 113.4، df = 12، P <0.001 ، I2 = (89.42درصد کلی آنهایی که در معرض هزينه های فاجعه آميز سلامت در مطالعات روستايی محور ايران بر اساسقرار گرفتند بر پایه اثر تصادفی 3.4٪ بود. )95٪ CI، 8.1-4.8، 08.8، 08.6، 12.6، 001، 00، I2 = 86.06). (

اسلاید 16 :

نتایج
درصد کلی قرار گرفتن در معرض مصارف بهداشتی فاجعه بار بر اساس پرسشنامه ها براساس اثر تصادفی 4/14٪ بود(95٪ CI، (19/11/10) بود. 95٪ CI در حال حاضر برای هر مطالعه در قالب خط افقی کشیده شد (Q = 220.3)، DF = 32، P <0.001، (I2 = 85.4). علاوه بر این، درصد کلی قرار گرفتن در معرض هزینه های فاجعه آمیز با استفاده از بررسی های درآمد و هزینه توسط SCI بر اساس اثر تصادفی 3.3٪ بود(95٪ CI، 2.6-4.3) بود. 95٪ (CI در حال حاضر برای هر مطالعه در قالب خط افقی (Q = 978.2)، df = 19، P <0.001، I2 = 98.05) کشیده شد. در نهایت، روند در معرض هزینه های فاجعه آمیزقرار گرفتن در مطالعات کل کشور بر اساس داده های مرکز آمار ایران با توجه به درآمد و هزینه های خانوار بدون محاسبه مطالعات بیمارستان محورمحاسبه شد شکل 4.

اسلاید 17 :

نتایج
شکل 4: روند مخارج مصیبت بار در ایران 1984-2011

اسلاید 18 :

بحث
بررسی ما نشان داد که میزان بروز مصارف فاجعه بار در ایران نسبتا بالا است و لازم است اقدامات موثر در این زمینه اتخاذ شود درصد کلی قرار گرفتن در معرض در مطالعات منتشر شده بین سال های 1984 تا 2015، 7.5٪ بود. در طول سالهای تحقیق، نسبت بروز در برخی موارد دچار نوسانات شده است. تغییرات هزینه های فاجعه آمیز در طول زمان می تواند به سیاست های کلان در بخش های اقتصاد یا سلامت مربوط شود. با این حال، دیگر عوامل موثر باید برای بررسی این اثر کنترل شود. به عنوان مثال، پزشک خانواده و سیاست های بیمه روستایی در روند روبرو شدن با هزینه های فاجعه بار در مناطق روستایی زیاد کمک کننده نبوده است. علاوه بر این، از زمان آغاز اجرای این سیاست در سال 2005، نسبت قرار گرفتن در معرض هزینه های فاجعه بار، تغییرقابل توجهی نداشته است. تأثیر برنامه بیمه بهداشت روستایی مورد ارزیابی قرار گرفت و نتیجه گرفته شد که این برنامه به بهبود قابل توجهی در وضعیت عدالت عمودی و افقی در میان جمعیت روستایی منجر نشده است.

اسلاید 19 :

سیاست هدفمندسازی یارانه ها در سال 2010 یک کاهش در جریان هزینه های فاجعه بار در سراسر کشور را نشان می دهد. با این حال، مطالعات بررسی تأثیر یارانه های هدفمند در بخش سلامت نشان می دهد که این سیاست بر تامین مالی سلامت به طور عادلانه تاثیر نمی گذارد اما تاثیر منفی بر رفتار بهداشتی، به ویژه در میان فقرا می گذارد به دلیل اینکه خانوارها یارانه نقدی را برای نیازهای دیگر خود به جای نیازهای بهداشتی اختصاص داده اند. سطوح قرار گرفتن در معرض هزینه های فاجعه آمیز در جوامع شهری و روستایی در مطالعه حاضر، به ترتیب 2.3٪ و 3.4٪ برآورد شده است. چنین تفاوت هایی ممکن است به توزیع نابرابر خدمات بهداشتی و درمانی میان مناطق شهری و روستایی مربوط باشد مردم روستایی تحت پوشش صندوق های بیمه روستایی قرار می گیرند و بامشکلات دسترسی به خدمات بهداشتی و پرداخت هزینه برای آنها مواجه هستند. چنین مشکلات زمانی رخ می دهد که بیماران بیمه شده در روستا یک پزشک مشاور را خارج از سیستم ارجاع شده توسط یک پزشک عمومی ببینند اگر بیمار بیمارستان عمومی را انتخاب کند هزینه های آن را با تعرفه های خصوصی پرداخت می کند.

اسلاید 20 :

نسبت مواجهه با هزینه های فاجعه آمیز در میان جامعه شهری تایلند، هفت سال پس از اجرای سیاست پوشش یكپارچه، در میان فقرا 12.5٪ و در میان دیگر افراد 7.1٪ بود. هزینه های فاجعه بار ناشی از هزینه های غیر پزشکی و هزینه های غیر مستقیم (زمان از دست رفته) نیز محاسبه شد که برای فقرا 30.4٪ و برای دیگران 18.3٪ بود. وضعیت اقتصادی اجتماعی پایین به عنوان یکی از عوامل موثر بر مصارف فاجعه بار در سطح بین المللی است. در اکثر کشورهای کم درآمد و درآمد متوسط، افراد ثروتمند معمولا سهم بیشتری از منابع خانوار را برای سلامتی خود اختصاص می دهند، در حالی که فقرا باید منابع خود را به سایر نیازهای اساسی و ضروری مانند غذا، خانه و پوشاک اختصاص دهند. در نیجریه، خانه های فقیرتر (فقرا و روستاییان) بیشترین هزینه های مصیبت بار را تجربه کردند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید