بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

تحقیق تاریخ  صنعت کاشی کاری

اسلاید 2 :

کاشی کاری عصر صفویه
قبل از شاه عباس به مدت کوتاهی هنر کاشی کاری پیشرفت و تکامل نداشت ولی از زمان وی تحرکی در این فن به وجود آمد که آثار آن در موزههای داخلی و خارجی کشور دیده میشود. یکی از دلایل این مساله توجه خاص شاه عباس به پوشش مقبرههای ائمه اطهار (ع) و مساجد با کاشیهای زیبا و صنعت رنگ ا ست. در این دوره نمای رنگی کاشیها کمرنگ بوده و از رنگهای سبز، سیاه و قرمز خیلی کم استفاده میشده و به طور کلی جلوه عمومی کاشیها رنگ آبی داشته است. در زمان حکومت شاه عباس کلیه ابنیه مذهبی که پوششی از تزئینات کاشی نداشت با کاشیهای زیبا به وسیله هنرمندان تزیین میگردید.

در این دوره مسجد مقصود بیک، مسجد شیخ لطفالله، سر در قیصریه، سر در مسجد شاه و مقبرههای ائمه اطهار (ع) و امامزادهها از کاشیهای معرق پوشیده شد و پوشش داخلی مسجد شاه نیز با کاشیهای منقوش مزین گردید. رضا عباسی بزرگترین هنرمند زمان با نقشهایی از انسان، گلها و خطوط موزون سرمشقی برای نقاشی بر دیوارها و کاشیها بر جای گذاشته است. گفتنی است، در آن دوره به کمک کاشیهای مربع شکل مجموعه کاملی از تصاویر میساختند و بیشتر از طرحهای اسلیمی و طرح میدانهای جنگ استفاده میکردند.

در اواخر دوره هم استفاده از کاشیهای مستطیل شکل کوچک به صورت برجسته با لعابهای ظریف برای طرح تصاویر مختلف رواج پیدا کرد. نکته قابل توجه آن که بعد از شاه عباس استفاده از نوع رنگها تغییر پیدا کرد؛ به طوری که در زمان شاه سلیمان رنگهای قرمز، زرد و نارنجی بیشتر مورد عمل قرار گرفت و نقوش شاخ و برگ جای خود را به اشکال هندسی داد؛ همچنین کاشی کاری جبهه مدرسه چهار باغ و ایوان غربی مسجد جامعه اصفهان عصر سلجوقی به دستور شاه سلطان حسین دوباره تزیین گردیده و نمونه خاص کاشی کاری این دوره است. لازم به ذکر است؛ کاشی کاری مدرسه چهار باغ در ردیف شاهکاریهای هنری محسوب میشود و بعضی آن را به سایر کارهای این دوره ترجیح میدهند.

اسلاید 4 :

لعابهای مختلف
ایرانیان از قدیم با صنعت سفال سازی آشنا بودند و برای تزیین، زیبایی و استحکام ظروف به کشف لعاب موفق گردیدند. سفال بدون لعاب ناهموار بود و مایعات از آن نفوذ میکرد؛ ولی لعاب باعث شد که جدار ظروف غیر قابل نفوذ گردد. لعاب سازان برای ساختن لعاب فیروزهای، قلیا که از سوزاندن بوتههایی به نام اشتون یا اشنویه به دست میآید را در کوره میگذارند. قلیا بر اثر حرارت تبدیل به اکسید سدیم شده و با سیلیس ترکیب میگردد. بوتههای اشتون را طوری میسوزانند که شعلهور نشوند تا بعد از آن که سرد شد و به صورت یک سنگ سیاه در آمد آن را خرد کرده و نرم کنند. برای ساختن لعابها، اکسیدهای مختلف به کار گرفته میشوند. برای تهیه لعاب حنایی از اکسید آهن، برای تهیه لعاب قهوهای از اکسید منگنز، برای لعاب لاجوردی از اکسید کبالت، برای لعاب سفید از اکسید قلع و برای لعاب فیروزهای از اکسید مس و برای لعاب زرد از اکسید سرب استفاده میکنند.

اسلاید 5 :

صنعت کاشی کاری در اصفهان
البته صفویان در بسیاری از زمینههای هنری وارث هنر درخشان دربار تیموریان بودند. معمولاً در ایران، خاندان سلطنتی و اعضای طبقات بالای جامعه متقاضی آثار هنری بودند و بدین ترتیب زمینههای شکوفایی آن را فراهم میکردند و نیز شوق و ذوق هنرمندان را برانگیخته و با حمایت خود اغلب نوع هنر و گونه اشیاء تولید شده را تعیین میکردند. اگر چه آثار هنری عصر صفویه در تمام ایران یافت میشود ولی اصفهان را میتوان مظهر آثار هنری سلسله صفویه دانست. تغییر پایتخت ایران از قزوین به اصفهان به وسیله شاه عباس اول و موقعیت جغرافیایی شهر این امکان را میداد که اصفهان گسترش یابد و شاهکارهای هنری متعددی در آن بنا شود. تشویق هنرمندان به وسیله شاه و رفاه اقتصادی و امنیت سیاسی موجود به وسیله شاه عباس اول از دلایل دیگر این گسترش و توسعه بود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید