بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
فناوری اطلاعات در اسرائیل
اسلاید 2 :
اسرائیل در یک نگاه
اسلاید 3 :
اسرائیل در یک نگاه
اسرائیل کشوری کوچک و باریک است که در سواحل جنوب شرقی دریای مدیترانه قرار گرفته و سرزمینی اکثرا" خشک و بیابانی است. در شمال اسرائیل کشور لبنان قرار دارد. سوریه در شمال شرق، و اردن در شرق این کشور واقع شده است. اسرائیل در جنوب با مصرهم مرز است و عربستان سعودی در فاصله چند کیلومتری از بندر ایلات (جنوبی ترین نقطه اسرائیل) واقع شده است. مساحت اسرائیل، در مرزهای پیش از جنگ شش روزه سال 1976 ، از 22 هزار کیلومتر تجاوز نمیکند.
بموجب آخرین آمارگیری در سال 2005، جمعیت کل اسرائیل بر 6.8 میلیون نفر بالغ میشود که 1.3 میلیون نفر آنان افراد غیریهودی هستند که بیشتر آنان اعراب مسلمان می باشند.
تحصیل در اسرائیل از سن 6 سالگی تا 16 سالگی عمومی و اجباری است و تا سن 18 سالگی رایگان میباشد. آموزش منظم و رسمی از دبستان (کلاسهای اول تا ششم) آغاز میشود و سپس در دوره راهنمائی (کلاسهای هفتم و هشتم) ادامه مییابد و به دوره دبیرستان (کلاسهای دهم تا دوازدهم) ختم میشود.
اسلاید 4 :
اسرائیل در یک نگاه
اسلاید 5 :
تحلیل قدرت ها وضعف های فاوا
قدرت ها
پروژه های پرورشی با پشتیبانی دولت
مراکز آموزش فناوری های سطح بالا
حمایت صنایع دفاع
نیروی کار آموزش دیده ( بخصوص مهاجران روس )
اسلاید 6 :
تحلیل قدرت ها وضعف های فاوا
قدرت ها :
اسرائیل در زمینه به کار گیری روش های جدید فاوا از کشورهای همچون هند که بیشتر در زمینه حمایت عملیات دفتری از فاوا استفاده می کنند در مرتبه بهتری قرار دارد.
اسرائیل دارای قویترین شالوده فاوا در سطح خاورمیانه می باشد.
اسرائیل دارای دومین منطقه مهم تکنولوژی های سطح بالا (Silicon Wadi ) پس از آمریکا ( Silicon Valley) می باشد.
حتی در مقایسه با کشورهای توسعه یافته همچون امریکا ، اسرائیل دارای رتبه نسبتا بالائی در رده بندی آمادگی شبکه است.
سیاست های موفق فاوا در اسرائیل بیشتر بر روی نظام های ارتباط راه دور ، دولت الکترونیک و پرورش نوآوری تاکید دارد.
اسلاید 7 :
تحلیل قدرت ها وضعف های فاوا
ضعف ها
خطر احتمالی جنگ و حملات تروریستی به صورت مداوم
وابستگی به بازار آمریکا
رفتن قدرت های فکری به آمریکا
اسلاید 8 :
تحلیل قدرت ها وضعف های فاوا
ضعف ها :
موفقیت صنعت فاوا در اسرائیل رابطه بسیار نزدیک با بازار فاوا در آمریکا دارد.
همچنین قدرت های فاوا در اسرائیل باعث شده اقتصاد اسرائیل و قدرت های فکری تحت قدرت چرخه اقتصادی آمریکا قرار گیرد.
خطر های احتمالی سیاسی در اسرائیل باعث شده میران سرمایه گذاری خارجی در این کشور میزان قابل ملاحظه نداشته باشد و حتی باعث خروج سرمایه از کشور شود .
اسلاید 9 :
اندازه بازار فاوا
اسرائیل یکی از پیشرو های فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان است.
در سال 2002 حجم معاملات فاوا حدود 12.4میلیارد دلاربوده است .
همچنین حدود 8 میلیارد دلار صادرت محصولات فاوا ، 45% کل صادرات صنعتی این کشور را شامل می شود.
از مجموع 84500 شاغل در این بخش 40% مهندس و 25% کاردان فنی هستند.
در سال 2005 ، با وجود کاهش بودجه دولت میزان سرمایه گزاری دولت در بخش تحقیقات و توسعه فعالیت های غیر نظامی افزایش چشمگیری داشته است.
در بین سالهای 1990 تا 2004 بودجه ملی کشور در بخش تحقیقات و توسعه غیرنظامی حدود 164% رشد داشته در حالی که کل رشد تولید ناخالص ملی 29% بوده است.
اسلاید 10 :
اندازه بازار فاوا
شرکت ها در بخش الکترونیک و کامپیوتر بیشتر در زمینه های زیر فعالیت داشته اند :
ریز سیستم ها
ساخت تجهیزات نیمه رسانا
نورشناسی و لیزر
فناوری های نانو
ارتباط راه دور
امنیت و رمز نگاری
سیستم های جاسازی شده
فناوری اینترنت
اسلاید 11 :
اندازه بازار فاوا
اندازه بازار تجهیزات و خدمات ارتباطات راه دور در اسرائیل 3.7 میلیارد دلار است که به صورت زیر در بین زیر بخش ها توزیع شده است :
اسلاید 12 :
اندازه بازار فاوا
اسلاید 14 :
سیاست ملی فاوا
دولت نقش کلیدی برنامه ریزی استفاده و تولید را در بخش فاوا بازی می کند. دولت در تمام قسمت های بخش از قبیل نوآوری ، سرمایه گذاری ، استفاده ، ایجاد تسهیلات و از همه مهمتر تعیین دورنمای بخش قدرت را کامل در ااختیار دارد
دولت الکترونیک با تاکید بر ایجاد خدمات برخط ، امکان خرید و فروش ، ایجاد تسهیلات تجاری و مشارکت تمام بخشها یکی از مهمترین سیاست های دولت است که زیر نظر وزارت علوم و فناوری این کشور فعالیت می کند.
دولت بخش فاوا را به عنوان یک الویت ملی برای انجام پروژهایی با ابعاد بزرگ و سازنده تلقی می کند . ایجاد زیرساخت ارتباط راه دور مهمترین سیاست دولت در بخش فاوا از دهه 90 بوده است.
خصوصی سازی شرکت Bezeg (شرکت ارتباطات راه دور اسرائیل) در سال 2005 یکی از مهمترین فعالیت های دولت در این زمینه بوده است که اولین قدم برای ایجاد بازار خصوصی تلفن در این کشور بوده است.
اسلاید 15 :
سیاست ملی فاوا
بیشترین سرملیه گذاری های جدید به شرکت های نوپا بخصوص برای شروع در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات و فناوری های زیستی تعلق می گیرد.
یکی از سیاست های اساسی اسرائیل در زمینه به دست آوردن مزایا از طریق توسعه سامانه های جدید به وسیله برنامه تحقیق و توسعه دانشگاهی است .
همچنین استفاده از استعداد و سرمایه دستگاه نظامی اسرائیل همچنین کشور آمریکا برای توسعه صنعت نرم افزار یکی از برنامه های این کشور است.
اسلاید 16 :
شالوده فاوا
اسلاید 17 :
شالوده فاوا
بر اساس آمار سال 2003 جمعیت 6.7 میلیون نفر بوده است و 1.9 میلیون خانوار ساکن این کشور بوده اند و آمار وضعیت شالوده فاوا به صورت زیر بوده است.
اسلاید 18 :
شالوده فاوا
تلفن همراه :
بازار تلفن همراه توسط 4 شرکت اداره می شود.
شرکت Pele-phon در سال 1990 توسط شرکت Bezeq با همکاری Motorola تاسیس شد و حدود 1.5 میلیون مشترک دارد این شرکت از فناوری NAMPS استفاده می ند.
شرکت Cellcom دومین منصدی تلفن همراه در این کشور است که اغلب سهام آن در دست شرکت Bellsouth آمریکا است . این شرکت حدود 1.85 میلیون مشترک دارد و از فناوری TDMA استفاده می کند.
سومین شرکت Partnet/Orange است که 800000 مشترک دارد و از تکنولوژی GSM استفاده می کند و توسط ائتلافی به سرپرستی یک شرکت هنگ کنگی اداره می شود.
چهارمین متصدی MIRS است که حدود 155000 مشترک دارد که از سامانه پیشرفته ارتباطات دوطرفه رادیویی استفاده می کند و خدمات تلفن همراه ، پیجر و شبکه برای رایانه های همراه را فراهم می کند .
اسلاید 19 :
شالوده فاوا
اینترنت :
حدود یک میلیون نفر در اسرائیل به صورت مداوم از اینترنت استفاده می کنند. که این میزان با رشد سالیانه 30% روبرو است .ولی با این وجود استفاده از اینترنت در اسرائیل در مقایسه با تعداد رایانه های خانگی که بیش 60% خانوارها را شامل می شود میزان کمی است . علت سرانه استفاده کم اینترنت در اسرائیل در مقایسه با بعضی از کشورهای پیشرو به علت محدودیت های زبانی (اغلب اینترنت به زبان انگلیسی است ) ، ترافیک بالای شبکه و نبودن اینترنت پر سرعت برای خانه ها است .
Netvision اولین فراهم کننده اینترنت در اسرائیل است که کار خود را از سال 1994 شروع کرده است . و اکنون بالغ بر 30 فراهم کننده اینترنت در سطح کشور فعالیت می کنند که Gold با داشتن 175000 مشترک ، Netvision با 140000 مشترک ، Bezeq با 60000 مشترک و Barak با داشتن 40000 مشترک بزرگ ترین فعالان در این زمینه هستند.
اسلاید 20 :
شالوده فاوا
ماهواره :
اسرائیل از معدود کشور های در جهان است که موفق شده با نیروی کاملا داخلی طراحی ، ساخت ، پرتاب و نگه داری ماهواره خود را انجام دهد . ایم ماهواره به نام AMOS که در صنایع هوایی اسرائیل ساخته شده در سال 1996 به فضا پرتاب شد.
این ماهواره خدمات داخلی تلویزیون ، رادیو و انتقال اطلاعات را با پهنای خط KU7 انجام می دهد . این ماهواره همچنین ارائه خدمات برای تعدادی از کشور های شرق اروپا را نیز بر عهده دارد