بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

جلسه اول تولید مثل و بیماریهای پستان

اسلاید 2 :

آناتومی دستگاه تولید مثل :
دستگاه تولید مثل زن شامل ساختمان های داخلی وخارجی است.
ساختمان های تشریحی دیگری که دستگاه تناسلی زن را تحت تاثیر قرار می دهند عبارتند از: هیپوتالاموس و غدد هیپوفیز دستگاه غدد درون ریز

اسلاید 3 :

دستگاه تناسلی خارجی
دستگاه تناسلی خارجی شمل دو چین ضخیم بافتی به نام لب یزرگ و دو لب کوچکتر از بافت ظریف به نام لب های کوچک ، که در قسمت داخلی لب های بزرگ قرار گرفته است.
قسمت فوقانی لوب کوچک به هم پیوسته و بخشی از پوشش کلیتوریس، که یک اندام بسیار حساس از بافت نعوظی است، را بوجود می آورد.
سوراخ مجرای ادرار این لب های کوچک قسمت پشت و زیر کلیتوریس قرار گرفته است.
دهانه خروجی مجرای ادرار زن حدود 3 سانتی متر طول دارد که در پایین این دهانه خارجی مجرای ادرار دهانه بزرگتری به نام واژن یا مهبل وجود دارد.
در هر یک از طرفین دهانه واژن، یک غدد وستیبولی قرار گرفته که ساختمانی به اندازه لوبیا هستند و ترشحات مخاطی خود را از طریق یک مجرای باریک تخلیه می کنند.
دهانه خروجی مجرای بارتولن در لب های کوچک ، خارج از پرده بکارت قرار گرفته و فضایی که بین دستگاه واژن و مقعد قرار گرفته که پرینه نام دارد.

اسلاید 4 :

ساختمان داخلی تولید مثل
ساختمان داخلی شامل مهبل، رحم، تخمدانها و لوله های رحم یا فالوپ هستند.
واژن (مهبل):
واژن کانالی که با غشاء مخاطی پوشانده شده ، 7/5 تا 10 سانتی متر طول دارد واز ولو به سمت بالا و پشت تا سرویکس امتداد می یابد . درقسمت قدامی آن مثانه ورحم، ودر پشت آن رکتوم قرار گرفته است.
دیواره قدامی وخلفی واژن با همدیگر مماس هستند. قسمت فوقانی واژن فورنیکس سرویکس را احاطه کرده .

اسلاید 5 :

رحم
رحم یک عضو عضلانی وگلابی شکل است .
رحم حدود7/5 سانت طول و2 ساتی متر عرض دارد. اندازه رحم با تعداد زایمان متفاوت است.
رحم درقسمت پشت مثانه قرار رفته وتوسط چند لیگامان درمحل خود ثابت می کند.
لیگامان گرد از قسمت قدامی وجانبی به سمت حلقه اینگوینال امتداد یافته وبه سمت کانال اینگوینال پایین می روند، جایی که به بافت های لب های بزرگ متصل می شوند. لیگامان پهن، چین خوردگی هایی از صفاق هستند که از دیواره جانبی لگن امتداد یافته ولوله های رحم را دربر می گیرد.

اسلاید 6 :

رحم
لیگامان یوتروساکرال ازقسمت خلفی به استخوان ساکروم ختم می شود.
رحم ازدو قسمت رحم وسرویکس که وارد واژن می شود وقسمت بزرگتر فوقانی به نام فوندوس یا جسم رحم که قسمت خلفی وبخشی از قسمت قدامی آن به وسیله صفا ق پوشیده شده است.
قسمت مثلثی شکل داخلی فوندوس به سمت یک کانال داخلی در سرویکس باریک شده ودرانتها دارای یک زایده تنگی است، که به نام دهانه os داخلی ودهانه os خارجی نامیده است. ازاین جا لوله های رحمی یا فالوپ به طرف خارج امتداد می یابند، ومجرای آنها از داخل درامتداد حفره رحمی است.

اسلاید 7 :

تخمدانها
تخمدانها در پشت لیگامان پهن ، در پایین وپشت لوله های رحمی قرار گرفتند. دوعضو بیضی شکل هستند که حدود 3 سانتی متر دارند. هنگام تولد ، تخمدانها حاوی هزاران سلول کوچک تخم هستند. تخمدانها ولوله های رحمی را مجموعا آدنکس می نامند.

اسلاید 8 :

عملکرد سیستم تولید مثل زن
تخمک گذاری: تخمک درهنگام بلوغ شروع به رشد می کند طی دوره ای که به نام مرحله فولیکولار نامیده می شود.
تخمک بعد از آزاد شدن معمولا راه خود را به طرف لوله های رحمی ادامه می دهد واگر با اسپرم برخورد کند در اثر ترکیب این دو لقاح ایجاد می شود.
تخمک ، سلول های فولیکول گراف دچار تغییرات سریع می شونداین سلول بتدریج زرد می شوند وپروژسترون هورمونی که برای پذیرش تخم لقاح شده آماده می کند، ترشح می کنند، تخمک گذاری معمولا اواسط سیکل قاعدگی انجام می شود.

اسلاید 9 :

سیکل قاعدگی
سیکل قاعدگی که از فعالیت غدددرون ریز وتولید مثل حاصل می شود .
تخمدانها هورمون استرویدی عمدتا پروژسترون واستروژن ترشح می کنند. تخمک درحال رشد انواع مختلفی استروژن ترشح می کند. قوی ترین استروژن تخمدانها، استرادیول است. پروژسترون مهم ترین هورمون در آماده کردن وضعیت آندومتر جهت لانه گزینی تخمک بارور شده است.
غدد هیپوفیز دو هورمون گونادوتروپین ترشح می کند هورموت محرک فولیکول fsh وهورمون محرک جسم زرد یا LH
سیکل قاعدگی 28 روزه می باشد .فاز تکثیری آندومتر بلافاصله بعد از قاعدگی شروع می شود ، ترشح
Fsh افزایش یافته وسبب تحریک ترشح استروژن می شود. این فاز در اواسط سیکل قاعدگی است. ترشح LH افزایش یافته وموجب تحریک تخمک گذاری می شود. در صورت عدم لقاح ترشح fsh و LH کاهش یافته سطح استروژن وپروژسترون کاهش یافته سلول تخمک تجزیه می شود. وسیکل بعدی پریود اتفاق می افتد.

اسلاید 10 :

دوره یائسگی
دوره یائسگی نشانه پایان قابلیت باروری زن است.
دراین مرحله خونریزی قاعدگی متوقف می شود چون تخمدانها دیگر فعال نیستند ، اندام تولید مثل کوچکتر می شوند. دیگر تخمدانها رشد نمی کنند ، بنابراین هورمونهای تخمدانی ترشح نمی شود. در یائسگی تغییرات دیگری مثل تغییرات سیستم غدد واعصاب تغییرات بیوشیمیایی ومتابولیکی همراه با افزایش سن ایجاد می شود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید